Tiς κολωνες μου μεσα....................

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Tiς κολωνες μου μεσα....................

Στα 4 μετρα πισω σε καναπε τσιφτικο grande!!!!!
Πισω απο τον κανπε υπαρχει ενα κενο και στο εναμιση μετρο η κωλοτραπεζαρι(που θα την καψω στο τζακι την πουτανα)και μετα απο αυτην αλλα δυο μετρα τοιχος.......δεν υπαρχει αλλη θεση για τα μαραφετια μου!!
Αρα καλα καταλαβα και το συμπερασμα ειναι οτι δεν ακους στερεοφωνια.

Αυτο δεν σε χαλαει;

Reaction score
8
Για να ακους καλα και στερεοφωνικα, θα πρεπει κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα, να καθεσαι εκει που βρισκετε αυτη τη στιγμη στην φωτο, το τραπεζακι. Αρα εκει που εχεις το μπουμαρισμα. Σωστα;

Reaction score
1
Απάντηση: Tiς κολωνες μου μεσα....................

Παλιοαυτια μου ακριβως απο πανω εχει γυψοσανιδα με οπτικες ινες και μεσα απο αυτες υπαρχει πετροβαμβακας 150αρας πυκνοτητας.
Το θεμα ειναι οτι πισω απο το δοκαρι και την πλαινη κολωνα εγκλωβιζεται ηχος και αυτο ψαχνω πως μπορω να βελτιωσω,τωρα diffusers θελει,μπασοπαγιδες θελει,το λουρι της μανας του θελει...τι να σου πω!!!!!!!

Οσο αφορα το δοκάρι εννοώ οτι με την ψευδοροφή πρέπει να
σβήσεις την υψομετρική διαφορά υπαρχουσας οροφής και δοκαριού.
Το δύσκολο ειναι η κολώνα. Ισως με κάμμιά μπασοπαγίδα στη γωνια
κολώνας τοιχου βλέποντας προς τα ηχεία. Δηλαδή να κόψεις
τριγωνικά κομμάτια πετροβάμβακα και να τα ντύσεις με ηχοπερατό
υφασμα απο πάτωμα εως ταβάνι. Αν βέβαια το μπουμινγκ ειναι
κάτω απο 60Hz...ΩΧ:139::139::139:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
Απάντηση: Re: Tiς κολωνες μου μεσα....................

Εκεί που του επιτρέπει η Γκεστάπο.
Αντε μωρη γρια κουρουνα εσυ.............με τον καλο τον λογο εισαι.....
να ρε..........που να σου ερθει αποψε στον υπνο και να τρεχεις στο Πηλιο να κρυφτεις................

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

Για να ακους καλα και στερεοφωνικα, θα πρεπει κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα, να καθεσαι εκει που βρισκετε αυτη τη στιγμη στην φωτο, το τραπεζακι. Αρα εκει που εχεις το μπουμαρισμα. Σωστα;
Κοιτα το τραπεζακι βρισκεται 1,5 μετρο απο το συστεμι και εξω απο τις δοκαροκολωνες ,τα ηχεια ειναι μετρημενα σωστα απο τους τοιχους πλαγια και πισω και ακριβως πισω απο το ρακ σε ολη την πλατη αναμεσα στα ξυλινα ραφια και κατω υπαρχει Ricofon κατοπιν δοκιμης.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tiς κολωνες μου μεσα....................

Αρα καλα καταλαβα και το συμπερασμα ειναι οτι δεν ακους στερεοφωνια.

στερεοφωνια υπαρχει και ειλικρινα ο ηχος ειναι αξιοπρεπεστατος και τονικα ισσοροπημενος απλα κοιταω αν μπορω να εξαλλειψω αυτα τα χωροταξικα λαθη του χωρου......

Reaction score
8

bre vkassis μου, αφου εχεις το σαμπακι που κανει μια απο τις καλυτερες ψηφιακες ισοσταθμισεις στον τομεα των χαμηλων, που ακριβως ειναι το προβλημα σου - τι ακριβως δηλαδη δεν σου αρεσει στο μπασο σου;

και αλλη μια συμβουλη - το βελο πριν το ρυθμισεις να παιζει - μπορει να κανει μετρησεις και να σου δειξει την καμπυλη η την περιπου ευθεια η τελος παντων οπως λεγεται την αποκριση του κυριως συστηματος σου στο χαμηλο μερος του φασματος. Εκανες καμμια μετρηση; και εαν ναι τι σου εβγαλε και γενικα τι δεν σου αρεσει στο χαμηλο σου;

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

Δεν γινεται να κατεβει αλλο μιας και ολος ο χωρος εχει κατεβει κατα 40 ποντους .

κολώνας τοιχου βλέποντας προς τα ηχεία.

Αυτες τις μπασοπαγιδες που μπορω να τις προμηθευτω?Δεν θα πρεπει ομως να γινει και μια μετρηση του χωρου απο καποιον γνωστη του θεματος?

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

bre vkassis μου, αφου εχεις το σαμπακι που κανει μια απο τις καλυτερες ψηφιακες ισοσταθμισεις στον τομεα των χαμηλων, που ακριβως ειναι το προβλημα σου - τι ακριβως δηλαδη δεν σου αρεσει στο μπασο σου;

και αλλη μια συμβουλη - το βελο πριν το ρυθμισεις να παιζει - μπορει να κανει μετρησεις και να σου δειξει την καμπυλη η την περιπου ευθεια η τελος παντων οπως λεγεται την αποκριση του κυριως συστηματος σου στο χαμηλο μερος του φασματος. Εκανες καμμια μετρηση; και εαν ναι τι σου εβγαλε και γενικα τι δεν σου αρεσει στο χαμηλο σου;
Ναι βρε μπαγασα αλλα δεν λες να ερθεις να το σεταρουμε σωστα το σκασμενο !
Απλα αισθανομαι καποια στασιμα στις χαμηλες στο συγκεκριμενο σημειο γιαυτο ψαχνομαι μηπωσ με τα διαφορα μαραφετια που ειπε και ο φιλος παλιαυτιας καταφερω να τα μειωσω....
Ελα βρε μπαγασα την Κυριακη που θα ερθει και Diabolikal για ακροαση και φρεντο στην παραλια!!!!!!Κουνησου βρεεεεεεεε

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Tiς κολωνες μου μεσα....................

Κοιτα το τραπεζακι βρισκεται 1,5 μετρο απο το συστεμι και εξω απο τις δοκαροκολωνες ,τα ηχεια ειναι μετρημενα σωστα απο τους τοιχους πλαγια και πισω και ακριβως πισω απο το ρακ σε ολη την πλατη αναμεσα στα ξυλινα ραφια και κατω υπαρχει Ricofon κατοπιν δοκιμης.
Οκ.

Δεν ξερω Βλαση τι γνωριζεις περι στερεοφωνια, αλλα εγω θα σου τα πω κι εσυ μετα ριξε μου ενα χεσιμο να παω για υπνο.:142:

Για να εχουμε σωστη στερεοφωνικη εικονα, θα πρεπει η σχεση ηχειων - ακροατη, να ειναι ισοπλευρο ή ισοσκελες τριγωνο.

Στην περιπτωση του ισοπλευρου τριγωνου, δεν εχουμε να πουμε τιποτα.

Στην περιπτωση ομως του ισοσκελους, οι δυο ισες πλευρες δεν θα πρεπει να υπερβαινουν κατα πολυ το μηκος της βασης που στην προκειμενη περιπτωση ειναι η αποσταση των ηχειων.

Αν μπορω να μετρησω , ετσι οπως βλεπω, η αποσταση των ηχειων μεταξη τους ειναι γυρω στο 1.80. Αν εσυ καθεσαι στο τραπεζακι η και πισω απο αυτο, πραγματικα θα εχεις καλη στεροεωφωνικη εικονα, αν οπως λες το τραπεζακι ειναι στο 1.50m. Στα 4m, ειναι αδυνατον να εχεις καλη στεροφωνικη εικονα, εστω και εαν ο ηχος ειναι αξιοπρεπεστατος.

Γιαυτο σου προτεινα να τα κανεις τουμπα στο δωματιο, διοτι προσεξα οτι απο την αλλη μερια, αν και δεν καλοφαινεται, εχεις περισοτερο χωρο.

Τωρα θα μου πεις, "και την τραπεζαρια ρε παλλουκαρι τι ματην κανω". Οκ. Το προβλημα υοπαρχει λοιπον και η καλλυτερη λυση, αν σε ικανοποιει το ακουσμα σου, ειναι μονο οι μπασοπαγιδες και η εκ νεου μετριση του χωρου σου.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

Λοιπον λεω να παω για να ριξω καμια τουφα και θα τα πουμε το πρωι παλλικαρια μου....μην ζηλευετε αυτην που θα παει αποψε στον Coyias....ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑς!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

Αντε, καλη σου νυχτα Βλαση.
αυριο σου απανταω εκτενεστερα γιατρε μου...............νανι τωρα !!!!!!!!

Reaction score
1

Δεν γινεται να κατεβει αλλο μιας και ολος ο χωρος εχει κατεβει κατα 40 ποντους .

κολώνας τοιχου βλέποντας προς τα ηχεία.

Αυτες τις μπασοπαγιδες που μπορω να τις προμηθευτω?Δεν θα πρεπει ομως να γινει και μια μετρηση του χωρου απο καποιον γνωστη του θεματος?
Εννοείται οτι πρέπει να ξέρεις τι κυνηγάς οπότε ναι πρέπει να
μετρήσεις. Πολλοί φτιάχνουν μόνοι τους (γίνεται αν πιάνει το
χέρι σου). Ανάλογα με το πρόβλημα που εχεις διαλέγεις την
πυκνότητα του ΠΒ πχ σε βάρος/κυβ. (120κ/κυβ η 90 κ.ο.κ.ε.).
ψάχνοντας τον γούγλη θα βρείς και χαρακτηριστικά και τρόπους κατασκευής και ιδέες σε διαφορα φόρα. Με μια ματιά πάντως
το μικρό κομμάτι του δωματίου, οπου ειναι η οθόνη, δείχνη
σαν ο ορισμός των στασίμων. Εκεί που κάθεσαι υπάρχει πρόβλημα;
...
και καληνύχτα για σήμερα:111::111:

Reaction score
8

Ναι βρε μπαγασα αλλα δεν λες να ερθεις να το σεταρουμε σωστα το σκασμενο !
Απλα αισθανομαι καποια στασιμα στις χαμηλες στο συγκεκριμενο σημειο γιαυτο ψαχνομαι μηπωσ με τα διαφορα μαραφετια που ειπε και ο φιλος παλιαυτιας καταφερω να τα μειωσω....
Ελα βρε μπαγασα την Κυριακη που θα ερθει και Diabolikal για ακροαση και φρεντο στην παραλια!!!!!!Κουνησου βρεεεεεεεε
Βλασση ο μονος λογος που δεν εχω ερθει, ειναι οτι μεχρι τωρα δεν βρηκα καποιον να ρθουμε παρεα, μιας και δεν οδηγαω.
Την Κυριακη ομως θα ελθω, ακομα και με το λεωφορειο - προμις - αντε αφου θα ειναι και ο Μιχαλης.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Βλάση, το Σ/Κ θα είμαι προς τα μέρη σου. Πάρε με στο κινητό να σου πω... που να μεταφέρεις τις κολώνες... :142:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

Βλάση, το Σ/Κ θα είμαι προς τα μέρη σου. Πάρε με στο κινητό να σου πω... που να μεταφέρεις τις κολώνες... :142:
Φτου σου βρε και συ.........

Reaction score
4

Τι θα έκανα...:

Καταρχήν πρέπει να βρεις το σημείο που δημιουργεί το πρόβλημα.
Για να λες η κολώνα μάλλον θα το έχεις 'ακούσει', έτσι ;

Δοκίμασε να φέρεις πιο μπροστά τα ηχεία...περίπου στο ύψος την κολώνας - αλλάζει κάτι (βελτίωση) ;

Αν το πρόβλημα εντοπίζεται στην δεξιά πλευρά όπως βλέπουμε θα έβαζα μια μακριά και χοντρή κουρτίνα (μέχρι το πάτωμα) που θα έπιανε όλο τον δεξί τοίχο.

Στην γωνία που δημιουργεί η κολώνα-από την μέσα μεριά- βάλε κάτι ψηλό στο ίδιο περίπου πλάτος...(δοκιμαστικά-ένα χαλί διπλωμένο πχ)

Άνοιξε το παράθυρο -> μπουμάρει ; :137:

Ο καναπές μου φαίνεται ότι ενοχλεί (την δεξιά πλευρά).....:108:

υ.γ.
Το sub δεν μου αρέσει εκεί θα το κατέβαζα κάτω και εμπρός.
Αν γίνεται θα πήγαινα όλο το ρακ πιο πίσω.(δεν παίζει όταν ακούς μουσική , ε ; )

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.387
Βασίλη μεταφορά δεν παίζει που να χτυπάει την βραζιλιάνικη κωλ@ρ@ του στο ταβάνι και να πέφτει το σοβαντεπί.Υπάρχουν 2 ζιζάνια και μια γκεστάπο.Οπότε ή τα ηχεία θα επιζήσουν ή τα λοιπά μέλη.Στο στοίχημα πάντως το ''λοιπά μέλη'' είναι κλειδωμένο.
Σχετικά με την εικόνα του συστήματος.Είναι εξαιρετική παρόλη την στενότητα του χώρου.Αν είχε περίπου 2 μέτρα ακόμα πλάτος θα μιλάγαμε σε άλλη βάση αλλά φεύ.
Μπουμάρισμα δεν υπάρχει στην θέση ακρόασης(που είδες βρε παλιοΚορίνθια τα 4 μέτρα?) αλλά το καταλαβαίνεις ότι μπορεί να δώσει κι άλλο σε θέμα μπάσου αλλά κάτι το συγκρατεί.
Μετά από κάποιους πειραματισμούς καταλαβαίνει κάποιος ότι ναι μέν το βελοντάιν κάνει κάποιες ρυθμίσεις αλλά όχι τις επιθυμητές για το χώρο του Βλάσση,γιατί ενώ όταν σκάει η μποτιά το στομάχι κάνει 3 ζεμπεκιές και 2 τσάμικες στροφές υπάρχει ''ουρά'' στην απόσβεση.Άρα όντως θέλει και άλλο πείραγμα κατόπιν όμως σοβαρής μέτρησης του χώρου.
Βέβαια για να μην ακούει το ηχοσύστημα στον κήπο καλό θα ήταν οι όποιες παρεμβάσεις να έχουν και κάποια αισθητική:116:

Υ.Γ. Η μέτρηση πέτυχε τελικά με την συνδέση που σου είπα μαρή τρελλή?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.235
Members
38.435
Νεότερο μέλος
Hyparxist