24/96 vs Vinyl

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Χρήστο καλημέρα
- Αν πρόσεξες απευθύνθηκα προς τον Λουκά.
- Όταν λέω βινύλιο και HD εννοώ σύγχρονη σχετικά, ΨΗΦΙΑΚΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ της RR και όχι μία από τις αναλογικές της που ψηφιοποιήθηκαν.
- Αυτό αναφέρεται στο site της RR για τα βινύλιά τους: Pure Analogue LPs. All RR LPs are officially out of print, and our warehouse hasn't any stock left.
- Συγνώμη αλλά θα επιμείνω στην άρνησή μου για συγκριτικά. Όποια άλλη βοήθεια θέλετε ευχαρίστως
Καλά κάνεις Θέμη και αρνείσαι. Γι αυτό τα βινύλια ξαναπήραν τα πάνω τους... :126:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
HP Interviews Classic Records' Michael Hobson

Και μέχρι ο Λουκάς μάθει να ανεβάζει αυτός φωτογραφίες, τον βοηθώ και βάζω την συνέντευξη του Michael Hobson στο TAS (5 σελίδες):

http://i712.photobucket.com/albums/ww128/ingognito/audio/TAS_RCA.jpg
http://i712.photobucket.com/albums/ww128/ingognito/audio/TAS_RCA2.jpg
http://i712.photobucket.com/albums/ww128/ingognito/audio/TAS_RCA3.jpg

copyright, Nextscreen, LLC, 2010
www.avguide/the-absolute-sound

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Βασιλη(vastsar), Λουκα, Γιαννη(flash) ειμαστε μεσα? θα κανουμε αυτη τη (χαζη) δοκιμουλα τελικα? θα περασουμε (εστω) καλα κανα 2ωρακι με λιγο κεφι κ αντε κ kαμια φωτο να γελασουμε η τ αφηνουμε?
Οχι τιποτα αλλο, μετα θα μας φανε ολοι οι υπολοιποι, οποιο κ ναναι το αποτελεσμα....:112:

Οχι εκεινο δεν καναμε καλα, το αλλο δεν καναμε καλα, η γλαστρα ηταν στραβα, το κρασι ηταν παλαιωμενο, το χαβιαρι μαυρο, το τζιτερ πολυ, οι φωτο χαλια κτλπ κτλπ...

Θα πρεπει μαλλον να παμε για ξεματιαγμα μετα...:138:

Παντως χθες βραδυ ακουσα 2 δισκους ολοκληρους και κανα 10-15 flacs επιλογη.Απ ολα εχει ο μπαχτσες..Σαν πουλακι κοιμηθηκα παντως μετα το Holy Cole Trio - Temptation.:144:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Γιάννη, κατέβασες από την HTDD τα τέσσερα (4) DD transfers της RCA? θα με ενδιέφερε η σύγκριση με τα βινύλια του Λουκά...

- http://www.highdeftapetransfers.com/category/47/
- http://www.highdeftapetransfers.com/category/99/
- http://www.highdeftapetransfers.com...-Chicago-Symphony-Orchestra-24{47}96-Purchase
- http://www.highdeftapetransfers.com...hestre-de-la-Suisse-Romande-24{47}96-Download

Reaction score
4.250

Γιαννη θα φερεις εσυ τους σκληρους? Εxω δυο γιγα (τζαζ και HD) τα εχω περασμενα μεσα στο Media player και απο την στιγμη που θα παιξουμε με amara η δικη μου λυση δεν προσφερεται (το να ξεβιδωσω το πλαιυερ δεν λεει).

Αν χρειαστει να κουβαλησω το πικαπ μου, να το κανω κι αυτο. Γενικα ομως, η μετακινηση ενος πικαπ ειναι πιο συνθετη υποθεση. Απλα σ αυτην περιπτωση θα ειχαμε και μια αλλη κατηγορια αναλογικου μεσου. Βεβαια πρεπει να σας πω οτι το πικαπ μου απο τοτε που του εβαλα την ZYX 50 Blue παιζει εξαιρετικα καλα.

Επισης μπορω να φερω και ενα ακομη dac (πιο φτηνο), μηπως και το αναλογικο τα βρει σκουρα με το WEISS :143:.

Παντως ειπαμε (οπως εκανε ευστοχα την παρατηρηση ο Χρηστος), παμε να περασουμε ενα ευχαριστο απογευμα με το χομπυ μας.

Τα οποιαδηποτε συμπερασματα μας δεν προκειται να πανε στο Πανεπιστημιο για διδασκαλια προς τους μαθητες.

Αφου ειπαμε, αρωστοι ειμαστε οσοι ασχολουμαστε με την υψηλη πιστοτητα, αλιως δεν θα γραφαμε και θα σκοτωνομασταν εδω μεσα, αλλα θα ακουγαμε την μουσικουλα μας μονοι η με παρεα και μεχρι εκει.

Απο την στιγμη της επισκεψης μας και μετα θα προτεινα το τοπικ να μεταφεροταν στην κατηγορια συγκριτικα - δοκιμες συσκευων.

Επειδη πλησιαζουν οι μερες πρεπει να κοιταξουμε πιο ζεστα τα της οργανωσης μας. Λουκα εντος της ημερας θα χτυπησω τηλ, ισως και να βρεθουμε για λιγο για να συνενοηθουμε για λεπτομερειες.

Προσδοκουμε και στην ελευση του αξιοτιμου προεδρου της ΕΒΒΕΕ.

Εκανα μια προταση για την ωρα συγκεντρωσης. Επειδη δεν διαπιστωσα καποια αρνηση. Οριστικοποιουμαι λοιπον.

Πεντε το απογευμα αυτης της Κυριακης (19/12). Μεχρι της 6 θα παιζουν ξεχωριστα τα μηχανηματα ετσι για ζεσταμα και μεχρι να ολοκληρωθει η προσελευση των πιστων η και απιστων:142:. Απο τις 6 θα αρχισουμε τα συγκριτικα. Εννοειται οτι μεχρι την Παρασκευη θα εχουμε καταληξει στο υλικο. Το βραδυ της Παρασκευης θα πρεπει να το δημοσιευσουμε για να εχουμε και την εγκριση των τεχνικων (Θεμης και σια).

Προσωπικα μ ενδιαφερουν κι αλλα πραγματα περα απο του αυστηρου συγκριτικου. Θα ηθελα να ακουσω τα ηχεια του Λουκα με δικη μου μουσικη και να εχω μια πιο σαφη γνωμη για τα κορυφαια SAUNDLAB. Αυτο βεβαια θα γινει με 3-4 κομματια μονο δειαρκειας λιγων δευτερολεπτων και με πηγη το σιντιπλαιυερ.

Επισης θα ηθελα και να συγκρινω καποια ανομοια πραγματα. Δηλαδη ενα απλο δισκακι πχ SANTANA - ABRAXAS. Σιντι με βινυλιο (φανταζομαι να υπαρχει). Γιατι ρε παιδια οταν παμε σε ενα δισκοπωλειο δεν του λεμε του πωλητη, δωσε το χ δισκακι που εχει αντιγραφει απο την ιδια μητρα που εχει αντιγραφει και το βινυλιο. Απλα μπαινουμε μεσα, διαβαζουμε το ονομα του καλλιτεχνη και το αλμπουμ κι αν μας κανει το χτυπαμε. Ετσι ειναι αγορασμενα τα 90% της συλλογης μας. Ε λοιπον να μην τα δουμε σε σχεση με εστω και με κορυφαιες ηχογραφησεις σε βινυλιο τι πουλια πιανουν?

Βινυλια θα φερω κι εγω, απο μη παρθενο υλικο:142:. Θα ερθω σε τηλεφωνικη επαφη με τους 2 Γιαννηδες για να εργανωθουμε σωστα.

Προσωπικα ειμαι ειμαι κατι παραπανω απο βεβαιος οτι θα περασουμε ενα πολυ καλο απογευμα που πολυς κοσμος θα το ζηλεψει.

Reaction score
59
Μα είπαμε θα γίνει ΑΛΛΑ θα πρέπει να αρχίσει στις 6μμ και οχι στις 5μμ. Έτσι λένε οι χρησμοί και είναι και καλοί. Περιμένω και της Δωδώνης για επιβεβαίωση των Πυθαγόρειων πήλινων αγγείων [συγνώμη γλαστρών ήθελα να πω] πίσω από τα ηχεία. Όχι όμως για τα SALLIE, [ακριβώς δίπλα από τα αγγεία], για τα οποία δεν έγινε λόγος μιας και δεν σχολιάστηκαν [μάλλον περασαν απαρατήρητα σαν ψιλά γράμματα] διότι δεν είναι αρμόδιο κανένα Μαντείο για αυτά. Eπιπροσθέτως τα SALLIΕ είναι προϊόν σύγχρονης επιστήμης που στηρίζεται στην αρχαία Ελληνική σκέψη. Ψιλά γράμματα! Λ.Σ.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Χρηστο δεν κατεβασα τιποτα.
Τουλαχιστον οχι απ αυτα που γραφεις.

Βασιλη θα φερω το λαπτοπ με Αμαρρα κ 2 σκληρους με κανα 2 τερρα μουσικες.
Ε , ολο κ κατι καλο θα χει μεσα εε??:126:

Παντως εχουμε σιγουρα εργα κ αλμπουμ που θα υπαρχουν και στα 2 φορμα πανομοιοτυπα.
Εχω κ πολλα studio masters και πολλα 24-96 και γενικα πολλα Flac και απο SACD 24-96 και απο απλα βεβαια cd τα οποια υπαρχουν κ σε βινυλιο ΙΔΙΟ

καποια που μου ερχονται τωρα (βεβαια ειναι παααρα πολλα που δεν τα θυμαμαι) ειναι Jazz at the pawnshop, ολα της Krall , Βuena Vista Social Club, Royal Ballet, Shechrazade, ολα της Patricia Barber, Madeleine Peyrroux,απο Μercury κλασσικη πολλα, Gilberto και πολλα ακομα...

ΚΤΕΟ ποτε περναμε για να προχωρησουμε με τη βουλα κανονικα??:138::138:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

.... καποια που μου ερχονται τωρα (βεβαια ειναι παρα πολλα που δεν τα θυμαμαι) ειναι:
Jazz at the Pawnshop, ολα της Krall, Βuena Vista Social Club, Royal Ballet, Shechrazade, ολα της Patricia Barber, Madeleine Peyrroux,απο Μercury κλασσικη πολλα, Gilberto και πολλα ακομα...
Sound good to me... :126:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Επισης θα ηθελα και να συγκρινω καποια ανομοια πραγματα. Δηλαδη ενα απλο δισκακι πχ SANTANA - ABRAXAS. Σιντι με βινυλιο (φανταζομαι να υπαρχει). Γιατι ρε παιδια οταν παμε σε ενα δισκοπωλειο δεν του λεμε του πωλητη, δωσε το χ δισκακι που εχει αντιγραφει απο την ιδια μητρα που εχει αντιγραφει και το βινυλιο. Απλα μπαινουμε μεσα, διαβαζουμε το ονομα του καλλιτεχνη και το αλμπουμ κι αν μας κανει το χτυπαμε. Ετσι ειναι αγορασμενα τα 90% της συλλογης μας. Ε λοιπον να μην τα δουμε σε σχεση με εστω και με κορυφαιες ηχογραφησεις σε βινυλιο τι πουλια πιανουν?

.
Μιας και αναφέρθηκες...έχω αυτό

και το έχω συγκρίνει με το αντίστοιχο ψηφιακό.η μέρα με τη νύχτα.φυσικά υπέρ του αναλογικού.είναι ένα απο τα βινύλια που με έκαναν να αρχίσω να βλέπω τη φάση της σημασίας του μάστερ:126:

κάποιος αναφέρθηκε και στο jazz at the pawnshop.επίσης το ψηφιακό του είναι αρκετά χειρότερο απο το αναλογικό του.επομένως η σύγκριση είναι ατυχής.

ένα ωραίο τέστ θα ήταν με 24/96 diana krall vs vinyl.έχω μία εντύπωση οτι η krall τα κόβει εξ αρχής ψηφιακά.γι αυτό ακούγονται και ωραία!!!!:137:

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Προτεινετε τοτε ποια ειναι τα "σωστα" αρχεια που πρεπει ν ακουσουμε.
Γιαννη απομωνοσε το "Nardis" Patricia Barber απο το cafe blye, θα επανελθω αργωτερα, εχω λιγο δουλιτσα.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Οι μηχανές του AVSite στο φούλ.
Σάββατο στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ, Κυριακή στην ANAKROUSIS...

Reaction score
4.250

Λουκα εχω απονωσει καποια σημεια απο τις προτασεις του Θεμη

"Διασφαλίστε, όπως ελέχθη, το βινύλιο να έχει προέλθει από απείρακτο το HD που θα συγκριθεί μαζύ του. (Δεν μπορώ να σας υποδείξω πως θα σιγουρευτείτε).

Συγκρίνετε μία πολύ καλή παλιά αναλογική σε βινύλιο που σέβονται οι αναλογικοί με μία σύγχρονη πολύ καλή HD (π.χ μία από τις ψηφιακές RR)

Αν συγκρίνετε μία σύγχρονη ψηφιακή HD παραγωγή που βγήκε και σε βινύλιο, τότε για να διασφαλιστείς οτι το μάστερ του βινυλίου είναι ακριβώς το ίδιο με το HD-αν φυσικά σου μένει κάποια αμφιβολία-μπορούμε να ψηφιοποιήσουμε ένα κομματάκι από το βινύλιο και να το συγκρίνουμε και οπτικά για πιο σίγουρα με το αντίστοιχο HD.
Όταν λέω βινύλιο και HD εννοώ σύγχρονη σχετικά, ΨΗΦΙΑΚΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ της RR και όχι μία από τις αναλογικές της που ψηφιοποιήθηκαν."

Μπορουν τα ανωτερω να διασφαλιστουν? Μπορεις να αναφερεις απο το υλικο που εχεις εσυ ο ιδιος καποια ενδεικτικα αλμπουμ (3-4 σε ροκ, τζαζ, φωνες, κλασικη) που να υπαρχουν ταυτοχρονως σε βινυλιο και σε 24/96. Με τον τροπο που αναφερει ο Θεμης? Εαν δεν υπαρχουν δεν χαλασε ο κοσμος, απλα να ξερουμε.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll