Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Reaction score
4.242
Απάντηση: Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Βλέπω ότι εδώ δεν μας ενδιαφέρουν οι μετρήσεις, καλυπτόμαστε απλά από τις ακουστικές εντυπώσεις του Βασίλη. Και μετά απορείτε γιατί δεν ξαναγράφει ο άνθρωπος.
Μιχαλη ενα πολυ μικρο αποσπασμα των οσων εγραψε, εβαλα. Οσο για τις μετρησεις ξερεις παρα πολυ καλα οτι ο Βασιλης ειναι σ αυτα κορυφη.

Απλα εβαλα το εν λογω κειμενο επειδη τζπολ εγραψε οτι καποιος κολητος του που τον εχει σε πολυ μεγαλη εκτιμηση του ειπε οτι ο HALCRO ειναι για τα μπαζα!!! Επειδη δημιουργει αυτη η φραση εκπληκτικες αρνητικες εντυπωσεις θυμηθηκα οτι εδω ειχε γινει μια πολυ καλη συζητηση κι ετσι εβαλα ενα πολυ μικρο αποσπασμα.

Reaction score
660
Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Παντως και στο Στερεοφιλ γραφτηκε:
«Αυτός ο ενισχυτής (ο HALCRO) είναι ο καλύτερος στον κόσμο»!!!!!

Παρ ολα αυτα μπορειτε να ανατρεξετε στο τεστ του Β.Τσαντουλη θα θυμηθειται λιγα πραγματα απο τα παλια. Το προβλημα με την εν λογω εταιρια ειναι οτι πουλαει πολυ ακριβα. Ο ενισχυτης που ειχε στα χερια του ο Βασιλης ηταν ο πιο φθηνος (5.000 ευρω). Και φυσικα Νικο η εταιρια δεν τον κατασκευασε κατα παραγγελια της MARTIN LOGAN!
το προβλημα με την εν λογω εταιρια οτι καποιοι θεωρουν τα προιοντα της σκουπιδια και οχι λογω τιμης.... Τωρα τι να κανουμε εαν καποιοι αλλοι τα γουσταρουν, δε συμφωνουν ολοι παντα στο συγκεκριμενο χομπι....

Reaction score
660

Μιχαλη ενα πολυ μικρο αποσπασμα των οσων εγραψε, εβαλα. Οσο για τις μετρησεις ξερεις παρα πολυ καλα οτι ο Βασιλης ειναι σ αυτα κορυφη.

Απλα εβαλα το εν λογω κειμενο επειδη τζπολ εγραψε οτι καποιος κολητος του που τον εχει σε πολυ μεγαλη εκτιμηση του ειπε οτι ο HALCRO ειναι για τα μπαζα!!! Επειδη δημιουργει αυτη η φραση εκπληκτικες αρνητικες εντυπωσεις θυμηθηκα οτι εδω ειχε γινει μια πολυ καλη συζητηση κι ετσι εβαλα ενα πολυ μικρο αποσπασμα.
σιγα τις αρνητικες εντυπωσεις... λες και εαν καποιος γουσταρει τα Halcro θα ασχοληθει τι λεω εγω η οποιοσδηποτε αλλος...

εγω ουτε καν τα ακουσα τα μηχανακια... (αν και να πω την αληθεια μετα απο αυτα που ακουσα δεν εχω και καμια ιδιαιτερη καψα)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.488

σιγα τις αρνητικες εντυπωσεις... λες και εαν καποιος γουσταρει τα Halcro θα ασχοληθει τι λεω εγω η οποιοσδηποτε αλλος...
:626::410::405::204:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Οι γνώσεις του Timbre έχουν ξεπεράσει τα "στενά" όρια του forum ακόμα και των studio, είναι πλέον διαπλανητικός.
"Κοσμικές" θέλεις να πεις αλλά θα το καταλάβεις και αυτό...αργότερα.. :137:

Reaction score
4

...

...
Εσύ λοιπόν πρέπει να απλοποιήσεις λίγο τις εντυπώσεις σου και τις ερωτήσεις σου για να δώθεί κάποια συνέχεια.
Οι ερωτήσεις μου μπορούν να απαντηθούν απλά :137:
πχ. πρέπει να οριστεί 'κάπου' στον ακόλουθο πίνακα.
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1169828&postcount=275

Κοίτα, δεν θέλω να κοντραριστώ με κανέναν...ρωτάω για να βγάλω άκρη και επειδή -νομίζω ότι θα γουστάραμε να το κάνουμε-..., αλλά όπως πάει θα τσακωθούμε...:137:

όμως...:614:
Αυτό το "καταπληκτικό rt" ως έκφραση, δεν υπάρχει !
Υπάρχει, "κατάλληλο" rt.

Αν αυτό δεν γίνεται αντιληπτό δεν μπορείς να μιλάς για "ακουστικές εντυπώσεις".

Όταν το "πιο ..." σε μια "σχέση" δεν είναι καλύτερο :137:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

δε ξερω τι λεει ο Atkinson και δε με νοιαζει.... Ειχα Bryston και προτιμω τον Edge ...
Θα έπρεπε να σε νοιάζει.

Δυστυχώς κάποιοι και ξέρουν και ακούν και βλέπουν.

¨Εγγυται και στην εξυπνάδα των υπόλοιπων να καταλάβουν τι παίζει.

Reaction score
660

Θα έπρεπε να σε νοιάζει.

Δυστυχώς κάποιοι και ξέρουν και ακούν και βλέπουν.

¨Εγγυται και στην εξυπνάδα των υπόλοιπων να καταλάβουν τι παίζει.
Αρκεί αυτοί οι κάποιοι να μην είναι διαπλεκομενοι. Και πολλοί απο αυτούς τους τύπους που ασχολούνται με τς reviews είναι οπότε αποφεύγω να ασχολούμαι με το τι γράφουν...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

Οι ερωτήσεις μου μπορούν να απαντηθούν απλά :137:
πχ. πρέπει να οριστεί 'κάπου' στον ακόλουθο πίνακα.
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1169828&postcount=275

Αυτό το "καταπληκτικό rt" ως έκφραση, δεν υπάρχει !
Υπάρχει, "κατάλληλο" rt.
Δεν υπάρχει κατάλληλο RT60, δεν προσαρμοζεται στα μέτρα η τα γούστα κάποιου.

Υπάρχει κακό-μέτριο-καλό-πολύ καλό

Το "καταπληκτικό" καθ' υπερβολή ίσως, σημαίνει πως μετά απο δεκάδες μετρήσεις δωματίων , το RT60 του Athens Mastering ήταν
με μεγάλη διαφορά καλύτερο απο οτιδήποτε είχε μετρηθεί μέχρι
εκείνη τη στιγμή.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

Αρκεί αυτοί οι κάποιοι να μην είναι διαπλεκομενοι. Και πολλοί απο αυτούς τους τύπους που ασχολούνται με τς reviews είναι οπότε αποφεύγω να ασχολούμενοι με το τι γράφουν...
Όχι ο Atkinson.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

το προβλημα με την εν λογω εταιρια οτι καποιοι θεωρουν τα προιοντα της σκουπιδια και οχι λογω τιμης.... Τωρα τι να κανουμε εαν καποιοι αλλοι τα γουσταρουν, δε συμφωνουν ολοι παντα στο συγκεκριμενο χομπι....
Υπάρχουν ασφαλώς σοβαρές υλοποιήσεις ενισχυτικών.

Το πρόβλημα είναι πως (και λόγω εποχής) για να πουλήσει κάποιος πρέπει "να εντυπωσιάζει".
Οι συνταγές εντυπωσιασμού (και η έλλειψη ταλέντου) οδηγούν πολλούς σχεδιαστές να κάνουν το σήμα Τιραμόλα.

Υπάρχουν 3 παράγοντες που καθορίζουν τον ποιοτικό ήχο και στούς ενισχυτές.

α) Τονική ισσοροπία

β) Χωρική κατανομή

γ) αναπαραγωγή των μικροδυναμικών

Οι δύο πρώτοι παράγοντες, σε συνδιασμό με το ηχείο που καλούνται να οδηγήσουν και της ακουστικής εμπειρίας ενός ακροατή, άπτονται πολλές φορές του προσωπικού γούστου.

Εκεί που τα πράγματα γίνονται δύσκολα είναι στον τρίτο παράγοντα. Δεκάδες ενισχυτές αδυνατούν να ακολουθήσουν πραγματικά την μουσική και δημιουργούν ατάκες και σβήσιμο των μουσικών (attack -release) φράσεων που καταστρέφει την συνέχεια, την φυσικότητα , το άδολο μιας ερμηνείας.

Σε ένα πρώτο άκουσμα μπορεί να ακούγονται εντυπωσιακοί, μετά απο λίγα δευτερόλεπτα δεν αντέχονται. ¨Εχεις την αίσθηση πως η μουσική σκοντάφτει κάπου συνέχεια ......

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Υπάρχουν ασφαλώς σοβαρές υλοποιήσεις ενισχυτικών.

Το πρόβλημα είναι πως (και λόγω εποχής) για να πουλήσει κάποιος πρέπει "να εντυπωσιάζει".
Οι συνταγές εντυπωσιασμού (και η έλλειψη ταλέντου) οδηγούν πολλούς σχεδιαστές να κάνουν το σήμα Τιραμόλα.

Υπάρχουν 3 παράγοντες που καθορίζουν τον ποιοτικό ήχο και στούς ενισχυτές.

α) Τονική ισσοροπία

β) Χωρική κατανομή

Οι δύο πρώτοι παράγοντες, σε συνδιασμό με το ηχείο που καλούνται να οδηγήσουν και της ακουστικής εμπειρίας ενός ακροατή, άπτονται πολλές φορές του προσωπικού γούστου.

Εκεί που τα πράγματα γίνονται δύσκολα είναι στον τρίτο παράγοντα. Δεκάδες ενισχυτές αδυνατούν να ακολουθήσουν πραγματικά την μουσική και δημιουργούν ατάκες και σβήσιμο των μουσικών (attack -release) φράσεων που καταστρέφει την συνέχεια, την φυσικότητα , το άδολο μιας ερμηνείας.

Σε ένα πρώτο άκουσμα μπορεί να ακούγονται εντυπωσιακοί, μετά απο λίγα δευτερόλεπτα δεν αντέχονται. ¨Εχεις την αίσθηση πως η μουσική σκοντάφτει κάπου συνέχεια ......

Τι θέλετε να πείτε, ότι εκτός από τα watt και την οδήγηση μετρούν και άλλα πράγματα σε ένα τελικό? Ότι τελικά όλοι εμείς που ορκιζόμασταν στο PRAT, είχαμε δίκαιο τελικά?

Reaction score
660

ειναι η πρωτη φορα εδω μεσα που διαβαζω τοσο σωστη περιγραφη για τον "ρυθμο" ενος ενισχυτη... Αυτο για να καταλαβουν καποιοι τι εννοουμε οταν λεμε οτι ενας ενισχυτης "τρεχει" πιο γρηγορα απο οτι πρεπει....

Πολλοι εδω μεσα δεν συμφωνουν αλλα εγω συμφωνω 100% μαζι σας.... Και αυτο ειναι η απαντηση γιατι καποιοι ενισχυτες ακουγονται ψυχροι, στεγνοι κλπ...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

\

κοιταξτε κυριε chrishat.
μικροδυναμικα?
μαλλον ειστε highendας... :142:
εδω αυτες οι λεξεις απαγορευονται... :121:
φυσικοτητα-αμεσοτητα κλπ ειναι για την πυρα (να μην βαλω λινκ ε?)
τωρα για πειτε μου, ειναι τα μικροδυναμικα μετρησιμο μεγεθος?

Reaction score
660

Kαμία φωνή...Πέθανε το θέμα...:143:
Προφανώς συμφωνούν όλοι με τις αναφορές στα βασικά χαρακτηριστικά αξιολόγησης ενός τελικού ενισχυτη...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.488

προφανώς (εγώ) βαριέμαι. :138::137::136:

Reaction score
10
To πρόβλημα δεν είναι ότι βαριέσαι αλλά ότι νομίζεις πάντα ότι έχεις δίκαιο...Συ είπας...:126:

Σαν να έρθω εγώ ας πούμε να σου πω τι να κάνεις στους ασθενείς σου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.488

To πρόβλημα δεν είναι ότι βαριέσαι αλλά ότι νομίζεις πάντα ότι έχεις δίκαιο...Συ είπας...:126:

Σαν να έρθω εγώ ας πούμε να σου πω τι να κάνεις στους ασθενείς σου.
Όχι, το "πρόβλημά μου" είναι ότι βαριέμαι να μιλάω στον τοίχο (που δεν απαντάει).

Ρώτησα κάποια πράγματα, κι απάντηση δε πήρα.

ποστς 115 και 87.

Ολοκληρώθηκαν 32 σελίδες σε αυτό το θρεντ, κι απάντηση δεν πήρα. Οπότε, προφανώς...βαριέμαι να σχολιάζω τον τοίχο.:126:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

Όχι, το "πρόβλημά μου" είναι ότι βαριέμαι να μιλάω στον τοίχο (που δεν απαντάει).

Ρώτησα κάποια πράγματα, κι απάντηση δε πήρα.

ποστς 115 και 87.

Ολοκληρώθηκαν 32 σελίδες σε αυτό το θρεντ, κι απάντηση δεν πήρα. Οπότε, προφανώς...βαριέμαι να σχολιάζω τον τοίχο.:126:
Δευτέρα 11:30
Τρίτη 1:00
Τετάρτη 2:30

Οι ώρες που τελείωσα την δουλειά το βράδυ.

Ωραία ερώτηση, θα την απαντήσω μόλις βρω λίγο χρόνο γιατί θέλει ώρα και να ανατρέξω στο αρχείο μου κάποιων ετών.

Θα σου πω με τι ηχεία άκουγαν και ακούν οι περισσότεροι ηχολήπτες και mastering ηχολήπτες που δουλειές τους κατα κόρον ακούγονται σε "hi-end " sessions.

Έχουν ενδιαφέρον και οι αλλαγές ηχείων με τα χρόνια.

Ποιό ηχείο παίζει καλύτερα από το λιπίνσκι? (ανεξαρτήτως κοστολογίου).
Σαν αντιπρόσωπος δεν θέλω να σχολιάσω αυτή την ερώτηση. Κάποια στιγμή θα σου πω την γνώμη μου σε προσωπική βάση.

Θα πω μόνο και αυτό είναι κοινώς παραδεκτό πλέον, πως είναι απο τα πιο ενδιαφέροντα ηχεία που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να φτιάξεις ηχεία. Παίρνεις
καλές μονάδες, σχεδιάζεις ιδανικά το κουτί στον υπολογιστή , το ίδιο και το crossover , πας η δεν πας στην Κίνα , το μετράς είναι ψιλοεντάξει το ακούς και παίζει.

Τι παίζει ??

Είναι σαν το βιολί , όλα τα βιολιά κουτσά - στραβά παίζουν , ειδικά με καλό βιολιστή (καλές ηχογραφήσεις). Αν όμως ακούσεις ένα "κανονικό " βιολί τα άλλα τα στέλνεις για καυσόξυλα.

Δεν διαφέρει πολύ για τα ηχεία.

Αν κοιτάξεις την ιστορία κατασκευής ηχείων τα τελευταία 40 χρόνια με έκπληξη πίσω απο τα "μεγάλα" ηχεία υπήρχαν οι ίδιοι άνθρωποι με φωτεινές εξαιρέσεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.037
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr