Windows 11

Reaction score
16.968
Αν δεν μπορείς να αναβαθμίσεις (επίσημα τουλάχιστον) από 10 σε 11, εξαιτίας των προϋποθέσεων που έχει βάλει η Microsoft, ποιο το νόημα του "δράματος" που αναφέρεται στο άρθρο; Δε πιστεύω να προτείνουν σε όλο τον κόσμο που έχει προηγούμενα συστήματα, να τα πετάξουν και να αγοράσουν νέα, που να δέχονται 11! :geek: :roflmao:

Reaction score
178
Αν δεν μπορείς να αναβαθμίσεις (επίσημα τουλάχιστον) από 10 σε 11, εξαιτίας των προϋποθέσεων που έχει βάλει η Microsoft, ποιο το νόημα του "δράματος" που αναφέρεται στο άρθρο; Δε πιστεύω να προτείνουν σε όλο τον κόσμο που έχει προηγούμενα συστήματα, να τα πετάξουν και να αγοράσουν νέα, που να δέχονται 11! :geek: :roflmao:
αυτό ακριβώς,
αλλά είναι ένας τρόπος και αυτός να γνωρίζει ο κόσμος ότι η υποστήριξη θα τελειώσει σε μερικούς μήνες.
Φυσικά υπάρχουν πολλά μηχανήματα, τουλάχιστον στο δικό μου φιλικό περιβάλλον, που δεν υποστηρίζουν την μεταβίβαση (επίσημα τουλάχιστον) και η οικονομική τους κατάσταση δεν επιτρέπει αυτήν την πολυτέλεια.
Άσε που είναι αξιόλογα και δυνατά μηχανάκια.
Και οι γνώστες του αντικειμένου, πόσα πια θα μαζέψουν για να βάλουν κάποιο άλλο λειτουργικό που στους τωρινούς ιδιοκτήτες είναι κάτι εξωπραγματικό?

Reaction score
16.968
Κι εγώ έχω δυο εδώ, ένα laptop του 2016 που μάλλον θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε 11, κι ένα παλιότερο ΑΙΟ Dell, που έχει 10αρια τώρα μεν, αλλά δεν νομίζω να ήταν καλή ιδέα η αναβάθμισή του σε 11. Το desktop (το έφτιαξα το 2020) έχει 11αρια χωρίς πρόβλημα.

Reaction score
547
Εδώ και αυτά που έχουν επιτυχώς αναβαθμιστεί σε 11, κολλάνε στα update. Στο δικό μου dell laptop δεν περνάει το update version 24H2. Η πλάκα είναι ότι δεν κάνει τον έλεγχο από πριν. Πρώτα το κατεβάζει το update και μετά πετάει αυτό:

1737713843316.png

Επαναλαμβάνω ότι το laptop έχει ήδη Windows 11 εδώ και 2 χρόνια και με τα updates κανονικά εως τώρα.
Τι να πει κανείς γι'αυτή την εταιρία. Αν δεν υπάρχαν 1-2 εφαρμογές που χρειάζονται PC θα το είχα πετάξει προ πολλού.

ika

News
Reaction score
15.284
Εδώ και αυτά που έχουν επιτυχώς αναβαθμιστεί σε 11, κολλάνε στα update. Στο δικό μου dell laptop δεν περνάει το update version 24H2. Η πλάκα είναι ότι δεν κάνει τον έλεγχο από πριν. Πρώτα το κατεβάζει το update και μετά πετάει αυτό:

View attachment 356696

Επαναλαμβάνω ότι το laptop έχει ήδη Windows 11 εδώ και 2 χρόνια και με τα updates κανονικά εως τώρα.
Τι να πει κανείς γι'αυτή την εταιρία. Αν δεν υπάρχαν 1-2 εφαρμογές που χρειάζονται PC θα το είχα πετάξει προ πολλού.
Αυτά μήπως βοηθήσουν

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.771
Δε πιστεύω να προτείνουν σε όλο τον κόσμο που έχει προηγούμενα συστήματα, να τα πετάξουν και να αγοράσουν νέα, που να δέχονται 11! :geek: :roflmao:
Αυτό σου λένε με ύπουλο τρόπο. :biggrin:

Να το δούμε πιο γενικά.

Στα κινητά βγαίνουν νέα μοντέλα κάθε χρόνο και πρακτικά πρέπει να αλλάζεις κάθε 4 χρόνια το πολύ γιατί, ακόμα κι αν δουλεύουν, έχουν σημάδια αδυναμίας στην υποστήριξη του νέου λογισμικού.

Πόσο να θεωρήσουμε ότι κρατάει ένα PC πριν "πεθάνει"; 6 χρόνια; 8;

Διευκρίνηση: το hardware μπορεί να αντέξει 20 χρόνια αλλά δεν είναι αρκετό αν δεν μπορεί να τρέξει τίποτα ομαλά.
Οι εταιρείες λογισμικού αρνούνται να σπαταλούν πόρους για την υποστήριξη παλιού hardware. Υπάρχει ένα όριο συμφέροντος πονηρό και μη. Χωρίς να πιάσουμε τις χιλιάδες συνδυασμών components λόγω της ελευθερίας στην συναρμολόγηση ενός PC.

Εδώ στα αυτοκίνητα έχουν φτάσει να προωθούν την αλλαγή ως "αναγκαία" όταν αλλάζει το μοντέλο.

Reaction score
547
Ευχαριστώ πολύ @ika
Το πρόβλημα λύθηκε (ή πιο σωστά παρακάμφθηκε) αλλά το ζήτημα με την εν λόγω εταιρία παραμένει. Υπάρχουν αντίστοιχα παράπονα από χρήστες εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον, κια υτοί σφυρίζουν αδιάφορα. Το ίδιο ηλίθιο μύνημα λάθους, χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση ή λύση.
Στο δικό τους λειτουργικό σύστημα, φτιάξανε ένα SRP μικρότερου μεγέθους απ'ότι χρειάζεται για να κάνουν τα απαταίτητα updates.
Άντε βρες άκρη. Εταιρία τεχνολογίας σου λέει....

ika

News
Reaction score
15.284
Το πέρασα και γω όταν πήγα να αναβαθμίσω από W10 σε W11.
Και λύθηκε με την αθάνατη τεχνική του format.

Reaction score
178
Και λύθηκε με την αθάνατη τεχνική του format.
μα υπάρχει πιο σωστός τρόπος αναβάθμισης, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος ?

Άσε που λύνει και πολλά θέματα ασφάλειας που είναι λογικό σαν χρήστης να έχεις.
Να μην μιλήσω για θέματα backup και τακτοποίησης - νοοτροπίας των δεδομένων σου.
Εδώ και μια δεκαετία που οι δίσκοι έχουν πιο προσιτή τιμή, την αναβάθμιση την κάνω σε καινούργιους σκληρούς, αφήνοντας στην άκρη τον παλιό για αρκετό διάστημα, μέχρι τουλάχιστον να σιγουρευτώ ότι δεν λείπει τίποτα.

Reaction score
547
μα υπάρχει πιο σωστός τρόπος αναβάθμισης, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος ?

Άσε που λύνει και πολλά θέματα ασφάλειας που είναι λογικό σαν χρήστης να έχεις.
Να μην μιλήσω για θέματα backup και τακτοποίησης - νοοτροπίας των δεδομένων σου.
Εδώ και μια δεκαετία που οι δίσκοι έχουν πιο προσιτή τιμή, την αναβάθμιση την κάνω σε καινούργιους σκληρούς, αφήνοντας στην άκρη τον παλιό για αρκετό διάστημα, μέχρι τουλάχιστον να σιγουρευτώ ότι δεν λείπει τίποτα.
Φυσικά και υπάρχει, απλά η Microsoft προτιμάει το δρόμο του σαδισμού.
MAcOS, χρήστης τα τελευταία 12 χρόνια. Ποτέ δεν έκανα φορμάτ. Ούτε restart δε χρειαζόταν τις περισσότερες φορές.
Linux, τρέχω servers σε VM ούτε ξέρω από πότε. Ας μην το συζητήσουμε. Format???? Τι είναι αυτό???? Ποτέ....ποτέ....ΠΟΤΕ!!!
Φαντάσου το λειτουργικό των tesla να το είχα γράψει η microsoft

Reaction score
897
Φυσικά και υπάρχει, απλά η Microsoft προτιμάει το δρόμο του σαδισμού.
MAcOS, χρήστης τα τελευταία 12 χρόνια. Ποτέ δεν έκανα φορμάτ. Ούτε restart δε χρειαζόταν τις περισσότερες φορές.
Linux, τρέχω servers σε VM ούτε ξέρω από πότε. Ας μην το συζητήσουμε. Format???? Τι είναι αυτό???? Ποτέ....ποτέ....ΠΟΤΕ!!!
Φαντάσου το λειτουργικό των tesla να το είχα γράψει η microsoft
IMG-5f5513760f50709736c83ca6c823814a-V.jpg
3 χρονων μηχανημα :)
Να μην κανω format λες;
Μηπως θελει ξεματιασμα;

TGD

Reaction score
8.987
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί κάνετε φορμάτ... Εγώ έχω μηχανήματα με Windows που κάνουν reboot μόνο όταν πέσει update και δεν έχουν πρόβλημα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.179
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90