Tesla

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.820
Λύτρωση για τους βαλκάνιους τουρίστες κατόχους Tesla που κατεβαίνουν Χαλκιδική το καλοκαίρι θα είναι οι superchargers στη Θεσσαλονίκη.
Ισχύει.
Τι επενδύσεις έκανε όμως ο πρόεδρας για τον Έλληνα πελάτη του που έχει την Τέσλα τόσο ψηλά στις πωλήσεις;
6 σημεία σε όλη την Ελλάδα; Καλά λέω; Άντε 7;

Δεν είναι λοιπόν πλεονέκτημα για τον Έλληνα πελάτη. Να είχε 20 σημεία διεσπαρμένα, μάλιστα.

Αλλά μέχρι τότε θα φορτίζεις με πιστωτική παντού, οπότε δεν θα έχει νόημα η συζήτηση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.804
Όπως νομίζετε. 🤪😁🤣

Δεν θα επανέλθω επί του θέματος.😎
Σας είπα πως ΑΚΡΙΒΩΣ έχουν τα πράγματα, από δική μου, σοβαρή χρήση EV σε ταξίδια (όχι σπίτι δουλειά δουλειά σπίτι).

Άμα δε θέλετε να μ'ακουσετε, μη σώσετε κιόλας. 😁🤣

ΥΓ. Πολύ φιλικά: Κάντε πρώτα άφθονα και σοβαρά ταξίδια με EV, και ξαναμιλάμε κορίτσια. 😎
Θα χαρώ πολύ, οποιοσδήποτε από σας να με ακολουθήσει στο επόμενο ταξίδι μου (ωραίο road trip) στη Νορβηγία, Σκωτία, κάπου κει ψηλά τελοσπαντων, με κάποιο non Tesla EV, μέσα στο καλοκαίρι που μας έρχεται. Αλλά δε θα τον περιμένω στις διαδρομές, εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. 😁
Θα έχει 750-950 χλμ διαδρομή κάθε μέρα διαδρομής (1 μέρα διαδρομή, 2 μέρες σε ξενοδοχείο, μετά ξανά ακολουθεί 1 μέρα διαδρομής).

Και παραμένει ανοιχτή η πρόσκληση για ταξίδι εδώ και τώρα προς Ηγουμενίτσα, να βάλω ένα ακόμα ταξίδι με EV, εδώ Ελλάδα, εδώ και τώρα κι αυτό, το Θεσσαλονίκη Αθήνα, Κόρινθος, Πάτρα, στάση 5' (με το ρολόι) για καφέ στην Πάτρα και καπάκι επιστροφή, μέσα σε μία ημέρα. ~700 χλμ Χ2. Με χρονομέτρηση. Εγώ μόνο ΣΕΑ Αταλάντης και ΣΕΑ Ψαθόπυργου θα κάνω στάση φόρτισης, πουθενά αλλού, εσείς όπου θέλετε, όσες στάσεις θέλετε, φιλ φρι.🤣

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.712
Σοβαρά μιλάς; Δεν μας ενδιαφέρει ο τουρισμός;
Πρώτα λύνεις το πρόβλημα των 5000 οχημάτων της χώρας, που το χρόνου θα είναι πάνω από 6000 (άσχετα αν έρθει φθηνότερο Model something ή 3άρι, και μετά τα υπόλοιπα. Και σιγά τα υπόλοιπα. Πόσα είναι; Ζω σε τουριστική περιοχή, με αρκετά ξενοδοχεία και AirB&B βίλες και δεν έχω δει ούτε ένα Tesla με ξένες πινακίδες. Ούτε ένα. Αντίθετα έχουμε πολλά ακριβά οχήματα από Ουκρανία, και κανένα δεν είναι ηλεκτρικό. Πάω πολύ συχνά και Γλυφάδα. Άλλο στέκι εκεί. Ούτε ένα ξένο Tesla.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.820
Θέλω να πάω Καβάλα. Εχει;
Κοζάνη. Έχει;
Θα χαρώ πολύ, οποιοσδήποτε από σας να με ακολουθήσει στο επόμενο ταξίδι μου (ωραίο road trip) στη Νορβηγία,
Θα έρθω με αεροπλάνο
να βάλω ένα ακόμα ταξίδι με EV, εδώ Ελλάδα, εδώ και τώρα κι αυτό, το Θεσσαλονίκη Αθήνα, Κόρινθος, Πάτρα, στάση 5' (με το ρολόι) για καφέ στην Πάτρα και καπάκι επιστροφή, μέσα σε μία ημέρα. ~700 χλμ Χ2. Με χρονομέτρηση.
Νταλικιέρης έπρεπε να γίνεις, τζάμπα ταλαιπωρήθηκες στο διάβασμα
Ούτε ένα ξένο Tesla.
Εδώ έρχονται κάποια πάντως. Οχι πολλά άλλα έρχονται.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.804
Δεν επανέρχομαι.

Πας με αεροπλάνο, δεν ξέρεις απ'αυτα.

Για μένα το οδικώς μέχρι Νίκαια (Γαλλία) είναι απόφαση 2 ημερών. Για σένα δεν υφίσταται τέτοιο πράμα. Δε ξέρεις.

Reaction score
134
Κελ ονέρ ντε παρταζέ αβέκ νου λε πτι σεκρέ ντε πρεζιντάν ντε λα ρεπουμπλίκ! :roflmao: :geek:
O λαλα !!! Oνερ ου ΝΤΟΝΕΡ? oυ σουβλακί καλαμακί?
Βου ζετ Φρraνσέζ μονσιέ?

:D :D :D

Tο σκίσαμε το θέμα θα ρθεί ο πραγματικός Εμμανουέλ εδώ και μας βλέπω στη Λεζιόν Ετρανζεr...

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.712
Δεν είπε κανένας ότι τα Tesla δεν είναι καλά για ταξίδια στην Ευρώπη. Το αντίθετο μάλιστα λέμε. Ότι είναι η μόνη επιλογή. Πόσοι Έλληνες όμως κάνουν ταξίδια στην Ευρώπη ώστε να έχει λογική η αγορά ενός LR; Πραγματική λογική όμως; Όχι θα πάρω LR γιατί θέλω αυτό για να πάω για καφέ 20χλμ παρακάτω.

Όσο αφορά την Ελλάδα έχει και άλλα αμάξια για πολλά χλμ. Να θυμίσω το Renault Scenic e-Tech για παράδειγμα που στην Νορβηγία σε test εμβέλειας το γλέντισε το Model Y LR.

Reaction score
5.420
Πρώτα λύνεις το πρόβλημα των 5000 οχημάτων της χώρας, που το χρόνου θα είναι πάνω από 6000 (άσχετα αν έρθει φθηνότερο Model something ή 3άρι, και μετά τα υπόλοιπα. Και σιγά τα υπόλοιπα. Πόσα είναι; Ζω σε τουριστική περιοχή, με αρκετά ξενοδοχεία και AirB&B βίλες και δεν έχω δει ούτε ένα Tesla με ξένες πινακίδες. Ούτε ένα. Αντίθετα έχουμε πολλά ακριβά οχήματα από Ουκρανία, και κανένα δεν είναι ηλεκτρικό. Πάω πολύ συχνά και Γλυφάδα. Άλλο στέκι εκεί. Ούτε ένα ξένο Tesla.
Προφανώς μιλάς για Νότια Ελλλάδα.
Εδώ σε μας Χαλκιδική οδικώς έρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών.

Πέρσι στο δικό μου airbnb όχι ένα, αλλά δυο Tesla ταυτόχρονα ήρθαν. Γιατροί από Τουρκία με τις οικογένειές τους.
Προφανώς επειδή προσφέρω φορτιστή.
Σε airbnb φίλης. άλλο Tesla παρακαλούσε για εξωτερική σούκο.

Χαμός γίνεται από Tesla στη Χαλκιδική.
Ουρά κάνουν στο Lidl στα Μουδανιά.
Πάντα κάποιο αμάξι φορτίζει και 50/50 είναι η πιθανότητα να είναι Tesla.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.804
Renault Scenic e-Tech για παράδειγμα που στην Νορβηγία σε test εμβέλειας το γλέντισε το Model Y LR.
1. Πάρε Σενίκ τότε! 🤪😁

2. Πολύ αμφιβάλλω για το εν λόγω τεστ. 😎

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.804
Όχι θα πάρω LR γιατί θέλω αυτό για να πάω για καφέ 20χλμ παρακάτω.
Ακριβώς.

Για τις μικρομετακινήσεις που θέλουν οι περισσότεροι, ένα οποιοδήποτε EV είναι παραπάνω από αρκετό.

Αν μιλάμε όμως για πραγματικό efficiency, εκεί που έχει νόημα (ταξίδια), όπου έχει επίσης νόημα και ο συντελεστής αεροδυναμικής, τότε τα Τέσλα είναι πολύ σοβαρές επιλογές.

Υπάρχουν κι άλλες σοβαρές επιλογές βεβαίως, αλλά το οικοσύστημα της Τέσλα, όπως αυτό της apple, είναι μοναδικό.

Για μένα είναι υπόθεση 2 ωρών :biggrin:
Μ'αυτα και μ'αυτα, δε ξέρω γιατί ασχολείσαι με τα Τέσλα. 🤪😁🤣

Τα πιο όμορφα δεν είναι, τα πιο luxury δεν είναι, τη χλιδή της φίρμας (Μερτσέντες, πόρσε, μπεμβέ) δεν την έχουν, την πιο άνετη ανάρτηση δεν την έχουν, τι τα θες;

Προσφέρουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, που δεν είναι μέσα στα ενδιαφέροντά σου, ούτε καν το track mode των performance και του πλαντ δεν ταιριάζει με τη δικιά σου φαλάκρα. Δεν έχουν τίποτα το ενδιαφέρον για σένα, παρά μόνον το ηχοσύστημα. 😁

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.820
Πάμε να φάμε στου Μποτρίνι, οδικώς. 🤪🤣🤣
Ξεκίνα, έρχομαι με το αεροπλάνο
Μ'αυτα και μ'αυτα, δε ξέρω γιατί ασχολείσαι με τα Τέσλα.
Αντικειμενικά το τετρακίνητο 3 είναι το καλύτερο compact sedan. Ως συνολικό πακέτο.

Θα κάνω υπομονή να βγει το CLA, που μάλλον είναι καλύτερο, αν και ακριβότερο.
Καλύτερα να πληρώσω παραπάνω εφορία λόγω της καθυστέρησης και κάνα 15αρι στην Mercedes, παρά να δώσω λεφτά στο Afd.
Επίσης θα του κόψω και καμία 10ρια πωλήσεις από το Διαβαλκανικό. 8-)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.804
Τι; Πήρες iPhone;
Όχι, Τέσλα πήρα ρε φαλακρέ!

Γιατί το "οικοσύστημα" αυτό, συμπεριλαμβάνει:

1. Κορυφαίο σοφτγουερ, είναι πραγματικά "έξυπνο" αυτοκίνητο, με σοφτγουερ που κάνει:

Α. Preconditioning
B. Παίζει μουσικές από τα πάντα, και Netflix και Disney+ για τις στάσεις
Γ. Σοβαρή δουλειά στην εύρεση σταθμών φόρτισης στις διαδρομές
Δ. Σοβαρό lane assist για να ξελασκαρεις για ώρες σε μια μεγάλη διαδρομή σε ταξίδι, και πολύ σοβαρό FSD
E. Άπειρες ευκολίες, χρήσιμες, σε συνδυασμό με το κινητό τηλέφωνο σου. Πολιτισμός.

2. Κορυφαίο δίκτυο superchargers (plug and charge από πάντα, κι όχι κάποτε και ίσως) και άπειρους destination chargers.

3. Κορυφαίο στο δρόμο, σε κάθε συνθήκη, με κορυφαίο efficiency, ιδανικό για ταξίδια. Δεν είναι απλώς "τάμπλετ με ρόδες".

4. Κορυφαίο οικιακό φορτιστή αυτοκινήτου, που συνδέεται με το δικό του power wall, που συνδέεται με τα δικά του φωτοβολταϊκά στη στέγη, και με το δικό του ίντερνετ (starlink). Σιγά σιγά, θα τα προσθέσω όλα.

5. Κάτσε να βγάλει και κινητό τηλέφωνο, να γελάμε όλοι. 😁

Θα κάνω υπομονή να βγει το CLA, που μάλλον είναι καλύτερο, αν και ακριβότερο.
Ναι, θα είναι πολύ καλύτερο για τη σοβαρή χρήση που το θες (σπίτι δουλειά δουλειά σπίτι). 🤪🤣😁

Άσε με ρε κολλημένε! 🤪🤣😁

Εσύ είσαι μόνο για iD.3.
Τίποτα παραπάνω δεν σου χρειάζεται.
Και χωρίς σοφτγουερ. 🤪🤣😁

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.820
Ναι, θα είναι πολύ καλύτερο για τη σοβαρή χρήση που το θες (σπίτι δουλειά δουλειά σπίτι).
Πάω και για προπόνηση.
Όχι, Τέσλα πήρα ρε φαλακρέ!
Αλλά είπες πως η Apple είναι εξίσου καλή, άρα πρέπει να πάρεις και iPhone.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.816
Members
38.242
Νεότερο μέλος
ldrossos