ika
News
- Reaction score
- 15.739
πόσο το χρησιμοποιείς?CS 505-3 με κεφαλή ortofon dn 165 dual
πόσο το χρησιμοποιείς?CS 505-3 με κεφαλή ortofon dn 165 dual
Μόνο με βυνιλια πλέον ακούω μουσική.Μου αρέσει η όλη τελετουργία.(Σήκω άλλαξε δίσκο,καθάρισε βελόνα καθάρισε δίσκο κ.λ.π.)πόσο το χρησιμοποιείς?
Μα υπάρχει καπάκι στη συσκευασία,. Δεν μπορείς να το έχεις σηκωμένο ή κατεβασμένο και να ακούς δίσκο.Για χρήση από DJ δεν βολεύει να υπάρχει καπάκι, πιθανά γι' αυτό το αφαίρεσαν στο ΜΚ7
Και έτσι πρέπει .Πάντα ακούω με βγαλμένο εντελώς το καπάκι .
Η λύση της αλλαγής κεφαλής δεν παίζει?Μόνο με βυνιλια πλέον ακούω μουσική.Μου αρέσει η όλη τελετουργία.(Σήκω άλλαξε δίσκο,καθάρισε βελόνα καθάρισε δίσκο κ.λ.π.)
Και από που αγοράζεις αυτά hinges αν θέλει κάποιος να κάνει αυτό με την διπλής όψεως ταινια;;;Το έψαξα αρκετα στο άλλο τόπικ που κοιτάω για ΜΚ7...
Το ΜΚ7 δεν έχει hinges (μεντεσέδες) που κάνουν το καπάκι να ανοιγοκλείνει. Έχει ακριβώς το ίδιο καπάκι όπως όλα τα SL-1200, αλλά αντί για τα hinges στη θέση τους έχει σταθερά λάστιχα.
Το καπάκι το βάζεις με τα χέρια και το ακουμπάς πάνω για να μη σκονίζεται και όταν θες να παίξεις δίσκο το σηκώνεις και το βγάζεις - κάπου πρέπει να το κουμπήσεις...
Εκνευριστικό μεν, γιατί θα πρέπει να έχεις διαθέσιμο χώρο να ακουμπήσεις κάπου το καπάκι για να ακούσεις δίσκους και μετά να το ξανά ακουμπήσεις πάνω στο πικάπ.
Νομίζω η φωτογραφία δεν είναι παραπλανητική, φαίνονται απλά τα λάστιχα που έχουν βάλει στη θέση των μεντεσέδων για να μη γλιστράει στο σασί. Αν παρατηρήσετε απουσιάζουν και οι τρύπες των μεντεσέδων στο σασί.
Αρκετοί κάτοχοι στο εξωτερικό προμηθεύονται τα hinges και τα κολλάνε με ταινία διπλής όψεως ή τρυπάνε το σασί (Bye bye εγγύηση) για να το κάνουν σαν ένα κλασικό 1200άρι.
Είναι ένας από τους λόγους μας κάνει με τον φίλο να σκεφτούμε πριν προχωρήσουμε στην αγορά του. Από την άλλη το SL-1500c και το SL-100C έχουν κανονικά τα hinges στο καπάκι.
Να βάλει μια καλύτερη κεφαλή κακό είναι?Τι δουλειά έχει η αλλαγή κεφαλής ?
Σε κάθε δίσκο θα αλλάζει κεφαλή ?
Αλήθεια τώρα ?
Δε γνωρίζω από που ψώνισαν, θεωρώ αν το googlάρεις θα βρεις που τα πουλάνε...Και από που αγοράζεις αυτά hinges αν θέλει κάποιος να κάνει αυτό με την διπλής όψεως ταινια;;;
Δεν τους κάνεις μια ερώτηση; μπορεί να κάνουν ευκολίες.Μόνο με βυνιλια πλέον ακούω μουσική.Μου αρέσει η όλη τελετουργία.(Σήκω άλλαξε δίσκο,καθάρισε βελόνα καθάρισε δίσκο κ.λ.π.)
Συγνωμη με καθε σεβασμο εχω τελειως διαφορετικη αποψη και ειδικα το το 1200GR απεχει ετη φωτος απο το ΜΚ7. Αλλη κατηγορια δεν γινεται να συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια. Και επειδη εχω και το 1200G και το GR μην αρχισουμε να λεμε ολα τα πικαπ ακουγονται το ιδιο.. Οτι πληρωνεις παιρνεις. Και πιστεψτε με η αισθηση του ΜΚ2 ακομα και σε συγκριση με το 1200GR ειναι καλυτερη. Το Cue Lever sτα νεα Technics ειναι για τα πανηγυρια εκτος του 1200G βεβαια.Διαβάζοντας κάποια reviews από κατόχους MK2, που είναι αρκετοί αυτοί οι οποίοι έχουν και ΜΚ7 και άλλα μοντέλα, δε θεωρούν το ΜΚ7 υποδεέστερο ακουστικά από το ΜΚ2. Μπορεί να αναφέρουν ότι ποιοτικά το GR είναι κάτι αντίστοιχο του παλαιού ΜΚ2 σε ποιότητα, βάρος κλπ, ακουστικά όμως το ΜΚ7 δεν υστερεί πουθενά.
Το ABS πλαστικό που μπήκε μαζί με την απουσία βάρους από το σασί, έγιναν για μικρότερο κόστος απόκτησης χωρίς εκπτώσεις σε μοτέρ, βραχίονα και άκουσμα.
επισης εχει εκπληκτικη απομονωσηΜόνο αν στήσεις , ένα mk2 και Mk7 με την ίδια κεφαλή στο ίδιο phono stage , με δύο ίδιους δίσκους , στον ίδιο ενισχυτή και ηχεία , θα καταλάβεις τις διαφορές τους , on the fly βέβαια.
Το GR είναι καλύτερο λόγω και άλλης σχεδίασης βραχίονα.