Reaction score
6
Απάντηση: Avatar - 3D (2009)

Δεν θα γράψω την γνώμη μου για να μην τσεκαριστώ ως ''το παίζω διαφορετικός''
Πάντως μπράβο! απο δώ και πέρα θα ξέρουμε πώς επιλέγουμε να δούμε οπωσδήποτε μια ταινία, πρέπει απλά να είναι τεχνολογικά μπροστά!
Αστα να πανε και εγω τα ιδια βασανα εχω :107:

Reaction score
6

Δυστυχως εχει αλλη επεξεργασια το Coraline...:133:
Την χρωματικη αποκλιση.....
Εχω την εντυπωση πως εχεις μπερδευτεί ολιγον όπως επισης δεν διάβασες τα παραπανω
Το Coraline που το ειδες;;
Υποθετω πως η version που αναφέρεσαι αφορα οικιακό 3D η αλλιως το πεπαλαιωμένο 3D που χρησιμοποίησε ο κινηματογράφος πριν 30 χρονια και το ξαναθυμήθηκαν dvd και bluray version με την έλευση του στερεοσκοπικού 3D ( Imax 3D , Real-D , Dolby 3D)
Φυσικα καμια σχεση δεν εχει το ένα με το άλλο για αυτό και είναι μάταιη η οποιαδήποτε σύγκριση τους..
Είναι σαν να συγκρίνεις ασπρόμαυρη με έγχρωμη ταινία..
Το πιθανότερο είναι όταν βγει το Avatar σε bluray και dvd να εχει ακριβως το ιδιο τυπου 3D με αυτό που ειδες στο Caroline ( δηλαδή με την μεθοδο των χρωματικών φίλτρων) και αυτό γιατι προς το παρον δεν υπάρχουν μεσα αναπαραγωγής ( player , τηλεοράσεις βιντεοπροβολεις) που να υποστηρίζουν στερεοσκοπική εικονα όπως επίσης διαθέσιμο υλικο ( κοινώς software)
Για αυτό το 3D που γράφεις δεν χρειάζεται να αλλάξουμε ουτε τηλεόραση ουτε player..
Βεβαια δεν χρειάζεται καν να ασχοληθούμε αλλα αυτό είναι άλλο καπελο..

Το Caroline στη κινηματογραφική του version ηταν στερεοσκοπικό ( σε Real D ) οπως to Avatar, Beowulf και άλλες.
Δυστυχώς όμως στη χωρα μας δεν προβλήθηκε ποτε η τρισδιάστατη version της..

To καινουριο 3D εχει το ειδωλο σαν βαση...δλδ αναλογα την θεση που αρμοζει το καθε αντικειμενο στον χωρο εχει και το αναλογο ειδωλο.....2πλο-3πλο κ.λ.π.
Δεν πρόκειται απλως για είδωλο αλλα για παράλληλη μετάδοση διαδοχικών frames που τα γυαλια που φοράμε αναλαμβάνουν τον διαχωρισμό τους για το κάθε ματι μας ξεχωριστα ( ένα frame στο δεξι ματι , ένα frame στο αριστερο )
Eτσι δημιουργείται η ψευδαίσθηση του βάθους πεδιου που βλέπουμε στις 3D κινηματογραφικές προβολές

Να σκεφτητε ..οτι ειδα 3D και στο laptop.....!!!!!...για πολυ γελιο..μικρο και τρισδιαστατο..!!!
Τιποτα δεν ειδες..
Η μάλλον ειδες το δήθεν 3D που γράφω εδώ

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Avatar - 3D (2009)

Όπου και να δεις το Avatar είναι άψογο κι όποιος το είδε και δεν εντυπωσιάστηκε (ως τεχνολογικό επίτευγμα), είτε είναι ανικανοποίητος γενικά, ή του αρέσει να το παίζει "διαφορετικός".
Εγώ νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο αυτό που γράφει ο xxxfader.

Ναι, μία ταινία για να ξεχωρίζει "ως τεχνολογικό επίτευγμα" πρέπει να είναι "τεχνολογικά μπροστά".
Μου κάνει εντύπωση που διαφωνεί κάποιος με αυτό.

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: Avatar - 3D (2009)

Εγώ νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο αυτό που γράφει ο xxxfader.

Ναι, μία ταινία για να ξεχωρίζει "ως τεχνολογικό επίτευγμα" πρέπει να είναι "τεχνολογικά μπροστά".
Μου κάνει εντύπωση που διαφωνεί κάποιος με αυτό.
Για το τεχνολογικό επίτευγμα δεν νομιζω πως διαφωνεί κανεις ανεξαρτητα αν υπαρχουν περιθώρια βελτιώσεις ( παντα θα υπαρχουν)
Το θεμα είναι οι υπερβολές και τα διθυραμβικά σχολια για μια ταινια που παρομοιάζεται ως αυτή που ανακάλυψε την Αμερικη .
Δεν είναι ετσι και κάποια στιγμη που θα βρω χρονο θα ηθελα να γραψω και εγω την γνωμη μου

Συμερα παντως την ειδα για δευτερη φορα όχι γιατι ξετρελάθηκα την πρωτη αλλα για να συγκρίνω την ποιότητα των δυο συστημάτων 3D..
Σειρα ειχε η Village Max που ειχα να επισκεφτώ από την πρεμιέρα του King Kong , τεσσερα χρονια πριν οπου και ειχα φυγει ιδιαίτερα δυσαρεστημένος ( λεπτομέρειες από τοτε εδώ)
Τα πραγματα από τοτε βελτιώθηκαν σημαντικά άλλωστε από οσο γνωριζω η συγκεκριμένη αίθουσα αναβαθμίστηκε προσφάτως…
Το μονο μειονέκτημα που βρισκω σε σχεση με την εικόνα του Dolby 3D της Odeon είναι η φωτεινότητα , παραγοντας που υστερεί ξεκαθαρα το σύστημα της Village ( Real D)…
Ο λογος βέβαια ισως να εχει να κανει εκτος από την μεγαλύτερη οθονη προβολης και από το γεγονος ότι χρησιμοποιεί Silver οθονη.

Σχετικα με την θέση θέασης στη Village Max της Θεσσαλονίκης προτιμήστε κεντρικές θεσεις της K σειρα

Reaction score
15.543

Οπως και να εχει Cinemusic - Ανδρεα εγραψα αυτο που ειδα και πως μου εκατσε η εικονα....

Οταν βλεπεις μια εικονα τελευταιας τεχνολογιας και το αποτελεσμα δεν σου επιφερει κατι καινουριο εκτος απο την λιγο καλυτερη χρωματικη απεικονιση και ελαφρος λιγοτερη ζαλαδα..(για μενα) δεν μου λεει κατι....

Τωρα απο εκει και περα τι να σου πω.....(ειδωμεν)
Εδω θα ειμαστε.....

Την αποψη μου εγραψα...

Προσωπικα δεν με κερδισε και την γυναικα μου....

Οταν μου δωσει η τεχνολογια κατι που να ειναι αρκετα καλυτερο απο το υπαρχον...που μπορω να δω και σπιτι μου,το συζηταμε...:126:

Reaction score
6

Αν θεωρείς πως η στερεοσκοπική εικόνα του Dolby 3D και Real-D με το δηθεν 3D του σπιτιου σου και τα χρωματικά φιλτρα διαφερουν μονο σε λιγη καλυτερη χρωματική απόδοση…. ε τοτε εχεις πρόβλημα…

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: Avatar - 3D (2009)

Για το τεχνολογικό επίτευγμα δεν νομιζω πως διαφωνεί κανεις ανεξαρτητα αν υπαρχουν περιθώρια βελτιώσεις ( παντα θα υπαρχουν)
Το θεμα είναι οι υπερβολές και τα διθυραμβικά σχολια για μια ταινια που παρομοιάζεται ως αυτή που ανακάλυψε την Αμερικη .
Δεν είναι ετσι και κάποια στιγμη που θα βρω χρονο θα ηθελα να γραψω και εγω την γνωμη μου

Συμερα παντως την ειδα για δευτερη φορα όχι γιατι ξετρελάθηκα την πρωτη αλλα για να συγκρίνω την ποιότητα των δυο συστημάτων 3D..
Σειρα ειχε η Village Max που ειχα να επισκεφτώ από την πρεμιέρα του King Kong , τεσσερα χρονια πριν οπου και ειχα φυγει ιδιαίτερα δυσαρεστημένος ( λεπτομέρειες από τοτε εδώ)
Τα πραγματα από τοτε βελτιώθηκαν σημαντικά άλλωστε από οσο γνωριζω η συγκεκριμένη αίθουσα αναβαθμίστηκε προσφάτως…
Το μονο μειονέκτημα που βρισκω σε σχεση με την εικόνα του Dolby 3D της Odeon είναι η φωτεινότητα , παραγοντας που υστερεί ξεκαθαρα το σύστημα της Village ( Real D)…
Ο λογος βέβαια ισως να εχει να κανει εκτος από την μεγαλύτερη οθονη προβολης και από το γεγονος ότι χρησιμοποιεί Silver οθονη.

Σχετικα με την θέση θέασης στη Village Max της Θεσσαλονίκης προτιμήστε κεντρικές θεσεις της K σειρα

Kαι γω πήγα και το είδα χθες στην Vmax Mediteranean Cosmos. Πρώτη μου 3D ταινία. Εμπειρία:
σαν υπόθεση...εντάξει, ένα παραμυθάκι με καλούς και κακούς, με λίγα οικολογικά και κάποια αντι-ιμπεριαλιστικά μηνύματα.
Από κει και πέρα τα εφέ καταπληκτικά. Πολύ αληθοφανές όλο το περιβάλλον, η χλωρίδα και η πανίδα του πλανήτη (δεν θυμάμαι και το όνομά του) έτοιμη να την πιάσεις. Ως εδώ, όλα καλά, αλλά τίποτα το τόσοοο διαφορετικό....
Η αποκάλυψη για μένα ήταν το 3D. Πρώτη μου 3D ταινία γαρ, αντικειμενικά μου άρεσε πολύ. Δεν μπορώ να συγκρίνω με άλλες ταινίες τρισδιάστατες, αλλά θεωρώ ότι η ταινία αυτή θα είναι για τις ταινίες φαντασίας-περιπέτειας, ό,τι ήταν το Toy Story για το animation.
Και κυρίως, γιατί δημιούργησε ένα κοινό (όπως εμένα), που είναι πλέον υποψιασμένοι, και αποκάλυψε στις εταιρίες πως, αν η 3D ταινία ειναι καλογυρισμένη, ο κόσμος θα πάει να τη δει μόνο και μόνο για το βάθος, κι ας μην είναι και πολύ καλή σαν ταινία.

Τελειώνοντας,........πάτε να την δείτε....αλλά (άποψη μου) μόνο σε 3D. Αλλοιώς, δεν είναι και κάτι το εξωφρενικό.

Επίσης, συμβουλή για όσους δεν έχουν πάει...πάρτε θέσεις μπροστά, όσο ποιο μπροστά γίνεται. Εγώ ήμουν στην 7η σειρά από μπροστά, στην αίθουσα Vmax με την "μεγαλύτερη οθόνη της Ευρώπης", και πάλι σε ορισμένες σκηνές μου την έσπαγε που με την άκρη του ματιού μου έβλεπα και το φόντο της οθόνης, και έλεγα πως έπρεπε να ήμουν 3-4 σειρές πιο μπροστά, για να μπω ακόμη περισσότερο μέσα στην ταινία.

Υ.Γ: Με την τεχνολογία να υπάρχει (και να την διαθέτει η WESA), και με το κοινό να διψάει για 3D, θέλω να δω την επόμενη ταινία του Πήτερ Τζάκσον...

Reaction score
15.543

Αν θεωρείς πως η στερεοσκοπική εικόνα του Dolby 3D και Real-D με το δηθεν 3D του σπιτιου σου και τα χρωματικά φιλτρα διαφερουν μονο σε λιγη καλυτερη χρωματική απόδοση…. ε τοτε εχεις πρόβλημα…
Μπορει.....:116:

Reaction score
4

Μάλλον δεν είμαι μόνος μου τελικά.
Θα συμφωνήσω με πολλούς εδώ.

Στο 3d ήταν καλό, αλλά έχω δει και το Ice Age και το Wolverine οπότε δεν με εντυπωσίασε και ιδιαίτερα.
Σας υπόθεση καλό παραμυθάκι. Το εξωγήινο κομάτι του σινεμά πιστεύω ότι ακόμα έχει ψωμί, γιατί το ...γήινο, το έχουμε τελειώσει. Πόσο καιρό έχουμε να δούμε της προκοπής ταινία?

Κατα τα άλλα νομίζω ότι δεν αξίζει με τίποτε το hype που έχει δημιουργήσει γύρω της, μαλλον λόγω του τεράστιου κόστους της....
Ηταν 3 ωρίτσες που πέρασαν ευχάριστα. Nothing more, nothing less....

Reaction score
0

Δηλαδη με τη τεχνολογια dolby 3d που δεν χρειαζεται ασημενια οθονη μπορουμε με απλα τα ειδηκα γυαλια να δουμε και ταινια 3d στο σπιτι μας?

Reaction score
6

Και που θα την βρεις για να την δεις στο σπιτι σου;
Και πες ότι την βρήκες, που θα την δεις στο σπιτι σου;
Διάβασε σε παρακαλω παραπάνω ( εδω και εδω) γιατι όπως βλέπω ο Κεφαλας μας τα μπέρδεψε και ακρη δεν βγάζουμε..

Reaction score
0

Τι μου ηρθε τωρα , το νεο πλανηταριο με 3d προβολη!
Και να εχει σεναρια εξομοιωσης τρενακια κτλ.
ΘΑ ειναι το απολυτο.
Ακουσα για το αλου οτι εχουν φερει ενα τετοιο παιχνιδι αλλα η οθονη του πλανηταριου επειδη ειναι τεραστια δινει την αισθηση της κινησης

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Avatar - 3D (2009)

Και εγώ το είδα μέσα στις γιορτές σε αίθουσα 3D .
Η ταινία είναι χαρακτηριστική του Κάμερον .
Δηλαδή κανείς δεν φεύγει απογοητευμένος .
Προσωπικά επειδή άκουσα πολλά καλά λόγια πριν δεν εντυπωσιάστηκα πολύ από το 3D.
Και πιο παλιά έχω δεί ταινίες 3d και δεν είδα σε αυτόν τον τομέα κάτι το ιδιαίτερο. Νομίζω ότι και σε 2D η ταινία θα είναι εξίσου καλή.
Επίσης με χάλασαν λίγο οι καγκουροηρωισμοί από το κάθε στρατόπεδο και οι ιαχές, κηρύγματα τύπου braveheart .
Κατά τα άλλα είναι ο ορισμός της περιπέτειας και το πώς περνούν 3 ώρες σχεδόν χωρίς να κάνει ούτε μια κοιλιά η ταινία.
:102:+ 1000:137: ναι φοβερο σεναριο-σκηνοθεσια το3d ακομα σε βρεφο:104:νηπιακη ηλικια .....................

Reaction score
15.543

εχει διαφορες...:118:

Αν κρινεις απο τα γυαλια,βλεπεις τεραστια διαφορα..:116:
Ο ενας σκελετος ειναι του παππου μου και ο αλλος δειχνει να ειναι μεσα στα πραγματα.....

Στο αποτελεσμα 3D εικονας τι γινετε...:112::401:

Reaction score
15.543

Δηλαδη με τη τεχνολογια dolby 3d που δεν χρειαζεται ασημενια οθονη μπορουμε με απλα τα ειδηκα γυαλια να δουμε και ταινια 3d στο σπιτι μας?
Και που θα την βρεις για να την δεις στο σπιτι σου;
Και πες ότι την βρήκες, που θα την δεις στο σπιτι σου;
Διάβασε σε παρακαλω παραπάνω ( εδω και εδω) γιατι όπως βλέπω ο Κεφαλας μας τα μπέρδεψε και ακρη δεν βγάζουμε..

Το dolby 3d ειναι διαφορετικο απο το real d

Κοιτα φιλε μου JERY...
....γιατι σιγουρα μπερδευτηκες με τα εδω-εδω..:116:

Υπαρχουν διαφοροι μεθδοι για 3D απεικονιση..της μοδος ειναι ο REAL D το οποιο για να δεις θα πρεπει να αλλαξεις ολο το setup εικονας για να δεις....(απο οτι καταλαβα)

Με τη μεθοδο dolpy 3d και αν προχωρουσε και στο οικιακο κομματι (ανετα)θα προσθετες δυο επιπλεον πραγματα στο υπαρχον συστημα σου.....καμια αλλαγη....

Maximizes scheduling flexibility by using a standard white screen rather than a costly silver screen
A rotating filter wheel assembly installed in your existing projector inserts between the lamp and picture element for viewing 3D. The wheel retracts for 2D presentations.
A Dolby Filter Controller (DFC100) automatically synchronizes the filter wheel with 3D digital content as itʼs projected.

Και οταν θα θελεις να δεις απλη ταινια (2D)απλα δεν θα χρησιμοποιεις τα επιπλεον εξαρτηματα.....

Παντως....
Και οι δυο μεθδοι 3d σαν αποτελεσμα εικονας ειναι εφαμιλα με +/- στο καθε ενα οταν παιζουν στην ιδια αναλυση....(βασικο)

Απλα κοιτανε τωρα πως θα τα παρουν και απο οτι βλεπω θα κυριαρχιση το real d για να τα αρπαξουν...

Παντως το 3D γενικος ειναι ακομα σε βρεφικη ηλικια,οπως ειπε και ενα μελος....δεν αξιζει ακομα(πιστευω)

Reaction score
6

Υπαρχουν διαφοροι μεθδοι για 3D απεικονιση..της μοδος ειναι ο REAL D το οποιο για να δεις θα πρεπει να αλλαξεις ολο το setup εικονας για να δεις....(απο οτι καταλαβα)

Με τη μεθοδο dolpy 3d και αν προχωρουσε και στο οικιακο κομματι (ανετα)θα προσθετες δυο επιπλεον πραγματα στο υπαρχον συστημα σου.....καμια αλλαγη....
Αυτα τα πράγματα δεν πρέπει να γράφονται...
Σε παρακαλώ μην γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν..

Ακους εκει της μοδος

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.904
Members
38.258
Νεότερο μέλος