Ενεργα ηχεια

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.698
Απάντηση: Ενεργα ηχεια

Το "πολύ μεγαλύτερες στάθμες" δεν ισχύει.

Ισχύει το "πιο εύκολα μεγάλες στάθμες".

Κι αμα δε πληρώσεις, δε μαθαίνεις (από πρώτο χέρι τουλάχιστον). Λάιφ σάκς!

Reaction score
0

Γεια σας ποια ειναι η γνωμη σας για τα ADAM A7 . Tα εχει ακουσει καποιος ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.698

Γεια σας ποια ειναι η γνωμη σας για τα ADAM A7 . Tα εχει ακουσει καποιος ?
Αλήθεια, πόσο μπορεί να σε βοηθήσει αν σου πω ότι τα έχω ακούσει και μου άρεσαν ή δε μου άρεσαν?:126:

Αυτό που αντικειμενικά μπορώ να σου πω όμως, είναι ότι είναι τζάμπα. Σε ένα κοστολόγιο <400 ευρώ συμπεριλαμβάνονται 2 ενισχυτές, ενεργό κρος, 2 μεγάφωνα και το κουτί με τα ρυθμιστικά του και το καλώδιο ρεύματος. Άλλοι δίνουν περισσότερα μόνο για το καλώδιο δηλαδή.... :143::135:

Reaction score
1.187

ADAM οικιακά δεν υπάρχουν εδώ στην Ελλάδα;
Μόνο τα επαγγελματικά βρίσκω... :108:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Απ' όσο γνωρίζω, υπάρχουν, αν και δε φαίνονται...:116:

Μάλιστα, απ' ότι θυμάμαι, φέτος στην έκθεση η Logothetis Music είχε στο περίπτερό της αυτά:

Ίσως να σε μπέρδεψε το γεγονός ότι ενώ στους Pro Audio Series Distributors εμφανίζεται η Logothetis Music, στους Home Audio Series Distributors δεν εμφανίζεται καν η Ελλάδα.

Κατά τα άλλα, ρίξε και κανένα τηλεφωνάκι να σιγουρευτείς.

Reaction score
2
Κώστα ear και Αλέξη καλησπέρα. Πολύ καιρό τώρα παρακολουθώ την συζήτηση περι ενεργών με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Επιτρέψτε μου μια τοποθέτηση. Ως φάν των ενεργών με ATC 50 active και mac amarra weiss, είμαι υπέρμαχος τους όσο δεν παίρνει. Διάλεξα με τα αυτια μου, τα οποία ειλικρινά δεν θεωρώ ειδικά. Κατα την προσωπική εντελώς άποψη μου, επελεξα με κριτήρια και οικονομικά και με ακουσματα άλλων ενεργών, αλλά κυρίως παθητικών ηχείων. Πόσο μπορουν να με βοηθήσουν στην επιλογή μου, τα φοβερά διαγραμματα που παρουσιάζετε... Θα διάλεγα τηλεοραση αναλύοντας τα διαγράμματα (IRE?) Καστρουνή ή Λάμπρου? (φίλος). Οι εκπληκτικές παρουσιάσεις σας έχουν αναμφίβολα ειδικό βάρος και θα μετρήσουν στην επιλογή. Οσο πιο πολύ όμως μπαίνετε σε εξειδικεύσεις πείθετε, αλλά ο αναγνώστης δεν φεύγει, όπως αναφέρει ο diabological αλλά εεε βαριέται. Δεν σας παρακολουθούμε τελικά από ενα σημείο και μετά, αν και το θέλουμε!!!! Aν μου πείτε το hobby είναι για γνώστες τότε θα ρωτήσω αν επιλέγετε ψηφιακή φωτογραφική και ξέρετε από πριν τα κυκλώματα της αισθητήρες CMOS διαφορές, πως επιλέγουμε Ετσι που οδηγούμαστε...Οι πανεπιστήμονες ανήκουν σε άλλες εποχές μακρινές, όχι άλλο da vinci code...
Ειλικρινά με εκτίμηση

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.698
Απάντηση: Re: Ενεργα ηχεια

Κώστα ear και Αλέξη καλησπέρα. Πολύ καιρό τώρα παρακολουθώ την συζήτηση περι ενεργών με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Επιτρέψτε μου μια τοποθέτηση. Ως φάν των ενεργών με ATC 50 active και mac amarra weiss, είμαι υπέρμαχος τους όσο δεν παίρνει. Διάλεξα με τα αυτια μου, τα οποία ειλικρινά δεν θεωρώ ειδικά. Κατα την προσωπική εντελώς άποψη μου, επελεξα με κριτήρια και οικονομικά και με ακουσματα άλλων ενεργών, αλλά κυρίως παθητικών ηχείων. Πόσο μπορουν να με βοηθήσουν στην επιλογή μου, τα φοβερά διαγραμματα που παρουσιάζετε... Θα διάλεγα τηλεοραση αναλύοντας τα διαγράμματα (IRE?) Καστρουνή ή Λάμπρου? (φίλος). Οι εκπληκτικές παρουσιάσεις σας έχουν αναμφίβολα ειδικό βάρος και θα μετρήσουν στην επιλογή. Οσο πιο πολύ όμως μπαίνετε σε εξειδικεύσεις πείθετε, αλλά ο αναγνώστης δεν φεύγει, όπως αναφέρει ο diabological αλλά εεε βαριέται. Δεν σας παρακολουθούμε τελικά από ενα σημείο και μετά, αν και το θέλουμε!!!! Aν μου πείτε το hobby είναι για γνώστες τότε θα ρωτήσω αν επιλέγετε ψηφιακή φωτογραφική και ξέρετε από πριν τα κυκλώματα της αισθητήρες CMOS διαφορές, πως επιλέγουμε Ετσι που οδηγούμαστε...Οι πανεπιστήμονες ανήκουν σε άλλες εποχές μακρινές, όχι άλλο da vinci code...
Ειλικρινά με εκτίμηση

Καλησπέρα!

Δυστυχώς τα τεχνικά στοιχεία σε κάθε επιλογή μας, δεν είναι δυνατό να τα γνωρίζουμε σε βάθος.

Σε αυτό το δεδομένο, άλλοι αντιδρούν με τον ένα τρόπο, άλλοι με τον άλλο. Δηλαδή άλλοι δεν ενδιαφέρονται διόλου για τα τεχνικά και αγοράζουν πχ όποια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή τους αρέσει στην εμφάνιση, άλλοι μπαίνουν λίγο μόνο στα τεχνικά, ζητώντας πχ ψηφιακή φωτογραφική μηχανή τόσων μεγαπίξελ (χωρίς να ξέρουν τίποτε περισσότερο από τα μεγαπίξελ - ούτε καν την αξία των μεγαπίξελ), κι άλλοι το ψάχνουν όσο μπορούν περισσότερο, διαβάζοντας και για φακούς, και για ISΟ, και για adobe RGB, και για χιλιάδες άλλα τεχνικά στοιχεία και επιλέγουν βάσει αυτών, καθώς και βάση όσων τους λεν άνθρωποι που πραγματικά κατέχουν το αντικείμενο.

Κανείς δεν γίνεται "πανεπιστήμονας" με την έννοια που λέτε. Απλά ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει την τεχνολογία και την ποσότητα γνώσης που είναι διαθέσιμη στις μέρες μας.

Νομίζω πως όλοι μπορούμε να σεβαστούμε όλες τις παραπάνω επιλογές, χωρίς να απορρίπτουμε καμία, πάντα με λογική και με επιχειρήματα.

Η θέση μου λοιπόν είναι όχι η δική σας (όχι άλλο da vinci code), την οποία σαφώς σέβομαι και δέχομαι, αλλά μια πιο ...σύγχρονη αν θέλετε: όχι άλλο υποχρεωτικός μεσαίωνας και μαγεία.

Η εκτίμηση (και η ειλικρίνεια) είναι αμοιβαία.
Καλή συνέχεια στο φόρουμ μας!:126:

Reaction score
2.566
Ως μη ειδικός κι εγώ μπορώ να πω ότι μπορεί να μας φαίνονται μετά από κάποιο σημείο ακαταλαβίστικα τα γραφόμενα των "πανεπιστήμονων" (και δεν το λέω ειρωνικά), αλλά αν έχω μάθει κάτι παραπάνω εδω μέσα, πέρα από προσωπικά γούστα και απόψεις, είναι από τα παιδιά αυτά! Και ακόμα και αν δεν καταλαβαίνω κάτι, τουλάχιστον μου δίνεται με τα γραφόμενα τους η βάση και η πρώτη επαφή για να το ψάξω, αν με ενδιαφέρει. Αν δεν με ενδιαφέρει δεν με πιέζουν τα παιδιά αυτά να παρακολουθήσω την όποια κουβέντα και ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω...
Χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από εμένα και έχω την αίσθηση πως δεν μιλάω μόνο για εμένα!

Reaction score
4.243

Εχω την εντυπωση οτι αυτο που συμβαινει με μενα τυχαινει να συμβαινει και στον περισσοτερο κοσμο και κατι τετοιο βγαινει σαν συμπερασμα μεχρι στιγμης απο τα γραφομενα τους.
Δηλαδη, οταν ασχοληθηκα ζεστα με το θεμα του ηχου πριν απο καμμια 7-8 χρονια γνωριζα μονο για τα παθητικα ηλεκτροδυναμικα ηχεια. Αφου επαιρνα οτι κυκλοφορουσε απο εγχωριο τυπο και εκανα διαφορες επισκεψεις σε καταστηματα και αντιπροσωπειες, σιγα-σιγα γνωρισα τα πανελ, αργοτερα τις κορνες και τελευταια και καταιδρωμενα τα ενεργα. Αυτα μαλιστα μονο απο τους φιλους του φορουμ που μας να παραδιδουν δωραν σεμιναρια (εσεις ρε κ@λοπαιδα μην το παρετε επανω σας).
Στην ουσια μας προσεφεραν αλλη μια εναλακτικη λυση που ο καθε μπορει να ζυγισει (συνεκτιμησει με τις προηγουμενες υπαρχουσες) πριν να παρει την τελικη αποφαση. Φυσικα οπως λεει ο φιλος Νικος (VET), στο τελος θα ψωνισεις αυτο που σου αρεσει. Ασχετα αν γνωριζεις οτι ενδεχομενως καποιο αλλο ηχειο υπερτερει σε καποιους τομεις ακομη κι αν αυτο λεγεται "μετρησεις".

Ο γνωστος Μανωλης Καστρουνης εγραφε καποτε για καποιον προβολεα οτι η εταιρια εχει πετυχει με καποιο τρικ ο θεατης να εχει ενα πολυ ευχαριστο αποτελεσμα στα ματια του, ασχετως αν στις μετρησεις ο προβολεας δειχνει να μειονεκτει. Απο την στιγμη λοιπον (λεω εγω) που το αποτελεσμα ειναι ευχαριστο για τα ματια και δεν μου προκαλει καποιο δυσαρεστο αποτελεσμα μπορει να προβουμε στην αγορα του προβολεα ασχετως αν οπως λεει ο συγγραφεας του αρθρου οι μετρησεις πανε καπως πισω. Ετσι λοιπον γινεται κι εδω, υπο ορους μπορουμε να παμε καπου οπου οι μετρησεις δεν ειναι κορυφαιες, αλλα το αποτελεσμα μας ικανοποιει.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Ετσι λοιπον γινεται κι εδω, υπο ορους μπορουμε να παμε καπου οπου οι μετρησεις δεν ειναι κορυφαιες, αλλα το αποτελεσμα μας ικανοποιει.
+1
Αρκεί να είναι συνειδητή η επιλογή..

Reaction score
1.187

Απ' όσο γνωρίζω, υπάρχουν, αν και δε φαίνονται...:116:

Μάλιστα, απ' ότι θυμάμαι, φέτος στην έκθεση η Logothetis Music είχε στο περίπτερό της αυτά:

Ίσως να σε μπέρδεψε το γεγονός ότι ενώ στους Pro Audio Series Distributors εμφανίζεται η Logothetis Music, στους Home Audio Series Distributors δεν εμφανίζεται καν η Ελλάδα.

Κατά τα άλλα, ρίξε και κανένα τηλεφωνάκι να σιγουρευτείς.
To Adam Tensor Beta το άκουσα κι εγώ στην Εκθεση και ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!! Για μένα ήταν ότι καλύτερο έπαιζε στην Εκθεση! Αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που θα αποκαλούσε κανείς home audio ηχείο. :111: Εστω κι αν το έχει η Adam στα home ηχεία της. Ούτε από πλευράς μεγέθους, ούτε από πλευράς κόστους.

Μιλάω για το Pencil και για το Column τα οποία δείχνουν πολύ αξιόλογα και από ότι είδα το καθένα βγαίνει και σε δύο εκδόσεις, ενεργό και παθητικό. Η Ελλάδα δεν βγαίνει στους distributors για home products και πράγματι όσο κι αν έψαξα σε διάφορα sites μόνο τα επαγγελματικά τους βρήκα. Και στο link Που παρέθεσες εσύ πάλι μόνο τα επαγγελματικά υπάρχουν...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Ενεργα ηχεια

Ο γνωστος Μανωλης Καστρουνης εγραφε καποτε για καποιον προβολεα οτι η εταιρια εχει πετυχει με καποιο τρικ ο θεατης να εχει ενα πολυ ευχαριστο αποτελεσμα στα ματια του, ασχετως αν στις μετρησεις ο προβολεας δειχνει να μειονεκτει. Απο την στιγμη λοιπον (λεω εγω) που το αποτελεσμα ειναι ευχαριστο για τα ματια και δεν μου προκαλει καποιο δυσαρεστο αποτελεσμα μπορει να προβουμε στην αγορα του προβολεα ασχετως αν οπως λεει ο συγγραφεας του αρθρου οι μετρησεις πανε καπως πισω. Ετσι λοιπον γινεται κι εδω, υπο ορους μπορουμε να παμε καπου οπου οι μετρησεις δεν ειναι κορυφαιες, αλλα το αποτελεσμα μας ικανοποιει.
Μήπως τελικά αυτό ισχύει και στον ήχο?Μήπως τελικά το ωραίο πρέπει να κριθεί απο την ποιότητα των παραμορφώσεων?Όχι την ποσότητα...την ποιότητα...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Ενεργα ηχεια

Ειλικρινά με εκτίμηση
Γόνιμα και ενδιαφέροντα τα σχόλιά σου.
Θα σημειώσω στα γρήγορα μερικά πραγματάκια ώστε να πάω επιτέλους για ύπνο:

1. Κατ' εμέ, μια συζήτηση (μια ομιλία, μια παρουσίαση, ένα μη αυστηρά υψηλού επιστημονικού επιπέδου άρθρο κλπ.) είναι πραγματικά χρήσιμα όταν κάθε ένας από το κοινό στο οποίο δυνητικά απευθύνονται μπορεί να αποκομίσει κάτι από αυτά.
Ένας δηλαδή που ενδιαφέρεται επιφανειακά μόνο για το αντικείμενο που πραγματεύονται, μπορεί να "πάρει" μόνο 1 ή 2 από τα 10 πράγματα που προσφέρονται.
Ένας άλλος, με λίγη περισσότερη όρεξη ή λίγο περισσότερο χρόνο, μπορεί να πάρει 4 ή 5.
Τέλος, ένας "ψαγμένος" μπορεί να τα "πάρει" και τα 10, και μάλιστα να τα συμπληρώσει με 1 ή 2 δικά του.

2. Υπό το φως των παραπάνω, θα ήταν μάλλον λάθος επιλογή να περιορίσουμε εκ των προτέρων τα πράγματα που θα "προσφέρει" π.χ. μια συζήτηση εδώ στο avsite.
Σίγουρα θα αποκλείαμε το ενδεχόμενο να έχει τη μορφή ενός AES paper (αν κι εγώ π.χ. θα το' θελα πολύ - αρκεί να μην είμαι εγώ αυτός που θα το' γραφε :142:), μια και τα περισσότερα μέλη δε θα μπορούσαν να την παρακολουθήσουν.
Κατά τα άλλα όμως, αν αποφασίζαμε (πάλι εκ των προτέρων) να προσφέρουμε 5 αντί για 10 πράγματα, δε θα κλείναμε λίγο τη "βεντάλια" του δυνητικού μας κοινού;
Δε θα αφήναμε "με τη μπουκιά στο στόμα" όσους θα' θελαν και κάτι παραπάνω;

3. Ομοίως λάθος θα ήταν βέβαια, να ξεκινάγαμε και μια συζήτηση, προαπαιτώντας 10 πράγματα ώστε να μπορεί κάποιος να την παρακολουθήσει.
Εδώ ακριβώς είναι που ζητάμε και τη βοήθεια και τη συμμετοχή σας.
Στο να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία...

4. Τέλος, κι εμείς άνθρωποι είμαστε.
Ενίοτε κουραζόμαστε, βαριόμαστε, καθυστερούμε να τελειώσουμε πράγματα που έχουμε υποσχεθεί...:126:
Μη μπερδεύετε τα παραπάνω με σνομπάρισμα (μιλάω γενικά - δεν εννοώ κανέναν συγκεκριμένα - ΑΛΗΘΕΙΑ).

Σ' ευχαριστώ για τη συνεισφορά σου στην κουβέντα.
Καλωσήρθες.:107:

Reaction score
2.248

Αυτό το Thread πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον. Παρόλο που δεν κατάλαβα το 100% των γραφόντων πιστεύω ότι έλαβα κάτι χρήσιμο και ευχαριστώ τον Κώστα EAR και τον Alex_Zapantis που το άνοιξαν. Βέβαια να πω ότι περίμενα (και ακόμα περιμένω) από τον φίλτατο Bhutia να μας πει περί ενεργών ηχείων και ιδικά περί των δικών του B&M που είδα ότι έχει και τι τον οδήγησε στην αγορά αυτών των underground (όπως είπε ένας συμφορουμίτης) ηχείων αντί των γνωστών κατασκευαστών που αναφέρθηκαν εδώ και να ρίξει το πετραδάκι του σε αυτό το thread όσον αφορά αυτήν την τεχνολογία.

Το μικρόβιο της ισοστάθμισης μπορώ να σας πω ότι το είχα και εγώ πίσω στην δεκαετία του 80, όπου με το ΥΑΜΑΗΑ ΕQ 1100 (με pink noise τότε παρακαλώ) προσπαθούσα να κάνω πάνω κάτω διά της παθητικής οδού αυτά που κάνουν τα ενεργά cross σήμερα. Πολύ σύντομα όμως το equilazer πήρε το δρόμο προς το πατάρι.
Ο λόγος ήταν η λέξη ΔΙΟΡΘΩΣΗ που δεν ήθελα να την βάλω στην ηχητική αλυσίδα ακόμα και εάν αυτό αφορούσε τον χώρο (για τα ηχεία δεν το συζητάμε βέβαια αφού μόνο η λέξη δίορθωση με έκανε να βγάζω σπυριά)

ΔΙΟΡΘΩΣΗ λοιπόν τείνουν να λάβουν οι ΜΗ ΟΡΘΟΣ κατασκευές, άλλως δεν χρήζουν

ΔΙΟΡΘΩΣΗ επίσης ως προς το ΑΡΕΣΤΟΝ, όπως παλιά είχαμε ρυθμιστικά τονικότητας... Σήμερα λέμε για ενεργά cross?

ΔΙΟΡΘΩΣΗ επίσης ως πρός τον χώρο ακρόασης

Αύριο (λέμε τώρα) θα αναβαθμίσω τους τελικούς μου και έχω σκοπό να διαθέσω 5-6000 για monoblocs σε Α ή Α/Β και ακούω βινύλιο. Σκόπος μου είναι η ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ από την αρχή έως το τέλος και δεν με ενδιαφέρει το ΑΡΕΣΤΟΝ.....

Να το σκεφτώ ή όχι?

Reaction score
4.243
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενεργα ηχεια

Μήπως τελικά αυτό ισχύει και στον ήχο?Μήπως τελικά το ωραίο πρέπει να κριθεί απο την ποιότητα των παραμορφώσεων?Όχι την ποσότητα...την ποιότητα...
Προσωπικα πιστευω οτι εν μερει ισχυει και στον ηχο. Το ζητημα ειναι ομως οτι δεχομαστε καποια πραγματα επιλεκτικα. Δηλαδη ο Μανωλης ο Καστρουνης δεν ειπε οτι οι μετρησεις δεν θα ισχυουν πλεον, θα κατεργησει τα οργανα μετρησεων και απο δω και περα πλεον, μονο με το ματι.
Στον ηχο πολυ ευκολα καταργουμε το επιστημονικο στοιχειο και παμε με την διαισθηση. Με το μ αρεσει. Και εχω την εντυπωση οτι αυτο γινεται μονο στον ηχο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.698

Σκόπος μου είναι η ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ από την αρχή έως το τέλος και δεν με ενδιαφέρει το ΑΡΕΣΤΟΝ.....

Να το σκεφτώ ή όχι?
περιγράφεις την έννοια και το βασικό σκοπό ύπαρξης του ενεργού μόνιτορ στις δυο αυτές αράδες.

ε, να το σκεφτείς λοιπόν.:126:

Reaction score
249

Καλη και η ουδετεροτητα αρκει να μπορουσαμε να την ακουσουμε με τα αυτια μας - αυτο που ακουμε ειναι ουδετεροτητα μειον αυτα που δεν ακουμε (σε ουδετερο συστημα-χωρο)
Γιατι να μην μιλαμε τοτε για διορθωση; Θα μου πεις στο live διορθωνεις αυτα που δεν ακους; Τοτε γιατι να μην αφηνουμε το συστημα μας (ουδετερο) να παιζει "live"και φτιαχνουμε το χωρο;
Αυτος πιστευω ειναι ο λογος που απο την ουδετεροτητα παμε στην υποκειμενικοτητα (προκληση συναισθηματος)

Reaction score
2.248

περιγράφεις την έννοια και το βασικό σκοπό ύπαρξης του ενεργού μόνιτορ στις δυο αυτές αράδες.

ε, να το σκεφτείς λοιπόν.:126:
Τα ρυθμιστικά.... τα ρυθμιστικά..... αυτά τα ρυθμιστικά να μην είχαν Κώστα ΕΑR :130:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.441
.........τα ρυθμιστικά........

Πιστευεις οτι κανουν περισσοτερο "κακο"??? ή "καλο"???

προφανως το δευτερο, αρα μην κολλας.......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.293
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Desmios1924