Τα Δυο ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ...(HARBETH 40.1)


lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Τα "καθαρόαιμα" ο,τι ειχαν να πουν το ειπαν (μεχρι και για ...τσουλου μιλησαν) και ετελευτησαν του ενδιαφεροντος, οποτε καλο ειναι τα ...ημιαιμα να αποσυρθουν στο δικο τους θεμα.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.408
Reaction score
79.656
Αυτό με τα ηχεία που παίζουν καλά μόνο κάποια είδη μουσικής με κάνει να σκέφτομαι υποθετική συζήτηση για τηλεοράσεις:

-Σκέφτομαι να αγοράσω καινούργια τηλεόραση, τι να πάρω;
-Τι ταινίες βλέπεις;
-Δράσης και γουέστερν
-Την Χ να πάρεις, την Ψ ξέχνα την είναι μόνο για κοινωνικές και κωμωδίες
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.431
Reaction score
125.787
Αφτοδενεχεικαμιασημασία. Σημασία έχει από ποιόν αγοράζεις το ρεύμα. Αλήθεια, ποιος πουλάει ποιοτικό high end ρεύμα; Η ΔΕΗ, η Ελπέντισον ή η άλλη η πωστηλέν, η Βατ και Βολτ; Πρέπει να ανοίξουμε ένα ξεχωριστό θέμα να ανταλλάξουμε τις εμπειρίεζ μας... :D
Άκουσα από έναν αντιπρόσωπο ότι αυτή η τελευταία η βολτ έχει το πιο αγνό ρεύμα, πιο καθαρό και ακούγεται στα φλακ πιο ήσυχο το υπόβαθρο και διευρυμένη η στερεοφονική εικόνα, κι όλα αυτά που τα ξέρεις εσύ καλύτερα από μένα, ως λόγιος και δγιαβαζμένος τύπος και υπογραμμώς που είσαι.

Δεντοχασκεφτειαφτο...:idk:
Δεν έχεις σκεφτεί ούτε από ποιον αγοράζει ρεύμα αυτός που αγοράζεις ρεύμα, και γιατί η ΔΕΗ εκεί που μένει ο τάδε που παίρνει ακριβά καλώδια και χάρμπεθ δίνει χάλια ρεύμα. Γιατί ρε είναι βουλγάρικο το ρεύμα εκεί, χάλια μαύρα, φεύγει ένα χερτζ κάθε λίγο, ούτε τα ρολόγια δεν έχουν ακρίβεια στο φούρνο, τι να κάνει το στέρεο;
Ε, παίρνει χάρμπεθ να σωθεί.
Σαν ένα ρινγκ χάπι του ρουλ δεμ ολ. Σούπερ ασπιρίνη, στα χωριά γνωστή ως "το χάπι".
 



PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Μηνύματα
3.428
Reaction score
4.013
Να δειτε ποσα οργανα είναι εξαφανισμένα από το πικαπ! Στα πολλα οργανα δυσκολευεται.
Αυτο να εισαι σιγουρος οτι ολοι οι πικαπαδες το γνωριζουν καλυτερα απο σενα γι αυτο μετα απο καποια πορεια κατεληξαν στο πικαπ που εχουν σημερα.Προφανως και οσοι συμφωνουν με τα λεγομενα σου δεν ειχαν την ευκαιρια για διαφορους λογους να εχουν/ακουσουν ενα πικαπ/phono της προκοπης.
 



Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
ok.
όλα λοιπον στη θεση τους.
Νικο?
Καλημέρα vet. Σου οφείλω μία απάντηση, θα είναι όμως και η τελευταία, διότι αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί το νήμα με αλλότρια.

Πρώτα απ' όλα δεν είχε κανένα απολύτως λόγο το υπ' όψιν μέλος να εμπλέξει τον Λένδρο και τις τοποθετήσεις του σ' ένα θέμα εντελώς άσχετο με αυτό του παρόντος νήματος. Σου θυμίζω, αφορά μόνο τα Ηarbeth, και καθήκον του ήταν να περιορίσει τη συμμετοχή του μόνο σ' αυτό. Βέβαια, μετά από την παρατήρησή μου, δικαιολογήθηκε, βαπτίζοντάς την ενέργειά του αυτή ως σάτιρα. Φυσικά και δεν ήταν τέτοια. Σκοπός του ήταν να προκαλέσει, είναι άλλωστε προσφιλής του τακτική, το κάνει συχνά, εάν ακτινογραφήσεις την αρθρογραφία του θα το διαπιστώσεις, αρκεί, αν βεβαίως συμβαίνει αυτό, να τον αφαιρέσεις από τη σκέπη στην οποία τον έχεις τοποθετήσει.

Τώρα θα ήθελα να ασχοληθώ με τις αιτιάσεις του. Κατ' αρχήν είναι ενθαρρυντικό το ότι αντικατέστησε, κατόπιν υποδείξεως, τη λέξη στο επίμαχο post του, με την ορθή: "διαφορετικότητα", αντί της λέξεως "ανώτερα" (σκοπίμως η χρήση της πιστεύω εγώ), που χρησιμοποίησε. Το προσμετρώ ως θετικό, έστω και αν έγινε, κατόπιν παρεμβάσεως.

Εκ των υστέρων όμως, και μη αντέχοντας προφανώς την δημόσια αναδίπλωσή του, θεωρώντας τη ίσως ως "στραπατσάρισμα" υπό τα όμματα μάλιστα των μελών που διαβάζουν, ή θα διαβάσουν στο μέλλον το θέμα, έβαλε κάποια Link, που κατά τη γνώμη του αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του, ότι δηλαδή ισχύει τελικά η λέξη "ανωτερότητα", και όχι η λέξη "διαφορετικότητα".

Αν και δε με βρίσκει σύμφωνο αυτή του η τακτική, θα τον ακολουθήσω κάνοντας το ίδιο.
O Λέανδρος, μετά την ανοικτή πρόσκληση που απηύθυνε με την υπ' αριθμ. # 289 ανάρτησή του, σχεδόν σ' όλα τα post του πράγματι, μιλάει για διαφορετικότητα, τα παραθέτω αυτούσια. Η υπογραμμίσεις και η εντονότητα των λέξεων που ενδιαφέρουν είναι δικές μου, και έγιναν χάριν διευκολύνσεως της ανάγνωσης.



α. Δε λέω ότι ντε και καλά ένα ακριβό καλώδιο θα παίξει καλύτερα από το στοκ καλώδιο, ή κάποιο άλλο aftermarket καλώδιο, σίγουρα όμως θα παίξει διαφορετικά. Τώρα αν αυτό το διαφορετικό, ταιριάζει στα γούστα σου, ή βελτιώνει το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα είναι κάτι που μόνο με δοκιμές θα το δεις.

β. Παίδες, τα πράματα είναι απλά!
Βαζω το σπίτι, το σύστημα μου κι ακούμε 5 διαφορετικά καλώδια ρεύματος που ήδη έχω ή και όποιο εσείς φέρετε και άλλα 10 stock καλώδια ρεύματος προς δοκιμή.
Δε λέω ποιο θα ακουστεί καλύτερα, λέω εγώ όμως ότι ΚΑΙ στα 5 θα ακούσετε διάφορες!
Όσοι θέλετε στείλτε πμ να βρεθούμε

γ. πίστεψε με, οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες μεταξύ τους, που ακόμα...κι ο beethoven θα τις άκουγε
, οπότε.. δεν τίθεται θέμα ¨δεν ακούω¨!!

δ. αντιθέτως, είπα ότι ανάμεσα από τα 5 διαφορετικά που διαθέτω και τα stock ή όποια φέρεται μαζί, θα καταλάβουμε διαφορές.
Σε κάποιον μπορεί να αρέσει περισσότερο ο ήχος με το stock καλώδιο(περί ορέξεως κολοκυθόπιτα), κάποιος άλλος με το τάδε, κάποιος με το δείνα.
Είπα ότι τα καλώδια ρεύματος ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ τον ήχο. Δε θέλω να πείσω κανένα για το πιο καλώδιο είναι καλύτερο απ το άλλο.

ε. Για να ακούσουμε ΑΝ υπάρχουν διαφορές απλά, δε νομίζω ότι θα χρειαστεί κάποια 3μελής επιτροπή.

στ. Με άλλα λόγια,ο εντοπισμός διαφοροποιήσεων ανάμεσ σε καλώδια ρεύματος δεν μας βελτιώνει ως ακροατές, τουναντίον μας οπισθοδρομεί την κριτική ικανότητα.

ζ. αν δεν υπάρξει 80% και πάνω συμφωνία ότι υπάρχουν διαφορές, τότε ευχαρίστως να κάνω το σαλόνι μου

η. Κάνεις δεν είπε ότι είπε ότι είναι η βέλτιστη λύση αγαπητέ, είπαμε απλά ότι ένα καλώδιο τροφοδοσίας σε σχέση με καποιο άλλο ακούγεται διαφορετικά, αν αυτό το διαφορετικό τώρα μας αρεσει κιολας ειμαστε οκ.

θ. το βασικό ερώτημα είναι αν δύο διαφορετικά καλώδια ρεύματος, είναι υπεύθυνα για δύο διαφορετικά ηχητικά αποτελέσματα στην ίδια συσκευή.
το ερώτημα ΔΕΝ είναι πιο παίζει καλύτερα, αλλά αν παίζει διαφορετικά

ι. σε προσκαλώ σ ένα τεστ, που αν δεν ακούσεις τις χαοτικές διαφορές που σου λέω, θα στο κάνω με ΟΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟ

ια. Οι διαφορές υπάρχουν, ακούγονται, αλλά δεν μπορούμε με το δικό μας εξοπλισμό να τις μετρήσουμε, άρα κακώς τις ακούμε??

ιβ. Η όλη ιδέα είναι ΑΝ υπάρχουν εύκολα αντιληπτές διαφορές από το σύνολο των παρευρισκομένων μεταξύ ενός stock καλωδίου κι ενός άλλου ακριβότερης κατηγορίας.

ιγ. Όχι ποιό μας αρέσει καλύτερα, αλλά αν είναι ακουστές οι διαφορές επαναλαμβάνω,

ιδ. Αν εδώ που είναι το 70-90% των σπιτιών που χρησιμοποιούν οι φίλοι για ακροάσεις, ακουστεί διαφορά, θα ακουστεί και σε κάθε άλλο σπίτι - σύστημα,

ιε. Δε προσφέρθηκε κανείς όμως να βάλει το σπίτι του, το σύστημα του για να αποδέίξει ότι ΔΕΝ ακούγονται διαφορές.

ιστ. εδώ θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι τις διαφορές που επικαλέισαι ότι ακούς(και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου), δεν τις ακούς, απλά νομίζεις ότι τις ακούς

ιζ. Το ερώτημα μου όμως παρέμεινε αναπάντητο!
έχεις ακούσεις διαφορές απο καλώδια ρεύματος?

Σε ερωτώ λοπόν Vet, γιατί το συγκεκριμένο μέλος κατέδειξε συγκεκριμένες εκφράσεις του Λένδρου, και όχι το σύνολο αυτών, που τελικά δείχνουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεται;

Ποιος τελικά πρέπει να ζητήσει συγνώμη, που, το έχω ξαναγράψει, είναι πράξη γενναιότητος, και όχι ταπείνωσης; Εγώ και ο Λένδρος, ή το μέλος Bhutia;
 
Last edited by a moderator:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.639
Reaction score
12.224
Κακώς η Spendor μπαίνει στην ίδια κατηγορία με την Harbeth.
Οι τελευταίες της σειρές ηχείων διαθέτουν, όλες, δεμένες καμπίνες. Ακόμα και στη σειρά Classic, εμπορική επιλογή σχήματος για τους αμετανόητους πελάτες της θα έλεγα, υπάρχουν καμπίνες πολύ καλύτερα κατασκευασμένες από τις αντίστοιχες της harbeth.
 
Last edited:

Μηνύματα
4.873
Reaction score
3.963
Να ρωτησω κατι πολύ απλο.
Εμεις που εχουμε πρευρεθει στο παρελθον σε τετοια συγκριτικα, θα πρεπει οποιος εκ νεου βαζει το ζητημα να λεμε ναι? Τις εντυπώσεις από τα προηγουμενα συγκριτικα τις πεταμε στο καλαθι των αχρηστων? Και πριν γινει το συγκριτικο πως προτρεχει του αποτελέσματος?
Θυμιζει λιγο τα συγκριτικα του Σκαλουμπακα. Μολις εβαζε το πικαπ (νωρίτερα επαιζε το σιντι) εκανε την σχετικη προσφωνηση. Τωρα ας ακούσουμε μουσικη!
 

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.101
Να ρωτησω κατι πολύ απλο.
Εμεις που εχουμε πρευρεθει στο παρελθον σε τετοια συγκριτικα, θα πρεπει οποιος εκ νεου βαζει το ζητημα να λεμε ναι? Τις εντυπώσεις από τα προηγουμενα συγκριτικα τις πεταμε στο καλαθι των αχρηστων? Και πριν γινει το συγκριτικο πως προτρεχει του αποτελέσματος?
Θυμιζει λιγο τα συγκριτικα του Σκαλουμπακα. Μολις εβαζε το πικαπ (νωρίτερα επαιζε το σιντι) εκανε την σχετικη προσφωνηση. Τωρα ας ακούσουμε μουσικη!
Αλήθεια φίλτατε,
πότε έχει γίνει ξανά ακρόαση καλωδίων ρεύματος και οι υπόλοιποι δε το γνωρίζουμε?
Αν έχει γίνει, κοινοποίησε σε παρακαλώ το λινκ του στο avsite να το μάθουμε κι εμείς!

Το κακό φίλτατε, δεν είναι ότι δε λέτε ναι σε μια ακρόαση, ούτε ότι έχετε κατατάξει τους συμφορουμίτες που έχουν άποψη για τα καλώδια ρεύματος στους γραφικούς,
το κακό είναι ο εκ πρωιμίου αφορισμός του αποτελέσματος!
αυτό είναι κακό!
είναι σκοταδισμός!
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Χρόνια πολλά φίλε Χαρι. Μα..τι μου λες τωρα; Για διαφορές μιλάει ο άνθρωπος, μόνο. Τέλος πάντων, άστο..
[DOUBLEPOST=1556707257][/DOUBLEPOST]..συμπληρώνω: Ο συγκεκριμένος άνθρωπος.
Όταν κάποιος μιλάει για διάφορες που θα άκουγε και ο Μπετόβεν και ταυτόχρονα επιλέγει για πάρτη του το επώνυμο και ενδεχομένως ακριβούτσικο καλώδιο, τότε αυτόματα αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς την ανωτερότητα αυτού του καλωδίου. Εκτός και αν πρέπει να πιστέψουμε πως κάποιος θα πλήρωνε αδρά για ένα κατώτερο κατά τη γνώμη του καλωδιο.
Συνεπώς, ας μην παίζουμε με τις λέξεις, μεγάλα παιδιά είμαστε.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.431
Reaction score
125.787
αυτό είναι κακό!
είναι σκοταδισμός!
Ο αρχιερέας του σκοταδισμού κ.κ. Κόγιας, τι έχει να απαντήσει επ'αυτης της κατηγορίας;
[DOUBLEPOST=1556792776][/DOUBLEPOST]
μεγάλα παιδιά είμαστε.
Καλά, μη βάζεις και στοίχημα...





Ο Κοτσίδης ας πούμε, είναι μικρό παιδί.:D
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Όταν κάποιος μιλάει για διάφορες που θα άκουγε και ο Μπετόβεν και ταυτόχρονα επιλέγει για πάρτη του το επώνυμο και ενδεχομένως ακριβούτσικο καλώδιο, τότε αυτόματα αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς την ανωτερότητα αυτού του καλωδίου. Εκτός και αν πρέπει να πιστέψουμε πως κάποιος θα πλήρωνε αδρά για ένα κατώτερο κατά τη γνώμη του καλωδιο.
Συνεπώς, ας μην παίζουμε με τις λέξεις, μεγάλα παιδιά είμαστε.
Χάρι ας σταθούμε σ' αυτα που γράφει ο άνθρωπος, και όχι σ' αυτά που τυχόν εννοεί. Scripta manent!

Ας αφήσουμε το θέμα να εξελιχθεί στο αντικείμενο που το αφορα: τα Harbeth..
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Κακώς η Spendor μπαίνει στην ίδια κατηγορία με την Harbeth.
Οι τελευταίες της σειρές ηχείων διαθέτουν όλες δεμένες καμπίνες. Ακόμα και στη σειρά Classic, εμπορική επιλογή σχήματος για τους αμετανόητους πελάτες της θα έλεγα, υπάρχουν καμπίνες πολύ καλύτερα κατασκευασμένες από τις αντίστοιχες της harbeth.
Θα έλεγα "διαφορετικά σχεδιασμένες / κατασκευασμενες", γιατί αν ήθελε η Χ. δεν θα μπορούσε να κάνει παρόμοιας ποιοτητας; Ωραία τα Spender!
 
Last edited by a moderator:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.101
Ας αφήσουμε το θέμα να εξελιχθεί στο αντικείμενο που το αφορα: τα Harbeth..
πολύ σωστά!
Ας αναφέρουμε λοιπόν εδώ, όλοι όσοι γράφουμε στο συγκεκριμένο νήμα, με ποιά ηχεία ακούει ο καθένας στο σπίτι του και έχει άποψη περί της καλής ή κακής ηχητικής απόδοσης των harbeth, σε σχέση με τα δικά του!
Ας κάνω λοιπόν την αρχή εγώ, ακούω με proac studio 140 και μπορώ να πώ ότι είμαι ιδαίτερα ικανοποιημένος μ αυτά που ακούω, αλλά δε θα ¨χαλιόμουν¨ καθόλου να είχα κι ένα ζευγαρι καθαρόαιμα harbethάκια..;)
εσείς??
 


PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.639
Reaction score
12.224
Θα έλεγα "διαφορετικά σχεδιασμένες / κατασκευασμενες", γιατί αν ήθελε η Χ. δεν θα μπορούσε να κάνει παρόμοιας ποιοτητας; Ωραία τα Spender!
Όχι, πιστεύω πως δεν θα έκανε ποτέ στιβαρές (σοβαρές θα έλεγα) καμπίνες.
Θα έχανε το όποιο κοινό της και θα γινόταν απλώς άλλη μια εταιρία. Και βέβαια γνωρίζουν πως θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη μια καμπίνα. Από την στιγμή όμως που καθόμαστε εδώ και το συζητάμε είναι διαφήμιση ακόμα και αρνητική.
Σκέψου το εξής απλό, που δεν αφορά μόνο ηχεία, αλλά κατασκευές από ποδήλατα μέχρι σπίτια...
Τι είναι ευκολότερο; Να φτιάξεις ένα σπίτι που θα πέσει με 3 ρίχτερ σεισμό ή ένα που να αντέχει 7,5;
Να φτιάξεις ένα αυτοκίνητο που να βγάζει 100.000 χιλιόμετρα ή ένα με 500.000;
Να φτιάξεις μια στιβαρή καμπίνα που δεν παραμορφώνει τον ήχο ή μια τριζάτη; ;)
 
Last edited:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.693
Μηνύματα
2.870.083
Members
37.945
Νεότερο μέλος
daemon76
Top