The Da Vinci Code (2006)

Reaction score
0
Re: Da Vinci code

VIDEOMIX said:
Όσοι διαβάζουν ιστορία, φυσικά και ξέρουν οτι ο Μ.Κωνσταντίνος δεν ήταν Χριστιανός. Ήταν όμως ο άνθρωπος της ανεξηθρησκείας και χρωστά πολλά σε αυτόν ο Χριστιανισμός καθώς και ο Ελληνισμός (άθελά του).
Και όσοι δεν έκαναν χαβαλέ στο μάθημα των θρησκευτικών το ξέρουν, και όσοι πέρασαν από κατηχητικό το ξέρουν, και όσοι πέρασαν από εκκλησία κατά την πρόσφατη γιορτή "κωνσταντίνου & Ελένης" το άκουσαν (στο κύρηγμα που κάνει πάντα κάποιος παπάς - ειδικά φέτος που έπεφτε και Κυριακή)

Δυστυχώς όπως κάποιοι χριστιανοί έχουν παρωπίδες και κάποιοι μη-χριστιανοί έχουν επίσης. Το κακό και με τις δύο κατηγορίες είναι ότι τα κάνουν όλα ίσιωμα...

Έλα όμως που δεν είναι :!:

Reaction score
6

Διακόπηκε η προβολή της ταινιας Da Vinci Code στην Κινα.
Αν και προβλήθηκε τις πρωτες μερες χωρις καποια απαγόρευση , μετα από λιγες βδομαδες και έχοντας ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια λίρες σε εισπράξεις διακόπηκε.
Οι αρχες δικαιολογήθηκαν λέγοντας πως έπραξαν ετσι για δοθει ενδιαφέρον και στις κινεζικές ταινίες αυτης της περιόδου.
Η ταινία εχει επισης απαγορευτεί στο Πακιστάν, στα Φίτζι και σε περιοχές της Ινδίας.

Reaction score
6

Παντως ηταν από τις ταινιες που αν και την ειδα πρόσφατα βαριέμαι υπερβολικά να γραψω οτιδήποτε για αυτην.
Τόσος πρόλογος τοσο κυνήγι και παραφιλολογία για το ανοσιούργημα της δεκαετίας .
Αυτό που μου κανει να νευριάζω είναι η καθολικη και ορθόδοξη εκκλησια που με την υστερία της καταφερε να κανει τοσο κόσμο να τη δει.
Σε φυσιολογικές συνθηκες η ταινια , ( καθως είναι πολύ κατω του μετρίου) θα εκανε με το ζορι το 1/5 των εισιτηρίων που έκοψε.
Το επόμενο βιλιο του ίδιου συγγραφέα που θα γινει ταινία ,θα πρεπει να ζητησει προκαταβολικά την βοηθεια της εκκλησίας και μαλιστα με ποσοστά επι των εισπράξεων.

Reaction score
14

Οπως έχουμε πει, οι απόψεις είναι πολλές σχετικα με το θέμα αυτό. Όχι μόνο δεν είναι ανοσιούργημα αλλά είναι ένα μυθιστόρημα, που σύμφωνα με τη γνώμη μου είναι πάρα πολύ καλό για όποιον το διαβάσει.
Όταν το διάβαζα όμως, σχεδόν δεν πίστευα ότι η τόσο δυνατή πλοκή και μυστήριο που σου προκαλεί θα μπορούσε να μεταφερθεί σε ταινία. Κάτι που όπως λένε αυτοί που την έχουν δει, είναι και πραγματικότητα. Είναι όμως σπάνιο, σενάρια που έχουν μεταφερθει στην μεγάλη οθόνη να είναι καλύτερα από τα βιβλία απ' τα οποία προέρχονται. Ειδικά τέτοιου είδους βιβλία που μπορείς με το μυαλό σου να "πλάθεις" το περιβάλλον στο οποίο αναφέρονται, τα πράγματα είναι σαφώς δυσκολότερα για το σκηνοθέτη.

Αν το επόμενο έργο που θα μεταφερθεί είναι το Illuminati, τότε σίγουρα η Εκκλησία θα παρέμβει, ιδιαίτερα η Καθολική. 'Ασε που φαντάζομαι αν η Εκκλησία είχε αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή να έχει δικαιώματα από τη ταινία, θα το έκανε πολύ ευχάριστα.... :p :p

Reaction score
6

Προφανώς αναφέρομαι για την ταινία και μόνο , καθως το βιβλιο δεν το εχω διαβάσει.
Ως μυθιστόρημα ισως να στέκετε ορθα στο μυαλό του καθενός ( με τις όποιες επιφυλάξεις μου).
Παρόλα αυτα ως ταινία την θεωρώ ναυάγιο

Reaction score
164

Την ταινία δεν την έχω δει, μιας και το σινεμά το έχω κόψει. Έχω διαβάσει όμως το βιβλίο.
Ξενέρωσα απίστευτα από την πρώτη στιγμή, όταν άκουσα τη διανομή των ρόλων... Είναι δυνατόν να έχει επιλεγεί η Τοτού για τον ρόλο της Σοφί; Διαβάζοντας το βιβλίο, βλέπουμε μια όμορφη, έξυπνη, αφοπλιστικά γοητευτική. Κάτι σαν Κάθριν Ζέτα Τζόουνς. Σε καμία περίπτωση κάτι σαν το γλυκανάλατο ανθυπογυναικίδιο, την Τοτού...
Και καθηγητής ο Χάνκς; Πάντα μου έδινε την εντύπωση ότι το πιο εξτρίμ που μπορεί να κάνει είναι να μην χρησιμοποιήσει οδοντόνημα πριν τον βραδυνό ύπνο... :?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.898
Members
38.256
Νεότερο μέλος
dimtsibos