The Da Vinci Code (2006)

Reaction score
8
Re: Da Vinci code

VIDEOMIX said:
Νομιζεις πως ολοι οσοι διαβασαν το βιβλιο ή θα δουν την ταινια εχουν ενημερωθει σωστα για την πραγματικοτητα?Και προσεχε,δεν εννοω το θεμα πιστης στον Χριστο ή οχι,αλλα τις ιστορικες ανακριβειες που παρουσιαζει στο βιβλιο του ο Νταν Μπραουν,εχοντας το θρασος να τις αποκαλει "γεγονοτα".Εδω πλεον δεν εχουμε να κανουμε με θεμα πιστης ή μη,αλλα με ιστορικη διαστρεβλωση.Και ειναι πραγματι λυπηρο να βλεπεις ανθρωπους που κατηγορουν τους χριστιανους ως "εχθρους της επιστημης" να ειναι οι ιδιοι οι χειροτεροι αμαθεις & να μην ανοιγουν ενα οποιοδηποτε βιβλιο ΙΣΤΟΡΙΑΣ (και οχι Αγιας Γραφης) για να δουν την πραγματικοτητα πισω απ'το μυθο.

Εκει ειναι που εχω τις οποιες ενστασεις μου για το ολο "φαινομενο".Καλως βγηκε το βιβλιο,καλως & η ταινια,αλλα μεχρι εκει.Το να προσπαθουν καποιοι να μας πεισουν οτι ολα αυτα ειναι αληθινα,ετσι,επειδη ειναι στη μοδα η συνωμοσιολογια,χωρις ιστορικες αποδειξεις,ειναι απαραδεκτο & γελοιο.Οσο γραφικοι ειναι οσοι προσπαθησουν να εμποδισουν τους...αντιχριστους να δουν την ταινια,αλλο τοσο ειναι & οσοι την εχουν κανει "ευαγγελιο".

Υ.Γ.Οσον αφορα τους χριστιανους,καποιος που εχει κατασταλαξει στην πιστη του & κυριως εχει ενημερωθει σωστα για το θεμα,ανακαλυπτοντας την ιστορικη αληθεια,δεν εχει να φοβηθει τιποτα.
Μου κάνει εντύπωση όμως ότι συνέχεια αρνητικά βγάζουν οι διάφοροι γελοίοι κάθε τόσο.
Θέλουν την εμπορικότητα, σε συνάρτηση με το ψάρεμα όσων Χριστιανών δεν είναι σίγουροι για την πίστη τους. Ψαρεύουν λοιπόν στους Χριστιανούς και πες πες κάθε τόσο όλο και κάτι μένει.
Εγώ πάντως δεν έχω δει κάτι θετικό από τα διάφορα εφευρήματα που αναδεικνύουν κατά καιρούς. Ένα θαύμα του Ιησού για παράδειγμα, μια νέα παραβολή που δεν έχει γραφτεί από τους Ευαγγελιστές. Πως μόνο αρνητικά βρίσκουν; Φως φανάρι η απάντηση!!!!
Συνεχίζεις και μιλάς για κάτι που δεν έχεις διαβάσει.
Πόσο λογικό είναι αυτό ?????
Χάνεις το όποιο δίκιο μπορεί να έχεις.
Πραγματικά προσπαθώ να σε καταλάβω, αλλά μου είναι αδύνατον.
Εκτός αν το διάβασες. Μη δεις τη ταινία, διάβασε το βιβλίο πρώτα.

Reaction score
164

VIDEOMIX said:
unforgiven said:
VIDEOMIX said:
Όσοι διαβάζουν ιστορία, φυσικά και ξέρουν οτι ο Μ.Κωνσταντίνος δεν ήταν Χριστιανός. Ήταν όμως ο άνθρωπος της ανεξηθρησκείας και χρωστά πολλά σε αυτόν ο Χριστιανισμός καθώς και ο Ελληνισμός (άθελά του).
Το έχεις ακούσει ποτέ αυτό από την Εκκλησία;
Η εκκλησία δεν συζητά ούτε θετικά ούτε αρνητικά για αυτό το πρόσωπο. Εορτάζουμε απλά την μνήμη του μαζί με την μητέρα του Ελένη και τέλος.
Όμως, όποιο βιβλίο ιστορίας (όχι σχολικό φυσικά) και να διαβάσουμε, θα δούμε αυτό που επισημαίνεις. Δεν περίμενα τον εν λόγο συγγραφέα που εκ του πονηρού ανακατεύει αλήθειες με παρερμηνείες και φαντασιώσεις, με μοναδικό σκοπό του να θολώσει τα νερά, να μου γνωστοποιήσει τα του Κωνσταντίνου.
Κάνεις ένα βασικό λάθος! Χαρακτηρίζεις "εκ του πονηρού" κάποιον που απλά έγραψε ένα βιβλίο. Να υποθέσω ότι και ο Καζαντζάκης είναι εκ του πονηρού.
Πρόσεξε τι γράφεις: "όποιο βιβλίο ιστορίας (όχι σχολικό φυσικά) και να διαβάσουμε". Μα στο σχολείο εμποτίζονται οι άνθρωποι με τα όσα θέλει το παπαδαριό. Άλλωστε το 90% δεν θα ξαναανοίξουν ιστορικό βιβλίο στη ζωή τους...
Φαντάζεσαι να βγει κάποια ταινία με τον Μ. Κωνσταντίνο (αλήθεια, γιατί Άγιος; ) τι έχουμε να ακούσουμε πάλι...

Reaction score
8

unforgiven said:
VIDEOMIX said:
unforgiven said:
VIDEOMIX said:
Όσοι διαβάζουν ιστορία, φυσικά και ξέρουν οτι ο Μ.Κωνσταντίνος δεν ήταν Χριστιανός. Ήταν όμως ο άνθρωπος της ανεξηθρησκείας και χρωστά πολλά σε αυτόν ο Χριστιανισμός καθώς και ο Ελληνισμός (άθελά του).
Το έχεις ακούσει ποτέ αυτό από την Εκκλησία;
Η εκκλησία δεν συζητά ούτε θετικά ούτε αρνητικά για αυτό το πρόσωπο. Εορτάζουμε απλά την μνήμη του μαζί με την μητέρα του Ελένη και τέλος.
Όμως, όποιο βιβλίο ιστορίας (όχι σχολικό φυσικά) και να διαβάσουμε, θα δούμε αυτό που επισημαίνεις. Δεν περίμενα τον εν λόγο συγγραφέα που εκ του πονηρού ανακατεύει αλήθειες με παρερμηνείες και φαντασιώσεις, με μοναδικό σκοπό του να θολώσει τα νερά, να μου γνωστοποιήσει τα του Κωνσταντίνου.
Κάνεις ένα βασικό λάθος! Χαρακτηρίζεις "εκ του πονηρού" κάποιον που απλά έγραψε ένα βιβλίο. Να υποθέσω ότι και ο Καζαντζάκης είναι εκ του πονηρού.
Πρόσεξε τι γράφεις: "όποιο βιβλίο ιστορίας (όχι σχολικό φυσικά) και να διαβάσουμε". Μα στο σχολείο εμποτίζονται οι άνθρωποι με τα όσα θέλει το παπαδαριό. Άλλωστε το 90% δεν θα ξαναανοίξουν ιστορικό βιβλίο στη ζωή τους...
Φαντάζεσαι να βγει κάποια ταινία με τον Μ. Κωνσταντίνο (αλήθεια, γιατί Άγιος; ) τι έχουμε να ακούσουμε πάλι...
Tώρα το χόντρυνες :lol: :lol: :lol:
Υπάρχουν πάντως κάποιες ιστορικές αναφορές ότι έχει σκοτώσει το παιδί του.

Reaction score
164

NICK D. said:
Tώρα το χόντρυνες :lol: :lol: :lol:
Υπάρχουν πάντως κάποιες ιστορικές αναφορές ότι έχει σκοτώσει το παιδί του.
Συγγνώμη... Ειδωλολάτρης αυτοκράτορας δεν ήταν; Ούτε καν μαρτυρικό θάνατο δεν είχε...

Reaction score
5

Τώρα που πέρασε και το ποδόσφαιρο, ας τσιγκλήσουμε τον Σάκη...:lol:

Υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ιστορική αλήθεια;
Και αλήθεια, πού την έμαθες; Ποιός στην είπε; Γιατί πιστεύεις αυτόν και όχι κάποιον άλλον;

Η ιστορία γράφεται από ανθρώπους. Είτε φιλικά, είτε εχθρικά προσκείμενους στα γεγονότα. Μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος ότι ότι έγραψαν ήταν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ;;;

Σάκη, για γράψε μια λίστα με τις πηγές σου, να πάω να διαβάσω όλα αυτά που λες ότι έχεις διαβάσει και εσύ και πιστεύεις σαν πραγματικά αληθινά. Έτσι για να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Και όχι, τα ευαγγέλια ΔΕΝ είναι ιστορικά βιβλία, είναι θρησκευτικά κείμενα. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ θέλω. Ακούω (ή μάλλον διαβάζω!).

Reaction score
0

Ειμαστε στις 8 και δεν εχουμε δει την ταινια ακομα.
Καλα παμε.
Ρε Mod δεν κανεις ενα γκαλοπ στο ιδιο το topic για το ποιοι εχουν η δεν εχουν διαβασει το βιβλιο ;;;
Εξσλλου οι Αποψεις ειναι οπως και οι Κωλοι.Eχουν ολοι.
Ενα παντως ειναι το ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ.
O dan εγινε φιρμα και τα κονομησε.
Και οπως φαινεται και η ταινια προς τα κει παει.
Ψττττ Mona Lisa;;; Smile!!!

Reaction score
6

Τωρα θα λεγα τιποτα για τον Μπραουν τον κωδικα του και για το πόσο μας τα χουν πρηξει αλλα άντε.
Εδώ το πράγμα μας καίγεται και μεις χτυπιόμαστε ( ασχολούμαστε ) για κατι που έγραψε κάποιος .
Το πιθανοτερο (και θα χει και ωραία πλακα) , η ταινια να είναι μια μουφα και μισή.
Δεν εχει όμως σημασία γιατι προς το παρον έχουμε ξεκατινιασθεί, και με ολη μας την αξιοπρέπεια βεβαίως βεβαίως

Reaction score
58

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Ντα Βίντσι
Τον κανόνα ότι σπάνια ένα καλό βιβλίο που μεταφέρεται στην "μεγάλη οθόνη" διατηρεί το ίδιο επίπεδο, επιβεβαιώνει όπως -όλα δείχνουν -και ο "Κώδικας Ντα Βίντσι". Περίπου 2000 δημοσιογράφοι παρακολούθησαν την ταινία σε ειδική προβολή και τα σχόλια τους μόνο ενθαρρυντικά δεν ήταν. Μάλιστα ξέσπασαν σε γέλια όταν ο Λάνγκτον (Τομ Χανκς) αποκαλύπτει στην Σοφί (Οντρέ Τοτού) ότι η κοπέλα είναι απόγονος του Ιησού. :shock: :shock: :shock:

Reaction score
41

Το ζήτημα είναι αν ο κόσμος δεχθεί την άποψη των κριτικών (& "κριτικών").........
Η ταινία θα είναι από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες των τελευταίων 10ετιών (και σε αυτό θα φταίει η αρνητική διαφήμιση των "κολλημένων")

Τώρα το αν η ταινία θα είναι καλή ή όχι εξαρτάται από την κρίση καθενός μας.......
Σε τελική ανάλυση όλοι αυτοί οι (και καλά...) "κριτικοί" μόνο αντικειμενικοί δεν είναι. Και επειδή το "μου άρεσε" είναι πολύ προσωπικό για να τολμήσουν να το ξεστομίσουν όλοι τους/ βγήκαν απλά και έριξαν κακίες.
Αν είναι καλή ή όχι (για ΕΜΕΝΑ) θα το κρίνω μόνος μου!!!!!!! 8)

Reaction score
5

Λοιπον πηγα και την ειδα την Τεταρτη και μου αρεσε πολυ.
Δεν εχω διαβασει το βιβλιο για να τη συγκρινω ως "ακριβη μεταφορα" αλλα ηταν καλη και αξιζει να πατε.

Reaction score
8

jimdamian said:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Ντα Βίντσι
Τον κανόνα ότι σπάνια ένα καλό βιβλίο που μεταφέρεται στην "μεγάλη οθόνη" διατηρεί το ίδιο επίπεδο, επιβεβαιώνει όπως -όλα δείχνουν -και ο "Κώδικας Ντα Βίντσι". Περίπου 2000 δημοσιογράφοι παρακολούθησαν την ταινία σε ειδική προβολή και τα σχόλια τους μόνο ενθαρρυντικά δεν ήταν. Μάλιστα ξέσπασαν σε γέλια όταν ο Λάνγκτον (Τομ Χανκς) αποκαλύπτει στην Σοφί (Οντρέ Τοτού) ότι η κοπέλα είναι απόγονος του Ιησού. :shock: :shock: :shock:
Tο βιβλίο στη κατηγορία του είναι άριστο.
Στη ταινία, δε την έχω δεί, πιστεύω ότι θα είναι πιο "τραβηγμένα" τα πράγματα, πιο εντυπωσιακά, και γενικά πιο πολύ πιο...
Αλλά σε καμμία περίπτωση δε πιστεύω ότι ο Tom Hanks θα έπαιζε σε μία ταινία που θα προκαλούσε το γέλωτα κάποιων.

Reaction score
1

Μόλις γύρια από το Πρωτοδικείο όπου τυχαία έμαθα από ... πρώτο χέρι ότι απερρίφθη αίτηση για προσωρινή διαταγή με αίτημα την απαγόρευση προβολής της ταινίας που είχαν υποβάλλει δεν ξέρω κι' εγώ ποιοί αχαρακτήριστοι.

Μάλιστα, και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αυτό το έμαθα γιατί τυχαία άκουσα συζήτηση του γραμματέα των Ασφαλιστικών Μέτρων με Αστυνομικό που ενδιαφέρθηκε για το αποτέλεσμα - δηλαδή όσοι δούν την ταινία το βράδυ (που απ' ότι μαθαίνω είναι μάπα), θα έχουν και προστασία από τα ΜΑΤ.!!!!!

Reaction score
0

moonprince said:
Μάλιστα, και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αυτό το έμαθα γιατί τυχαία άκουσα συζήτηση του γραμματέα των Ασφαλιστικών Μέτρων με Αστυνομικό που ενδιαφέρθηκε για το αποτέλεσμα - δηλαδή όσοι δούν την ταινία το βράδυ (που απ' ότι μαθαίνω είναι μάπα), θα έχουν και προστασία από τα ΜΑΤ.!!!!!
Λες να σκάσει η Λουκά έξω από τα Ster με βόμβες molotov?

Reaction score
1

ΑΙ ΝΤΟΝ ΓΟΥΟΝΤ ΝΤΑ ΒΙΝΚΙ .... ΑΙ ΝΤΟΝΤ ΓΟΥΟΝΤ ΜΠΡΑΟΥΝ

ΟΟΟΥ ΑΝΤΙΚΡΑΙΣΤ

Reaction score
377

Λοιπόν η ταινία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και σε κρατάει σε αγωνία για 2,5 ώρες ,αλλά μόνο στην περίπτωση που την δεις σαν απλή ταινία αστυνομικού θρίλερ , μακρυά από τα όποια θρησκευτικά πιστεύω.
Πάντως τελικά καλύτερη διαφήμιση δεν μπορούσαν να κάνουνε για την ταινία αφού μας έχουνε ζαλίσει στις τηλεοράσεις κλπ.

Reaction score
152

ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΧΘΕΣ 18.45.
ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΕΣΑ 6-7 ΘΕΑΤΕΣ.ΑΠΟ ΕΞΩ 6-7 ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ...

ΚΑΛΗ ΣΑΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΥΠΟ ΑΛΛΟ ΠΡΙΣΜΑ.
ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΑΝ ΗΘΙΚΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΝΕ "ΜΗ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ".

Reaction score
3

Εγώ πάντως βαρέθηκα.
Την είδα χθες το βράδυ και από το τέταρτο άρχισα και χασμουριόμουνα.
Απεναντίας,όταν πριν από πολύ καιρό διάβαζα το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ,λίγο λιγότερο απο το φοβερό "Illuminati".

Reaction score
8

doctor-x said:
Εγώ πάντως βαρέθηκα.
Την είδα χθες το βράδυ και από το τέταρτο άρχισα και χασμουριόμουνα.
Απεναντίας,όταν πριν από πολύ καιρό διάβαζα το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ,λίγο λιγότερο απο το φοβερό "Illuminati".
Eίναι πιστή μεταφορά από το βιβλίο ?

Reaction score
3

Αρκετά σημεία είναι,έχει όμως πολύ κόψιμο και κάποιες αλλαγές,π.χ. πόσο ρόλο στην επίλυση των γρίφων έχει η Σοφί,το σκηνικό με τα κείμενα στην υπόγα κ.α.
Τέλος πάντων,πάντα το να αποτυπώσεις στο γυαλί ένα βιβλίο είναι ουτοπικό,απλά περίμενα κάτι καλύτερο σε σχέση με το τί εικόνες μου δημιουργήθηκαν διαβάζοντας το βιβλίο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.898
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan