The NEW ATC tweeter in entry series speakers (AT LAST)

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: The NEW ATC tweeter in entry series speakers (AT LAST)

Ο Αντώνης έχει έναν μεγάλο χώρο, και ένα σύστημα που δεν παραμορφώνει σε μεγάλες εντάσεις.

Δεν ξέρω αν αυτή είναι η συνταγή για να χάσεις την ακοή σου, αλλά θα ήθελα να μας πει και την άποψή του ο Bhutia πάνω στο παρακάτω.

Έστω δύο συστήματα που δουλεύουν και τα 2 στα 110 db. Το ένα είναι "ευχάριστο" στο αυτί κατά γενική ομολογία, και το άλλο θες να σηκωθείς να πηδήξεις από το μπαλκόνι. Αντικειμενικά, η ζημιά που προκαλόυν στην ίδια ένταση είναι η ίδια? Πως συνδέεται η "αυτόνομη" προστασία μας από την υπερβολική ένταση με την παραπάνω διαπίστωση? Ή μήπως η ευχαρίστηση δρα ως ναρκωτικό στην αυτοπροστασία μας?

PS. Την ίδια οδό ακολουθώ και γω Αντώνη, μόνο που ακούω σε χαμηλές εντάσεις πάνω από 2-3 ώρες την ημέρα. Εκεί που ακούω όμως την μουσικούλα μου, ένα κομματάκι φέρνει ένα άλλο που τα χρειάζεται τα γκάζια του...και το αποτέλεσμα είναι να εξαντλείται σταδιακά η υπομονή των γειτόνων μου....:whistling:

Δεν παραμορφώνουν και τα ATCια, πανάθεμά τα, μάλλον στο στοιχείο τους βρίσκονται..

Reaction score
460

Θα συναρτάται αναπόφευκτα και με το περιεχόμενο-συχνοτικό και μη- των εκπεμπομένων ηχητικών σημάτων.

Προφανώς αναφέρεσαι σε όσες συγκαταλέγονται ΄΄εκτός΄΄ forum,καθότι απαντώνται και οι ΄΄εντός΄΄...:whistling:
Βιαζεσαι να τοποθετηθεις φιλε μου,εχω δωσει ονοματα,εαν απαντησουν θα καλυφθεις,πιστευω......:biggrin:
Παντως για να γκαζωσεις πρεπει και να το εχεις φιλε μου,εαν δεν το εχεις τι θα πεις ..............:thumbsdown:
Μαλλον δεν εχεις αποψη LIFE επι των εντασεων,μαλλον εχεις μαθει μονο να ακους μουσικη και οχι και να την νιωθεις........δεν ειναι κακο ομως,θα μαθεις και εσυ........καποτε.:wink:
Κρατα το ρητο....οσο ζω μαθαινω.....αυτο κανω εγω και δεν εχω βγει χαμενος.

Reaction score
460

Μη μασας Γιαννακη μου,ακου την μουσικουλα σου οπως κανεις κεφι φιλε.:thumbsup:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Kαι που λέτε , τα tweeter των ATC....
... μαζί μ' έναν ξεροκέφαλο ημιμαθή, έναν σνομπ χαϊεντά (σόρρυ για τον πλεοναζμό), ένα γιατρό, και δυό - τρεις μ@λ@κες που κάθονται κι ασχολούνται...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.007

Βιαζεσαι να τοποθετηθεις φιλε μου,εχω δωσει ονοματα,εαν απαντησουν θα καλυφθεις,πιστευω......:biggrin:
Παντως για να γκαζωσεις πρεπει και να το εχεις φιλε μου,εαν δεν το εχεις τι θα πεις ..............:thumbsdown:
Μαλλον δεν εχεις αποψη LIFE επι των εντασεων,μαλλον εχεις μαθει μονο να ακους μουσικη και οχι και να την νιωθεις........δεν ειναι κακο ομως,θα μαθεις και εσυ........καποτε.:wink:
Κρατα το ρητο....οσο ζω μαθαινω.....αυτο κανω εγω και δεν εχω βγει χαμενος.
Eίναι άτοπο να διατυπώνονται υπερθεματισμοί επί προσωπικού γιά άτομα τα οποία δεν γνωρίζουμε και γιά ζητήματα επί των οποίων ή όποια τοποθέτηση διακρίνεται από αναπόφευκτη ρευστότητα.Ώρες ώρες μάλιστα,αναρωτιέμαι ποιός ΄΄βγαίνει΄΄ περισσότερο μαθημένος,αυτός που ΄΄ζει΄΄ τη Μουσική,ή εκείνος που ΄΄παθαίνει΄΄ κιόλας χάρη σε αυτή;
Einstein on the Beach said:
...
-"Αυτές οι μορφές ταιριάζουν σε μένα και δεν περιμένω ν'αποδεχτείς όλα όσα αισθάνεσαι..." αποκρίθηκε με πονηρό ύφος ο μέντορας."Το ουσιαστικό αστείο είναι πόσο λίγη σημασία έχει δοθεί στην έμφυτη ανάγκη που έχουν όλοι ανεξαιρέτως ν'ακούνε κάποιο είδος μουσικής... Επειδή αυτή ωθεί τη δυνατότητα να μάθουμε περισσότερα γιά εμάς τους ίδιους και τον Κόσμο γύρω μας".Καθώς μιλούσε,τα μάτια του συναγωνίζονταν σε λάμψη τις φωτοδιόδους στην πρόσοψη του κουτιού.Οι αχτίδες του ήλιου ανακλώμενες στο γυαλιστερό σώμα του βιολιού έπεφταν πάνω στα γκριζόασπρα μαλλιά κάνοντάς τα να μοιάζουν με φωτοστέφανο."Ενώ εσύ νομίζεις ότι ακούς μιά συνέχιση τής ίδιας ακολουθίας μουσικών τόνων,εγώ μετρώ την κρουστική απόκριση της Συνέχειας,της άχρονης οντότητας που εδρεύει ανάμεσα στις νότες!"
...

Y

Yiannis_B

Guest

... μαζί μ' έναν ξεροκέφαλο ημιμαθή, έναν σνομπ χαϊεντά (σόρρυ για τον πλεοναζμό), ένα γιατρό, και δυό - τρεις μ@λ@κες που κάθονται κι ασχολούνται...
Τα tweeter των ATC να σου θυμίσω ότι δεν κυκλοφορούν ακόμη. Θέλεις να μας ρίξεις κανένα σεντονάκι copy-paste από το ιντερνέτι, να τα ακούσουμε μέσω .pdf? :roflmao:

Ή θα το παίξουμε όπως στο άλλο το μαγαζάκι, να γράφουμε ένα post το χρόνο?

Μια χαρά συζήτηση κάνουν όσοι εμπλέκονται.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Kαι που λέτε , τα tweeter των ATC....
:hi:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Τα tweeter των ATC να σου θυμίσω ότι δεν κυκλοφορούν ακόμη. Θέλεις να μας ρίξεις κανένα σεντονάκι copy-paste από το ιντερνέτι, να τα ακούσουμε μέσω .pdf? :roflmao:

...
Σήμερα όχι, έχει βάρδια ο ΚουΦου - κι αύριο ο Ζαπ. Από Τρίτη, βλέπουμε...

Και να σου πω! Μην τα παίρνεις τόσο εύκολα. Βρες κανα pdf για την κώφωση του Pete Townsend - μην ακούς μόνο Τρύπες. Βάλε λίγη πυκηλοία στην ζωή σου βρε αδερφέ επιτέλους! Επίσης, βρες κανα pdf για το πόση παραμόρφωση βγάνουν οι κινητήρες του F14 κατά την απονήωση, και τί θα σου κάνουν στα 5 μέτρα...

Y

Yiannis_B

Guest

Σήμερα όχι, έχει βάρδια ο ΚουΦου - κι αύριο ο Ζαπ. Από Τρίτη, βλέπουμε...

Και να σου πω! Μην τα παίρνεις τόσο εύκολα. Βρες κανα pdf για την κώφωση του Pete Townsend - μην ακούς μόνο Τρύπες. Βάλε λίγη πυκηλοία στην ζωή σου βρε αδερφέ επιτέλους! Επίσης, βρες κανα pdf για το πόση παραμόρφωση βγάνουν οι κινητήρες του F14 κατά την απονήωση, και τί θα σου κάνουν στα 5 μέτρα...
Καλά λέω ότι λείπουν καθρεφτάκια από πολλούς. :cool:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.007

...
Έστω δύο συστήματα που δουλεύουν και τα 2 στα 110 db. Το ένα είναι "ευχάριστο" στο αυτί κατά γενική ομολογία, και το άλλο θες να σηκωθείς να πηδήξεις από το μπαλκόνι. Αντικειμενικά, η ζημιά που προκαλόυν στην ίδια ένταση είναι η ίδια? Πως συνδέεται η "αυτόνομη" προστασία μας από την υπερβολική ένταση με την παραπάνω διαπίστωση? Ή μήπως η ευχαρίστηση δρα ως ναρκωτικό στην αυτοπροστασία μας?
Εφόσον η εκπεμπόμενη στάθμη και η φασματική κατανομή ενέργειας ήταν όμοιες,γιά την την ίδια θέση ακροατή εντός του ιδίου χώρου ο φόρτος στα αισθητήρια όργανα τείνει να μη διαφοροποιείται.Το ίδιο όμως δεν θα ισχύει απαραίτητα γιά τα ανώτερα ακουστικά κέντρα.Εξ ου και η χρήση συγκεκριμένων τύπων μουσικής αναπαραγομένων σε υψηλές στάθμες εν είδει... βασανιστηρίου.
Μεγάλο προσόν της ΣΟ/ΔΟ του avs αποτελεί ο χειρισμός της εξέλιξης των θεμάτων με μιά υποψία άφεσης τόσο συναρπαστική,ώστε να μεταδίδεται και στους υπολοίπους γράφοντες αναγνώστες...

Y

Yiannis_B

Guest

Εφόσον η εκπεμπόμενη στάθμη και η φασματική κατανομή ενέργειας ήταν όμοιες,γιά την την ίδια θέση ακροατή εντός του ιδίου χώρου ο φόρτος στα αισθητήρια όργανα τείνει να μη διαφοροποιείται.Το ίδιο όμως δεν θα ισχύει απαραίτητα γιά τα ανώτερα ακουστικά κέντρα.Εξ ου και η χρήση συγκεκριμένων τύπων μουσικής αναπαραγομένων σε υψηλές στάθμες εν είδει... βασανιστηρίου.
Αυτό υποψιάζομαι. Για την φασματική κατανομή σε σχέση με τις rms τιμές της στάθμης, και τα επίπεδα πιθανής βλάβης θα υπάρχει κάποιο σεντονάκι.

Σε ίδιες rms τιμές καταλήγουν διαφορετικά συχνοτικά περιεχόμενα, και κατά συνέπεια, διαφορετικοί crest factors.

http://en.wikipedia.org/wiki/Crest_factor

...με άλλα λόγια, Charlie Haden και Sepultura σε 115 db...πόση σχέση έχουν?

Last edited by a moderator:

Reaction score
29.555

! Επίσης, βρες κανα pdf για το πόση παραμόρφωση βγάνουν οι κινητήρες του F14 κατά την απονήωση, και τί θα σου κάνουν στα 5 μέτρα...
Πόσηηηη?

Εγω λεω πολλήηηηηηηηη . Ισαμε 30000lbs έκαστος.Ασε που δεν εμπεριέχεται ο παράγων καταπέλτης!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: The NEW ATC tweeter in entry series speakers (AT LAST)

Κωστα Φ,δεν καταλαβαινω τιποτα απο αυτα που μου παραθετεις,εαν απευθυνονται σε εμενα.:smile:
Λιγο επεξηγηση εαν δεν γινομαι κουραστικος?
Παντα φιλικα.
Αντωνης.
Αντώνη, τα παραπάνω (και όσα ακόμα πιο διαφωτιστικά μας θύμησε με την ευκαιρία ο Bhutia) αφορούν όλα τα ανθρώπινα όντα.

[Υπάρχουν, βέβαια, χαϊεντάδες που λένε ότι ακούν μέχρι τα 30+ kHz, οπότε εξαιρούν εαυτούς από το ανθρώπινο είδος, αλλά εδώ δε μιλάμε γι'αυτούς.]

Καλό είναι να μην ξεχνάμε πόσο εύθραυστος είναι ο μηχανισμός της ακοής και να τον προστατεύουμε, τουλάχιστον στο βαθμό που είναι στο χέρι μας (γιατί τη φθορά με την ηλικία δεν την αποφεύγουμε).

Επίσης, εννοείται, όλοι καταλήγουμε να ακούμε δυνατότερα στο τέλος των ακροάσεων (δεν είναι παραξενιά δική μου ή δική σου, εξηγείται... επιστημονικά). Ακόμα "χειρότερα", όσοι έχουν την τύχη να ακούν σε σύστημα με χαμηλές παραμορφώσεις είναι πολύ εύκολο να ...ξεχαστούν και να δυναμώσουν παραπάνω.

Για την ιστορία, τα 300άρια ATC μπορούν να δώσουν (έκαστο) 121dB στο 1 μέτρο, συνεχόμενα, με ελάχιστη παραμόρφωση (λιγότερο από .3% THD) και να μείνει και περίπου 10dB headroom.
Το ζευγάρι, δηλαδή, μπορεί να σου δώσει τουλάχιστον 110dB υψηλής πιστότητας και 120dB κορυφές στα 5 μέτρα (αφήνω έξω χώρο, τοποθέτηση).

Εννοείται δεν γνωρίζω τον χώρο σου και την απόσταση ακρόασης, αλλά νομίζω μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι - σε τυπικό οικιακό χώρο - τα ηχεία αυτά θα ιδρώσουν όταν έχουμε ήδη κουφαθεί.

Για πιο extreme καταστάσεις φτιάχνει και custom η ATC πάντως! Από μεγάλα mastering & film studios, μέχρι concert halls και "hi-end" clubs.. Κάτι θα έχουν και για το σαλόνι σου! :tongue:

Y

Yiannis_B

Guest

Αυτό υποψιάζομαι. Για την φασματική κατανομή σε σχέση με τις rms τιμές της στάθμης, και τα επίπεδα πιθανής βλάβης θα υπάρχει κάποιο σεντονάκι.

Σε ίδιες rms τιμές καταλήγουν διαφορετικά συχνοτικά περιεχόμενα, και κατά συνέπεια, διαφορετικοί crest factors.

http://en.wikipedia.org/wiki/Crest_factor

...με άλλα λόγια, Charlie Haden και Sepultura σε 115 db...πόση σχέση έχουν?
Και μη με βάλεις Fletcher-Munson Curves..:cool:

http://en.wikipedia.org/wiki/Fletcher–Munson_curves

Ή διαφορετικά πως σε μια καμπύλη μεταβάλεται η επικινδυνότητα ? (αν ισχύει κάτι τέτοιο).

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Πόσηηηη?

Εγω λεω πολλήηηηηηηηη . Ισαμε 30000lbs έκαστος.Ασε που δεν εμπεριέχεται ο παράγων καταπέλτης!
Πως είπες Φίλιππα?

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ.

Κινητήρες: 2 Χ General Electric F110 -GE-400 afterburning turbofans
  • Ώση: 13,810 lbf (61.4 kN) το καθένα
  • Μέγιστη ώση με σύστημα μετάκαυσης (afterburner): 27,800 lbf (123.7 kN) το καθένα

Reaction score
13

τι σχεση εχει η παραμορφωση.... με την ωση ρε παιδια????

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514