Wiim Ultra

Reaction score
935
Εγώ δουλεύω το wiim με δύο tannoy gold 7 ενεργα με xlr to rca και παίζει άψογα. Το έχω δουλέψει με ένα JBL xtreme 3 με καρφί σε rca επίσης άψογα. Δύο bluetooth ηχεια δεν έχω σύνδεση πάνω του με rca για να δω τι παίζει. Το marshal είναι ήδη στερεο; Αν ναι τότε το συνδέεις σε ένα με κλασσικό rca καλωδιο και έχεις στερεοφωνια.
Ποιόν μετατροπέα xlr to rca έχεις; Έχεις διαπιστώσει προβλήματα, ιδίως χαμηλή ένταση;

Reaction score
3.574
Καλησπερα. Εχω καλωδια Cordial απο Thomann XLR to RCA και παίζουν αψογα χωρίς μείωση έντασης η θόρυβο. Δοκιμασμένη λύση και στο κυρίως σύστημα.

Reaction score
3.574
Ωστόσο λόγω αλλαγής δωματίου δεν έχω πια ενεργα ηχεία στο γραφείο αλλά ένα BT ηχείο μαζί με το wiim με ΒΤ συνδεση.

Reaction score
3.574
Πρώτο firmware με youtube music support

5.2.726135 (In Progress)

Release date:

8 / 13 / 2025

What's New:

1. YouTube Music: Native, seamless streaming support.(requires the upcoming app version 3.3.1).
  2. Soundtrack SDK Upgrade: Under-the-hood improvements for a smoother, more consistent listening experience.

Bug Fixes:

1. Bluetooth Output: Fixed a no-audio issue after switching outputs.
  2. NAS & USB Playback: Playback now correctly restarts from the beginning after the last track finishes.
  3. Playback Speed: Resolved rare cases where songs played at accelerated speed.
  4. Dolby Digital: Corrected low volume when playing Dolby Digital content.

Reaction score
12
Έχω ένα θέμα με το remote του Wiim, δεν συνδέεται ξαφνικά, άλλαξα μπαταρίες και δεν μπορεί να συνδεθεί με τίποτα.
Τους έστειλα μεηλ, είμαστε στα κάνε αυτό κάνε εκείνο, τους έχω απαντήσει ότι τα έχω κάνει όλα όσα προβλέπονται (έχω διαβάσει ότι forum υπάρχει) και περιμένω να δω τι θα γίνει.
Απ' αυτά που γράφουν έτεροι κάτοχοι είναι μια συνηθισμένη κατάσταση και τις περισσότερες φορές στέλνουν ένα νέο remote control.
To έχω αγοράσει απ το Amazon μεν αλλά απ' την ίδια εταιρία (την κατασκευάστρια) του Wiim.

Έχει τύχει σε κάναν άλλο από εδώ παρόμοια κατάσταση?

Reaction score
3.574
Εχω και εγω το ίδιο θέμα μάλλον. Τελευταία είδα ότι ειχε θέμα να κλείσει το wiim αλλά δεν ασχολήθηκα γιατί φύγαμε για διακοπές. Θα το δοκιμάσω μόλις γυρίσω. Εγω το έχω πάρει απο εδω Ελλάδα.

Reaction score
12
Θέλω να συνδέσω ένα εξωτερικό dac στο Wiim U, προς το παρόν είναι συνδεδεμένο εκτός του ενισχυτή, με την TV μέσω arc καλωδίου της Inacoustics που υποπτεύομαι ότι ΔΕΝ κάνει καλή δουλειά γιατί μου κόβει αρκετό ήχο (σώμα, δυναμικες κλπ) μπας και δω κάποια διαφορά.
Κι η ερώτηση είναι τι συνδεσμολογία θα ακολουθήσω? Θα συνδέσω με rca το dac στον ενισχυτή, και φυσικά αποσυνδέσω τα rca απ΄το Wiim, ενώ θα συνδέσω το dac με το Wiim μέσω usb?
Μήπως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το Coax για σύνδεση Wiim με dac?
Για διαφωτίστε με λίγο γιατί χάνομαι κάτι ώρες...

ika

News
Reaction score
17.029
Με RCA θα έχεις τον ήχο του DAC, με coaxial τον ήχο από το DAC του ενισχυτή.
Εχεις κάνει Α/Β τεστ να δεις αν σου αρέσει κάποιο καλύτερα?

Reaction score
12
Δεν κατανοώ, αν ίσως το κάνουμε με γράφημα όπως στο παρακάτω παράδειγμα...

amp=> rca dac
dac => coax Wiim

για να καταλάβω τι θα συνδέσω που

ika

News
Reaction score
17.029
22590_WiiM-Ultra-Back-Connections.jpg

Στο WiiΜ η COAX είναι έξοδος, άρα μόνο στέλνει.
Επομένως
WiiM -> DAC ή WiiM->Amp (αν έχει coax in).

Από τον amp στο DAC με τα RCA που λες, πως γίνεται?
Έχει αναλογικές εισόδους το DAC?
Και μετά, πάλι πίσω στον ενισχυτή το σήμα?

H USB λέει πως είναι και IN & OUT. Αν το DAC εχει USB IN και από κει θα γίνεται μάλλον.

Μπορείς να συνδέσεις ψηφιακά το WiiM με εξωτερικό DAC, με την coaxial και την οπτική out.

Δλδ θες να παρακάμψεις το DAC του WiiM και να ακούς από άλλο DAC?

Last edited:

Reaction score
12
Ναι αυτό θέλω να παρακάμψω το dac του Wiim και να ακούω απ το εξωτερικό.

Το εξωτερικό dac έχει τα πάντα, rca, coax, usb, οπτική

ika

News
Reaction score
17.029
Connections:

analog stereo RCA output for connecting to an amplifier, receiver, preamp, or powered speakers
coaxial and optical digital outputs for connecting to an outboard DAC or an amplifier or preamplifier with digital inputs
supports resolutions up to 24-bit/192kHz via coaxial
line-level analog stereo RCA input
analog stereo RCA phono input for a turntable with moving magnet or moving coil cartridge
HDMI ARC input for connecting a TV
supports 2-channel PCM only up to 24-bit/192kHz

optical digital input for connecting sources to play through the WiiM
supports resolutions up to 24-bit/192kHz via optical

USB Type-A input/output port
input for connecting an external drive loaded with music (
requires future firmware update)
output to external DAC

mono RCA output for connecting a powered subwoofer
Ethernet port for a wired connection to your home network

Άρα
TV με οπτική-> DAC απευθείας ή
TV με HDMI ARC->WiiM και
WiiM με Coax OUT->DAC Coax IN ή αργότερα WiiM με USB->DAC USB IN*
DAC με RCA->amp

Last edited:

Reaction score
12
Λοιπόν δούλεψε με το SMSL D6-S μια χαρά, όχι με coax αλλά με usb σύνδεση, έκατσε μια χαρά κι ο ήχος άλλαξε φανερά προς το καλύτερο παρόλο που φοράνε το ίδιο τσιπ της ESS.

Nα κάνω κι ένα μικρό update για το remote control του Wiim, μου απάντησαν ότι μου στέλνουν καινούριο.

• Like
Reactions: ika

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.167
Members
38.540