Featured Headphone corner. Ακουστικά και παρελκόμενα.


Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.823
Reaction score
2.235
Για τους φίλους των ακουστικών της Sennheiser, ένα από τα καλύτερα σετ ενισχυτή-dac είναι το iFi Signature Set (Senn).

IMG_8804.jpeg
 



Μηνύματα
266
Reaction score
315
IMG_20230718_163541.jpg

Μιας που μιλάμε για sennheiser είπα να δοκιμάσω κι εγω IEM και δεν μπορώ να πω πως απογοητεύθηκα ουτε λίγο.
IMG_20230718_164139.jpg

Στήν αρχή μου φάνηκε παράξενο το form factor (πως σκατά το φοράω αυτό το πραμα 😂😂) αλλα ειναι πολύ καλα νομίζω
 

Μηνύματα
266
Reaction score
315
Μετά απο 10 μέρες μπορώ να πω πως ειμαι παρα πολυ ευχαριστημένος με αυτή την αγορά.

Δεν ειχα ποτε iem αλλα ποια δηλώνω μεγάλος φαν οχι μονο τον συγκεκριμένων αλλα και του iem format, μπορω να πω πως προσωπικά αν και τα είχα ως καπως λίγο υποδεέστερα χωρίς να εχω δοκιμάσει ποτε βλέποντας τους κινεζουν να τρομπαρουν καινούργια μοντέλα καθε μέρα, να δημιουργείται hype και μετά απλα να ξεχνιούνται. Επίσης νομιζα πως θα ήταν σαν τις κοινές in ear ψείρες που δεν είμαι φαν. Με εξέπληξε όμως και η άνεση και ο ήχος, κατάλαβα οτι λέγονται "In Ear Monitor" για πραγματικό λογο και οχι marketing. Η αποκάλυψη λεπτομέρειας, η σκηνή και η εικόνα ειναι εξαιρετική και η ακρίβεια τής τοποθέτησης είναι πραγματικά αξιοσημείωτη κατα την γνώμη μου.

Τουλάχιστον τα συγκεκριμένα επειδή μάλλον ειναι diffuse field tuning και όχι harman νιώθω πως προσομοιώνουν καλύτερα ενα στούντιο η ενα χώρο συναυλιών και έχουν πολύ ωραία τονική ποιότητα. Μπορώ να πω πως προσωπικὰ τα προτιμώ από ακουστικά κλειστού τυπου μίας και είναι πολυ πιο ελαφριά και βολικά και γενικά μακράν λιγότερο bulky απο κλειστά ακουστικά.

Κάτι που μου έκανε εντύπωση και πιστεύω κάνουν τα iem διαφορετικά απο τα κοινά in ear είναι η άνεση. Στην αρχη μου φάνηκαν λιγο περίεργα "πως το φοραω αυτό το πράγμα" αλλα το εχω συνηθίσει και τα βρήκα πολυ βολικά και επίσης όταν τα φοράς κάθονται τέλεια και δεν κάνουν βόλτες και βγαίνουν κλπ.

Επίσης εχω παρατήσει αυτές τις 10 μερες οτι ουτε μια φορά δεν εχω πρόβλημα με κερι που είχα με κοινά in ear, και φοβομουν οτι θα εχω και με τα iem. Εχω μια εξήγηση/υπόθεση γιατί αυτό συμβαίνει αλλα μπορεί να είναι και λάθος, η εξήγηση μου ειναι πως επειδή ειναι τοσο σταθερά και "ακλόνητα" στο αυτι και δεν πάνε πολυ βαθύα δεν ερεθίζουν το αυτί για να βγάλει κερι, η επειδή τα κοινά in ear είναι τοσο άβολα και ασταθή τα πίεζω παρα πολυ βαθιά μεσα για να μην βγαίνουν ενοχλώντας τα αυτιά μου και βγάζοντας παραπανισιο κερί, μπορεί κανένα απο τα δυο να ισχύει αλλα αυτό που φοβόμουν δεν συμβαίνει και αυτό πιστεύω ειναι πολυ θετικό.

Ο ήχος ειναι εξαιρετικός αλλα βελτιώνεται περαιτέρω μετά απο στρώσιμο γύρο στις 15-20 ώρες. Δεν μπορώ να πω πως έχω ιδαίτερη εμπειρία με την θεωρία του στρωσίματος, οχι πως δεν υπάρχει/δουλεύει απλα δεν χω παρατηρήσει διάφορα τις περισσότερες φορές, η μπορεί απλα να τα συνήθισα δεν ξέρω. Είναι πολύ neutral και transparent που λενε αλλα είναι και ευχάριστα και όχι ενοχλητικά αποκαλυπτικά, ειναι αποκαλυπτικά αλλα δεν χαλάει και ο κόσμος.

Επίσης θετικό κατά την γνώμη μου για κατανάλωση βίντεο YouTube, ραδιόφωνο podcast κλπ. Προσωπικα το βρίσκω πολυ σπαστικο οταν ακουω την διάφορα σε μικρόφωνα όταν βλέπω η ακούω κατι. Το μπάσο είναι αρκετά ωραίο και flat αλλα αυτό σημαίνει όμως όταν τα φοραω για περπάτημα (που λατρεύω να κανω απο τότε που τα πήρα) σε κάποια τραγουδια είναι ισα ισα αρκετό οπότε αμα σας αρέσει το boosted μπάσο θα πρέπει να του κάνετε EQ.

Το καλώδιο μπορεί να μην είναι οσο μουρατο οσο αλλα iem αλλα είναι ενα καλο καλώδιο που δεν έχει καθόλου μικροφωνικες και ξετυλίγεται και τυλίγεται κατευθείαν, παρα πολυ εύκολα χωρίς να μπερδεύεται και να είναι σπαστικο, για εμένα αυτό ειναι παραπάνω απο αρκετό, αν και τα τσακίσματα που έχει απο καινούργιο δεν φαίνεται να πολυ φεύγουν, έχουν γίνει πιο ίσια αλλα είναι λίγο τσακισμένο. Τα μεσαία ειναι πραγματικά υπέροχα και θυμίζουν περίπου ndh30. Οι ψηλές είναι καλές αλλα καποιες φορές μπορεί να ειναι ελάχιστα too much και έχουν λιγο sibilance με τα tips σιλικόνης. Για αυτό το λόγο δοκιμασα το Foam tips που συμπεριλαμβάνονται και τα έχω αφήσει ετσι, εξάλειψαν το sibilance και έδωσαν λίγο ποιο ζεστό και ευχάριστο μπάσο.

Γενικά ειμαι πολυ χαρούμενος με αυτά και πιστεύω πως σε αυτά λεφτά να έχεις τοσο μοναδικά εξαιρετική ποιότητα on the go είναι απλά τρελό. Δεν έχω να πω κάτι άλλο απο την πρώτη στιγμή που τα άκουσα μου έκανε τεράστια εντύπωση ποσο ρεαλιστικός και φυσικός ειναι ο ηχος τούς. τα προτείνω.
 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
266
Reaction score
315
Ξέχασα να γράψω οτι πίστεω τα foam tips βοηθάνε και στήν εξομάλυνση των ψηλών, λιγο οσο πρέπει
 

Μηνύματα
266
Reaction score
315
Είπα σε ενα φιλο για τα ακουστικά και μου λεει α θα τα παρω και εγω. Του λεω κατσε λιγο ρε παιδί μου σκεψου το καλα πρώτα, μου λεει τα πήρε ηδη. Χαχα. Για να δούμε ξόδεψε τα λεφτά του τζάμπα η θα του αρέσουν, είχα μείνει με αυτή την απόρροια. Του ήρθαν σήμερα, του λεω πως είναι; Τελεια λεει. Great success. Ναι απο ότι βλέπεται ετσι θα παίζουμε τώρα, ποιά ειμαι ie200 shill 😂😂
 


Μηνύματα
1.736
Reaction score
2.482
Μεταξύ μας..
 


Μηνύματα
37
Reaction score
8
Καλησπέρα και μπράβο για αυτη την ενότητα την οποία μόλις ανακάλυψα στο avsite.
Ηθελα να ρωτησω εβα γνωριζει κανεις μαγαζια ελληνικα online κατα προτίμηση που φαιρνουν καλωδια και αξεσουαρ ακουστικων σε λογικες τιμες , τα αφθονα μαζαγια απο Κινα ειναι καλα άλλα αργουν πάρα παρα πολυ!
 

Μηνύματα
266
Reaction score
315
Μεταξύ μας..
Ελα μόνο 29 χιλιάρικα; Το πήρα χθες.
Δεν θα έβαζα τέτοιο πράγμα στο σπίτι μου που να με πλήρωναν 29 χιλιάρικα 🤣
 

Μηνύματα
1.736
Reaction score
2.482
Καλησπέρα και μπράβο για αυτη την ενότητα την οποία μόλις ανακάλυψα στο avsite.
Ηθελα να ρωτησω εβα γνωριζει κανεις μαγαζια ελληνικα online κατα προτίμηση που φαιρνουν καλωδια και αξεσουαρ ακουστικων σε λογικες τιμες , τα αφθονα μαζαγια απο Κινα ειναι καλα άλλα αργουν πάρα παρα πολυ!
Αυτά που εισάγουν ακουστικά, ενισχυτές ακουστικών και παρελκόμενα βασικά αλλά ρώτα και τις άλλες αντιπροσωπείες που εισάγουν διάφορα καλώδια.
 

Μηνύματα
37
Reaction score
8
Ευχαριστω ,εξαχνα βασικα για τα διαφορα ειδη που μπορει να βρεις μεσω ebay η Ali express ,κατα καιρους βρισκεις σε διαφορα skroutzoμαγαζα αλλα ελεγα μιας και εδω ειστε λιγο πιο οργανωμένοι ξερατε κατι αλλο.
 

Μηνύματα
37
Reaction score
8
Βασικα ξαχνω για βυσματα MMCX για ακουστικα για removable cable mod, εχω παραγειλει απο Κινα αλλα βλεπω να ερχονται σε 2 μηνες .Πουλαει κανεις στην Ελλαδα ? Με google search δεν βρισκω κατι μόνο για κεραίες wifi.
Χρειαζομαι κατι σαν αυτα της φωτο για ακουστικα ,συνηθως σε IEM.

visma.jpg
 


kalitsouni

Ακουστικά
Μηνύματα
2.838
Reaction score
8.197
View attachment 303479

Απ'την Κική κι απ'την Κοκό ποια να διαλέξω
Χεχε. Κοίτα να δεις σύμπτωση τι μου ήρθε σήμερα με τον κούριερ...
Αυτή τη στιγμή τα στρώνω και θα γράψω ποιο αναλυτικά εντυπώσεις σε επόμενο πόστ.

IMG_1542.jpeg
 

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Μηνύματα
5.935
Reaction score
12.622
Για εμένα είναι ρεαλιστική ερώτηση το ποιο να διαλέξω. Το πλάνο είναι να μείνει το ένα από τα εξής 3:
  1. AKG K371
  2. Philips Fidelio X2HR
  3. Sennheiser HD560S
Τα αγαπημένα μου HD414S και τα νεοφερμένα HD250BT θα παραμείνουν.

Αντιστοίχως λοιπόν, οι επόμενες ημέρες θα περιέχουν στρώσιμο και δοκιμές back-to-back.
 

kalitsouni

Ακουστικά
Μηνύματα
2.838
Reaction score
8.197
Ήρθε η ώρα να πω my 2 cents για τα AKG K371 (στα 140€). Τα συνέκρινα με τα Sennheiser HD560S και τα Sony wh-1000xm5.

1. Πολύ ευαίσθητα ρε φίλε :)
Βρέθηκα να ακούω στο ifi στο παρά 10. Στο ακριβώς είναι απολύτως ικανοποιητική η ένταση. Αυτά στο χαμηλό gain μια και το υψηλό είναι απολύτως περιτό με αυτά τα ακουστικά. Συμπέρασμα: θα έχετε γκάζια ακόμη και στο κινητό να τα συνδέσετε. Σε πολύ ψηλές εντάσεις (αλλά λέμε για πολύ) είναι αισθητή η παραμόρφωση όταν έχω ενεργοποιημένο το Xbass του ifi. Σε normal εντάσεις όλα κανονικά.

2. Όλα τα σωστά καλώδια :) Coiled 3m, straight 3m, straight 1.2m. Συνδέονται στα ακουστικά με mini-xlr και στην πηγή με μικρό καρφάκι.

3. Ποιότητα κατασκευής :(
Ψάχνοντας reviews κλπ βρήκα πολλές αναφορές από απογοητευμένους πελάτες/reviewers που είχαν προβλήματα με την ποιότητα κατασκευής. Πράγματι σαν κατασκευή είναι λίγο ψευτιά και πλαστικούρα. Τα έχω μια εβδομάδα οπότε δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα so far. Αν δω όμως κάτι να χαλάει δεν θα ψάχνω σύνεφο να πέσω. Συμπέρασμα: είναι ακουστικά που πρέπει να τα προσέχεις για να έχεις.

4. Καμπύλη harman :)
Ακολουθούν πιστά την παραπάνω καμπύλη πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται equalizer. Μεγάλο προσόν. Αυτός είναι και ο λόγος που τα πήρα μια και θα χρησιμοποιηθούν για χρήση home studio με το logic pro. Αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη πάντως, η καμπύλη harman θέλει λίγο παραπάνω μπασάκι ;)

5. Ποιότητα ήχου :)
Άφθονο μπάσο να φάνε και οι κότες. Σωστό με έλεγχο και έκταση. Τεσταρισμένο με δεκάδες κομμάτια ηλεκτρονικής και όχι μόνο. Πολύ καλύτερο σε σχέση με των Sony wh-1000xm5 που τα κάνει να ακούγονται υποδεέστερα. 50mm μαγνήτης λέμε!

Μεσαίες-πρίμα: Εδώ τα Sennheiser HD560S υπερτερούν ξεκάθαρα μια και είναι ποιο αέρινα και καθαρά στον ήχο. Τα AKG ακούγονται λίγο ψεύτικα σε παραδοσιακές μουσικές (Rock/Jazz/Κλασική). Σε ποιο ψεύτικες μουσικές μειώνεται αυτή η διαφορά αλλά και πάλι υπάρχει. Λογικό μια και τα Sennheiser είναι ανοιχτού τύπου ενώ τα AKG όχι.

Σε σύγκριση όμως με τα Sony που είναι επίσης κλειστού τύπου τα AKG είναι καλύτερα (οριακά).

6. Συμπέρασμα :)
Για τη δουλειά που τα πήρα (home studio) είναι μια χαρά αν τα προσέχεις. Πολύ τίμιο προϊόν για την μικρή τιμή του. Αν ψάχνεις όμως για τη μέγιστη ηχητική απόλαυση τότε μάλλον έχει κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

20200918125451_akg_k371.jpeg
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.641
Μηνύματα
2.870.462
Members
37.925
Νεότερο μέλος
Demetriiosk71
Top