Zizik's Maxi Home Theater

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Απ' το ταβάνι ακούγεται, καλά είναι; :laugh:

Το σημαντικότερο νέο δεν είναι τα ηχεία, αλλά η άδεια που πήρα απ' τη σπιτονοικοκυρά μου την Αρτεμούλα να βγάλω τη σκάλα του παταριού!
Mετά τη νεα θέση αποφάσισες να μην ανέβει αλλο η..Αλεξίου!:p
μετα να δεις τι θα κανει :whistling:
χμμ,ολα τα ξερεις τελικα ..:D
Θα .. θα .. θα .. θα τα κάνουμε πουτ@να.
Τωρα κατι καταλαβα!:roflmao::gotcha:
Άριστη εικόνα και ήχος.
+1 ή μαλλον συν οσα θες!8-):drinks:
:D

melina

Cargo 200
Reaction score
42.945
Ρε σει,ς άμα χαλάτε τις σκάλες δεν θα φτάσετε ποτέ ψηλά (wiseman talking :p)

φωνάξτε εμένα που είμαι φτασμένος να την κάνω ίσιωμα :laugh::laugh::laugh:

stairs to success.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.239
Κουίζ:

Με δεδομένο ότι μόνο ένα από τα midwoofers των Twin 6Be λειτουργεί ως midrange (ο χρήστης επιλέγει ποιο θα είναι με τη βοήθεια ενός διακόπτη στην "πλάτη" του ηχείου), αν ο φίλος μας ο ΜΗ τα επέλεγε, πώς θα έπρεπε να τα τοποθετήσει και ποιο να επιλέξει ως midrange αν ήθελε να "σηκώσει την Αλεξίου";
τώρα που το είδα αυτό και το θυμήθηκα, ζιζικο εσύ ποιο γούφερ έχεις για μιντ; το πάνω; ε; ναι; :)

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.372
Φυσικά. Είναι μάλιστα δι ηλιθίους, όταν είναι όρθια τα ηχεία πας τον διακόπτη προς τα πάνω. :D

Είδαμε πριν λίγο το Rush ξανά, μεγάλη διαφορά στον αέρα και στο soundstage.
Αισθάνεσαι τον ήχο απ' το κεντρικό σημαντικά ψηλότερα απο πριν και καθαρότερο.

Τα γλυτώσαμε τα height! ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.239
Ορισμένοι μπουλκουμέδες όμως, χλευάζουν κρίνοντας αρνητικά τον οποιοδήποτε θαμώνα του χόμπυ, διαβάζοντας και επιχειρηματολογώντας μόνο βάση των πι ντι έφ τους, χωρίς ούτε καν να αποκτήσουν μέχρι την σήμερον την απαιτούμενη «ακουστική γνώση», που δίνει έστω και ένα μίνι ηχοσύστημα...
Αγαπητέ, θα ήθελα να εκφράσω την ταπεινή μου γνώμη όσον αφορά την «ακουστική γνώση», που δίνει έστω και ένα οποιοδήποτε ηχοσύστημα.

Τα έχω γράψει εκτενέστατα και αναλυτικά όσο δε πάει παλιότερα (η σημασία τς άποψης - το άκουσα κλπ κλπ κλπ) αλλά εδώ απλά θα δώσω ένα "στίγμα", μια άποψη ρε παιδί μου, τίποτα παραπάνω, το δικαιούμαι, ε;

Και μάλιστα, θα αναφερθώ κατηγορηματικά μόνο στον εαυτό μου, χωρίς δηλαδή να κρίνω ή κατακρίνω οποιονδήποτε άλλον, να μην έχουμε δηλαδή παρεξηγήσεις. Ξεκάθαρα πράγματα.

Κάποτε που λες, αγόραζα το ένα μηχάνημα πίσω από το άλλο. Τι solid state, τι λαμπάτα, τι προ, τι καβλώδια, άστα. Άκουγα όσο πιο πολλά ηχοσυστήματα μπορούσα, δεν έχανα ποτέ ούτε μια ευκαιρία να ακούσω οτιδήποτε, σε οποιονδήποτε. Από μεγάλες κόρνες, ηλεκτροστατικά, μαγνητοστατικά, οτιδήποτε σου λέω, ιδέα δεν έχεις. Και φυσικά είχα "άποψη" για το πως παίζει το καθένα. Αμ πως.

Την είχα τεράστια, που λες και συ. (την «ακουστική γνώση»)

Κι ακόμα την έχω τεράστια, και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε που έλεγε κάποτε κουνώντας τους ώμους ο ακατανόμαστος γκαντέμης.

Σου λέω λοιπόν ευθέως, πως αυτή η «ακουστική γνώση», μόνο σε σφάλματα με οδήγησε. ΜΟΝΟ.

Μεγαλύτερο λάθος δε θα μπορούσα ποτέ να κάνω στο χώρο του audio γενικότερα από το να συσσωρεύω και να δίνω αξία στην «ακουστική γνώση».

Η χρησιμότητά της «ακουστικής γνώσης» ήταν ξεκάθαρα αρνητική.

Δεν με βοήθησε ούτε σε μια σωστή κίνηση, ποτέ.

Και όλα αυτά ξέρεις αγαπητέ πότε τα κατάλαβα; Όταν έπαψα να της δίνω αξία, όταν έπαψα να δίνω αξία στην προσωπική μου άποψη. Δύσκολο μεν, εφικτό δε.

Αυτή τη στιγμή, μπορώ να σε οδηγήσω (εσένα ή και οποιονδήποτε) σε ένα σωρό λάθος επιλογές, βασισμένος στην δική μου προσωπική «ακουστική γνώση», την οποία (επαναλαμβάνω) την έχω τεράστια.

Ταυτόχρονα, την ίδια στιγμή, μπορώ ανέτως να σε οδηγήσω (εσένα ή οποιονδήποτε) σε ένα σωρό ορθές επιλογές, βασισμένος σε pdf, σε μη ακουστική γνώση, σε γνώση από διάβασμα, από μελέτη.

Θεωρώ λοιπόν συνολικά εντελώς άχρηστη, ανούσια, ανώφελη και έως επικίνδυνη την «ακουστική γνώση» για την οποία τρέφεις τόσο σεβασμό και την οποία εν πολλοίς θεωρείς απαραίτητη.

Για μένα η «ακουστική γνώση» είναι το σημαντικότερο "κακό" στο χώρο του audio.

Οδηγεί σε λάθος συμπεριφορές, σε παρεξηγήσεις, σε έχθρες και αντιπαλότητες. Σε μικρότητες και κακίες. Σε στρατόπεδα και σε ακρότητες. Κοροϊδεύει ο ένας τον άλλο προς και πίσω από την πλάτη του. Είναι η αιτία όλων των παρασκηνίων και των κουτσομπολιών.

Αντίθετα, η ουσιαστική γνώση, αυτών των καταραμένων και αντιπαθητικών pdf που τόσο δείχνεις να χλευάζεις, ποτέ δεν οδηγεί στα παραπάνω. Προάγει το σπορ, βελτιώνει, δείχνει τη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οποιοσδήποτε, ενώνει.

Γι'αυτό κατουρώ στα μούτρα την «ακουστική γνώση» μου, και όχι μόνο τη δική μου. Οποιουδήποτε. Όσο μεγάλη και να την έχει. Και όσο μεγαλύτερη την έχει, τόσο το χειρότερο για τα μούτρα του. Βοήθειά του.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.239
Φυσικά. Είναι μάλιστα δι ηλιθίους, όταν είναι όρθια τα ηχεία πας τον διακόπτη προς τα πάνω. :D

Είδαμε πριν λίγο το Rush ξανά, μεγάλη διαφορά στον αέρα και στο soundstage.
Αισθάνεσαι τον ήχο απ' το κεντρικό σημαντικά ψηλότερα απο πριν και καθαρότερο.

Τα γλυτώσαμε τα height! ;)
μπράβο τ'αγόρι μου.

και δε χρειάζεται να το ακούσω για να ξέρω ότι έτσι πρέπει να είναι... έχω "άποψη" και χωρίς να το ακούσω. να, το'πα. χιχιχιχιχιχι

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.239
τραγικά πολύ...

"Ότι τα περί "απόψεων" δεν είναι παρά προσχήματα των αδαών. Τα πράγματα αυτά είναι και ερμηνεύσιμα και προβλέψιμα. Αρκεί να υπάρχει η απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση. Αν δεν υπάρχει, τότε έχομεν το αντίστοιχο των πιθήκων στην εισαγωγική σκηνή της "Οδύσσειας 2001" του Κούμπρικ."

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.107
Αν περιμένετε 2 βδομάδες έρχομαι να κατεβάσω κι εγώ τη σκάλα! Αλλά εγώ θέλω να ξαναδώ και το home cinema! Να φέρω εργαλεία;:neo:

Reaction score
1.815
...Αυτή τη στιγμή, μπορώ να σε οδηγήσω (εσένα ή και οποιονδήποτε) σε ένα σωρό λάθος επιλογές, βασισμένος στην δική μου προσωπική «ακουστική γνώση», την οποία (επαναλαμβάνω) την έχω τεράστια.

Ταυτόχρονα, την ίδια στιγμή, μπορώ ανέτως να σε οδηγήσω (εσένα ή οποιονδήποτε) σε ένα σωρό ορθές επιλογές, βασισμένος σε pdf, σε μη ακουστική γνώση, σε γνώση από διάβασμα, από μελέτη....
Κώστα πάρε ένα like και από μένα.:thumbsup:
Δε διαφωνώ στις απόψεις που ανέπτυξες.

Εξ’ άλλου κι εγώ στη δουλειά μου χρησιμοποιώ πολύ pdf, όσο δε φαντάζεσαι!

Τάσσομαι υπέρ των γραφόμενών σου:

Η εκτίμησή μου σε γνώστες του χώρου είναι δεδομένη.

Ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί με το σπορ όπως εσύ και είναι διαβασμένος, δεν αμφισβητείται από κανέναν.
Παραδέχομαι εκείνους που με τις εμπεριστατωμένες απόψεις τους, βοηθούν να μάθουμε και να λύσουμε όλες τις απορίες που ενδεχομένως μας έχουν προκύψει, είτε από άγνοια είτε από «μη ασχολία».
Ο γνώστης με την ευγενική τοποθέτηση των απόψεών του, αλλά και με τις γνώσεις του, βοηθάει τον οποιοδήποτε χρήστη να κατανοήσει τα τεχνολογικά δρώμενα, παράλληλα με τις εμπειρίες του ως ακροατής.
Ο λόγος για την «ταμπακιέρα» γίνεται για τις αξίες και το ήθος της κουβέντας μας.

Η προσωπική επιλογή του καθενός κάτω από την οποιαδήποτε διαφορετικότητα, δε δίνει το δικαίωμα στον αναγνώστη που δε συμφωνεί, να λέει ενίοτε «θα πιω το αίμα των εχθρών μου» και να αναλώνεται περί IQ μετρήσεων.

Άλλο η γνώση, άλλο η άγνοια και άλλο η ανηθικότητα.
Γιατί δυστυχώς διαπιστώνω το τρίτο, να γίνεται τρόπος επιβολής.

Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, καθώς η μικροπρεπής αισθητική πολλές φορές, αντικατοπτρίζει και τον εσωτερικό μας κόσμο…:hi:

Last edited:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.372
Αν περιμένετε 2 βδομάδες έρχομαι να κατεβάσω κι εγώ τη σκάλα! Αλλά εγώ θέλω να ξαναδώ και το home cinema! Να φέρω εργαλεία;:neo:
Την άνοιξη θα το κάνουμε, μεσ' στο κρύο; Έλα όμως και φέρε και το φακουδάκι για την ανταλλαγή. :D

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.107
Την άνοιξη θα το κάνουμε, μεσ' στο κρύο; Έλα όμως και φέρε και το φακουδάκι για την ανταλλαγή. :D
Εντάξει μωρέ! Τι είναι; 4 βίδες! 2 πάνω-2 κάτω!:D
Μόνο το φακουδάκι να φέρω; Κανένα jvc, κανένα lumagen; :roflmao:

Reaction score
15.543
μιας και πηρα ενα νεο τσουτσουνι ειπα να παω να δω πως δουλευει και πως παιζει το ρημαδι του...:p

2014-02-12 16.48.13.jpg

20-20k.jpg

20-75.jpg

ωραιος σε σχεση με την καμπυλη(μπλε γραμμη)που χρειαζεται το συστημα....

καποια στιγμη που θα εχω χρονο θα τα δουμε ολα αναλυτικα....:)
να φυγει και η σκαλα..:p

Reaction score
7.171
Εξηγήστε μας το τι βλέπουμε στα διαγράμματα. Τι ακριβώς μετρήσατε με το τσουτσούνι σας;:o

Αν η κόκκινη καμπύλη είναι του συστήματος και δουλεύουν καλά τα τσουτσούνια σας, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ZIZIK MH ΒΓΑΛΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ...;)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.167
Μήν το βγάλεις, για να έχεις ζεστές χροιές! :rolleyes:

Στην ανάγκη θα σου βάλω ένα σώμα ακόμη, δίπλα στο δεξί ηχείο!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.646
Members
38.216
Νεότερο μέλος
milisios