Yamaha Pre-Power AV CX-A5000-MX-A5000

Reaction score
5.614
γιατι δυστυχως,Γιαννη?
Λέω δυστυχώς, γιατί το Pure Direct 2.2 μ' έχει βολέψει αφάνταστα. Τα main παραμένουν ακροσάριστα και παίρνουν το καθαρότερο σήμα από τον προ. Όποτε (και αν) θέλω ανάβω και τα δύο RE σαμπ να συμπληρώνουν στα πολύ χαμηλά (<40Hz, κροσαρισμένα από το miniDSP 2x4balanced). Τα main ακροσάριστα κατεβαίνουν στα 40Hz σε ικανές στάθμες και πιο κάτω έχω ομαλό δέσιμο με τα RE, ώστε να έχω full range άκουσμα μέχρι τα μονοψήφια Hz. Τα δύο Vega σαμπ δεν τα ανάβω στο δικάναλο.

Όταν πάλι δεν ανάβω τους τελικούς των σαμπ, το 2.0 παραμένει ανεπηρέαστο που έχω σβηστά τα σαμπ, χωρίς καμία ενέργεια εκ μέρους μου. Ούτε υπάρχει καμία διαφορά στην ποιότητα του ήχου στα main, είτε είναι 2.0 είτε 2.2.

Μου έχει λύσει τα χέρια το PD 2.2. Πολύ δύσκολα θα πάρω προ που να μην το προσφέρει.

Φυσικά υπάρχει και η λύση του 2.2 στο απλό Direct, αλλά τις πιο πολλές φορές προτιμώ τον big, fat ήχο του Pure Direct, που σε συνδυασμό με τα Re σηκώνει το δωμάτιο στον αέρα.

Reaction score
15.548
νταξ σημασια δεν εχει τι αρεσει στον καθενα....σημασια εχει ποιο ειναι σωστοτερο.

για να παιξεις pure direct πρεπει ο χωρος να ειναι φροντισμενος ωστε να μπορεις να κανεις αυτο που λεει ο Γιαννης(δεν ξερω αν ειναι φροντισμενος και μετρημενος ο χωρος του)....σε ολες τις αλλες περιπτωσεις το direct ειναι το καλυτερο και ολοι οι av το κανουν....ειδικα ο yamaha παιζει και direct stereo με 2sub

οποτε οποιος εχει θεμα με τον χωρο direct ωστε να μπορει να παιξει καλυτερα.....

ωραιο μηχανημα με αψογη κατασκευη οπως παντα απο την yamaha

δυστυχως επεσε πανω στην κριση .....επρεπε να το ειχε κανει πριν πολλα χρονια η yamaha.
....σχετικα με προ και ενισχυτικα θα ειχε αφησει πολυ πισω τους αλλους...απλα δεν ασχοληθηκε σοβαρα ποτε.

Reaction score
5.614
Να έχεις Pure Direct, να θέλεις να το χρησιμοποιήσεις και να μην μπορείς, επειδή βγαίνουν off τα σαμπ, είναι κρίμα και δώρο-άδωρο.

Το απλό Direct εξακολουθεί να υπάρχει ως επιλογή ούτως ή άλλως.

Το PD 2.2 είναι μια έξτρα δυνατότητα, για μένα δώρο εξ ουρανού, για άλλον όχι απαραίτητη. Αλλά καλό είναι να υπάρχει.

Reaction score
5.614
...almost all the DSPs disengaged the second sub....
...I discovered that it was the front/back subwoofer setting that created this problem....
...many of the DSPs also disengaged the center channel...

Καλά τα DSP, αλλά αν είναι να ακυρώνονται τα μισά σαμπ και το κεντρικό, τι κάνουμε.

Και στα πολλαπλά σαμπ δεν το βλέπω δυνατό το YPAO της Yamaha:
Audyssey still has one advantage over YPAO. The latest Audyssey algo does simultaneous calibration of multiple subs creating one correct EQ of the summed response. I'm trying to get Yamaha to offer this in the future for YPAO. Separately EQing each sub is not as effective and often detrimental.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Ο 'pleo' πάντως έμεινε εντυπωσιασμένος από το 'fantastic duo' όπως το αναφέρει,με διθυραμβικά σχόλια στο τελευταίο 'ήχος-εικόνα' και καταλήγει λέγοντας ότι ''αναμφισβήτητα πρόκειται για τον βασιλιά του πολυκάναλου ήχου,που εκθρονίζει με άνεση ό,τι μέχρι τώρα ήταν αναφορά μας,αφού η απόσταση στα ουσιαστικά συστατικά που αναδεικνύουν τον ήχο του είναι μεγάλη,για να μην πούμε....απλησίαστη''

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
..προφανως η αναφορα τους ηταν φτωχοτατη...από την στιγμη που απουσιαζουν προ τελικοι ...επιπεδου krell anthem bryston classe moon. ada...και τοσοι αλλοι .....
και ενταξει ο προ.
...ο τελικος της ............
τι είναι ? το τερας οδηγησης......?

Last edited:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
γιαννη ο προ ηταν μηχαναναρα
αλλα πλεον δεν υπαρχει στο σαιτ της
Παμε παρακατω
αν συγκρινουμε τον τελικο της (αυτος υπαρχει ?) (μαλλον όχι)
Που ηταν προιον για μεζεδες (ποσα λεφτα) (δεν βαριεσαι)
δεν μπορούμε να το συγκρινουμε με τον <αδερφο> τελικο
που η μονη σχεση με το ντενονακο είναι ότι και οι δυο είναι πανακριβοι
http://audioevolution.gr/prod_focus.asp?main_id=59&sub_id=141&prod_id=553#.UwtuH__NtLN
Σωστα ?
για σετ δεν μιλησε ο <ηχος> ?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Πρώτον, το CP-8 δεν έχει προ Denon μέσα αλλά ολοκληρωμένο.

Δεύτερον, αρκούν τα off topic. Να πάτε να τσακωθείτε στο θέμα της Denon.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster