Ti αυτοκινητο θελει να παρει?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
χμμμμμμμ

δεν παρεξηγούμαι ..... έχω ακούσει τα απίστευτα για την επιλογή μου ....... ακόμα και ο οδηγός που κατέβασα από την πεντέλη διότι κόλλησε το touareg του μου έλεγε διάφορα ;) (Οι άπιστοι μπορείτε να διασταυρώσετε τις ιστορίες στο πάρτυ της πίτας όπου θα είναι και το έτερον ήμιση....)

Λοιπόν σε βλέπω είτε για το mercedικό είτε για Volvo (ντόινγκ).... δεν φαντάζομαι να πας για touareg :wink:

Κέρδισα ? :mrgreen: μάλλον όχι !!!
Στέλιο μην παιδεύεσαι... ο άνθρωπος ξέρει από τζιπ μόνο από διαφημίσεις στην τηλεόραση άντε και κανέναν ντοκυμαντέρ...

Όσον αφορά στο mercedes-τζιπ... δεν είναι τόσο upper-class για τον Τσαρουχά!

V

VIDEOMIX

Guest
Oπότε έχουμε και λέμε. Οταν βολτάρουμε στην πόλη μέσα τώρα που θά'ρθω, θα έχουμε το MG. Και όταν θα με πας να μου δείξεις τις άγριες ομορφιές, θα πάμε με το τζιπάκι σου.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το Cherokee 3.7 είναι από τα τελευταία τζιπ που έχουν αργό 4Χ4 κατ' επιλογή
και το 2.5άρι ...... (το δικό μου ......) έχει Low .... η μόνη διαφορά με το 3.7 είναι

α) ο κινητήρας
και
β) το 4χ4 σε στεγνό χωρίς κλείδωμα του διαφορικού (select trac)
Στέλιο έχεις το μακράν καλύτερο τζιπ-suv που κυκλοφορεί...

Και σε επιδόσεις εκτός δρόμου είναι καλύτερο και από Χ5 και από το Μercedes...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν θέλεις να μάθεις οτιδήποτε άλλο για τζιπ ρώτα... είχα 5 χρόνια το Grand Vitara με αργή τετρακίνηση και όλο και κάτι ξέρω...
Μεσιέ Chris, το ότι είχες 5 χρόνια τετρακίνητο δεν σημαίνει ότι απόκτησες γνώση και επί τούτου. Θα σου πω κάτι που είπα σε κάποιον χθες και γελούσε...

"Αν η εμπειρία παράγει γνώση, τότε την άνωση δεν θα την είχε εφεύρει ο Αρχημήδης αλλά οι πάπιες."

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Βρε γενικούλη, παρόλο που με ξέρεις τόσο καιρό, ακόμη δεν έχεις καταλάβει πρώτον ότι για να πω κάτι το ψάχνω πολύ και δεύτερον αν ήθελα να είμαι uper class δεν θα είχα diy ενισχυτή...

- Πάμε λοιπόν για μάθημα τετρακίνησης.

Τι εστί τετρακίνηση (min):
1. Ξεχωριστό πλαίσιο τύπου σκάλας.
2. Αντιστρεπτική δοκός, άκαμπτος άξονας και ράβδος πάναρ πίσω με αποτέλεσμα εξωφρενικά μεγάλη άρθρωση τροχών (κοινώς κρέμασμα).
3. Ανάρτηση με ρύθμιση μεγάλης άρθρωσης γενικώς και αρκετά μαλακή εκεί που πρέπει.
4. Ελαφρύ τιμόνι για να μην έχει κραδασμούς, ασαφές.
5. Πίσω κίνηση με on demmand τετρακίνηση κατ' επιλογήν ή αυτόματη όταν δεν υπάρχει πρόσφυση πίσω και όλα αυτά με ξεχωριστά διαφορικά και όχι συνεκτικούς συμπλέκτες.
6. Αργό διαφορικό (τα αργά που λέμε).
7. Μπλοκέ διαφορικό τουλάχιστον πίσω.
8. Μεγάλος ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ σε ΡΟΠΗ, ας πούμε 30 κιλά :wink:

p.s. Μερικά (σημαντικά) από δαύτα το cherokee... τσουκ...

Τα παραπάνω δεν αποτελούν φυσικά απόδειξη του ότι ένα όχημα πάει παντού, ούτε είναι μέτρο σύγκρισης. Το jimny μπορεί να πάει ενδεχομένως πιο μακριά. Αλλά είναι σίγουρα ο ορισμός της τετρακίνησης.

- Μόλις βρεις λοιπόν ποιό αυτοκίνητο είναι στα χρήματα του cherokee, έχει όλα τα παραπάνω, έχει λίγο καλύτερη ποιότητα κατασκευής, μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις, μεγαλύτερους χώρους, καλύτερες επιδόσεις εντός δρόμου (εκτός δρόμου δεν μπορούμε να συγκρίνουμε), ΔΕΝ είναι αυτοκίνητο για υψηλή κοινωνία και... κρεοπώληδες, :lol: βρήκες τι αγοράζω... :wink: :lol:

Χεχεχεχε!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Στέλιο, έχεις και γ@μώ τα οχήματα φιλαράκ!
Πέρα από την πλάκα...

Τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά.

Reaction score
41
Πάρε SUV τα άλλα δεν κάνουν για την πόλη.
Το 80-90% της ζωής του μη πω και παραπάνω θα το φάει στην άσφαλτο.

Αν ωστόσο θέλεις καθαρόαιμο, Lada ή το Land Rover το παλιό αν το βρεις σε καλή κατάσταση (χλωμό).
Ή το Nissan της αστυνομίας...(Terrano)

Reaction score
5
Νίκο no worries !!!

πίστεψε με δεν είμαι απο αυτούς που είναι τυφλοί και όταν λένε οι άλλοι κάτι άσχημο για το αμάξι τους, χάνουν τον έλεγχο και λένε χαζομάρες για να μην πειστούν ότι κάνανε μ@λ@κια !!!

Είμαι ανοιχτός σε όλες τις απόψεις και γενικότερα θεωρώ πως ναι μεν το cherokee είναι εκπληκτικό εκτός δρόμου (είναι πραγματικά εκπληκτικό.......) αλλά έχει πολλά μείον...... πάρα πολλά !!!!! Οπότε άνετα βρίσε ή πες οτιδήποτε για το αμαξάκι μου, μαζί σου !!!!!!!!!!! άλλωστε δεν το παντρεύτηκα ;)

Πάντως φίλε αν είχα χρήματα θα

1) Έπαιρνα το 3.7 διότι το 2.5 μεταξύ μας είναι αργό και αν θες να το οδηγήσεις γρήγορα πρέπει να πηγαίνεις στους κόφτες με 20l/100χλμ
2) Άλλαζα τους διακόπτες για τα παράθυρα οι οποίοι χρειάζονται ελαστικότητα τιραμόλα για να φτάσεις
3) το ψήλωνα λίγο......

Βέβαια το 2.5άρι μου το πλήρωσα όσο ένα golf 1.400cc..... καινούριο

Προσωπικά το cherokee το λατρεύω εξωτερικά και το θεωρώ (υποκειμενικό) το πιο όμορφο τζιπάκι (το παλιό 2003 όχι το facelifted) και άψογο σε off road διαδρομές. Αυτά σε συνδιασμό με χώρους και την διαχρονική μορφή του με έκαναν να το αγοράσω για να είμαι ειλικρινής.

Ανυπομονώ να διαβάσω τι θα πάρεις :roll:

Reaction score
5
Αυτό το Disco3 γιατί το παραμελείτε?
Εκεί που έχουν πάει τα Land Rover και τα Landcruiser ΔΕΝ έχει πάει άλλο 4x4 πάντως...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ak1s, αυτά που λες είναι πολύ πιο ακριβά από cherokee...
Σκοπός πάντως δεν είναι το extreme 4X4.

Άντε το ποτάμι το πέρνει:

Το αυτοκίνητο ίδιο, οι επιλογές κινητήρα δύο (αυτό δεν αποφάσισα απόμη :wink: ):
- 3.5lt, 192 ίπποι, 30 κιλά ροπής.
- 2,5lt diesel, 140 ίπποι, 33 κιλά ροπής.
Και τα δύο με αυτόματα κιβώτια.

Όποιος το έχει οδηγήσει, ξέρει...
Παρακαλώ για τα σχόλιά σας.

Γενικέ! Μπλέ το θέλω :wink: :lol: :lol:

Reaction score
5
To sorento έχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση? (btw αυτό είναι το μόνο που απ'όσο ξέρω δεν έχει το che από όσα έγραψες πιο πάνω ... μπορεί να κάνω και λάθος)

Reaction score
5
Και πώς θα μπαίνεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το diesel βρε παλληκάρι; Ή έχεις άκρη και θα το βγάλεις αγροτικό; Ή έχεις και δεύτερο τουτού; Ή ΔΕΝ θα μπαίνεις;

P.S.1: θυμάμαι καλά ότι ούτε στην Θεσσαλονίκη δεν μπαίνεις με diesel?
P.S.2: Εγώ το diesel θα έπαιρνα αν το συγκεκριμένο έχει particulate filter στην εξάτμιση, για τα κακά σωματίδια που φτύνει η diesel πίσω...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
To sorento έχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση? (btw αυτό είναι το μόνο που απ'όσο ξέρω δεν έχει το che από όσα έγραψες πιο πάνω ... μπορεί να κάνω και λάθος)
Δεν είπα για ρυθμιζόμενη ανάρτηση αλλά για ανάρτηση με τεράστιες διαδρομές. Το Sorento έχει ένα κόλπο που ότι βάρος και να βάλεις δεν "κάθεται". :wink:

Το νέο che δεν έχει καν ξεχωριστό σασί τύπου σκάλας... Είναι κολλημένο :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και πώς θα μπαίνεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το diesel βρε παλληκάρι; Ή έχεις άκρη και θα το βγάλεις αγροτικό; Ή έχεις και δεύτερο τουτού; Ή ΔΕΝ θα μπαίνεις;

P.S.1: θυμάμαι καλά ότι ούτε στην Θεσσαλονίκη δεν μπαίνεις με diesel?
P.S.2: Εγώ το diesel θα έπαιρνα αν το συγκεκριμένο έχει particulate filter στην εξάτμιση, για τα κακά σωματίδια που φτύνει η diesel πίσω...
Κατ' αρχάς έχω και 2ο αμάξι για την πόλη. Από την άλλη όμως δεν είναι αυτός ο λόγος που σκέφτομαι σοβαρά το diesel. Είναι ο καλός κινητήρας και η χαμηλή κατανάλωση (8lt/100 για ένα αμάξι 2.056Kgr). :wink:

Δεν πρόκειται να με γράψουν μέσα στην πόλη.

Για το φίλτρο που λες έχω την αίσθηση ότι έχει αλλά θα το τσεκάρω μιας και το ανέφερες.

Reaction score
5
Το νέο che δεν έχει καν ξεχωριστό σασί τύπου σκάλας... Είναι κολλημένο
Αντιγράφω:

"ιβρύδιο αυτοφερόμενου πλαισίου και ξεχωριστού σασί τύπου σκάλας. Για καθαρόαιμες κατασκευές, είναι ένα ιβρύδιο αυτοφερόμενου πλαισίου και ξεχωριστού σασί τύπου σκάλας. Σε αυτή το σασί δεν είναι δεμένο με βίδες πάνω στο αμάξωμα, αλλά ηλεκτροσυγκολημένο πάνω σε αυτό. Έτσι εξασφαλίζεται από τη μία η στιβαρότητα του αμαξώματος σε τάσεις στρέψης, αλλά και η αντοχή του στην σκληρή χρήση. Τα πιό σύγχρονα πολυτελή τετρακίνητα, όπως τα Jeep Cherokee και Grand Cherokee και το Toyota Land Cruiser, διαθέτουν τέτοια πλαίσια."

;)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτό ακριβώς είπα κι εγώ Στέλιο.
Το σασί είναι κολλημένο στο αμάξωμα. Οι επιτπωσεις αυτού δεν είναι και τόσο γνωστές ακόμη.

Πάραυτα, καμία καθαρόαιμη of road υλοποίηση δεν το έχει υιοθετήσει. Είναι ο κύριος λόγος που όλοι λένε ότι το παλιό cherokee έχει περισσότερες δυνατότητες από το καινούριο. Είναι κι αυτό μέσα στην suvλακοποίηση των πάντων τα τελεταία χρόνια. Στον δεκάλογο της τετρακίνησης δηλαδή, δεν λέμε αυτοφερόμενο αλλά ξεχωριστό πλαίσιο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Στέλιο επίσης το μπλοκέ του che πλέον δουλεύει με βάση την ταχύτητα του αυτοκινήτου και όχι σαν κανονικό μπλοκέ διαφορικό.

Αντί αυτών βέβαια έχει άλλες χάρες το che όπως ο μετατροπέας ροπής στο αυτόματο κιβώτιο (στα μεγάλα che...) και η επιλογή τετρακίνησης με μεσαίο διαφορικό ή όχι. Αυτό είναι καλό μόνο βέβαια γιατί δεν έχει αυτόματη τετρακίνηση (torque on demmand) και αν δεν υπήρχε αυτή η επιλογή, σε κανονικές συνθήκες θα κουρδιζόταν άσκοπα τα διαφορικά. Από την άλλη όμως η τετρακίνηση δεν είναι χρήσιμη μόνο στο βουνό, όταν οδηγάς τοσο βαριά αυτοκίνητα...

Reaction score
5
Βουρ για diesel τότε...σε λίγο καιρό, μόλις αφεθούν ελεύθερα, θα γεμίσει η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς...
Απλά πρόσεχε το νοθευμένο καύσιμο, πρέπει να ψάχνεις το καθαρό με το τουφέκι (δες πού βάζουν οι ταξιτζήδες για παράδειγμα).

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut