- Reaction score
- 144.950
Ίδιο με τα δικά μας, δεν υπάρχει καμία διαφορά σε όλη την Ευρώπη.Εαρ…γνωρίζεις τι εκδόσεις ότο παιλοτ έχουν τα τουρκικα τεσλα;
Σε πεζούς το έχω δει και γω να κοκαλώνει, άμα βγαίνουν μπροστά μου, και χωρίς να είναι σε ότο πάιλοτ. Δεν πατάς πεζό ούτε αν το προσπαθήσεις, είναι αδύνατο.Τούρκος με το νέο Υ είχε πορεια-ταχύτητα χαλαρή «ψάχνω να παρκάρω» κ την ώρα που περνάει μπροστά από τους δύο κάδους που έχω στο απέναντι πεζοδρόμιο…πετάγεται γλάρος ανάμεσα από τους κάδους στο ύψος των φώτων… κ το οχημα κοκάλωσε πριν καν προσπεράσει τον κάδο…δηλαδή μπαίνοντας στον κάδο πετάχτηκε κ φρέναρε ακαριαία πριν υπερβεί το μηκος του κάδου…τρομερό
Το έχω επισημάνει και γω για τα φρένα του Υ, είναι τρομερά, και το ισχυρότερο φρενάρισμα που έχω νιώσει εβερ ήταν στην οτομπαν στη Γερμανία, όπου πήγαινα με 190+ και χρειάστηκε ένα φρενάρισμα γερό, γιατί μπήκε ένα τσογλανι μπροστά μου από το μεσαίο ρεύμα, πηγαίνοντας γύρω στα 100, κι ήταν σα να τράκαρα, πραγματικά άγκυρα, δεν περιγράφεται αλλιώς. Εννοείται τεντωσαν οι ζώνες ασφαλείας, και μια ενόχληση στην κλείδα μας έμεινε για μερικές μέρες. Θανατερό φρένο σου λέω, δεν είχα νιώσει ποτέ τέτοιο πράγμα. Η γυναίκα μου επίσης έχει να λέει από τότε, αυτηνής η έκφραση ήταν αυθόρμητα εκείνη την ώρα : *τι άγκυρα ήταν αυτή;" Μιλάμε να βγαίνουν οι βολβοί των ματιών σου απ'το κρανίο, όπως στα καρτουνς.

Μια ακόμα φορά στην Περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, με γλύτωσε το αυτοκίνητο από τρακα, καθώς οδηγούσε μόνο του στη μεσαία λωρίδα, κι ήρθε μπροστά μου ένας γρήγορος τρέχοντας πολύ από την αριστερή λωρίδα που πάτησε γερά φρένο μπροστά μου κι έστριψε στη δεξιά λωρίδα απότομα για να βγει σε έξοδο της Περιφερειακής. Εγώ δε θα προλάβαινα να φρενάρω έτσι, το αυτοκίνητο μόνο του έκοψε απίστευτα και με ακαριαία αντίδραση στον μαλέα.
Γενικώς το έχω να πηγαίνει μόνο του όσο περισσότερο γίνεται, πραγματικά για λόγους ασφαλείας, και φυσικά για πιο ξεκούραστη διαδρομή.