Verity Sarastro ή Sonus Faber Amati Anniversario

Reaction score
875
Εσύ φίλε μου γιατί ζορίζεσαι?Έχεις καλύτερα ηχεία?Τα δικά σου παίζουνε καλύτερα από τα Sarastro στα ίδια τετραγωνικά?Πού το ξέρεις?Τα δοκίμασες Α/Β? Αν μη τι άλλο τουλάχιστον τα Sarastro έχουνε τρομερές χροιές όσο ελάχιστα ηχεία εκεί έξω.

Καλό είναι να είμαστε επιιφυλακτικοί αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά.Κάθε κατασκευαστής έχει τις απόψεις του στην σχεδίαση.Αυτό είναι καλό για να υπάρχει και μία διαφορετικότητα.Έχεις δίκιο πως ίσως το woofer πίσω να κάνει τα πράγματα δυσκολότερα σε ένα μικρό δωμάτιο αλλά εάν κάποιος διαθέσει το ποσό για να πάρει τα παραπάνω ηχεία αδυνατώ να πιστέψω πως δεν θα φροντίσει να έχει κι έναν ανάλογο χώρο..
Είδες πουθενά να ζορίζομαι ή να γράφω πως έχω καλύτερα ηχεία????? ή να λέω πως τα strapatso δεν έχουν χροιές????
Όπως (πολύ σωστά γράφεις) κάθε κατασκευαστής έχει τις απόψεις του έτσι κι εγώ σαν καταναλωτής και χομπίστας έχω τις δικές μου, τις προβάλλω και όσο είναι δυνατόν τις τεκμηριώνω....Αν εσύ ή κάποιος άλλος διαφωνεί ας πει την άποψή του κι εδώ είμαστε να το συζητήσουμε....
Και εντάξει να δεχθώ το 'περίεργο' cross_άρισμα των μεγαφώνων σαν σχεδιαστική έμπνευση και πρωτοτυπία....Όμως το θεμελιώδες και 'χαζό' μου ερώτημα γιατί έβαλε το woofer και το port πίσω...ποιος θα μου το απαντήσει???

Reaction score
3.467
Ο σχεδιαστής των Sarastro προφανώς ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, πόσο μάλλον εμείς .

Reaction score
23
Τώρα υπάρχει η ελεύθερη συμβίωση, πίσω - μπρος τι τα ψάχνεις!!!
Αφού είναι δυο κομμάτια, απλούστατα τα πράγματα, το γυρνάς μπροστά…
Ο κατασκευαστής το δοκίμασε πρώτη φορά, στο σπίτι του Ray Charles. Ο Ray το κούνησε κατά λάθος, και από τότε καθιερώθηκε προς τιμήν του.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όσο κατεβαίνει τόσο πιο sub γίνεται το κάτω 'διαμέρισμα'... τόσο πιο χαμηλές καλείται να παράξει το 6,5_ράκι με τα γνωστά αποτελέσματα...Είναι πολύ προτιμώτερο να κροσσάρεις τα woofer ψηλά(350-800hz) πάρα τα 'μικρά' mids χαμηλά...
Μάνο δεν θα συμφωνήσω. Για την ακρίβεια θα διαφωνήσω σε όλα. :137:

Εμένα μου φαίνεται ότι ο καλλιτέχνης ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Είναι απολύτως σωστό να κρατάει τα σημεία κρος μακρυά από τις κρίσιμες μεσαιοχαμηλές και μεσαίες συχνότητες (πχ τις φωνές). Είμαι σχεδόν σίγουρος δε, ότι ένα μεγάλο μέρος της καλής απόδοσης για την οποία μιλούν όσοι το άκουσαν, οφείλεται σε αυτήν ακριβώς την σχεδιαστική επιλογή.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για το woofer και την οπή, σημείωσα τις αντιρρήσεις μου σε προηγούμενο post.

...

Reaction score
3.467
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εμένα με πήραν τηλέφωνο με το καλημέρα και μού είπαν να υποστηρίξω το Sarastro.

Εγώ θα έπαιρνα B&W που είναι πιο καθαρά :139:

Reaction score
498
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εμένα με πήραν τηλέφωνο με το καλημέρα και μού είπαν να υποστηρίξω το Sarastro.

Εγώ θα έπαιρνα B&W που είναι πιο καθαρά :139:
:135::135::135:

Reaction score
3.467
Ο κατασκευαστής το δοκίμασε πρώτη φορά, στο σπίτι του Ray Charles. Ο Ray το κούνησε κατά λάθος, και από τότε καθιερώθηκε προς τιμήν του.
Δηλαδή, άμα ο Ray Charles το έριχνε κατά λάθος κάτω
θα τα έφτιαχναν τα Sarastro επιδαπέδια ;

Καλά λέω εγώ B&W και πάλι Β&W που παίζουν μια χαρά τα MP3s !!!

Reaction score
8
Εμένα μου φαίνεται ότι ο καλλιτέχνης ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Είναι απολύτως σωστό να κρατάει τα σημεία κρος μακρυά από τις κρίσιμες μεσαιοχαμηλές και μεσαίες συχνότητες (πχ τις φωνές). Είμαι σχεδόν σίγουρος δε, ότι ένα μεγάλο μέρος της καλής απόδοσης για την οποία μιλούν όσοι το άκουσαν, οφείλεται σε αυτήν ακριβώς την σχεδιαστική επιλογή.
Ακριβως, οτι χειροτερο να αλληλοκαλυπτονται τα μεγαφωνα σε αυτη την περιοχη. Βαλτε ενα κομματι με π.χ. σολο ενος πιανου απο ψηλα μεχρι χαμηλα σε ενα πολυδρομο ηχειο,να δειτε πως ξεγυμνωνονται τα κρισοβερ.

Εγώ θα έπαιρνα B&W που είναι πιο καθαρά
Εγω θα παρω μπεταντιν που τα απολυμμαινει κιολας.
Χωρις πλακα τωρα, οντως στα ξενα πολλοι δουλευουν τα 8χχ σεριες με τα Μακιντος

Reaction score
3.467
diabolical is currently an active user viewing this thread (συνολικά το βλέπουν 6 μέλη και ένας μπανιστιριτζής )

Ο τελευταίος μάλλον θα είναι αυτός που το πουλάει

Reaction score
10
Bασιλη το εχω ακουσει το Amati,αλλα μετα την πολυωρη ακροαση του Sarastro εχω την εντυπωση οτι ειναι τουλαχιστον μια κλαση πανω. Δεν νομιζω να τιθεται θεμα συγκρισης μεταξυ των δυω ηχειων.
Κωστα το καλωδιο εχει δυο αγωγους σε ημιδιαφανες περιτυλιγμα, ο ενας ειναι κοκκινος ο αλλος ασημενιος, ατερματιστα φυσικα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κωστα το καλωδιο εχει δυο αγωγους σε ημιδιαφανες περιτυλιγμα, ο ενας ειναι κοκκινος ο αλλος ασημενιος, ατερματιστα φυσικα.
Σε τέτοιο ρε απλώνει την μπουγάδα ο Τσαντουλής. :116::116:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εμ, πως αλλιώς θα φαίνονται φάτσα κάρτα, μπροστά - μπροστά οι όμορφοι ενισχυτές? :126:

...

Reaction score
10
Παιδια σε 4-5 ωριτσες θα εχω το Sarastro, με βλεπω για ολονυχτια ακροαση, αυριο θα σας πω εντυπωσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.748
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88