Featured Headphone corner. Ακουστικά και παρελκόμενα.

Μηνύματα
266
Reaction score
315
Τα AKG ακούγονται λίγο ψεύτικα σε παραδοσιακές μουσικές (Rock/Jazz/Κλασική). Σε ποιο ψεύτικες μουσικές μειώνεται αυτή η διαφορά αλλά και πάλι υπάρχει. Λογικό μια και τα Sennheiser είναι ανοιχτού τύπου ενώ τα AKG όχι.
Φιλτατε ειστε σίγουρος οτι αυτή η διάφορα ειναι επειδή το ενα ακουστικό κλειστό και το αλλο ανοιχτό; Γιατί απο προσωπική εμπειρία αυτά ειναι τα αποτελέσματα του harman και για αυτό δεν μου αρέσει. Ολά τα harmann ακουστικά που εχω ακούσει ήταν πάντα ψεύτικα και σαν βουλομενος ηχος δηλαδή με κομμένα ψιλά και υπερβολικό μπάσο. Τώρα αυτή είναι η άποψη μου και δεν την επίβάλλω σε κανένα, αλλα τροφή για σκέψη..
 

kalitsouni

Ακουστικά
Μηνύματα
2.838
Reaction score
8.199
Ολά τα harmann ακουστικά που εχω ακούσει ήταν πάντα ψεύτικα και σαν βουλομενος ηχος δηλαδή με κομμένα ψιλά και υπερβολικό μπάσο.
Δεν είναι αυτή η δική μου εμπειρία. Δηλαδή τα AKG ακούγονται "σωστά" τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά. Την ίδια ένταση βγάζουν στα πρίμα π.χ. απλά δεν έχουν το WOW factor των sennheiser. Έχεις δίκιο Μάκη ότι μπορεί να μην οφείλεται στη διαφορά κλειστού/ανοιχτού απλά εγώ εκεί το αποδίδω χωρίς να έχω κάνει ακροάσεις και με άλλα τεμάχια.
 



Μηνύματα
266
Reaction score
315
Μετά απο 10 μέρες μπορώ να πω πως ειμαι παρα πολυ ευχαριστημένος με αυτή την αγορά.

Δεν ειχα ποτε iem αλλα ποια δηλώνω μεγάλος φαν οχι μονο τον συγκεκριμένων αλλα και του iem format, μπορω να πω πως προσωπικά αν και τα είχα ως καπως λίγο υποδεέστερα χωρίς να εχω δοκιμάσει ποτε βλέποντας τους κινεζουν να τρομπαρουν καινούργια μοντέλα καθε μέρα, να δημιουργείται hype και μετά απλα να ξεχνιούνται. Επίσης νομιζα πως θα ήταν σαν τις κοινές in ear ψείρες που δεν είμαι φαν. Με εξέπληξε όμως και η άνεση και ο ήχος, κατάλαβα οτι λέγονται "In Ear Monitor" για πραγματικό λογο και οχι marketing. Η αποκάλυψη λεπτομέρειας, η σκηνή και η εικόνα ειναι εξαιρετική και η ακρίβεια τής τοποθέτησης είναι πραγματικά αξιοσημείωτη κατα την γνώμη μου.

Τουλάχιστον τα συγκεκριμένα επειδή μάλλον ειναι diffuse field tuning και όχι harman νιώθω πως προσομοιώνουν καλύτερα ενα στούντιο η ενα χώρο συναυλιών και έχουν πολύ ωραία τονική ποιότητα. Μπορώ να πω πως προσωπικὰ τα προτιμώ από ακουστικά κλειστού τυπου μίας και είναι πολυ πιο ελαφριά και βολικά και γενικά μακράν λιγότερο bulky απο κλειστά ακουστικά.

Κάτι που μου έκανε εντύπωση και πιστεύω κάνουν τα iem διαφορετικά απο τα κοινά in ear είναι η άνεση. Στην αρχη μου φάνηκαν λιγο περίεργα "πως το φοραω αυτό το πράγμα" αλλα το εχω συνηθίσει και τα βρήκα πολυ βολικά και επίσης όταν τα φοράς κάθονται τέλεια και δεν κάνουν βόλτες και βγαίνουν κλπ.

Επίσης εχω παρατήσει αυτές τις 10 μερες οτι ουτε μια φορά δεν εχω πρόβλημα με κερι που είχα με κοινά in ear, και φοβομουν οτι θα εχω και με τα iem. Εχω μια εξήγηση/υπόθεση γιατί αυτό συμβαίνει αλλα μπορεί να είναι και λάθος, η εξήγηση μου ειναι πως επειδή ειναι τοσο σταθερά και "ακλόνητα" στο αυτι και δεν πάνε πολυ βαθύα δεν ερεθίζουν το αυτί για να βγάλει κερι, η επειδή τα κοινά in ear είναι τοσο άβολα και ασταθή τα πίεζω παρα πολυ βαθιά μεσα για να μην βγαίνουν ενοχλώντας τα αυτιά μου και βγάζοντας παραπανισιο κερί, μπορεί κανένα απο τα δυο να ισχύει αλλα αυτό που φοβόμουν δεν συμβαίνει και αυτό πιστεύω ειναι πολυ θετικό.

Ο ήχος ειναι εξαιρετικός αλλα βελτιώνεται περαιτέρω μετά απο στρώσιμο γύρο στις 15-20 ώρες. Δεν μπορώ να πω πως έχω ιδαίτερη εμπειρία με την θεωρία του στρωσίματος, οχι πως δεν υπάρχει/δουλεύει απλα δεν χω παρατηρήσει διάφορα τις περισσότερες φορές, η μπορεί απλα να τα συνήθισα δεν ξέρω. Είναι πολύ neutral και transparent που λενε αλλα είναι και ευχάριστα και όχι ενοχλητικά αποκαλυπτικά, ειναι αποκαλυπτικά αλλα δεν χαλάει και ο κόσμος.

Επίσης θετικό κατά την γνώμη μου για κατανάλωση βίντεο YouTube, ραδιόφωνο podcast κλπ. Προσωπικα το βρίσκω πολυ σπαστικο οταν ακουω την διάφορα σε μικρόφωνα όταν βλέπω η ακούω κατι. Το μπάσο είναι αρκετά ωραίο και flat αλλα αυτό σημαίνει όμως όταν τα φοραω για περπάτημα (που λατρεύω να κανω απο τότε που τα πήρα) σε κάποια τραγουδια είναι ισα ισα αρκετό οπότε αμα σας αρέσει το boosted μπάσο θα πρέπει να του κάνετε EQ.

Το καλώδιο μπορεί να μην είναι οσο μουρατο οσο αλλα iem αλλα είναι ενα καλο καλώδιο που δεν έχει καθόλου μικροφωνικες και ξετυλίγεται και τυλίγεται κατευθείαν, παρα πολυ εύκολα χωρίς να μπερδεύεται και να είναι σπαστικο, για εμένα αυτό ειναι παραπάνω απο αρκετό, αν και τα τσακίσματα που έχει απο καινούργιο δεν φαίνεται να πολυ φεύγουν, έχουν γίνει πιο ίσια αλλα είναι λίγο τσακισμένο. Τα μεσαία ειναι πραγματικά υπέροχα και θυμίζουν περίπου ndh30. Οι ψηλές είναι καλές αλλα καποιες φορές μπορεί να ειναι ελάχιστα too much και έχουν λιγο sibilance με τα tips σιλικόνης. Για αυτό το λόγο δοκιμασα το Foam tips που συμπεριλαμβάνονται και τα έχω αφήσει ετσι, εξάλειψαν το sibilance και έδωσαν λίγο ποιο ζεστό και ευχάριστο μπάσο.

Γενικά ειμαι πολυ χαρούμενος με αυτά και πιστεύω πως σε αυτά λεφτά να έχεις τοσο μοναδικά εξαιρετική ποιότητα on the go είναι απλά τρελό. Δεν έχω να πω κάτι άλλο απο την πρώτη στιγμή που τα άκουσα μου έκανε τεράστια εντύπωση ποσο ρεαλιστικός και φυσικός ειναι ο ηχος τούς. τα προτείνω.
μετά απο 4 μήνες χρήσης παράξενα η γνώμη μου είναι η ίδια. ποιο παράξενο είναι πως δεν τα εχω βάλει μια φορά στα αυτιά μου και δεν εχω πει μια φορα απο τότε που τα πήρα "με κούρασε ο ήχος τους" (και τα έχω φορέσει σε πτήση 10 ωρών) η "βαρέθηκα τον ήχο τούς" η "ε νταξ καλουστικο είναι αλλα όχι και τοσο καλό θα μπορούσε να ηταν και καλύτερο" η φωτεινότητα και το λίγο μπασο ηταν θέματα στρωσίματος φαίνεται και αν και μπορώ να πω πως δεν εχω ξανα προσέξει το στρώσιμο σε αλλα πράγματα και γενικά δεν νομίζω πως κανει και τόση διάφορα αλλα τα άκουγα την πρώτη νύχτα που τα πήρα γύρο στις 1-2 και πρόσεξα ήταν λιγο φωτεινά και περίεργα, αλλα μετα απο καμία βδομάδα τα ξανα άκουγα γύρω αυτη την ώρα (που για κάποιο λόγο ακουω πολυ περισσότερα πράγματα απο καθε αλλη ώρα για κάποιο λογο, νομίζω έχει να κάνει με την ήσυχια και το λιγότερο "noisefloor" χαχα). λοιπόν τα ξανα άκουγα και ήμουν καπως "κατσε ρε αυτά δεν ηταν ετσι ειναι πολυ ποιο ομαλά τωρα και χαλαρωμενα στον ήχο τι φάση. και απο τότε ειναι υπερβολικά φυσικά και transparent, θα ακουστεί κλισέ αλλα πραγματικά πιστεύω οτι έχουν ήχο αναφοράς. ναι το ειπα. τώρα κυνηγήστε με. Ο φίλος μου που τα πήρε επειδή με άκουσε να τα εκθειάζω λέει ενω έχει παρα πολλά ακουστικά βρίσκει τον εαυτό το να ακούει αυτά παρά όλα τα αλλα. θα ακουστεί υπερβολή αλλα νομίζω είναι η καλύτερη αγορά που εχω κάνει σε ακουστικά αν και δεν δίνω εγγύηση οτι θα αρέσουν σε όλους και ότι είναι ο θεός ο ίδιος αλλα αμα μου αρέσει εμένα τόσο πολύ, μπορεί να αρέσουν και σε κάποιον άλλο.

λογικά η επόμενη μου αγορά θα είναι τα Neumann NDH30 επειδή θέλω ακουστικά ανοιχτά για το σπίτι και τα άκουσα και νιώθω επίσης αρκετά ευχαριστημένος απο αυτά, τουλάχιστον για το λίγο που τα άκουσα.
τ ε λ ο ς
 


Μηνύματα
266
Reaction score
315
ναι
το ξανα διάβασα και είναι λιγο σαν να κανω διαφήμιση στην sennheiser, δεν ξερω πως να το κανω να μην φαίνεται έτσι απλα δεν ξερω μου αρέσουν τοσο. τα πλήρωσα με τα λεφτά μου ενας φοιτητής ειμαι δεν εχω καμία σχέση με την sennheiser η την Neumann
απλά μου αρεσει ο ήχος αυτόν των εταιριών φαίνεται, ειμαι σε αυτό το χόμπι μοναχα 3 χρόνια οπότε μονο τώρα αρχίζω να κατασταλαζω σε τι μου αρεσει
 
Last edited:

Ndis

Titika
Μηνύματα
1.868
Reaction score
4.643
Εγω τον ηχο του https://www.linsoul.com/products/7hz-timeless τον συγκρίνω ευκολα με ακουστικά των 500 ευρω (οπως τα variations τα οποία επίσης εχω). Πιστέψτε με δεν μπορεις να κάνεις λάθος, αγοράζοντας τα.
Αντε μπορεις να κάνεις ενα, αν έχεις μικρά αυτία, ναι ισως να έχεις καποιο θέμα.

Πρακτικά μιλάμε συγκλονιστική πχιοτητα σε απόλυτα κωμική τιμη.
 

Μηνύματα
12.864
Reaction score
10.079
ναι
το ξανα διάβασα και είναι λιγο σαν να κανω διαφήμιση στην sennheiser, δεν ξερω πως να το κανω να μην φαίνεται έτσι απλα δεν ξερω μου αρέσουν τοσο. τα πλήρωσα με τα λεφτά μου ενας φοιτητής ειμαι δεν εχω καμία σχέση με την sennheiser η την Neumann
απλά μου αρεσει ο ήχος αυτόν των εταιριών φαίνεται, ειμαι σε αυτό το χόμπι μοναχα 3 χρόνια οπότε μονο τώρα αρχίζω να κατασταλαζω σε τι μου αρεσει
Η ερώτηση που έκανα για το ποιά ακουστικά πρόκειται ήταν καθαρά για να ρωτήσω το μοντέλο, μιας και στα 2 τελευταία μηνύματά σου δεν γράφεις. Κοίταξα λίγο πιο πίσω και είδα ότι ανέφερες τα ie200, οπότε ρώτησα για να το ξεκαθαρίσω, μιας και έχουν αναφερθεί πολλά μοντέλα εδώ. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση για να κριτικάρω αυτά που γράφεις. Το λέω για να ξεκαθαρίσω. Ήμουν εκτός σπιτιού όταν ρώτησα και δεν μπορούσα να ρωτήσω αναλυτικά.

Τώρα, σε δεύτερη φάση, η ερώτηση έκρυβε και τη γνήσια απορία μου, αν τα ie200 είναι τόσο καλά, γιατί πήγα και πήρα τα ie400; :roflmao::roflmao::roflmao:
Δηλαδή, πόσο πιο καλά είναι (αν είναι) τα 400 σε σχέση με τα 200; Κι εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα 400 και τα φορούσα συνέχεια, στο λεωφορείο, στο τρέξιμο, σε ταξίδι με καράβι κτλ.

Κι εγώ όταν ήμουν φοιτητής, τα πρώτα καλά ακουστικά που αγόρασα Sennheiser ήταν. Τα HD-600. Ακόμα τα έχω με την ανάλογη συντήρηση σε αναλώσιμα και τα χαίρομαι. Από τα 3 καλά ακουστικά που έχω, τα 2 είναι Sennheiser. Μην αισθάνεσαι σα να κάνεις διαφήμιση, είναι μια μεγάλη εταιρία και καλά κάνεις και σου αρέσει. Κι εμένα μου αρέσει.
 




Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.823
Reaction score
2.235
Να και απόλυτος ενισχυτής για όλα τα είδη ακουστικών!

 

Μηνύματα
266
Reaction score
315
Οι καρτες SD ερχονται μαζι με την συσκευη η πρεπει να τι αγορασει ξεχωριστα καποιος σαν DLC Expansion pack?
 








Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.641
Μηνύματα
2.870.507
Members
37.926
Νεότερο μέλος
Demetriiosk71
Top