Tesla

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.812
Όπως ήδη είπα, αγόρασα ο,τι σοφτγουερ πουλάει η Τέσλα για το αυτοκίνητο που έχω. Όχι μόνο το FSD.

Μπήκε και το μπούστ, με +100 άλογα, πήγε στα 500-φευγα το κτήνος, και έχει "sport mode" στη θέση του "standard mode".

(Η άδεια οδήγησης αναφέρει 536 άλογα)

Δεν ξέρω τι σκατά έχουν κάνει οι άνθρωποι στον προγραμματισμό του boost, αλλά έχει γίνει τόσο εκρηκτικό το γκάζι του σε οποιαδήποτε ταχύτητα κι αν κινείται, που δεν παίζει να το πλησιάσει οτιδήποτε. Και στα 220 επιταχύνει σα μανιακό, δεν είδα τελική, αλλά ξεπέρασε τον προηγούμενο κόφτη στα 217. Δεν μέτρησα ακόμα 0-100, αλλά θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμή. Κάνα 4-άρι θα έχει πιθανώς.

Άντε βρες κάτι που να επιταχύνει χαλαρά και χωρίς προσπάθεια κάτω από 4" στα 100, να το πιάσεις. 😁🤣😂

Το εντυπωσιακό είναι η εκπληκτική 4-κινηση, που περνάει όλη αυτήν την ισχύ στο δρόμο χωρίς παρατράγουδα, βούτυρο.

Το performance model Y το δίνουν με 3,5" στο 0-100. Τρελές επιδόσεις..

Last edited:

Reaction score
2.316
Πρεπει να το εχω ξαναγραψει. Πριν 5-6 χρονια στην βουτα της Βουλιαγμενης ειμουν μπροστα με ενα Tesla 3.
Το οποιο ξεκινησε γρηγορα -ακομα ειχα το 1290KTM - και αθορυβα ταχεως απομακρυνθηκε παροτι με διαφορα μικρης φασης ανοιξα φουλ γκαζι. Σαν να διεσπασε τους νομους της φυσικης.
Έχει μεγάλη ισχύ και μέγιστη ροπή από μηδενικές στροφές - οι νόμοι της φυσικής καθιστούν περίπου δεδομένο ότι θα έχει μεγάλη επιτάχυνση, την οποία ένα όχημα με θερμικό κινητήρα και συμπλέκτη θα δυσκολεύεται να επιτύχει, ακόμη και αν είναι μοτοσυκλέτα.

Από εκεί και πέρα, ένα ΚΤΜ με 177 ίππους, 260 κιλά βάρος η μηχανή με τα υγρά της και άλλα 80+ κιλά βάρος επιβάτη, μιλάμε για 340 κιλά ή ένα λόγο βάρους / ισχύος 2 κιλών ανά ίππο..

Ένα τετρακίνητο Μ3 ζυγίζει περίπου 1850 κιλά, συν 80+ ο ίδιος επιβάτης και αποδίδει 440 ίππους. Η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι περίπου μισή για τη μοτοσυκλέτα, η οποία όμως δεν μπορεί να αποδώσει μέγιστη ισχύ στην εκκίνηση για να μην κάνει σούζα και φυσικά η ισχύς περνάει από έναν τροχό (και πολύ λεπτότερο) αντί για 4.

Μία από τα ίδια ισχύουν και γενικά για τα περισσότερα ηλεκτρικά σε επίπεδο στησίματος και κρατήματος: έχουν μεγάλη μάζα, συγκεντρωμένη στο δάπεδο (κάτω και από τον άξονα των τροχών ή το κέντρο βάρους συχνά), εντός του μεταξονίου, και επιπλέον έχουν συχνά και πολύπλοκες διατάξεις αναρτήσεων (π.χ. διατάξεις πολλαπλών συνδέσμων) σε συνδυασμό με προσπάθειες μείωσης του βάρους (άρα τα μη αναρτώμενα μέρη της ανάρτησης είναι από ελαφρά υλικά π.χ. αλουμίνιο ή μαγνήσιο). Όλα αυτά βοηθούν το αυτοκίνητο να έχει καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά από οποιοδήποτε θερμικό αντίστοιχων διαστάσεων, το οποίο νομοτελειακά θα έχει ένα κινητήρα 200 κιλών και παρελκόμενα άλλων 100 κιλών, πάνω από τον μπροστινό άξονα, ή και ακόμη και να εξέχουν μπροστά από τον μπροστινό άξονα. Άρα και η έκπληξη της Φαμπιάτου για το κράτημα και στήσιμο του Υ δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει, αλλά να είναι περίπου αναμενόμενη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.812
Ένα τετρακίνητο Μ3 ζυγίζει περίπου 1850 κιλά, συν 80+ ο ίδιος επιβάτης και αποδίδει 440 ίππους.
Κι αυτό, δέχεται boost, με +100 ίππους...

Πρακτικά με το boost γίνεται performance, απλώς δεν δίνουν όλη την επιτάχυνση του performance (0-100 σε 3,1") για να αφήνουν μεταξύ τους μια μικρή διαφορά υπέρ του performance.

Reaction score
26.619
η μηχανές έχουν 3 μειονεκτήματα έναντι πολύ δυνατών αυτοκινήτων,
#1 εκκίνηση , ένας τροχός μόνο, όση ισχύ και να έχεις δεν θα περάσει γιατί είτε δ εθα επαρκεί η προσφυση και θα γλιστρήσει, είτε θα επαρκεί και θα σηκώσει σούζα
#2 αεροδυναμική, αφού καταφέρεις να κρατηθείς στην εκκίνηση θα μπείς σε ένα εύρος ταχύτητας που ο λόγος βάρους/ισχύος είναι σημαντικός και εκεί η μηχανή θα επιταχύνει πολύ γρήγορα, όμως μετά τα ας πούμε 200χαω η αεροδυναμική αντίσταση της μηχανής (αν και έχει μικρότερη επιφάνεια) θα είναι σημαντική ως προς την προσφερόμενη ισχύ και εκεί οτιδήποτε έχει υπερδιπλάσια ιπποδύναμη θα επιταχύνει περισσότερο και σε μεγαλύτερες ταχύτητες.

παλιά που τα άλογα δεν ήτανε στραγάλια, κανένα αυτοκίνητο δεν είχε ελπίδα έναντι μιας 600άρας με 100-120 άλογα, πλέον όμως το να έχεις ένα όχημα με 400++ άλογα δεν είναι καμιά τρελή επένδυση , (πχ φτιαγμένο hyundai n , παλιότερα audi rs κλπ ) σε ευθεία οι μηχανές πρέπει να είναι επιπέδου gsxrrrrrrrrrrrrrrr και πάνω για να μείνουν κοντά στα πολλά χιλιόμετρα, αν δε μιλάμε για τίποτα καγκουρίες με 600-700+ άλογα τότε θες gsxrturborsnitrosuperplus+++ , με 40ήμερη νυστεία μετάνοια και εκλπηρωμένη διαθήκη σε συμβολαιογράφο.

ακόμα πιο εύκολο αν το όχημα είναι δυνατό ηλεκτρικο 4κίνητο και κερδίζει εύκολα από τα πρώτα μέτρα.

ψάξτε λίγο αποτελέσματα 400μ σε χαμηλές κατηγορίες , οι μηχανές για να ακολουθήσουν θέλουν τις ρόδες που είναι απλωμένες πίσω για να μην σηκωθούν σούζα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.753
το γιγαφακτορυ στο μπερλιν ποτε ξεκίνησε να πάραγει; παράγει από όλα τα μοντέλα (τα δύο δηλαδή) ή μόνο ένα;
Κάπου 3-4 χρόνια, μόνο Υ

melina

Cargo 200
Reaction score
47.173
Κάπου 3-4 χρόνια, μόνο Υ
Οκ, θενκς.
Δεν πειράζει πάντως, είναι πολύ γρήγορο και στην γκαλιφόρνια πρώτη επιλογή από ότι μαθαίνω.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.180
Και το απλό 3άρι είναι αρκετά γρήγορο. Πολύ γρήγορο θα έλεγα για την πλειοψηφία των οδηγών. Το πατούσα λίγο το Σάββατο και τους περνούσε σαν σταματημένους. Τα 100 τα πιάνεις με την σκέψη. Δεν είδα και σε τι mode ήταν. Βασικά το ποιο αργό Tesla έχει 0-100 κοντά στα 6". Και όλα πάνω από 500χλμ WLTP. Πλέον δεν υπάρχει Tesla με WLTP κάτω από 500χλμ.

melina

Cargo 200
Reaction score
47.173
View attachment 390123 View attachment 390124
Αλλά δεν είναι είδηση, γιατί είμαστε εταιρία AI και robotics. Όλα πάνε καλά.

Δηλαδή ήθελε ο Γερμανός να πάρει Tesla, και μόλις έμαθε πως τώρα είναι εταιρεία AI άλλαξε γνώμη, και είπε θα πάρω κάτι άλλο.
Απλό είναι.
Πάντως τώρα που τα ξαναβλέπω τα νούμερα και σε μια πιο εύπεπτη μορφή όπως η παρακάτω καταλήγω αβίαστα στο συμπέρασμα ότι κάτι πρέπει να ξέρουν όλοι αυτοί που δεν αγοράζουν τεσλα. Δεν μπορεί εκατοντάδες χιλιάδες αγοραστές να είναι βλάκες. Και στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης. Και όχι μόνο, στη χώρα με τη μεγαλύτερη παράδοση στην αυτοκίνηση, εκεί που γεννήθηκε το αυτοκίνητο, αν μη τι άλλο εκεί ξέρουν από αυτοκίνητα (όπως εμείς εδώ ξέρουμε από ντομάτες και αγγούρια). Κάτι θα ξέρουν και μας το κρύβουν.
Βέβαια με προβληματίζει και το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξακολουθούν να αγοράζουν σόμπες. Αρα κάτι ακόμα περισσότερο θα ξέρουν κι αυτοί. Φιλούδια.

Screenshot 2026-02-16 at 18.15.22.png

Screenshot 2026-02-16 at 18.16.06.png

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.697
Πραγματικο 0-100 μπορει να μην εχω κανει ποτε, γιατι δεν μου αρεσε να σπαω την πρωτη , αλλα rolling race με δευτερα εχω κανει αρκετες φορες μεχρι 150-160 χλμ δηλαδη δευτερα τριτη και δεν υπηρξε ποτε αυτοκινητο που να παραμεινει διπλα μου πλην ενος 911 turbo S φιαγμενο ( κατα τον ιδιοκτητη 800 hp) Τα 50-60 με 150-160 πρεπει να γινοταν σε 3,3 3,4 δλ.

Reaction score
26.619
Πραγματικο 0-100 μπορει να μην εχω κανει ποτε, γιατι δεν μου αρεσε να σπαω την πρωτη , αλλα rolling race με δευτερα εχω κανει αρκετες φορες μεχρι 150-160 χλμ δηλαδη δευτερα τριτη και δεν υπηρξε ποτε αυτοκινητο που να παραμεινει διπλα μου πλην ενος 911 turbo S φιαγμενο ( κατα τον ιδιοκτητη 800 hp) Τα 50-60 με 150-160 πρεπει να γινοταν σε 3,3 3,4 δλ.
Μέχρι εκεί εχει πλεονέκτημα η μηχανή και λιγο παραπάνω μετα δεν .

Πάντως ολα αυτα μικρή αξία εχουνε στην καθημερινότητα μου
1000015297.jpg

Δε πα να χεις 0-100 σε 2 και με ποδήλατο να σε πετύχω θα είμαι σπίτι μισή ώρα νωρίτερα

Reaction score
4
Όπως ήδη είπα, αγόρασα ο,τι σοφτγουερ πουλάει η Τέσλα για το αυτοκίνητο που έχω. Όχι μόνο το FSD.

Μπήκε και το μπούστ, με +100 άλογα, πήγε στα 500-φευγα το κτήνος, και έχει "sport mode" στη θέση του "standard mode".

(Η άδεια οδήγησης αναφέρει 536 άλογα)

Δεν ξέρω τι σκατά έχουν κάνει οι άνθρωποι στον προγραμματισμό του boost, αλλά έχει γίνει τόσο εκρηκτικό το γκάζι του σε οποιαδήποτε ταχύτητα κι αν κινείται, που δεν παίζει να το πλησιάσει οτιδήποτε. Και στα 220 επιταχύνει σα μανιακό, δεν είδα τελική, αλλά ξεπέρασε τον προηγούμενο κόφτη στα 217. Δεν μέτρησα ακόμα 0-100, αλλά θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμή. Κάνα 4-άρι θα έχει πιθανώς.

Άντε βρες κάτι που να επιταχύνει χαλαρά και χωρίς προσπάθεια κάτω από 4" στα 100, να το πιάσεις. 😁🤣😂

Το εντυπωσιακό είναι η εκπληκτική 4-κινηση, που περνάει όλη αυτήν την ισχύ στο δρόμο χωρίς παρατράγουδα, βούτυρο.

Το performance model Y το δίνουν με 3,5" στο 0-100. Τρελές επιδόσεις..
Μέχρι τα 140km/h έχει διαφορά, μετά είναι το ίδιο, δες διάγραμμα ισχύος και ροπής εδώ για LR, LR+boost, Performance
Η τελική δεν αυξάνεται

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.812
Μέχρι τα 140km/h έχει διαφορά, μετά είναι το ίδιο, δες διάγραμμα ισχύος και ροπής εδώ για LR, LR+boost, Performance
Η τελική δεν αυξάνεται
+Λινκ
Δείχνεις να τα λες αυτά με μεγάλη σιγουριά! 😁
Αλήθεια, μήπως έχεις model Y LR με acceleration boost;
Τα έχεις διαπιστώσει ο ίδιος;
Ενημέρωσέ με αν θέλεις. 😎

Για όσα γράφεις, θα σου έλεγα να βάλεις στοίχημα ένα model S, αλλά δε θα το βάλεις 🤣, οπότε ας απαντήσω.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος της απάντησής σου, που λες πως δεν έχει διαφορά πάνω από τα 140, σου δείχνω ένα παλιό γνωστό γράφημα (το έχουμε ανεβάσει σ'αυτό το θρεντ μεταξύ άλλων), το οποίο όμως εκτιμώ πως έχει πλέον αλλάξει (εξηγώ πιο μετά):

15279.jpg

Από αυτό το παλιό καλό γράφημα του '23, φαίνεται η μετρήσιμη διαφορά κυρίως στη ροπή (και στην ισχύ) και μέχρι πάνω από τα 200 χλμ/ω με το acceleration boost, σε σχέση με το LR.

Φαίνεται επίσης, πως από τα 80 χαω και άνω, η ροπή και ισχύς του boosted ακολουθεί μια παράλληλη πορεία με αυτή του performance, με μια μικρή διαφορά να παραμένει σταθερή μεταξύ τους.

Όπως είπα όμως, εκτιμώ πως δεν ισχύει επ'ακριβώς το ανωτέρω γράφημα σήμερα, διότι η Τέσλα κάνει συνεχώς και ασταματήτως βελτιστοποιήσεις και διαφοροποιήσεις με το πέρασμα του χρόνου, με τις αναβαθμίσεις που δίνει με ΟΤΑ, με τις οποίες περνάει μέχρι και αυξημένη αυτονομία. Ναι, αυξάνει την αυτονομία του αυτοκινήτου σου, χωρίς να το λέει καν. (Αυτό σε άλλο επεισόδιο).

Κι όντως, όπως έχω ήδη γράψει εδώ πέρα, μετά από κάποιο ΟΤΑ είδα σημαντική διαφοροποίηση στο "γκάζι", το ένιωσα σαφώς πιο "αγριεμένο". Και το ομολόγησαν κι άλλοι κάτοχοι τότε.

Είμαι βέβαιος πως οι χάρτες ροπής και ισχύος που δίνει η Τέσλα στα ΙΧ μας, διαφοροποιούνται με τα διάφορα ΟΤΑ. Το έχουμε καταλάβει.

Υπέθεσα πως κάτι αντίστοιχο μπορεί να έχει συμβεί και με το acceleration boost, λόγω της εμπειρίας που αποκόμισα απ'αυτό, αλλά μέτρηση δεν έχω κάνει ακόμα, θέλει καλό καιρό, στεγνή και καλή άσφαλτο, φορτισμένο 100% το αυτοκίνητο, και διαθέσιμο χρόνο. Εν τω μεταξύ, φοράω τα χειμερινά ελαστικά, και για λόγους "ισότητας" με την προηγούμενη μέτρηση, θα πρέπει να φορέσω τα καλοκαιρινά. Έχω κρατήσει την προηγούμενη μέτρηση, κάποια στιγμή θα το ξανακάνω λοιπόν, και θα ανεβάσω την καινούρια μέτρηση που θα πάρω, και είναι από 0 μέχρι πάνω από 165 η προηγούμενη, οπότε θα φανεί αυτό που θέλω (βασικά η πορεία της καμπύλης).

Ωστόσο, από τα ανωτέρω παλιά γραφήματα φαίνεται στα 160 χαω μια διαφορά ~40 kW και στα 180–200 χαω ~20–30 kW.
Άρα ναι, υπάρχει μετρήσιμη extra ροπή/ισχύς μέχρι και τα 200+ χαω.
Αυτό μεταφράζεται σε αισθητή/πραγματική διαφορά επιτάχυνσης στα 160+ χαω.

Η extra ροπή του boost στα 160 και 180 χαω σημαίνει (με τη βοήθεια ΑΙ) μικρή διαφορά στην net επιτάχυνση (~0.15 g extra, ή +0.3 m/s²).

Tο boosted, στο kick-down (απότομο τέρμα γκάζι) απλά κερδίζει λίγο έδαφος (π.χ. ½–1 αυτοκίνητο μήκος).

Δηλαδή το boosted LR το "νιώθεις" πιο ζωντανό στο kick-down στα 160 και στα 200, χωρίς να κάνει σημαντικά καλύτερο χρόνο, καθώς η απόσταση 1 αυτοκινήτου γίνεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου σε τέτοια ταχύτητα. Και αυτό είπα. 😎

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της απάντησής σου, περί τελικής ταχύτητας, όντως δεν υπόσχεται η Τέσλα υψηλότερη τελική ταχύτητα με το acceleration boost, αλλά υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες στην ιστορία.

Δυστυχώς δεν έχω την άνεση να βγάζω φωτογραφίες όταν πάω με 220 (τελειώνει πολύ γρήγορα ο δρόμος) και την τελευταία φορά που είχα δει τελική, ήμουν στην Autobahn στη Γερμανία, φωτογραφίες έβγαζε η γυναίκα μου, τότε είδα μέχρι 217 τελική, με φορτωμένο τίγκα το αυτοκίνητο με ένα σκασμό βαλίτσες, και 2 ανθρώπους επιβάτες, με ψιλοκαύσωνα και κλιματισμό στο φουλ, αλλά και χωρίς 100% SOC. Σε τέτοιες ταχύτητες, όλα μετράνε.

Η αεροδυναμική αντίσταση (drag) αυξάνεται με το τετράγωνο της ταχύτητας, στα 160 χαω χρειάζεσαι ~30–40 kW μόνο για να κρατήσεις σταθερή ταχύτητα, και στα 200 χαω ~80+ kW. Στο τέλος, κάθε λεπτομέρεια μετράει.

Από τότε στη Γερμανία, προσωπικά μόνο μια φορά έπιασα στιγμιαία 190-195, οπότε πρακτικά αυτό δεν έχει όντως καμία σημασία.

Έκανα λοιπόν τώρα με το boost (μόνον από περιέργεια για να δω τι γίνεται) μια πολύ σύντομη δοκιμή σε μια σχετικά "περιορισμένη" ευθεία, με SOC 90%, και μόλις είδα από 219 να πιάνει 220 (σαφώς πάνω από το προηγούμενο 217) έκοψα, τελείωνε ο δρόμος κι εκλασα μέντες 😁. Πάει κι άλλο, δε ξέρω πόσο (μπορεί μέχρι 222; δε το ξέρω), δε το έχω δει ακόμα, και πιθανώς να μη το δω ποτέ (αλλά θα το έχω στα υπόψιν). 220 όμως, πήγε, το είδα λέμε. 😎

Και δε κλέβει το κοντέρ, τα ελαστικά ζεστά με 45 πίεση, όλα καθωσπρέπει.

Αν αμφιβάλλεις, το να πω, να προσπαθήσω φωτογράφιση (να βάλω στο κεφάλι καμιά κάμερα να το γράψει, γιατί τηλέφωνο δε πιάνω), αλλά καλού κακού, έτσι για να σου φύγει η απορία, δες πρώτα κάνα βίντεο, και έχουν ανεβάσει πολλά, πρακτικά όλα με acceleration boost:

Δεν ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, πρόσεξε μόνο (αυτό έχει σημασία) πως μειώνεται σιγά σιγά η τελική, όσο μειώνεται το SOC, και πρόσεξε ότι δεν ξεκίνησε με 100% SOC, ήταν χαμηλότερα.. 😎

Και στο Χ αναφέρουν το ίδιο (boosted):

Και αρκετοί ακόμα δείχνουν τα ίδια, αλλά δεν έχει σημασία.

Και αρκετά πιο παλιά βέβαια, είχαν δει πάνω από 217, μέχρι 222 πάλι, τυπικά σε boosted, αλλά για τα συγκεκριμένα οχήματα του '21 δεν ξέρω κάποιες λεπτομέρειες (περί μοτέρ) και βαριέμαι να ψάξω:

Έχει δε μετρηθεί, σε αρκετές περιπτώσεις, πως με το acceleration boost η διαφορά στην ιπποδύναμη που μετράνε είναι γεμάτα 100 άλογα, όπως ΑΚΡΙΒΩΣ είπα. Στη ρόδα λέμε, με δυναμομέτρηση, και για αυτοκίνητο σα το δικό μου, να ενδεικτικά ένα πολύ γνωστό παράδειγμα:

15280.png

Από 361.95 σε 462.47. Χωρίς ακρίβεια στην ονομαστική τιμή της μέτρησης, αλλά η διαφορά είναι σαφής. Γεμάτα 100 άλογα στη ρόδα.
Άσε την ισχύ στους κινητήρες αθροιστικά, δες τι διαφορά περνάει μετρήσιμα στο δρόμο. Βέβαια παίζει ρόλο και η ζάντα, και το ελαστικό, και η θερμοκρασία στις μπαταρίες, και η υγεία των μοτέρ, όλα.

Πρόσεξε επίσης, πως τα 2 γραφήματα ισχύος στη ρόδα, στο συγκεκριμένο παράδειγμα, συναντώνται στα 95 miles per hour, δηλαδή στα 153 χαω! Αλλά δεν βλέπουμε ροπή, ήταν εκτός ορίων μέτρησης. 😁

Το ανωτέρω, θα το δεις στο 5' του παρακάτω βίντεο:

Βεβαίως και στο τελευταίο Y, στο juniper, μετρήθηκαν ακριβώς +100 άλογα στη ρόδα με το acceleration boost. Υπάρχει κι αυτό σε βίντεο.

Όπως υπάρχει σε βίντεο να ξεπερνά τα 200 χαω με 4% SOC! Εκεί που άλλα σέρνονται! 🤣😁😂

Όλα υπάρχουν, λίγο περισσότερο ψάξιμο θέλει. 😎

Βεβαίως, εφόσον το performance με τόσο μικρή διαφορά στα γραφήματα ισχύος/ροπής φτάνει 253 χαω τελική, όλα τα "κλειδώματα" βρίσκονται τελικά στο σοφτγουερ, κι ότι "κλειδώνει", ως γνωστόν, "ξεκλειδώνει". 😁😂🤣

Τέλος, είναι προφανές πως δεν είναι "αναγκαίες" τέτοιες επιταχύνσεις ή πόσο μάλλον τελικές ταχύτητες, αλλά να που μια ακαριαία επιτάχυνση (κάποτε προνόμιο μόνον ολίγων πανάκριβων σούπερκαρς) μας φέρνει ένα πλατύ φαρδύ χαμόγελο στα χείλη, κι αυτό έχει αξία ανεκτίμητη! 😎

alexis

Reaction score
34.180
Ιστορική φωτογραφία

Το πρώτο αυτοκίνητο, πλήρως αυτόνομο και χωρίς τιμόνι/πετάλια, βγαίνει από την γραμμή μαζικής παραγωγής.
Και μάλιστα 2 μήνες πριν τον στόχο.

HBYR8tRbUAAPV4b.jpg

Μα καλά; Δεν υπήρξαν άλλα οχήματα μέχρι σήμερα;

Ναι υπήρξαν.
Αλλά, κάποια δεν έφτασαν στην μαζική παραγωγή. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
Κάποια άλλα δεν έφτασαν καν στο στάδιο παραγωγής.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.812
πλήρως αυτόνομο και χωρίς τιμόνι/πετάλια,
Σε λίγο αμολυμένο και στους δρόμους να βγάζει τους ταρίφες - σόμπα λάβερς στον πάγκο. 🤣😁😂

ΥΓ. Θέλω να δω πόσα θα πουληθούν σε ιδιώτες. 😎
Πόσοι είναι τόσο "τολμηροί" από τώρα, να πάνε στο επόμενο λεβελ;

alexis

Reaction score
34.180
Σε λίγο αμολυμένο και στους δρόμους να βγάζει τους ταρίφες - σόμπα λάβερς στον πάγκο. 🤣😁😂

ΥΓ. Θέλω να δω πόσα θα πουληθούν σε ιδιώτες. 😎
Πόσοι είναι τόσο "τολμηροί" από τώρα, να πάνε στο επόμενο λεβελ;
ΑΝ το βγάλει προς πώληση πιστεύω αρκετοί. Η βάση είναι μεγάλη και πολύ θερμή.
Ακόμα και στην αρχή το θέμα δεν θα είναι πόσοι θα πάρουν αλλά πόσα μπορεί να δώσει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.812
ΑΝ το βγάλει προς πώληση
Το επιβεβαίωσε 2 φορές.
Θα είναι διαθέσιμο να το αγοράσουν ιδιώτες.

Προφανώς θα πρέπει να υπάρξει νομικό πλαίσιο που να επιτρέπει την ελεύθερη αυτόνομη μετακίνηση των ιδιωτών, κάτι που τώρα δεν υπάρχει.

Τώρα, χρειάζεται η Τέσλα να κάνει αίτηση σε κάθε πόλη για να πάρει άδεια ώστε να λειτουργεί αυτόνομα οχήματα ως ταξί.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.624
Members
38.726
Νεότερο μέλος
fotisgpap