Ποιότητα προβολής στους κινηματογράφους.

Reaction score
4
Είκαι κάπως οξύμωρο να έχουμε καταντήσει τόσο ΄΄ψείρες΄΄ με την ποιοτητα της εικόνας στον προβολέα μας και οταν φτάνει η ώρα να επισκεφτούμε τις κινηματογραφικές αίθουσες να αρκούμαστε στην ποιοτητα της ταινίας η οποια συνοδεύεται πολλές φορές με έντονο κόκο, με θαμπάδες, γραμμές κτλ. Κάτι το οποιο αν θα το βλέπαμε στον προβολέα μας απλά θα βγάζαμε το dvd απο το Player και θα το επιστρέφαμε πισω στο videoclub με την μία. :116: ( το έχω κάνει)

Ηθελα να ρωτήσω κατα πόσο ειναι εφικτό κάποια στιγμή να έχουμε και στο πανι του κινηματογράφου ποιότητα HD στις ταινίες?
Ειναι κατι το οποιο δεν ειναι εφικτό λογω των μεγάλων διαστάσεων της προβολής?
Απο όσο ξέρω όλες οι ταινιες γράφονται σε HD μορφή απο τις μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες.

Σίγουρα στον κινηματογράφο σε κερδίζει η ΜΕΓΑΛΗ οθόνη και δεν δίνεις τοσο βάση στην ποιοτητα της εικόνας.

Δεν ξέρω τι παιζει με τις 3d ταινίες στο σινεμά. Δεν έχω δει ποτέ.
Έχω δει μόνο blu ray 3d και δεν έμεινα ευχαριστημένος. Παίζει πολύ είδωλο. :133:

Απο ήχο έχουμε πολλά forma στους κινηματογράφους και ειναι εντυπωσιακός. (Αν και βρίσκω τον ήχο σε ενα καλό home cinema ακόμα καλύτερο σε οτι αφορά την διασπορά του ήχου.)
Απο εικόνα όμως θα δουμε κάτι καλύτερο στο μέλλον?

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Απάντηση: Ποιότητα προβολής στους κινηματογράφους.

Το μελλον ειναι το 3d , εχεις χασει τα avatar, clash of the titans, residend evil, κ'αλλα , τουλαχιστον σε dolby 3d το αποτελεσμα κ' σε ποιοτητα εικονας ειναι εκπληκτικο :137:

Reaction score
41

Το μελλον ειναι το 3d , εχεις χασει τα avatar, clash of the titans, residend evil, κ'αλλα , τουλαχιστον σε dolby 3d το αποτελεσμα κ' σε ποιοτητα εικονας ειναι εκπληκτικο :137:

Στάθη, νομίζω πως όταν έστριβες έντονα τον δεξί καρπό σου είχες αποτελέσματα και πιο εντυπωσιακά και σίγουρα 3D :138:
Και την άκουγες και DTS-HD :142:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424

Στάθη, νομίζω πως όταν έστριβες έντονα τον δεξί καρπό σου είχες αποτελέσματα και πιο εντυπωσιακά και σίγουρα 3D
Και την άκουγες και DTS-HD
:138:
Νομιζω οτι καποιοι δεν πανε καθολου σινεμα:143:

Reaction score
383

Η εικονα σε σινεμα Digital IΜΑΧ παντως ειναι απιστευτη.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.301

Ποιοτική εικόνα σε cinema στην Ελλάδα εε;
Ανέκδοτο παλαιάς κοπής..
2 είναι τα ουσιαστικά προβλήματα.
α)Οι ίδιες οι κόπιες που έρχονται εδώ.Τις περισσότερες φορές είναι κακής ποιότητας ακόμα και σε προβολές που είναι ταυτόχρονες παγκοσμίως.Τι ακριβώς φταίει δεν ξέρω..

β)Εξοπλισμός αιθουσών.Παλαιές μηχανές που πολλές φορές δεν πέρνανε ούτε απο service ούτε απο το απαραίτητο καλιμπράρισμα.Κάποτε ήταν να έρθει σύστημα προβολής D-CINEMA αλλά δεν ξέρω αν έγινε τελικά η κίνηση.

Έχω πρόσφατό παράδειγμα με το Inception και το Deathly Hallows σε 2 διαφορετικές αίθουσες,όπου στην 2η περίπτωση μιλάμε για νέα αίθουσα(εβδομάδας),με κακή ποιότητα εικόνας και τις 2 φορές και ακόμα χειρότερο ήχο.Μάλιστα στο Deathly Ηallows κάτι έγινε και για περίπου 2-3 λεπτά ακούγαμε μονοφωνικά και σε εμφανώς χαμηλότερη ένταση!

Reaction score
4

Η εικονα σε σινεμα Digital IΜΑΧ παντως ειναι απιστευτη.
Καλα ποσα χρόνια εχω μεινει πίσω? Μονο στα village Παω και στα Ster. Που παίζει IMAX ?

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Καλα ποσα χρόνια εχω μεινει πίσω? Μονο στα village Παω και στα Ster. Που παίζει IMAX ?
Πουθενά-μην ανησυχείς:137:Για Αγγλία μιλάει ο Δημήτρης,
Liverpool-London....κάτι σαν αυτό:111:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Μάπα, μάπα το BFI ΙΜΑΧ, τα είπαμε! :138:
Αξίζει μόνο και μόνο για να δεις τα demo που παίζουν στην αρχή των προβολών..

Reaction score
1

Εγώ δεν πάω, γενικά αισθάνομαι περιορισμένος μέσα στην αίθουσα, θέλω να κάνω και τα τσιγάρα μου, να πάω για κατούρημα κλπ κλπ...ας είν' καλά τα blu :137:

Αντίθετα το καλοκαιρινό σινεμαδάκι μ' αρέσει, πίνεις και καμιά μπυρίτσα μερικά έχουν και μεζεκλίκια, παίρνεις και τον αέρα σου βρε αδερφέ :126:

Για τα προβολικά τους τώρα και τον ήχο τους...ας είν' καλά τα blu :137:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424

Πουθενά-μην ανησυχείς:137:Για Αγγλία μιλάει ο Δημήτρης,
Liverpool-London....κάτι σαν αυτό:111:

Αυτα ειναι..:444:

Reaction score
89
Re: Απάντηση: Ποιότητα προβολής στους κινηματογράφους.

Εγώ δεν πάω, γενικά αισθάνομαι περιορισμένος μέσα στην αίθουσα, θέλω να κάνω και τα τσιγάρα μου, να πάω για κατούρημα κλπ κλπ...ας είν' καλά τα blu

Αντίθετα το καλοκαιρινό σινεμαδάκι μ' αρέσει, πίνεις και καμιά μπυρίτσα μερικά έχουν και μεζεκλίκια, παίρνεις και τον αέρα σου βρε αδερφέ

Για τα προβολικά τους τώρα και τον ήχο τους...ας είν' καλά τα blu
εε καλα εσενα σε ξερουμε!!!! :143:

θες και τα ουισκια σου θες και τα κρεατικα σου να ριξεις κ καμμια χριστοπ@ν@γι@ εχεις κ την ακρατια αναθεμα σε θες κ τουαλετα!!:143:

εγω απλα παω να φαω λιγο ποπκορν κ να πω της γυναικας δες τωρα που προλαβαινεις γιατι σε λιγο θα σου στησω σπιτι σινεμα χαχαχαχααααααα :137:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα προβολής στους κινηματογράφους.

...εγω απλα παω να φαω λιγο ποπκορν κ να πω της γυναικας δες τωρα που προλαβαινεις γιατι σε λιγο θα σου στησω σπιτι σινεμα χαχαχαχααααααα :137:

Της το 'χεις πεί ; Το ξέρει ; Ή θα τρέχουμε στα επείγοντα να σου αφαιρέσουν τον προβολέα από το κρανίο ; :142::142:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.482
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα προβολής στους κινηματογράφους.

Της το 'χεις πεί ; Το ξέρει ; Ή θα τρέχουμε στα επείγοντα να σου αφαιρέσουν τον προβολέα από το κρανίο ; :142::142:
Λες τελικά να ήταν για καλό που δεν πρόλαβε εκείνο τον Οπτόμα, γιατί θα γινόταν Ο-πτώμα?:143:

Reaction score
4

Πόσο χαίρομαι κατι τέτοιες στιγμές που δεν έχω σύζυγο με βερα στο χέρι. :116:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.482
Θέλει τρόπο.
1. Πριν το γάμο περνάει από test drive, πχ καμμιά hiend έκθεση δεν θάταν κακό...
2. Αν δεν πρόλαβες και είσαι ήδη με τη θηλειά στο λαιμό, ΠΟΤΕ δεν αγοράζεις καινούριο μηχάνημα (κι ας είναι το πρώτο που ήρθε στην Ελλάδα), ΠΟΤΕ δεν το βάζεις στο σπίτι με τις κούτες. Αν έχεις και κανα καλό φίλο, στο φέρνει στο σπίτι για "δοκιμή" και σχεδόν στο χαρίζει γιατί πήρε καινούριο. (ΥΓ. ΠΡΟΣΟΧΗ ο φίλος να μην είναι λιγούρης και καρφωθεί να "χαλβαδιάζει" το καινούριο σου μηχάνημα.

Αν όλα τα παραπάνω δεν πιάσουν τότε:
1. Μαξιλαράκι στην πλάτη για τις επιπτώσεις της παντόφλας.
2. Κράνος.... για πιο ψηλά.

Τελικά δεν είναι άσχημο να είσαι ανύπαντρος:138::141: (ευτυχώς η δική μου έχει εκπαιδευτεί, αλλά δυστυχώς πάντα υπάρχουν όρια)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.482
Και για να τελειώσω το off-topic, επειδή είναι δύσκολο να τρέχεις στα Λονδινο-Λίβερπουλ, στο σπίτι είναι ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.172
Members
38.301
Νεότερο μέλος
902 TV