Αφιερωμένο στον Βλάση

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Αφιερωμένο στον Βλάση

Μάνο φαίνεται ότι μεγαλώσαμε και μας δυσκολεύει λίγο η νέα τεχνολογία.

Πήρα πρόσφατα ένα Media Player NOVATRON NTR-83 για να ασχοληθώ αλλά δεν έχω καταφέρει πολλά πράγματα.
Η όλη διαδικασία με δυσκολεύει πολύ.

Μου φαίνεται ότι θα το δώσω και θα υσηχάσω.
Αυτό τώρα που έγραψες με πείραξε!
Με πείραξε πολύ!!
Με πείραξε παρα πολύ!!!

:138: :143: :142:

Μιχάλη, τους Klimo Kent 30 monoblock που πήρες από μένα προ 13 ετών δεν είδα ακόμα και με πείραξε κι αυτό πολύ! Πάρα πολύ!!

Reaction score
28
ενα μεγαλο ευχαριστω στον φιλο που μας ταξιδεψε με αυτες τις φωτο !!!!και παλι ευχαριστουμε που μοιραστικε μαζι μας την ιστορια του χομπυ του !!!!

Reaction score
15.543

Μάνο με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Απλά να μην ξεχνάμε και τη μουσική.

Πάντα όμως προσπαθώ να ακούω μουσική (τουλάχιστον 2-3 ώρες την ημέρα όταν είμαι σπίτι).
Νομιζω Μιχαλη πως αυτο το 2ωρο-3ωρο μπορεις να κλεψεις 15-30 λεπτα(μετα μουσικης παντα)και να μας πεις σιγα σιγα τα ακουσματα σου απο τα διαφορα setup....:126:

Νομιζω οτι δεν εχει σχεση καμια ακουστικη εμπειρια αλλων με την δικια σου......
Και για να μην παρεξηγηθω....το λεω αυτο,λογο του οτι η εμπειρια σου εχει να κανει με τον ιδιο χωρο..που ειναι βασικο..
Και οπως ειπες,τον εχεις διορθωση και σε εναν καλο βαθμο...

Νασαι καλα....

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.435
Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Μιχάλη και να βρεθώ στο σπίτι του. Χαίρομαι ειλικρινά που βρήκε το χρόνο να μοιραστεί τις φωτογραφίες και τις εμπειρίες του από το hobby. Λυπάμαι που στο παρελθόν είχε δεχθεί κριτική γιατί βάζει πολλές αγγελίες χωρίς να συμμετέχει πολύ σε άλλα νήματα. Απλά πρέπει να δεχθούμε οτι όλοι οι συμμετέχοντες σε ένα forum δεν έχουν τον ίδιο τρόπο και βαθμό συμμετοχής. Α, ξέχασα, όταν είχα πάει σπίτι του είχε ένα ακόμη σύστημα, με ηχεία Dynaudio C4!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.078

Συνεχίζω και με άλλα συστηματάκια...
Καταλαβαίνεις ότι από εδώ και ύστερα έχεις αναλάβει σιωπηρά να ενημερώνεις γιά τις όποιες ανανεώσεις των συσκευών σου.Ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που-σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- οι χαϊφαϊντελιστικές σου κεραίες έχουν αρχίσει να στρέφονται στην εύρεση Tidal...:126:

Reaction score
371

Ααααααααααααααααα και το βασικοτερο..............γραψε αρθρο ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ βεβαια σχετικα με τα καλωδια που εχουν περασει απο το κονακι σου!!!!!!!
Ε ρε γλεντιαααααααα,,,,θα κρασσαρει ο server απο τον πολυ χαλκο και το ασημι !!!!!!!!!!!!!!!:137::137::137:
Βλάση όπως θα έχεις παρατηρήσει αποφεύγω να μιλάω για καλώδια γιατί υπάρχουν τελείως διαφορετικές απόψεις και μάλιστα αντίθετες όσον αφορά τη χρησιμότητα/αποτελεσματικότητα τους και κάθε φορά γίνεται χαμός.

Όντως από το χώρο μου έχουν περάσει άπειρα καλώδια και έχω πια καταλήξει στα παρακάτω συμπεράσματα :

- ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΗΧΟ
Και όταν εννοώ όλα εννοώ και τα διασύνδεσης και των ηχείων και του ρεύματος.
Μη με ρωτήσετε γιατί, εγώ δεν είμαι ειδικός.
Αυτό που ξέρω είναι τι ακούν τα αυτιά μου. Και μη μου πείτε ότι αυθυποβάλλομαι, γιατί το
έχω αποδείξει σε πολλούς φίλους που έρχονται στο σπίτι μου (και σε κάποιους από το
φόρουμ που δεν πίστευαν στα καλώδια).

- Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Έχω ακούσει καλώδια πανάκριβα να παίζουν απαράδεκτα και καλώδια φθηνά που είναι
πραγματικά πολύ καλά.
Και εδώ ερχόμαστε στο επόμενο συμπέρασμα,

- ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ HI-FI
Θεωρώ αδιανόητες τις τιμές που κυκλοφορούν και ποτέ δεν έχω αγοράσει α' χέρι ακριβά
καλώδια, παρά μόνο κάποια μεταχειρισμένα σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

- ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΈΡΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ
Έχουν βέβαια όλα κάποιο ηχητικό χαρακτήρα αλλά μερικές φορές δεν είναι προβλέψιμη η
συμπεριφορά τους. Γι' αυτό,

- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ
Μόνο έτσι θα ξέρουμε σίγουρα ότι ταιριάζουν και φυσικά επειδή στον ήχο μπαίνει και το
υποκειμενικό στοιχείο, ότι τελικά μας αρέσει ο ήχος τους.

Αν με ρωτήσετε λοιπόν για κάποια συγκεκριμένα καλώδια, μπορώ να σας πω κάποιο γενικό χαρακτήρα που έχουν αλλά το σωστό είναι να τα ακούσετε και να αποφασίσετε οι ίδιοι.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.008
Και συνεχίζω με την έκφραση του φθόνου μου:138::138::

Φίλε Μιχάλη, πρέπει να καταλάβεις τους ιδιοτελείς σκοπούς για τους οποίους όλοι σ' αυτό το νήμα σου ζητάνε να γράψεις λεπτομέρειες για τα συστήματα που έχουν περάσει απ' τα χέρια σου: θα ήταν η εγκυκλοπαίδια του Hi-End σε ηλεκτρονική μορφή, χωρίς την ανάγκη πληρωμής δικαιωμάτων!!:142:

Και δεν είναι φθόνος Μιχάλη, ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ είναι - διευκρίνιση απαραίτητη για όσους έχουν την τάση να παρεξηγούν.

Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς εδώ όχι μόνο δεν έχουν ακούσει τα περισσότερα από τα αποκτήματά σου, αλλά δεν τα έχουν δει ούτε σε φωτογραφία ( φυσικά εμού περιλαμβανομένου)!!!

ΕΥΓΕ νέε μου!

Α!! Τώρα που πήρες φόρα, μην τολμήσεις να σταματήσεις!!!:136:

Reaction score
498
Μιχάλη μπράβο!Ωραία τα είπες για τα καλώδια.Έχουμε την ίδια άποψη..

Τα Guarneri Memento πώς σου φανήκανε το λίγο που συμβίωσες μαζί τους?Με τί τα έπαιζες?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Οχι ........................για καλωδια δεν ρωταω τιποτα.
Το νημα παει αψογα και πολιτισμενα.
Οσο δεν εχει μαρκα καλωδιων (δηλ. λαδι στην φωτια) ολα κυλανε σαν το γαργαρο νερο.
Μπραβο παλικαρι μου.Δωσε κι αλλα.
Οι φωτο σου μονο με τις καλλιτεχνικες του Βλασση μπορουν να συγκριθουν.Προκαλουν αναλογα ριγη συγκινησης στους αρρενες του site

Reaction score
15.543

- Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Έχω ακούσει καλώδια πανάκριβα να παίζουν απαράδεκτα και καλώδια φθηνά που είναι
πραγματικά πολύ καλά.
Και εδώ ερχόμαστε στο επόμενο συμπέρασμα,

- ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ HI-FI
Θεωρώ αδιανόητες τις τιμές που κυκλοφορούν και ποτέ δεν έχω αγοράσει α' χέρι ακριβά

- ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΈΡΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ
Έχουν βέβαια όλα κάποιο ηχητικό χαρακτήρα αλλά μερικές φορές δεν είναι προβλέψιμη η
συμπεριφορά τους. Γι' αυτό,

- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ
Μόνο έτσι θα ξέρουμε σίγουρα ότι ταιριάζουν και φυσικά επειδή στον ήχο μπαίνει και το
υποκειμενικό στοιχείο, ότι τελικά μας αρέσει ο ήχος τους..
Δωσε Μιχαλη...:126:

Reaction score
371

Μιχάλη, τους Klimo Kent 30 monoblock που πήρες από μένα προ 13 ετών δεν είδα ακόμα και με πείραξε κι αυτό πολύ! Πάρα πολύ!!
Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Μιχάλη και να βρεθώ στο σπίτι του. Χαίρομαι ειλικρινά που βρήκε το χρόνο να μοιραστεί τις φωτογραφίες και τις εμπειρίες του από το hobby. Λυπάμαι που στο παρελθόν είχε δεχθεί κριτική γιατί βάζει πολλές αγγελίες χωρίς να συμμετέχει πολύ σε άλλα νήματα. Απλά πρέπει να δεχθούμε οτι όλοι οι συμμετέχοντες σε ένα forum δεν έχουν τον ίδιο τρόπο και βαθμό συμμετοχής. Α, ξέχασα, όταν είχα πάει σπίτι του είχε ένα ακόμη σύστημα, με ηχεία Dynaudio C4!

Για τους φίλους που έχουν έρθει σπίτι μου κατά διαστήματα και έχουν δει και άλλα συστήματα/μηχανήματα που δεν παρουσιάζω εδώ, να πω ότι ο λόγος είναι ότι η παρουσίαση αφορά μόνο τα μηχανήματα που είχα μετά τα μέσα του 2004 που απόκτησα ψηφιακή μηχανή.

Με το hobby αυτό ασχολούμε από το 1974 και όπως καταλαβαίνετε έχουν περάσει ΑΠΕΙΡΑ μηχανήματα από τα χέρια μου.

Ενδεικτικά να σας αναφέρω κάποια που θεωρώ πιο αξιόλογα :

ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΕΣ-ΤΕΛΙΚΟΙ

YBA Passion 1000 (προ-τελικός, από τα καλύτερα τρανσίστορ)

KRELL (διάφοροι τελικοί και προ. Οι τελικοί καλύτεροι, οι προ δεν με έπεισαν)

MARK LEVINSON 331 (πολύ καλός) & 333 (μέτριος)

CLASSE 300 (τελικός πολύ μέτριος)

McIntosh 350 (τελικός, μέτριος προς καλός)

CAT SL1 Ultimate pro (καλός αλλά λίγο ψυχρός για λάμπα) και CAT JL2 (εξαιρετικός τελικός)

CARY SLP-05 & CAD-211 (εξαιρετικοί προ και τελικός)

CARY SLP-98 & V12 (πολύ καλοί για τα λεφτά τους)

BAT 5i (καλός προενισχυτής με μουσικότητα αλλά λίγο ''σκοτεινός'' )

ΗΧΕΙΑ

DYNAUDIO C4 (εξαιρετικά ηχεία, από τα πιο ισσοροπημένα που είχα. Ότι και να τους έβαζες έπαιζαν καλά).

B&W 801 S3 (πολύ καλά και όχι τόσο δύσκολα όσο τα Nautilus. Φοβερός συνδυασμός με τα ενισχυτικά της YBA Passion).

B&W 800 (φοβερά ηχεία αλλά πολύ δύσκολα στο χώρο. Άντε να ελέγξεις τα 2 12ιντσα που είχε το καθένα. Ήταν τα ηχεία που με ανάγκασαν να φτιάξω τον χώρο μου).

B&W Nautilus 803 (ισσοροπημένο αλλά έπασχε στη μεσοϋψηλή περιοχή, όπως πιστεύω όλα της παλιάς σειράς Nautilus).

B&W Emphasis
.
Ναι είχα και αυτά. Καταπληκτικές μεσοϋψηλές αλλά όχι καλό χαμηλό.

Jmlab διάφορα μοντέλα. (Περισσότερο ξεχωρίζω τα Mezzo Utopia που ήταν από τα πιο μουσικά της).

DUEVEL Bella Luna (από τα ηχεία που ευχαριστήθηκα μαζί με μονοπλόκ λαμπάτους της Audio Space - αντίγραφα των Marantz Model 9 αλλά και τους μονομπλόκ Klimo Kent που αναφέρει ο incognito).

Αν θυμηθώ και άλλα θα σας πω.

Reaction score
371

Νομιζω Μιχαλη πως αυτο το 2ωρο-3ωρο μπορεις να κλεψεις 15-30 λεπτα(μετα μουσικης παντα)και να μας πεις σιγα σιγα τα ακουσματα σου απο τα διαφορα setup....:126:

Νομιζω οτι δεν εχει σχεση καμια ακουστικη εμπειρια αλλων με την δικια σου......
Και για να μην παρεξηγηθω....το λεω αυτο,λογο του οτι η εμπειρια σου εχει να κανει με τον ιδιο χωρο..που ειναι βασικο..
Και οπως ειπες,τον εχεις διορθωση και σε εναν καλο βαθμο...

Νασαι καλα....
Φίλε Κώστα στο χώρο της μουσικής δεν έχω πρόσβαση στο internet και μου είναι δύσκολο.

Μπορείτε να με ρωτήσετε ότι θέλετε σχετικά με τα μηχανήματα που παρουσιάσθηκαν και ευχαρίστως να σας απαντήσω.

Reaction score
371

Καταλαβαίνεις ότι από εδώ και ύστερα έχεις αναλάβει σιωπηρά να ενημερώνεις γιά τις όποιες ανανεώσεις των συσκευών σου.Ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που-σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- οι χαϊφαϊντελιστικές σου κεραίες έχουν αρχίσει να στρέφονται στην εύρεση Tidal...:126:
Ευχαρίστως να σας ενημερώνω για τις ανανεώσεις των μηχανημάτων μου αλλά οι πληροφορίες σου σχετικά με τα Tidal είναι λανθασμένες.
Μάλλον θα με μπερδεύεις με κάποιον άλλο.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

..... Με το hobby αυτό ασχολούμε από το 1974 .....
Βρε Μιχάλη, θα μου επιτρέψεις μία απορία:
Η η ηλικία σου δεν είναι 40 (που γράφει το προφίλ σου) η ασχολείσαι με το χομπι από 4 ετών!

Reaction score
371
Απάντηση: Re: Αφιερωμένο στον Βλάση

Μιχάλη μπράβο!Ωραία τα είπες για τα καλώδια.Έχουμε την ίδια άποψη..

Τα Guarneri Memento πώς σου φανήκανε το λίγο που συμβίωσες μαζί τους?Με τί τα έπαιζες?
Τα Guarneri Memento ήταν πράγματι πολύ καλά ηχεία. Τα έπαιξα με ενισχυτικά Cary (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία).

Είχαν μουσικότητα, ανάλυση και ισορροπία στον ήχο τους.
Το μόνο που τους έλειπε λόγω όγκου ήταν φυσικά το χαμηλό.
Επειδή ο χώρος μου ζητά μεγαλύτερα ηχεία, τελικά δεν τα κράτησα.
Πιστεύω όμως ότι σε χώρο 15-20τ.μ. θα είναι μιά χαρά.

Reaction score
371

Βρε Μιχάλη, θα μου επιτρέψεις μία απορία:
Η η ηλικία σου δεν είναι 40 (που γράφει το προφίλ σου) η ασχολείσαι με το χομπι από 4 ετών!
Η ηλικία μου είναι 53.
Δεν ξέρω πως μπήκε το 40. Εγώ πάντως δεν το δήλωσα ποτέ!!!

Reaction score
371

Και συνεχίζω με την έκφραση του φθόνου μου:138::138::

Φίλε Μιχάλη, πρέπει να καταλάβεις τους ιδιοτελείς σκοπούς για τους οποίους όλοι σ' αυτό το νήμα σου ζητάνε να γράψεις λεπτομέρειες για τα συστήματα που έχουν περάσει απ' τα χέρια σου: θα ήταν η εγκυκλοπαίδια του Hi-End σε ηλεκτρονική μορφή, χωρίς την ανάγκη πληρωμής δικαιωμάτων!!:142:

Και δεν είναι φθόνος Μιχάλη, ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ είναι - διευκρίνιση απαραίτητη για όσους έχουν την τάση να παρεξηγούν.

Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς εδώ όχι μόνο δεν έχουν ακούσει τα περισσότερα από τα αποκτήματά σου, αλλά δεν τα έχουν δει ούτε σε φωτογραφία ( φυσικά εμού περιλαμβανομένου)!!!

ΕΥΓΕ νέε μου!

Α!! Τώρα που πήρες φόρα, μην τολμήσεις να σταματήσεις!!!:136:

Φίλε rose.athens, τόσο εσένα αλλά και όλους τους υπόλοιπους συμφορουμίτες θέλω να σας ευχαριστήσω τόσο για τα καλά σας λόγια όσο και για το γεγονός ότι αντιμετωπίσατε τη παρουσίαση μου με τόσο θετικό και καλοπροαίρετο τρόπο.

Και όπως είπα, ευχαρίστως θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να έχει ο καθένας σας.

Και πάλι σας ευχαριστώ!!!

Reaction score
9

Μπράβο και από εμένα, με τόσα φοβερά μηχανήματα νόμιζα ότι έβλεπα την high-end έκθεση σε dejavu. Θα ήθελα να ρωτήσω τι rack χρησιμοποιείς για το κυρίως σύστημα.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.704

Για τον αγαπητο σε ολους μας Βλαση κ τους krell του...

Mister celebrity Kotsidius δεν παιζεσαι βρε θηριο...εγραψες....επρεπε ομως να με βαλλεις πανω στον Krell που ειμαι και ιδιοκτητης!!!!!!:143::143:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.836
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon