Tesla

Reaction score
1.455
Όχι 'τα αυτοκίνητα' δεν έχουν.
Κάποια έχουν.
Αλλά έχουν και ετήσια σέρβις που τα Τέσλα δεν.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.404
Ο μόνος τρόπος να έχει μια καινούργια εταιρία αυτοκινήτων εκρηκτική άνοδο, είναι να πείσει τους υποψήφιους πελάτες πως δεν χρειάζεται service.
Γιατί εάν χρειαζόταν, θα έπρεπε παράλληλα με την άνοδο των πωλήσεων να υποστηριζόταν από τις αντίστοιχες υποδομές.
Για να γινόταν αυτό, δηλαδή να άνοιγε service σε όλες τις ΗΠΑ στην αρχή, και μετά στον πλανήτη, να τα επάνδρωνε με μηχανικούς, εξοπλισμό κτλ , θα έπαιρνε αιώνες μέχρι να ανταγωνιστεί τους καθιερωμένους κατασκευαστές- οι οποίοι έχουν δίκτυο εδώ και δεκαετίες. Δεν θα γινόταν ποτέ.
Και τώρα εμείς οι πελάτες θα πρέπει να στηριχτούμε στην υπόσχεση του Έλον, πως δεν χρειάζεται service και είναι όλα υπό έλεγχο.
Μάλιστα.
Εντάξει, σοβαρός και ηθικός άνθρωπος είναι, ας τον πιστέψουμε και ας αφήσουμε την ζωή μας και της οικογένειας μας στην αξιοπιστία των λεγόμενων του. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα λέει όλα αυτά γιατί θέλει να κυριαρχήσει στον ανταγωνισμό, χωρίς να είναι τίποτα από όλα αυτά πραγματικά σίγουρο σε βάθος χρόνου.
Και εάν δεν λειτουργήσει κάτι, θα στείλει OTA update.
Εμένα τελευταία με έχει πείσει πως είναι αγγελούδι και θέλει το καλό μας.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.965
Ωραίο το νέο Υ. Επανέφεραν τον διακόπτη των φλας. Κάποιο site στην Αυστραλία λέει πως οι τιμές είναι ανεβασμένες κατά $3500 - $7000. Ίσως να είχαν προσφορά στο παλιό. Θα δείξει. Κάνω πρόβλεψη πως θα έρθει και facelift του 3 με την ίδια μούρη πριν αντικατασταθεί. Ίσως να είναι ένα φθηνότερο trim.

1000019196.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.475
Άμα κολλήσεις ένα σήμα Μερσεντές ή μπεμβέ μπροστά, θα είναι ΟΚ για κάποιους που ξέρω, ονόματα δε λέμε, αλλά με το "Τ" μπροστά, θα πάνε αλλού να έχουν ετήσιο σέρβις να κοιτάει κάποιος τα σωληνάκια στα φρένα δήθεν. 🤣😁😂

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.475
Επανέφεραν τον διακόπτη των φλας.
Σ'αυτό άμα υπάρχει, δεν τον έβγαλαν ποτέ. 🤣😁😂

Τσίπηδες.

Στο βιντεάκι από πάνω, Ιάπωνες και Ευρωπαίοι - Αμερικάνοι μεγάλοι μηχανικοί που διέλυσαν τα Τέσλα για μελέτη του αυτοκινήτου, τρόμαξαν όταν ανακάλυψαν πόσα λίγα κομμάτια φτιάχνουν αυτά τα αυτοκίνητα. Σοκ και δέος.

Η ελαχιστοποίηση των parts είναι ο κυριότερος παράγοντας μείωσης βάρους και κόστους κατασκευής.

Όλοι θα προσπαθήσουν να μιμηθούν τον τρόπο κατασκευής των Τέσλα, δεν υπάρχει καλύτερος.

Το παραδέχονται ευθέως οι μεγαλύτεροι Ιάπωνες, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί κατασκευαστές.

Δεν θα το αλλάξεις με το νέο;
Δεν υπάρχει λόγος να δώσω κι άλλα λεφτά για το ίδιο αυτοκίνητο, φτάνει, έδωσα. 😎

Το Υ που πήρα, δεν νομίζω να το δώσω ποτέ, μαζί μ'αυτό θα πεθάνω, τουλάχιστον έτσι νιώθω γι'αυτό το αυτοκίνητο, είναι απίστευτο ζώο, τα κάνε όλα πολύ ωραία.

Προ λίγων ημερών, φόρτωσα με εκπληκτική άνεση το τεράστιο σαμπ της τζενελεκ (έπαιρνε χαλαρά και το δεύτερο), μαζί με μια στενή βιβλιοθήκη δίμετρη. Τι λες τώρα.

Τα αεριζόμενα εμπρός καθίσματα είναι το μόνο πράγμα που "ζηλεύω" στο φρέσκο Υ, τίποτε άλλο. Για αυτά, θα κάνω μια ερώτηση στον Tesla advisor του σέρβις εαν μπορώ να τα παραγγείλω να τα βάλουν στο δικό μου, είναι ωραία πολυτέλεια για το ελληνικό καλοκαίρι.

Κατά τα άλλα, δεν θέλω τίποτα περισσότερο. Να σκεφτείς πως έχω αγοράσει head up display από τον πρώτο μήνα που πήρα το αυτοκίνητο, καθώς ένιωθα (από την χρήση του iD.3) πως το θέλω οπωσδήποτε. Το έχω 1,5 χρόνο στο συρτάρι, και δε βλέπω να το βάζω, δεν αισθάνομαι πλέον πως θα μου είναι χρήσιμο, συνήθισα να βλέπω ότι θέλω στην οθόνη, και όταν είμαι στον αυτοκινητόδρομο δεν αποτελεί "πρόβλημα" το να πάρω τα μάτια μου από το δρόμο για να δω οτιδήποτε στην οθόνη, έως λίστες στο tidal, γιατί οδηγεί αυτό μόνο του! 🤣😁😂

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.475
Τι; Δεν έκλεισε η Tesla ακόμα; :biggrin:
Περίμενε, είναι θέμα ημερών.

Φούσκα ήταν, κλείνει όπου να'ναι.

(Τι γελοίες μλκιες έχουν πει - κι ακόμα πιστεύουν - διάφοροι εξυπνάκηδες, δε λέγεται)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.475
Υπάρχει ένας μικρός αριστερά. Δεξιά δεν έχει τίποτα.
Ναι, δεν έχει νόημα ο λεβιές "ταχυτήτων".
Αυτόν θα τον ξήλωνα και γω, ευχαρίστως.

Ωστόσο ο λεβιές των φλας, είναι (νομίζω) χρήσιμος.
Αν έπαιρνα το 3-αρι, θα έβαζα έναν after market.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.475
Καλύτερος σίγουρα υπάρχει. Το κάνουν για φθηνότερα.
Όχι, είναι καλύτερος.

Δε το λέει μόνο ο Μούνρο, το λένε κορυφαίοι μηχανικοί από κάθε ήπειρο.

Να σου θυμίσω πως όταν διέλυσαν ένα μοντελ Υ προ 2-ετιας οι Ιάπωνες, είπαν "state of art" μηχανολογικά κλπ.

Δεν είπαν "πιο φτηνό τρόπο δε θα βρούμε".. 😎

Ο δε Μούνρο, είπε στο βίντεο του Υ "η BMW, mercedes κλπ παραδοσιακοί κατασκευαστές, πρέπει να μάθουν να κάνουν έτσι αυτοκίνητα, αυτός είναι κλάσεις ανώτερης ποιότητας τρόπος υλοποίησης", δεν είπε "έτσι εξοικονομείς χρήματα".

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.036
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic