To σύστημά μου (Μάρκου)

Reaction score
4.058
Το λοιπόν, αξιώθηκε η αφεντομουτσουνάρα μου 😂🤣😁 να πάει στο τσαρδί του Μάρκου, κι είμαι πολύ χαρούμενος που είδα τον φίλο μου τον πιλότο, είχαμε πλέον κάτι χρόνια να βρεθούμε. ❤

Ο χώρος του είναι σχεδόν μαγικός, διότι ομολογουμένως δεν άκουσα κανένα ιδιοσυντονισμό λόγω μπάσου σε όλο το μήκος του χώρου, πράγμα που δεν έχει ξανατύχει να συναντήσω, πράγμα μοναδικό!

Πουθενά δε μπουμπουνίζει ρε αδερφέ, απίστευτα τυχερός είναι. 👍

Βεβαίως δεν λείπουν εντελώς τα φαινόμενα ακύρωσης, αλλά δεν είναι σημαντικά και τουλάχιστον δεν έχει συντονισμούς, και αυτά τα λίγα που έχει νομίζω πως πολύ εύκολα θα αντιμετωπιστούν με σωστή τοποθέτηση των σαμπ, ένα τοποθετημένο στο κέντρο μπροστά κι ένα πίσω από την mlp, πάλι στο κέντρο του πλάτους του δωματίου.

Τα ηχεία του, είναι εκπληκτικού δυναμικού εύρους, πραγματικά όμως, επιπέδου PA, και εντελώς αβίαστα ανεβάζουν εκκωφαντικά επίπεδα SPL, χωρίς εμφανή στοιχεία κόπωσης ή αυξημένων παραμορφώσεων, και πάντα με χαμηλή ισχύ από τα ενισχυτικά, καθότι πρόκειται για μονάδες πολύ υψηλής ευαισθησίας.

View attachment 354657

Το αυξημένο αυτό δυναμικό εύρος, είναι η βασική αιτία που σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στα περισσότερα δικάναλα σεταπ που ξέρω, όπου ακούγεται σα "κονσέρβα" η ορχήστρα, στου Μάρκου έχει έντονο το στοιχείο του λάιβ, πράγμα ανεκτίμητης αξίας, τόσο σε πνευστά όσο και σε μεγάλα τύμπανα.

Μεγάλα μεγάφωνα, βασικό πλεονέκτημα.

Αυτά που λέμε χρόνια τώρα..😎

Το ταβάνι στο χώρο του είναι το μόνο στο οποίο θα ήθελα να δω μια έστω basic ηχητική περιποίηση, ώστε να μην εμφανίζει μια ευθεία επιφάνεια, ικανή για ισχυρές πρώτες ανακλάσεις, αν και η σχετικά συμμαζεμένη απόσταση ακρόασης δεν μου έδωσε σαφή εικόνα προβλήματος από κει.

Σαφώς ο Μάρκου έχει εφαρμόσει μια ισοσταθμιση σύμφωνα με τα γούστα του (που απέχει από τον τυπικό χαρακτήρα των μόνιτορ ηχείων που έχω συνηθίσει), με την οποία ας πούμε "room curve" ομολογουμένως δεν έχω σημαντικές ή αξίες λόγου διαφωνίες (και κατά βάση δε μου πέφτει κανένας λόγος, διότι αυτά κι αν είναι σεβαστές προσωπικές προτιμήσεις όπως έχω κατ'επαναληψιν γράψει), ωστόσο εκτιμώ πως η ύπαρξη ενός πολύ ισχυρού και σοβαρού συστήματος ισοσταθμισης σε χρόνο και πλάτος, επιπέδου τουλάχιστον Dirac, θα ανεβάσει σημαντικά τον πήχη εκεί μέσα.

Εύχομαι λοιπόν να αξιωθεί κάποτε να ενσωματώσει τουλάχιστον ένα Dirac στο σεταπιον, μια ηχητική περιποίηση στο ταβάνι, και τέλος να μπουν τα σαμπ στις προβλεπόμενες "κατά τας γραφάς" θέσεις, ώστε να χαίρεται στο μέγιστο βαθμό το ειλικρινά απύθμενο δυναμικό εύρος του εν λόγω συστήματος, πραγματικά τρομερό πλεονέκτημα, τέτοιο, που η συντριπτική πλειοψηφία των δικαναλων θα ζήλευε (και δικαιολογημένα) σε βαθμό ..κακουργήματος. 👍
Θα σημειώσω 2 σημεία από το review.. :biggrin:

Τα ηχεία του, είναι εκπληκτικού δυναμικού εύρους, πραγματικά όμως, επιπέδου PA

Σαφώς ο Μάρκου έχει εφαρμόσει μια ισοσταθμιση σύμφωνα με τα γούστα του (που απέχει από τον τυπικό χαρακτήρα των μόνιτορ ηχείων που έχω συνηθίσει)

Reaction score
1.781
Μπα, η Επερεσία έχει τον τελευταίο λόγο. Για να δούμε, θα πάρει πιστοποίηση; :spiteful:
Γκαμαει και το στερεό και ο κύριους Μάρκους, οπότε όταν πάτε να προσέχετε. Άμα πείτε μαλακια θα σας ρίξει στην αρκούδα που έχει στο μπουντρούμι.

Reaction score
2.578
Γκαμαει και το στερεό και ο κύριους Μάρκους, οπότε όταν πάτε να προσέχετε. Άμα πείτε μαλακια θα σας ρίξει στην αρκούδα που έχει στο μπουντρούμι.
Αν αυτό ίσχυε,η αρκούδα θα είχε κάνει σεφτε με τον ίδιο.Την βασανίζει με τα Mogami και τον έχει άχτι.

Reaction score
1.634
Μπα, η Επερεσία έχει τον τελευταίο λόγο. Για να δούμε, θα πάρει πιστοποίηση; :spiteful:
αφου ο κ. χρηστος ειπε πως τον πιστοποιησε (αν δεν κανω λαθος) μεσω το προσφατο μελος της επερεσιας costas ear που ειναι ο πολυκαναλος/σινεματζης εξπερτ μας

Reaction score
19.470
Τον πιστοποίησαν για PA :lolsign:
Αυτά τα PA που είναι όλα super flat - και αρέσκονται να το διαφημίζουν φυσικά - παίζουν τελικά όλα το ίδιο ; Τι λένε οι επαγγελματίες των studio ; :D Ξέρει κανένας απο τους audio people κανέναν να τον ρωτήσει ; :D Εγώ ξέρω πολλούς για αυτό ρωτάω και μου λένε εντελώς άλλα απο αυτά που μου λέτε εδώ.

Πρόσεχε δεν λέω αυτούς που μου βάζεις βιντεάκια απο το ίντερνετ και διαφημίζουν προιόντα, ηχεία, plugins κλπ. :D

Reaction score
8.896
Αυτά τα PA που είναι όλα super flat - και αρέσκονται να το διαφημίζουν φυσικά - παίζουν τελικά όλα το ίδιο ; Τι λένε οι επαγγελματίες των studio ; :D Ξέρει κανένας απο τους audio people κανέναν να τον ρωτήσει ; :D Εγώ ξέρω πολλούς για αυτό ρωτάω και μου λένε εντελώς άλλα απο αυτά που μου λέτε εδώ.

Πρόσεχε δεν λέω αυτούς που μου βάζεις βιντεάκια απο το ίντερνετ και διαφημίζουν προιόντα, ηχεία, plugins κλπ. :D
Για τα studio monitors λες εάν παίζουν όλα το ίδιο ή για τα PA που χρησιμοποιούν σε εκδηλώσεις? :p:D

Reaction score
8.896
Sorry, i stand corrected. 😍

Για τα studio monitors λέω.
Όχι δεν θα παίξουν το ίδιο, αν κάθε φλάτ ηχείο έπαιζε το ίδιο τότε θα κάναμε πολυκαναλο από διαφορετικά ηχεία που έχουν τις ίδιες μετρήσεις ή και δικάναλο ακόμη.

Καλά αν τα βάλεις σε κάνα panigirverein ούτε τα όμοια ηχεία θα παίζουν στα αυτιά σου το ίδιο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.333
Δυναμικά επιπέδου ΡΑ (και βάλε) έχουν τα me geithein.

Χαλαρώστε παίδες. 😎

ΥΓ. Για τον Μάρκου, θα ήταν τρελή "αναβάθμιση" τα me geithein 901 για το χώρο του, χωρίς να χάσει αυτό που έχει αγαπήσει (τα δυναμικά επιπέδου live) και με έξτρα όφελος τον καρδιοειδη λοβό (με πλεονεκτήματα στην ομοιογενή απόκριση μπάσου σε κάθε θέση).

Αλλά τα λεφτά τους δεν είναι λίγα.

Reaction score
1.634
Δυναμικά επιπέδου ΡΑ (και βάλε) έχουν τα me geithein.

Χαλαρώστε παίδες. 😎

ΥΓ. Για τον Μάρκου, θα ήταν τρελή "αναβάθμιση" τα me geithein 901 για το χώρο του, χωρίς να χάσει αυτό που έχει αγαπήσει (τα δυναμικά επιπέδου live) και με έξτρα όφελος τον καρδιοειδη λοβό (με πλεονεκτήματα στην ομοιογενή απόκριση μπάσου σε κάθε θέση).

Αλλά τα λεφτά τους δεν είναι λίγα.
αμα του ελεγες οτι εσωτερικα οι ενισχυτες τους ειναι sansui θα τον δελεαζες περισσότερο νομιζω... 😁

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.333
Αυτά τα PA που
Προ αμνημονεύτων ετών έγραψα πως εντυπωσιάστηκα τρομερά από ωραιότατα ΡΑ ηχεία σε ανοιχτό μπαράκι, μεγάλα ενεργά της JBL.

Τύφλα να'χουν τα μαγκνεπαν, σε οποιοδήποτε είδος μουσικής.

Το θετικό με μένα, είναι ότι τα έλεγα (και τα έγραφα) αυτά, από τότε που έπαιζα σπίτι με τα μαγκνεπαν. Δε κρύβω λόγια, ούτε υπερασπίζομαι τζάμπα κι άδικα δικές μου επιλογές όταν βλέπω ότι είναι λανθασμένες τόσο εύκολα.

Δυστυχώς, πολλοί άλλοι θα υπερασπιστούν μέχρι τελευταίας ρανίδας την όποια γελοία επιλογή τους.😁

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.027
Δεν έχω πολλά να πω εδώ.
Εμεινε πολύ λίγο ο Κώστας.
Σκάρτη μιά ώρα. Ακούσαμε κάποια λίγα κομμάτια, ένα δικό μου ,dave grusin , και κάποια moby .
Συζητήσαμε κάποια πράγματα , ε ! αυτά.
Επιφυλασσόμαστε σε κάποια άλλη επίσκεψη .

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.994
Members
38.274
Νεότερο μέλος
Triumph