Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

άσε μας κι εσύ με τα τινταλ σου...

αυτά τα τιντάλ, όπως πουλιούνται, έπρεπε να αποτελούν αιτία φυλάκισης του κατασκευαστή τους. Η τιμολογιακή τους πολιτική χρήζει εισαγγελικής παρέμβασης.

παλιο-χαλιεντά!

ΥΓ τα ηχεία αυτά έχουν "άποψη" στον ήχο. Και δε το λέω με την "καλή έννοια". Ξεκόλλα....
Ναι ότι πεις. :143:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Αγαπητοί φίλοι υπάρχει μια τεράστια παρεξήγηση και θα σας παραξενέψει αυτό που θα πω.
Δεν υπάρχουν monitor ηχεία !
Υπάρχουν μέτρια-καλά-πολύ καλά και εξαιρετικά ηχεία.
Είναι τόσο απλό.

Η λέξη monitor παρουσιάστηκε για πρώτη φορά 25 χρόνια πρίν (από JBL η Genelec ) και ήταν μια καταπληκτική marketing ιδέα που δουλέυει τόσα χρόνια και μπερδέυει τον κόσμο.

Τα Dunlavy,τα Wilson, τα Duntech, τα B&W και άλλες σπουδαίες εταιρίες που έπαιζαν σε όλα τα mastering studio ήταν monitor ?
ΟΧΙ ήταν πολύ καλά ηχεία

Τα ATC, τα LIPINSKI που παίζουν σε τόσα σπίτια είναι monitor ?
ΟΧΙ είναι πολύ καλά ηχεία.

Δεν υπάρχουν monitor ηχεία, απλά κάποια ηχεία φτιάχνονται με στόχο "να αρέσουν" και κάποια άλλα με στόχο να είναι όσο το δυνατό πιο ισσοροπημένα και "αληθινά", αυτό ισχύει και στούς δύο κόσμους , και του Hi-Fi και του επαγγελματικού.

+1.000.000.000!!

Εξαιρετικος!

Reaction score
6
Το 1979 οταν ημουν ηχοληπτης στο studio Action κοντα στον αειμνηστο Γιαννη Τριφυλλη χρησιμοποιουσαμε 2 ζευγαρια ηχεια monitor αναλογα με τις απαιτησεις. Eνα IMF RSPM και ενα Tannoy Lockwood (αν θυμαμαι καλα)full range, μεγαλα ηχεια εποχης με τελειως διαφορετικο ηχητικο χαρακτηρα το ενα απο το αλλο. Καλα και τα 2 για τοτε.... Για να συγκρινουμε δε τα LP που ηταν δικης μας εγγραφης με την τελικη master tape 2 καναλιων χρησιμοποιουσαμε ενα πικαπ FONS/SME 3009/STANTON 681...., καλο για τοτε , λιγο για σημερα. Οι διαφορες master και LP ηταν ...τεραστιες δυστυχως και φυσικα αυτο δεν φταιει ο ηχοληπτης αλλά η επεξεργασια και τα κοψιματα του studio κοπης του δισκου ....και κοπης....μεγαλου ποσοστου της πληροφοριας της master tape τοτε.

Η master ηταν εξαιρετικη , το LP μετριο....ειτε με το ενα ηχειο ειτε με το αλλο. Αρα το μεσο LP η CD δισκοι δεν εχουν σχεση με τη master. Απο εκει ξεκινα το προβλημα...και συνεχιζεται.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Δεν ειναι πιο ευκολο το cd ?Εννοω οτι η διαδικασια παραγωγης βινυλιο ειναι πιο ευαισθητη σε λαθη απο την ψηφιακη αποτυπωση

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Το 1979 οταν ημουν ηχοληπτης στο studio Action κοντα στον αειμνηστο Γιαννη Τριφυλλη χρησιμοποιουσαμε 2 ζευγαρια ηχεια monitor αναλογα με τις απαιτησεις. Eνα IMF RSPM και ενα Tannoy Lockwood (αν θυμαμαι καλα)full range, μεγαλα ηχεια εποχης με τελειως διαφορετικο ηχητικο χαρακτηρα το ενα απο το αλλο. Καλα και τα 2 για τοτε.... Για να συγκρινουμε δε τα LP που ηταν δικης μας εγγραφης με την τελικη master tape 2 καναλιων χρησιμοποιουσαμε ενα πικαπ FONS/SME 3009/STANTON 681...., καλο για τοτε , λιγο για σημερα. Οι διαφορες master και LP ηταν ...τεραστιες δυστυχως και φυσικα αυτο δεν φταιει ο ηχοληπτης αλλά η επεξεργασια και τα κοψιματα του studio κοπης του δισκου ....και κοπης....μεγαλου ποσοστου της πληροφοριας της master tape τοτε.

Η master ηταν εξαιρετικη , το LP μετριο....ειτε με το ενα ηχειο ειτε με το αλλο. Αρα το μεσο LP η CD δισκοι δεν εχουν σχεση με τη master. Απο εκει ξεκινα το προβλημα...και συνεχιζεται.
Καλημερα Νικολα,εισαι και εσυ της αποψης οτι ο ορος μονιτορ ειναι απλα διαφιμηστικος και θεμα μαρκετινκ?(οπως ισχυριζεται ο Χρηστος).Γιατι βλεπω οτι χρησημοποιεις και εσυ τον ορο μονιτορ.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ο ορος monitor γενικα σημαινει παρακολουθω με προσοχη.
Οποιο ηχειο λοιπον μπορει αχρωματιστα να αποδωσει τις νοτες δεν ειναι εν δυναμει monitor?

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Οποιο ηχειο λοιπον μπορει αχρωματιστα να αποδωσει τις νοτες δεν ειναι εν δυναμει monitor?
Αχρωμάτιστα για ποιον όμως?

Τι σημαίνει αχρωμάτιστο? Πως γίνεται να είναι παραπάνω από ένα ηχείο αχρωμάτιστο?

Τελικά, υπάρχει ηχείο που να μπορεί να πλησιάσει τα Tidal? :137:

Reaction score
460

Μανο καλημερα,την αποψη μου την εχω παραθεση και πιο πριν,απλα ρωταω να δω και την αποψη του Νικου απο την εμπειρια της ενασχοληση του στις ηχογραφησεις των στουντιο.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Με δεδομενο οτι το καθε αυτι ακουει με το κεφαλι που το συνοδευει(εχει πει πολλα τετοια ο Bhutia, να μην επανερχομαι) αχρωματιστο θα ελεγα γενικα ενα ηχειο το οποιο αναπαραγει μια νοτα η μια συγχορδια οσο ποιο κοντα γινεται στο φυσικο ακουσμα του οργανου που την παραγει.Μετρηση απο μικροφωνο του οργανου και του ηχειου και συγκριση με ηλεκτρονικα μεσα και με το αυτι καποιου που λογαει (μουσικος?ηχοληπτης?)

Ποσο μονιτορ κανει ενα ηχειο ενας φροντισμενος χωρος?

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707
Απάντηση: Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Τελικά, υπάρχει ηχείο που να μπορεί να πλησιάσει τα Tidal? :137:
Μα τα 802 Nautilus φυσικα.......αμα ψαχνεις για χρωμα σε αυτα τα ηχεια ε τοτε....πρεπει να ψαχνεις πολυ καιρο για να ακουσεις.....χρωμα!!!!:143::143:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Μα τα 802 Nautilus φυσικα.......αμα ψαχνεις για χρωμα σε αυτα τα ηχεια ε τοτε....πρεπει να ψαχνεις πολυ καιρο για να ακουσεις!!!!:143::143:
χαχαχαχ, Γεια σου ρε Βλασσάρα!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

χαχαχαχ, Γεια σου ρε Βλασσάρα!
Γελα εσυ...αλλα αν ακουσεις συνδυασμο AMR-MOD WRIGHT-KRELL-802 .....πολλα τα δακρυα που θα ριξεις....γιατιιιιιιιι ...δεν θα το πιστευεις φιλαρακι!!!!!:142::139:

Reaction score
10
Πάντως εγώ κάθε φορά που ακούω ADAM και B&W μου άρχεται αυθόρμητα στο μυαλό ένα φανταστικό DVD που είχα δει στο γειτονάκι μου τον Αντρέα:

Reaction score
140
Μιχάλη , σαμπ παρήγγειλες για τα τινταλ ? δεν νομίζω να περιμένεις να ακούσεις νταμπα ντουμπα με κεραμικό μεγάφωνο :437:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Πάντως εγώ κάθε φορά που ακούω ADAM και B&W μου άρχεται αυθόρμητα στο μυαλό ένα φανταστικό DVD που είχα δει στο γειτονάκι μου τον Αντρέα:

Καλα βρε συ ...εν 2010 ακομα βλεπεις και ακους ηχο απο DVD???:143::143:
Για βαλλε να ακουσεις τιποτις Bluray με 7καναλη μπαντα DTS-HD ηχο και ελα μετα να τα πουμε πως θα παιζουν τα ADAM και τα BW !!!!!:139::139:

Ακου εκει DVD!!!!!!!

Reaction score
660

Καλα βρε συ ...εν 2010 ακομα βλεπεις και ακους ηχο απο DVD???:143::143:
Για βαλλε να ακουσεις τιποτις Bluray με 7καναλη μπαντα DTS-HD ηχο και ελα μετα να τα πουμε πως θα παιζουν τα ADAM και τα BW !!!!!:139::139:

Ακου εκει DVD!!!!!!!
αστο Βλασση για τα Adam δεν υπαρχει καμια ελπιδα οτι και να τους βαλεις...

σε καθε εκθεση που κατεβαινει αυτη η εταιρια γελαει ο κοσμος....

Reaction score
660

Μιχάλη , σαμπ παρήγγειλες για τα τινταλ ? δεν νομίζω να περιμένεις να ακούσεις νταμπα ντουμπα με κεραμικό μεγάφωνο :437:
δε τον εχω να ακουει πολυ R&B και Lady Gaga...

Reaction score
460

Κεραμικο μεγαφωνο χμμμ... κανει για επιδιορθωση κεραμοσκεπων χαι εντ?:138::138:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.209
Members
38.306
Νεότερο μέλος
lntalis75