Tesla

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.192
Και αν δεν είναι τίποτα σπουδαίο, γιατί έχει τόσες πολλές παραγγελίες :idk:; :roflmao:

Ναι, δίκιο έχεις, άστο καλύτερα
:lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.371
Η μετοχή της Τέσλα έχει περισσότερη τρέλα από τον ίδιο τον Έλον. 😂

Στα 407 δολάρια είχε σκαρφαλώσει και το Νοέμβρη του '21, ενώ σήμερα παίζει στα 400, δεν είναι πρώτη φορά τόσο ψηλά:

1000015253.png

Το Γενάρη του '23, είχε πέσει στα 110 δολάρια, κι έλεγα πάρτε πάρτε, αλλά μάλλον δε πήρατε, πήρα γω, δε πειράζει. 🤣😁

1000015252.png

Τώρα παίζουν 3 σενάρια, που την εκτιμούν από 300 έως 500+ δολάρια, και ακούγεται για δεύτερο Σπλιτ.

Ένα παιχνίδι είναι το χρηματιστήριο, όποιος θέλει παίζει, τα υπόλοιπα λίγη σημασία έχουν.

Reaction score
5
Οι αναλυτές των FT έχουν μείνει στο προηγούμενο αιώνα. Για όποιον δεν βαριέται να διαβάσει:

Tesla Inc. has diversified its revenue streams across several segments, making it more than just a car manufacturer. Here's a breakdown based on recent data and analyses:

Automotive Sales: This is Tesla's largest revenue stream, accounting for a significant majority of its income. Automotive sales include the revenue from selling new electric vehicles like the Model S, Model X, Model 3, and Model Y. This segment also includes sales of automotive regulatory credits, which Tesla earns by producing electric vehicles that exceed regulatory emissions standards and can then sell these credits to other manufacturers.

Energy Generation and Storage: This segment includes the sale and leasing of solar energy generation and energy storage products. Tesla generates revenue from products like Solar Roof, Powerwall, and Megapack. This segment has been growing significantly, contributing to both revenue and gross profits.

Services and Other Revenue:
This category encompasses various services related to vehicles after the initial sale. It includes non-warranty after-sales vehicle services, parts sales, Tesla insurance, Supercharging station usage fees, and sales of used vehicles. There's also revenue from retail merchandise. The opening of Tesla's Supercharger network to other brands has the potential to increase this revenue stream further.

Automotive Leasing: While not as large as direct sales, Tesla also earns from leasing vehicles directly to customers, which includes direct-operating lease agreements in regions like the US, Canada, and Europe.

Regulatory Credits: Separate from automotive sales, Tesla also earns substantial revenue by selling emissions and fuel economy credits to other automakers who need them to comply with regulatory mandates. This has been a notable profit driver for Tesla.

Software and Subscription Services: Tesla leverages software to enhance its vehicles post-purchase. Revenue here comes from features like Full Self-Driving (FSD) capabilities, which customers can subscribe to or purchase outright. There's also potential for growth in this area with autonomous driving technology advancements.

Each of these streams contributes to Tesla's business model, showcasing its evolution from a pure-play car company to one that also significantly deals in renewable energy and technology services.

Tesla is poised for several potential future revenue streams that could significantly influence its financial landscape. Here are some key areas based on current trends and strategic directions:

• Robotics and Autonomous Vehicles:
    • Robotaxi Service: Tesla's ambition to launch a robotaxi service could open a massive new revenue stream. This would involve Tesla vehicles operating autonomously to provide ride-hailing services, potentially earning from both a direct service fee and through partnerships or licensing deals.
    • FSD Licensing: Tesla might license its Full Self-Driving (FSD) software to other manufacturers, creating a new revenue stream from the technology itself. The potential market includes millions of EVs not produced by Tesla, which could adopt Tesla's FSD for a fee.
  • Energy Sector Expansion:
    • Utility-Scale Energy Storage: Beyond residential solutions like Powerwall, Tesla's Megapack and other large-scale battery storage solutions could become a significant part of utility grids, providing revenue from both sales and installation services.
    • Solar Energy: Further expansion of solar products, like the Solar Roof and solar panels, could increase revenue, particularly if Tesla can scale production and reduce costs to make these solutions more accessible.
  • Charging Infrastructure:
    • Supercharger Network Expansion: By opening its Supercharger network to other EV brands, Tesla could significantly increase revenue from charging services. Partnerships with companies like Ford and GM have already begun this process, potentially leading to billions in additional revenue in the coming years.
  • AI and Data Services:
    • Data Monetization: As Tesla vehicles collect vast amounts of data for improving autonomous driving, there's an opportunity to monetize this data through sales, research collaborations, or by providing insights to urban planners or other industries.
  • New Vehicle Models and Platforms:
    • Cybertruck and Tesla Semi: The introduction of the Cybertruck and the scaling up of the Tesla Semi could open new market segments, from personal use to commercial and industrial applications, thereby diversifying revenue sources.
  • Robot Production:
    • Humanoid Robots: With plans to produce robots like Optimus, Tesla could venture into robotics for various applications, from manufacturing to consumer services, adding another layer of revenue.
  • Software and Subscription Services:
    • Enhanced Software Features: Beyond FSD, Tesla could offer more software upgrades or subscriptions for features like enhanced navigation, entertainment, or even health and wellness services integrated into the vehicle.
  • Battery Technology:
    • Battery Manufacturing and Licensing: Tesla's advancements in battery technology could lead to licensing opportunities or direct sales of battery packs to other manufacturers or industries like energy storage for homes or grids.

These potential streams are based on Tesla's current technological advancements, market positioning, and strategic announcements. However, the realization of these opportunities depends on regulatory approval, technological breakthroughs, and market acceptance.

Attachments

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.192
Η μετοχή της Τέσλα έχει περισσότερη τρέλα από τον ίδιο τον Έλον. 😂

Στα 407 δολάρια είχε σκαρφαλώσει και το Νοέμβρη του '21, ενώ σήμερα παίζει στα 400, δεν είναι πρώτη φορά τόσο ψηλά:

View attachment 357348

Το Γενάρη του '23, είχε πέσει στα 110 δολάρια, κι έλεγα πάρτε πάρτε, αλλά μάλλον δε πήρατε, πήρα γω, δε πειράζει. 🤣😁

View attachment 357349

Τώρα παίζουν 3 σενάρια, που την εκτιμούν από 300 έως 500+ δολάρια, και ακούγεται για δεύτερο Σπλιτ.

Ένα παιχνίδι είναι το χρηματιστήριο, όποιος θέλει παίζει, τα υπόλοιπα λίγη σημασία έχουν.
Κλωνατέξ λέμε.
Και δεν κάνω πλάκα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.371
Και αν δεν είναι τίποτα σπουδαίο, γιατί έχει τόσες πολλές παραγγελίες :idk:; :roflmao:
Γιατί ο κόσμος θέλει το καινούριο, είχαν κρατήσει πολλοί τις παραγγελίες τους, για να παραλάβουν το νέο, τόσο απλά. Και γω αν ήταν να πάρω προ 2-3 μηνών, θα περίμενα έως και ένα εξάμηνο το νέο, λογική επιλογή η μικρή αναμονή.

Δεν είναι δύσκολο να το κατανοήσεις..

Το model Y ήταν το πιο καλοπουλημενο μοντέλο ΙΧ (ανεξαρτήτως καυσίμου) το 2023 και το 2024, σε επίπεδο παγκόσμιων πωλήσεων, και πολύ πιθανό να παραμείνει και για το 2025.

Δεν χρειάζεται την "υπεράσπιση" κανενός, έχει πολύ υψηλό VFM και το αποδεικνύουν οι πωλήσεις του, τα υπόλοιπα είναι περιττά.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.214
Εγώ και πάνω από εξάμηνο. Δεν έχω πρόβλημα με την αναμονή φτάνει να είναι αυτό που θέλω.

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.192
Ρε μια χαρά είναι, κανείς δεν θα διαφωνήσει. Κατά την γνώμη μου πολύ βελτιωμένο. Έχει και διακόπτη φλας.
Στην θέση σου θα είχα ήδη βάλει πωλητήριο στο παλιό. Με τις υπεραποσβέσεις θα σου βγει τζάμπα.

Αλλά μην το κάνεις, έχω και μια μπριζόλα να κερδίσω. :tongue:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.371
Κλωνατέξ λέμε.
Και δεν κάνω πλάκα.
Όπως νομίζεις, και γω δε κάνω πλάκα με τις μετοχές. 😎

Προσωπικά δεν έχω καμία τεράστια έκθεση στην μετοχή της τεσλα, ένα ρημάδι δεκαχίλιαρο έριξα, που καρφί δε μου καίγεται κι αν το χάσω, κι άντε είναι 30-40 χιλιάρικα σήμερα, σιγά τα ωα, δε σώζεται κανένας με τέτοια μικροποσα, πιο πολλά δίνουμε κάθε χρόνο στην εφορία, αν δεν έχουμε ένα EV να περνάμε στα έξοδα. 😂🤣😁

Άμα πάει στο χιλιάρικο η μετοχή, τότε μάλλον θα τα τραβήξω, αλλιώς άστα κει να κάθονται, Χου Κερς. Δε σώζομαι σε καμία περίπτωση από τις μετοχές στην Τέσλα, άργησα να μπω.

Από άλλες μετοχές που έχω τοποθέτηση παρόμοια, πιθανώς να "σωθώ" άμα πάνε ψηλά, γιατί τις πήρα χώμα, αλλά προς ώρας παραμένουν χώμα. 🤣😂😁

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.371
Στην θέση σου θα είχα ήδη βάλει πωλητήριο στο παλιό. Με τις υπεραποσβέσεις θα σου βγει τζάμπα.
Όχι, θα το κρατήσω, είμαι πλήρως ικανοποιημένος, είμαι ακόμα ενθουσιασμένος κάθε φορά που μπαίνω να το οδηγήσω, χαίρομαι να το βλέπω και να το οδηγώ όπως την πρώτη μέρα, και κάθε αλλαγή θα μου κοστίσει αρκετά σε χρήμα, χωρίς σοβαρό (για μένα) όφελος.

Για λόγους εφορίας, κι όχι για άλλους σοβαρούς λόγους δυσαρέσκειας, θα πουλήσω όσο όσο το φολγκζβάγκεν, όταν (και αν) βγει μικρό Τέσλα, σε λογικά λεφτά και με καλύτερη πραγματική αυτονομία απ'το iD.3, ειδάλλως είναι το τέλειο αυτοκίνητο πόλης, και με κάποιες υποχωρήσεις κάνει και τα ταξιδάκια του, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να θέλω να το ξεφορτωθώ όπως όπως, και αν γίνει θα γίνει μόνον εάν υπάρχουν σοβαρά φορολογικά κίνητρα, ειδάλλως δεν ξαναδίνω λεφτά για αυτοκίνητα, καλά είμαι.

ΥΓ. Εγώ στη θέση σου, για να ανταποδώσω τη συμβουλή, θα είχα ξεφορτωθεί εδώ και χρόνια τις ice παλιατζούρες που σέρνεις οικογενειακώς. Αίσχος λέμε, πέταμα. 😎

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.371
Δεν το καταλαβαίνω. Κάτι δεν μετράς σωστά.
Μάλλον δεν υπολογίζεις πως πουλώντας το αυτοκίνητο, θα φορολογηθεί ως έσοδο στην εταιρεία, είναι λεφτά που ξαναμπαίνουν στο ταμείο.

Χονδρικά το δικό μου, μετά την επιδότηση, μου βγήκε 51 χιλιάρικα.

Στη δεύτερη χρονιά που διανύει, βγάζεις ένα 20% της αξίας και έχεις αναμενόμενη τιμή πώλησης 40 χιλιάρικα, που για να φύγει άμεσα, θέλει και λίγο κατέβασμα ακόμα.

Αυτά θα είναι έσοδο στην εταιρεία, για το οποίο θα φορολογηθεί κανονικά, οπότε καλύπτεται με τη μία το μισό της αξίας (με υπεραποσβεση 150%) του καινούριου, και μένει μόνον ένα 10-χιλιαρο φορολογικό κέρδος, ψίχουλα, και στην 2-ετια, δηλαδή από ένα ταληρο, δεν αξίζει τον κόπο ούτε να το συζητάμε.

Η χαμηλότερη αρχική τιμή του iD.3, και η 4-ετια χρήσης, έχει καλύτερες προοπτικές να φύγει, έστω και με ενδιάμεσο (κόλπα είναι αυτά) χωρίς να αποτελέσει ουσιαστικό έσοδο.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.371
Πούλα το «φτηνότερα»
Παίζει (χωρίς κίνδυνο) στην 4-ετια.
Καλό '27-'28.

Πριν την 4-ετια, δεν είναι καλή ιδέα.

Οι εταιρείες στο πρώτο πακέτο, είχαν υποχρέωση κατοχής του ΙΧ επί 3-ετιας. Οριακά δικαιούμαι για το πρώτο, για το δεύτερο όχι ακόμα (πλήρη 2-ετια, Ιούνη του '25 ξεκινάει το δικαίωμα πώλησης).

Όλα αυτά, τα ξέρουν καλά οι έχοντες εταιρεία.

Ταυτόχρονα, είναι εκτός λογικής όλη η κουβέντα, διότι όπως είπα, ακόμα και τώρα ενθουσιάζομαι σα μικρό παιδί κάθε φορά που κάθομαι πίσω από το τιμόνι του Τέσλα να κάνω τη βόλτα μου, δεν θέλω να το δώσω για κανένα λόγο. 😎

Αγόρασα κάτι ωραία υγρά να το περάσω σε τζάμια και λαμαρίνες, να γυαλοκοπάει εκτυφλωτικά και να φεύγει το νερό εντελώς. Ανυπομονώ να το πλένω στο σπίτι το σβκ μόνος μου, μόλις κάνει λιακάδα, να το περιποιηθώ! ❤

Κανονίζω road trip στη Νορβηγία, δε βλέπω την ώρα να το οδηγήσω εκεί πάνω! ❤❤❤

Last edited:

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.700
Μολις βγαλει η Tesla το Roaster που θα πεταει θα κλεισουν ολα τα στοματα ........

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.241
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ