Windows 11

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.095
παιδάκια...δεν ανεβάζουμε τέτοια σάιτς...από την στιγμή που δεν είναι επίσημος μεταπωλητής....
πειρατεία χελόου ;)

ika

News
Reaction score
15.681
Σε PC με motherboard Z790, έτρεχα κανονικά W11.
Τώρα βγάζει αυτό
Untitledw11.png

και πάλι τρέχει w11.
Στο update έχει θέμα.
Καμιά ιδέα πριν κάνω format και πάλι από την αρχή?

minas

Πισιά
Reaction score
4.097
Format παραείναι "πυρηνική" λύση.
Μετά τις ρυθμίσεις BIOS/UEFI, δες εάν έχεις κανένα πρόσφατο UEFI update από τον κατασκευαστή της μητρικής. Εάν και έτσι δεν κάνεις δουλειά, πάρε με τη σειρά αυτό:

• Like
Reactions: ika

ika

News
Reaction score
15.681
Μπας και είναι disabled το TPM απο το UEFI;
έκανα reset UEFI στα defaults και π@π@ρι@.

Format παραείναι "πυρηνική" λύση.
Μετά τις ρυθμίσεις BIOS/UEFI, δες εάν έχεις κανένα πρόσφατο UEFI update από τον κατασκευαστή της μητρικής. Εάν και έτσι δεν κάνεις δουλειά, πάρε με τη σειρά αυτό:
Ακολούθησα την λύση του restore!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
104.411

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.400
Ποτέ δεν κατάλαβα ποιος ο πρακτικός λόγος αποφυγής online λογαριασμού σε έναν οικιακό χρήστη αν μιλάμε για μη πειρατικό λειτουργικό.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.719
Σύμφωνα με τον Chat ( :D):

Screenshot 2025-03-30 at 12-07-24 Cons of Microsoft Account Login.png

Εγω προσωπικά δεν γουστάρω το να κάνουν force κάτι που δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό στον καταναλωτή.

Αν έχει άλλα αρνητικά που ξεφεύγουν δεν ξέρω, δεν με νοιάζει, όσο ακόμα μπορώ να το παρακάμπτω :D

Το να κάνεις online accounts και για πιθανούς έξτρα χρήστες του PC είναι τουλάχιστον ένα μικρό inconvenience.

TGD

Reaction score
9.553
Μόνον λόγοι προσωπικών δεδομένων, αφού μπορεί να συνδέσει η Microsoft τον υπολογιστή με τον συγκεκριμένο χρήστη.
Σε μαζικές όμως εφαρμογές τα πράγματα περιπλέκονται όταν έχεις δεκάδες ή εκατοντάδες κοινόχρηστα συστήματα.
Θα φτάσουμε σαν το πλυντήριο της Bosch που δεν ξεβγάζει τα πιάτα αν δεν κάνεις λογαρισμό στο cloud;

Reaction score
11.760
Για το hype της υπόθεσης γίνεται. Να ξεκουνήσουν οι χρήστες από τα 10.
Έχουμε και μια τάση να θέλουμε το απαγορευμένο.. κλασική MS 8-)

abcd

Super Moderator
Reaction score
104.411
Ποτέ δεν κατάλαβα ποιος ο πρακτικός λόγος αποφυγής online λογαριασμού σε έναν οικιακό χρήστη αν μιλάμε για μη πειρατικό λειτουργικό.
Στο onedrive έχω 25 GB χώρο free.

Κατάλαβες λοιπόν από πότε έχω κάνει λογαριασμό! :biggrin:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.400
Σύμφωνα με τον Chat ( :D):

Εγω προσωπικά δεν γουστάρω το να κάνουν force κάτι που δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό στον καταναλωτή.

Αν έχει άλλα αρνητικά που ξεφεύγουν δεν ξέρω, δεν με νοιάζει, όσο ακόμα μπορώ να το παρακάμπτω :D

Το να κάνεις online accounts και για πιθανούς έξτρα χρήστες του PC είναι τουλάχιστον ένα μικρό inconvenience.
Ναι, αυτά τα ήξερα και τα εντάσσω περισσότερo στα αντιδραστικά αρνητικά, τα ίδια περίπου που λένε όσοι προτιμούν Linux.

Είμαι ουδέτερος στο θέμα για να είμαι ξεκάθαρος. :)

Να και ο αντίλογος του Chat: :D

hghh.png

minas

Πισιά
Reaction score
4.097
Ο "αντίλογος" απαντάει σε άλλο ερώτημα.
Μπορεί κάποιος κάλλιστα να θέλει local account για να μπει στα Windows και μέσα από αυτό να συνδεέται με 365 (και Onedrive sync), Store, κλπ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.338
Όσο ο πολύς κόσμος είναι από ανύποπτος έως άσχετος και αποθηκεύει ταινίες μέσα στα έγγραφα, η Microsoft και η Apple θα στήνουν δόκανο για να χρεώνουν cloud.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.719
Ούτε κάτι που να με ψήνει να κάνω MS Account (βασικά έχω, αλλά δεν το κάνω assign σε PC).

Είναι λίγο αντιδραστικό όλο αυτό; Ναι.
Αλλά έτσι ξεκινάνε οι τέτοιου τύπου κολωσσοί και καταλήγουμε να έχουμε διαφημίσεις στον file explorer, search bar με ads, μη δυνατότητα να ξεφορτωθούμε κάποιο ενσωματωμένο app/feature, κλπ.

Τα μισά από αυτά γίνονται ούτως ή άλλως και δίχως account (ποιός χρησιμοποιεί κάτι άλλο από Chrome / Firefox (άντε να βάλω και τον Safari εδώ :D )

abcd

Super Moderator
Reaction score
104.411
(άντε να βάλω και τον Safari εδώ )
Μπα, πιο πολλοί πάνε για σαφάρι απ' αυτούς που έχουν Safari. :D

Reaction score
19.312
Μόνον λόγοι προσωπικών δεδομένων, αφού μπορεί να συνδέσει η Microsoft τον υπολογιστή με τον συγκεκριμένο χρήστη.
Σε μαζικές όμως εφαρμογές τα πράγματα περιπλέκονται όταν έχεις δεκάδες ή εκατοντάδες κοινόχρηστα συστήματα.
Θα φτάσουμε σαν το πλυντήριο της Bosch που δεν ξεβγάζει τα πιάτα αν δεν κάνεις λογαρισμό στο cloud;
Κάνει και τέτοια το Bosch; Ευτυχώς το δικό μου Bosch (πάγκου) δεν έχει τέτοιες... ευκολίες! :geek: :roflmao:

minas

Πισιά
Reaction score
4.097
Ούτε κάτι που να με ψήνει να κάνω MS Account (βασικά έχω, αλλά δεν το κάνω assign σε PC).

Είναι λίγο αντιδραστικό όλο αυτό; Ναι.
Αλλά έτσι ξεκινάνε οι τέτοιου τύπου κολωσσοί και καταλήγουμε να έχουμε διαφημίσεις στον file explorer, search bar με ads, μη δυνατότητα να ξεφορτωθούμε κάποιο ενσωματωμένο app/feature, κλπ.

Τα μισά από αυτά γίνονται ούτως ή άλλως και δίχως account (ποιός χρησιμοποιεί κάτι άλλο από Chrome / Firefox (άντε να βάλω και τον Safari εδώ :D )
Obligatory xkcd :)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.400
Όσο ο πολύς κόσμος είναι από ανύποπτος έως άσχετος και αποθηκεύει ταινίες μέσα στα έγγραφα, η Microsoft και η Apple θα στήνουν δόκανο για να χρεώνουν cloud.
Το cloud είναι απαραίτητο για μένα. Πληρώνω συνδρομή σε Google και Apple (από 200 GB) για να έχω μαζεμένα όλα τα χρήσιμα αρχεία. Το OneDrive είναι πανηγυρτζίδικο. Έχω δωρεάν 15 GB για τα έγγραφα και κάποια πιο ασήμαντα αρχεία των Windows.

Δεν τα πάω καλά με τα back-up γενικά. Βαριέμαι αφάνταστα το πρόγραμμα και την οργάνωση του "παρελθόντος". Ξέρω ότι τα έχω όλα. Αλλά είναι μοιρασμένα σε πάνω από 20 σκληρούς, σε αμέτρητους φακέλους, με αρχεία που υπάρχουν 3 και 4 φορές σε διαφορετικές θέσεις. Αποκλείεται να ψάξω να βρω το οτιδήποτε.
Ακόμα κι όταν χρησιμοποιούσα back-up προγράμματα, πάλι δεν υπήρχε συνέχεια, γιατί τα άλλαζα, έκανα format και μετά τα ξεχνούσα, είχα αλλού τα smartphone αντίγραφα κλπ.

Με το cloud έχω φτιάξει κάποιους βασικούς φακέλους και μαζεύω εκεί σταδιακά όλα τα απαραίτητα. Το κυριότερο: έχω πρόσβαση από το κινητό όπου κι αν βρίσκομαι. Πάω στον γιατρό, έχω περασμένο όλο το ιστορικό των τελευταίων 15 ετών, πάω στην τράπεζα, έχω όλα τα έγγραφα που μπορεί να μου ζητηθούν, πάω διακοπές, διαλέγω όποιο βιβλίο θέλω.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.095
για οικιακή όντως από την στιγμή που ο χρήστης γνωρίζει δυο πράματα βασικά....αλλά ελα να έχεις να κάνεις 2-3 φορμάτ τη μέρα...και να σου γεμίζουν τους πάγκους μηχανήματα που έπρεπε να τα έχεις κατεβάσει σε ένα 2-3ωρο....κ αντί γι αυτό να τρως 2 κ 3 μέρες(το ρεκόρ μου είναι 2βδομάδες σε μικροσοφτ ακάουντ και 1 μήνα σε λογαριασμό Επικ) με το να προσπαθείς να συνεννοηθείς με τον πελάτη για το ΑΝ έχει λογαριασμό μικροσοφτ...ποιος είναι....πότε τον έκανα....δεν θυμάμαι να έκανα...μόνο του τα έκανε....δεν θυμάμαι κωδικό..δεν θυμάμαι το μειλ που το έκανα..αυτό το μέιλ μου το είχε φτιάξει ο μπατζανάκης στη Θεσσαλονίκη που ξέρει από κομπιούτερς, .κάτσε να ρωτήσω τον μικρό όταν γυρίσει σπίτι...να σε παίρνει ο μικρός...να μην θυμάται και ο ίδιος γιατί το μέιλ του το είχε φτιάξει ένας άλλος φίλος... κλπ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.872
Members
38.381
Νεότερο μέλος
panosmou