Yamaha Pre-Power AV CX-A5000-MX-A5000

Reaction score
3.332
Απάντηση: Yamaha Pre-Power AV CX-A5000-MX-A5000

όπως καταλαβαίνεις Γιάννη μάλλον περιμένουν όλοι εσένα να σπάσεις την παρθενιά της αγοράς κι ενός review !!!
το 311 τα σπάει..
αλλα μάλλον πας για τον 8801 ???

Reaction score
5.410
Την έλλειψη sub XLR out στο Yamaha προσπαθώ να καταπιώ.
Δεν έχω αποφασίσει ακόμη.

Το timing πάντως είναι καλό για αγορά προ και όχι receiver.
Η ιδέα για ένα Pioneer 87 για χρήση μόνο ως προ υποχωρεί πλέον στην τρίτη θέση στη λίστα μου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.279
Απάντηση: Re: Yamaha Pre-Power AV CX-A5000-MX-A5000

Την έλλειψη sub XLR out στο Yamaha προσπαθώ να καταπιώ.
Σιγά τα ωά.
30-40 euro,το πολύ,για ένα di της προκοπής και είσαι έτοιμος.

Reaction score
209

Βρε γράψτε αν έχετε κάτι νέο για το σετ Yamaha προ/τελικού. Τι μας ενδιαφέρουν όλα τα υπόλοιπα;
Ναι αμέσως. 7 μπάντες σε 25 σημεία συχνότητας για κάθε ηχείο* έχει ο 730 (ο μικρότερος Aventage) που κοίταζα στο YPAO. Το Qfactor είναι όπως το είπε πριν ο Κεφαλας, δηλαδή:

Η χαμηλότερη συχνότητα είναι τα 31.3Hz. To Qfactor είναι από 0.500 έως 10.080 κάπου δώδεκα ενδιάμεσες ρυθμίσεις έχει κι αυτό.

Δεν μπόρεσα να παίξω πολύ ώρα, καθώς ήμουν φιλοξενούμενος σε σπίτι φίλου και είχε κρασοκατάνυξη. Πάντως ο προ έχει καλύτερο YPAO ως προς τις θέσεις μέτρησης και την κλίση των ηχείων (με άλλο μικρόφωνο κι όλας). Reflected sound control είχε και ο μικρός που έπαιξα.
Ελάχιστα άκουσα, γλυκούλης μου φάνηκε.

*πλην sub, αλλά υποθέτω πως λαμβάνεται υπ' όψη.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.279

Λεω δεν νομίζω το YPAO να ισοσταθμίζει το LFE.
Το πολύ-πολύ να μετράει την ένταση,όπως κάνουν και τα υπόλοιπα.

Reaction score
1.187

Τι νέο να έχουμε; Το ευρωπαϊκό site της Yamaha μόλις τώρα έβαλε τους CX & MX A5000

http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/aventage/?mode=series

ενώ μέχρι πριν από λίγες ημέρες τους είχε μόνο το αμερικάνικο site, το οποίο όμως δεν είχε την καινούργια σειρά Hi-Fi A-S3000 & CD-S3000

http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/hifi-components/amps/
http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/hifi-components/cd-players/

Φαίνεται ότι η Yamaha προτιμάει την Ευρώπη για να πλασάρει τα Hi-Fi μηχνήματά της και την Αμερική για τα homecinemaδικα...
Εξάλλου και ολόκληρη η σειρά Aventage πρώτα εμφανίστηκε στην Αμερική και κατόπιν ήρθε στην Ευρώπη.

Reaction score
5.410
Re: Απάντηση: Re: Yamaha Pre-Power AV CX-A5000-MX-A5000

Σιγά τα ωά.
30-40 euro,το πολύ,για ένα di της προκοπής και είσαι έτοιμος.
Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό, αν κυνηγάς επιδόσεις αναφοράς.
Δεν θα το ρισκάρω να βγάλω hum ή να μου κουτσουρεύει τα χαμηλά Hz ένα DI box της πλάκας.
Για DI Box πέρσι που έκανα έρευνα ρωτώντας ειδικούς στο αντικείμενο κατέληξα στο Radial JDI Duplex MK4.
Κατεβαίνει εγγυημένα στα 10Hz κι έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής/ήχου.
389€ έχει στην Ελλάδα.

Ο Yamaha προ επαναφέρει το θέμα DI box για μένα, ενώ με τον Marantz av8801 "γλυτώνω".
Όπως και να το κάνουμε συγκαταλέγεται στα μείον του Yamaha. Έστω κι αν δεν αφορά την πλειοψηφία των χρηστών.

Reaction score
1.187

Λοιπόν έχουμε και λέμε...

Ο RX-A3030 στην Αμερική για online αγορά κοστίζει 2.200$
http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/aventage/rx-a3030_black_u/?mode=model

Τον ίδιο ενισχυτή ο Νάκας (συγχαρητήρια για την πολύ καλή πολιτική τιμών του) τον έχει για online αγορά 1.940€ και ίσως στα μαγαζιά να τον βρίσκει κανείς και φθηνότερα.
http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=421&product=134615

Αν λοιπόν ακολουθήσει αυτή την πολύ καλή πολιτική τιμών που ακολουθεί σε όλα τα προϊόντα Yamaha τότε οι μεγάλοι που πωλούνται στην Αμερική προς 3.000$ έκαστος, εδώ θα πρέπει να έχουν κάτω από 2.800€ Αν συμβεί αυτό τότε σίγουρα θα παίζουν χωρίς αντίπαλο! (ούτως ή άλλως μάλλον δεν έχουν αντίπαλο)

http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/aventage/cx-a5000_black_u/
http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/aventage/mx-a5000_black_u/

Reaction score
5.410
Re: Απάντηση: Re: Yamaha Pre-Power AV CX-A5000-MX-A5000

Ο τελικός σίγουρα δεν έχει αντίπαλο με τα 11 ίδια κανάλια του.

Ο receiver Ζ11 είχε μικρότερα τελικά στάδια για τα τέσσερα presence κανάλια.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Yamaha Pre-Power AV CX-A5000-MX-A5000

Το καλό με τα πολλά κανάλια του τελικού είναι ότι μπορείς να κάνεις διενισχυση αν έχεις 5.1

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.669
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Yamaha Pre-Power AV CX-A5000-MX-A5000

Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό, αν κυνηγάς επιδόσεις αναφοράς.
Δεν θα το ρισκάρω να βγάλω hum ή να μου κουτσουρεύει τα χαμηλά Hz ένα DI box της πλάκας.
Για DI Box πέρσι που έκανα έρευνα ρωτώντας ειδικούς στο αντικείμενο κατέληξα στο Radial JDI Duplex MK4.
Κατεβαίνει εγγυημένα στα 10Hz κι έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής/ήχου.
389€ έχει στην Ελλάδα.

Ο Yamaha προ επαναφέρει το θέμα DI box για μένα, ενώ με τον Marantz av8801 "γλυτώνω".
Όπως και να το κάνουμε συγκαταλέγεται στα μείον του Yamaha. Έστω κι αν δεν αφορά την πλειοψηφία των χρηστών.
Ειτε Radial ειτε τα monos της AVALON ειναι και τα δυο κορυφαιες επιλογες Γιαννη.....

Reaction score
152

εστω οτι η πολιτικη πωλησης των Γιαμι συνεχιστει και τα επομενα 2-3 χρονια....(πολλα λεω...)
ποιος θα μπορει να τα αγορασει,με τις μινι τζομπς των 350ε? οεο?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

κοιτα στο αγγλια οταν τελειωνουν το σχολειο και πιανουν δουλεια (εκτος σπιτιου πλεον) τσονταρουν ολοι μαζι και μοιραζονται το νοικι.....και σιγα σιγα , οταν ο καθενας πιασει καλυτερη δουλει και αντεχει το νοικι μονος του , την κανει.Μια καλη ιδεα ειναι να τσονταρουν λεφτα οι γειτονες και να κανουν σκυταλοδρομια τον καθε γιαμι.....και αν πεινασουν ανοιγουν το καπω....και τηγανιζουν κανα πυκνωτη λαδιου ....γιατι και το λαδι σε λιγο θα ειναι ειδος πολυτελειας...........

Reaction score
5.410
Αντί των "back presence" καναλιών δεν θα ήταν καλύτερα η Yamaha να υιοθετήσει κι αυτή τα "front wide";

Όλοι αναφέρουν ότι τα wide συνεισφέρουν πιο πολλά διευρύνοντας το πεδίο μπροστά.

Reaction score
209

Τα back presence υπάρχουν μετά τα front presence στη γκάμα της.

Reaction score
1.187

Αντί των "back presence" καναλιών δεν θα ήταν καλύτερα η Yamaha να υιοθετήσει κι αυτή τα "front wide";

Όλοι αναφέρουν ότι τα wide συνεισφέρουν πιο πολλά διευρύνοντας το πεδίο μπροστά.
Front presence έχει εδώ και χρόνια η Yamaha. Τα έχει και ο δικός μου ακόμα που κοντεύει να συμπληρώσει 10ετία.
Επειδή δεν τα λέει front wide;

Reaction score
5.410
Re: Απάντηση: Yamaha Pre-Power AV CX-A5000-MX-A5000

Μα δεν μιλώ για τα front presence (ή αλλιώς front height = κανάλια ύψους), που πολλά χρόνια υποστηρίζει η Yamaha, και που πρώτη καθιέρωσε.

Η ένστασή μου είναι ότι η Yamaha αντί να προσθέσει και κανάλια πλάτους (front wide), προτίμησε να υποστηρίξει κανάλια back presence (ή αλλιώς back height = πίσω κανάλια ύψους) φτάνοντας τα πίσω κανάλια στα έξι.

Πολλοί χρήστες υποστηρίζουν ότι τα front wide κάνουν πιο σημαντική δουλειά και από τα back surround. Πόσω μάλλον αν τα συγκρίνουμε με τα back presence της Yamaha!

Είμαι περίεργος αν ακούγονται κιόλας τα back presence.

Front wide έχω ακούσει κι εγώ και μου άρεσε το αποτέλεσμα. Κρίμα που το 11.2 της Yamaha δεν τα περιλαμβάνει.

Reaction score
1.187

Η ουσία είναι πως αυτά τα κανάλια δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέσα στο soundtrack της ταινίας αλλά «προκύπτουν» κατόπιν DSP επεξεργασίας. Οπότε ο καθένας έχει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα. Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δίνουμε και τόση βάση σε αυτά...

Reaction score
5.410
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Yamaha Pre-Power AV CX-A5000-MX-A5000

Δεν θα συμφωνήσω. Τα DSP πλέον είναι ισχυρά και κάνουν δουλειά.

Μπορεί να φαντάζει λογικό να ακολουθούμε μόνο το 5.1 ή το πολύ 7.1 που υπάρχει εγγενώς στις ταινίες, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Εφόσον μπορούν τα επιπλέον κανάλια να δημιουργήσουν την πολυπόθητη ηχητική σφαίρα, οι "πιουρίστικες" προσεγγίσεις των απαρνητών πάνε περίπατο.

Επίσης δεν έχω διαβάσει έστω και μία φορά ότι τα front height δίνουν καλύτερη αίσθηση από τα front wide. Οπότε δεν ισχύει ότι ο καθένας έχει και μία διαφορετική γνώμη.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.649
Members
38.217
Νεότερο μέλος
zero_IQ