- Reaction score
- 968
Τι εννοεις? Απο μια πριζα παιρνουν όλα, μεσω ενός πολυμπριζου. Τι εννοεις να καταργησω το πολυμπριζο και να ενωσω ολες τις ληψεις σε ενα φις?
Όχι .... ξέχασε το.
Τι εννοεις? Απο μια πριζα παιρνουν όλα, μεσω ενός πολυμπριζου. Τι εννοεις να καταργησω το πολυμπριζο και να ενωσω ολες τις ληψεις σε ενα φις?
Το DVD σου που δεν έχει γη (διπολικό φις) δε παίρνει γη? Δηλαδή είναι επικίνδυνο? Όχι βέβαια, γειώνεται κανονικά από τον προ. Παίρνει γη μέσω του πλέγματος των RCA.Τώρα αυτό που λες φιλε μου οτι ενα απο τα μηχανήματα πρεπει μονο να συνδέεται στην γείωση δεν μπορώ ούτε να τα καταλάβω, και με όλο τον σεβασμό ούτε να το δεχτώ. Δεν ειναι της παρουσης να το αναλύσω αλλά νομίζω πως δεν εχεις δίκιο. Αν κάνω λάθος θα ήθελα κάποια τεκμηρίωση.:121: Βασικά θα με διευκόληνε μια τεκμηρίωση....
Όσο για το DVD μου, διπολικό φις έχει. Δεν έχει γείωση.
Τι να πω... Περιμένω την γνώμη σου!
Αν είναι αποσπόμενο, δοκίμασε ένα άλλο καλώδιο ρεύματος.Όχι ο προ εχει τριπολικό.
Πολυ καλη η ιδέα σου μου φαινεται!
Μπορεις να δώσεις ένα site για άμεση αγορά του συγκεκριμμένου απο internet??
χίλια ευχαριστώ!
Κώστα άλλο να έχει φτιαχτεί εξ αρχής μία συσκευή χωρίς γείωση,Το DVD σου που δεν έχει γη (διπολικό φις) δε παίρνει γη? Δηλαδή είναι επικίνδυνο? Όχι βέβαια, γειώνεται κανονικά από τον προ. Παίρνει γη μέσω του πλέγματος των RCA.
Γι'αυτό όταν ανάβεις το DVD δεν ακούς σημαντική διαφορά στο φύσημα-βόμβο, δε δίνει έξτρα ground loop.
Οι τελικοί σου συνδέονται και οι δύο στη γη της μπρίζας, οπότε έχεις ένα σημαντικό ground loop.
Δε χρειάζεται κανένας τελικός σου να συνδέεται με τη γη, από τη στιγμή που συνδέεται ο προ σου με τη γη, καθώς γειώνει και τους τελικούς σου μέσω του πλέγματος των RCA.
Έτσι, αν κόψεις τη γη των τελικών σου, δε τίθεται θέμα ασφάλειας, καθώς θα συνεχίσουν να γειώνονται μέσω του προ. Αυτό μπορείς να το τσεκάρεις και με ένα πολύμετρο, δες ότι το (-) του RCA του τελικού σου (καθώς και το σασί) επικοινωνεί με τη γη του πολύμπριζου, έχοντας τον τελικό εκτός μπρίζας αλλά συνδεδεμένο με τον προ με τα RCA του.
Δοκίμασε λοιπόν, στο σούκο φις των τελικών σου να καλύψεις έστω προσωρινά τη γη με μια μονωτική ταινία και βάλτα να παίξουν.
Αν δε δεις διαφορά, το ξανασυζητάμε.
Στην περίπτωση που δεν γειώνει το RCA στο κουτί πάλι υπάρχει θέμααλλά με νορμάλ ιντερκονέκτ, δεν αγχώνομαι καθόλου για μια τυχαία διαρροή. Το πλέγμα του belden άλλωστε, είναι θωρηκτό...
Τα ground loops μπορούν να τα αποφύγουν οι κατασκευαστές χωρίς κανονικά και πρέπει...Κανονικά, για την αποφυγή δημιουργίας ενοχλητικών βρόχων γείωσης, οι συσκευές που έχουν τριπλό φις τροφοδοσίας, θα πρέπει να γειώνουν μόνον το εξωτερικό τους περίβλημα (ως γείωση ασφαλείας). Η γείωση του σήματος (εξωτερικοί ακροδέκτες RCA και λωρίδα γείωσης πλακετών τυπωμένων κυκλωμάτων) δεν θα πρέπει να συνδέεται με τη γείωση ασφαλείας (σασί).
Άρα κάνεις αυτό που λέγαμε το απόγευμα. Ρώτησε τον Κώστα που το βρίσκεις.... Ο προενισχυτης εχει αποσπόμενο βισμα αλλά τελικά με διπολικό φις! Άρα χωρίς γείωση! Άρα χωρις γειωση ειναι το DVD και ο προ, και με γειωση οι 2 τελικοί.
Μένεις εκεί κοντά; :107:... Αν βγάλετε συμπέρασμα θα πεσω απο τον Ισθμό!!!
δοκίμασε τους τελικούς χωρίς γη και δώσε γη στον προ μόνο. Σύνδεσε το σασί του προ με τη γη στο πολύμπριζο.Λοιπόόοοοον.......!
Καταρχήν να αναφέρω μια δικιά μου παράλειψη: Ο προενισχυτης εχει αποσπόμενο βισμα αλλά τελικά με διπολικό φις! Άρα χωρίς γείωση! Άρα χωρις γειωση ειναι το DVD και ο προ, και με γειωση οι 2 τελικοί.
Παρόλα αυτά έκανα τα εξής:
1) Απομόνωσα την γειωση απο τους τελικούς, οποτε δεν ειχα Πουθενά γείωση! Άναψα τα μηχανήματα, και το πρόβλημα παρέμεινε ως ειχε!
2) Επανατοποθέτησα τις γειώσεις των τελικών. τα ξαναάναψα και τιποτα φυσικά δεν ειχε αλλάξει.
3) Με τις γειωσεις στα φις ενεργές, βγάζω τις γειώσεις που εγώ είχα βάλει απο τον τελικό των front (αυτός μου βγαζει λιγο παραπάνω βόμβο στα ηχεία του άλλου τελικού όταν τον ανάβω) στον προ, και ο βόμβος αυξήθηκε!!!! Λιγο μεν αλλά αυξήθηκε!!
4) Με βγαλμένες τις δικές μου γειώσεις μετράω με συνέχεια πολυμετρου τα σασί των μηχανηματων και όλα δείχνουν συνεχεια μεταξύ τους!
Αν βγάλετε συμπέρασμα θα πεσω απο τον Ισθμό!!!