Στην γωνια του antkots

Reaction score
6
Λοιπόν θα τολμήσω να σε καλέσω στο σπίτι, αλλά θα μου φέρεις παραμάσκαλα 2 πικάπια σου όποια σ αρέσουν περισσότερο... Γαλακτομπούρεκο μη φέρεις γιατί θα σε περιμένει!
Πάω γιατί ...ανήκω πλέον στο Μορφέα και δεν το παλεύω!!
Καλό βράδυ!:605:

ΠΟΙΟΣ ΜΟΡΦΕΑΣ...:142:.ΤΟ.... ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ:136::136:ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ....

Reaction score
6
ΜΑΣ αρεσει :136:το γαλακτομπουρεκο.......(πικαπ)
αλλά....θελουμε να ειναι φρεσκο...
αλλά θελουμε να ειναι τραγανο το απεξω
αλλά θελουμε να ειναι μαλακο το απο μεσα
αλλά το θελουμε και ζεστο
αλλά το θελουμε και οχι τοοοσο γλυκο
αλλά το θελουμε απο το ΚΟΣΜΙΚΟΝ η απο αυτο των φιλων SUDOKU και Παπα.
ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ και...ΕΛΑΦΡΥ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΧΑΙΝΕΙ:136:
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ...

μηπως θελουμε να μας φερει το γαλακτομπουρεκον και τιποτις νεαρες υπαρξεις..για επιδορπιο ? :143:χε χε...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.845
Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Γαλακτομπούρεκο;

Σλουρπ...:404:

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Μετά την επιστροφή του Αντώνη από τις διακοπές, θα ήθελα να γράψω δυο λόγια όσον αφορά στις εντυπώσεις μου από την σύντομη ακρόαση του συστήματός του...

Κατ' αρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντώνη για την πρόσκλησή του και τα καλά του λόγια...Φυσικά το ίδιο ισχύει και με μένα...χάρηκα πολύ που γνωριστήκαμε, ακούσαμε μουσικές και τα είπαμε...

*-*-*-*-*-*

Αν και είμαι αρκετά εξοικειωμένος με την ακρόαση κορυφαίων συστημάτων, όντας μέλος στο γνωστό club που κατά πλειοψηφία στελεχώνεται από κατόχους τους, η ευκαιρία να ακούσω ένα 'μεγάλο' σύστημα είναι πάντα για μένα μια πρόκληση... Ας ξεκινήσω λοιπόν...

Κατ' αρχάς συμφωνήσαμε να μην ακούσουμε αναλογικό, αναγνωρίζοντας την τεράστια διαφορά του φθηνού επαγγελματικού ΜΚΙΙ, όντας σε μια παντελώς διαφορετική και υποδεέστερη κατηγορία από το υπόλοιπο setup...

*-*-*-*-*-*

Ξεκινώ λοιπόν με την διαπίστωση πως το συγκεκριμένο σύστημα έχει 'μεγάλο ήχο'... Τα ογκώδη ηχεία έχουν δέσει με τους τερατώδεις BRYSTON σε ένα δυναμικό-κτηνώδη συνδυασμό όπου, σε νορμάλ συνθήκες, το ένα συμπληρώνει το άλλο, ενώ σε τραβηγμένες-ακραίες συνθήκες αλληλοεξαντλώνται και φθάνουν ή ξεπερνούν τα όριά τους... Αν και τα bryston δεν τα θεωρώ αυτό που λέμε απόλυτες hi-end μηχανές, ο συνδυασμός τους με τα JBL ήταν εξαιρετικά ταιριαστός...

Το σύστημα ακούστηκε με διάφορες επιλογές εκατέρωθεν... Ο ιδιοκτήτης έδωσε περισσότερο βάρος στην ένταση και τη δυναμική του συστήματος, επιλέγοντας ανάλογο πρόγραμμα και ανάλογες στάθμες, εγώ αντίθετα προτίμησα να ανακαλύψω άλλες παραμέτρους όπως η μουσικότητα, η ανάλυση, οι χροιές και το συναίσθημα που μπορούσε να αποδώσει... Αμφότεροι οι συνδυασμοί ήταν πετυχημένοι...

Η ανάλυση και η λεπτομέρειες που ανέδειξε το σύστημα κινήθηκαν σε πολύ καλά επίπεδα, χωρίς να φθάσουν σ' αυτόν τον τομέα τα κορυφαία Wilson Alexandria, Martin Logan CLX ή Magnepan MG 20.1 ...

Oι χροιές φυσικότατες, με την ανοιχτοσύνη και τον αέρα που αποδίδουν οι κόρνες... Οι μοναχικές φωνές, ανδρικές και γυναικείες, αρκετά φυσικές και υγρές, το ίδιο και οι ηλεκτρακουστικές κιθάρες και τα πιάνα... όλα αυτά σε έναν συνδυασμό δυναμικής και μουσικότητας αρκετά κοντά στον όρο 'κορυφαίος', με το σύστημα όμως να έχει ένα δικό του χαρακτήρα στην απόδοση κάθε επί μέρους τομέα, έτσι ώστε να μην μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν 'monitor',...

H solo drums, αγαπημένο track του ιδιοκτήτη παιγμένο σε ακραίες στάθμες, αποδόθηκε σαν σε live, από ακριβές πανίσχυρο και καλοστημένο Ρ.Α. Το ίδιο και ρυθμικά ηλεκτρικά jazz-rock θέματα, όπου εκεί το σύστημα έδειξε τις φοβερές δυνατότητες πρόσληψης ισχύος και απόδοσης(ανώδυνα και αβίαστα) εξαιρετικών επιπέδων δυναμικών...

Στο σημείο αυτό θα ήθελα, εξαντλώντας την αυστηρότητα και την παραξενιά μου και με πλήρη γνώση της ποιότητας και της αξίας του συστήματος, να προσθέσω κάποιες μικρές παρατηρήσεις, όχι απαραίτητα 'αρνητικά' σημεία, σύμφωνα πάντα με τη δική μου γνώμη και με φιλική πάντα διάθεση...

Διέκρινα μια επιλεκτικότητα στις ηχογραφήσεις, πράγμα που παρατήρησε και έτερος συνακροατής μας...(Dianna Krall) Επίσης σε πολύ απαιτητικό πρόγραμμα με Organ works το μπάσο δεν αποδόθηκε βέλτιστα παρά τις μεγάλες διαστάσεις της μονάδας χαμηλών και της καμπίνας...

Ένα άλλο σημείο, πράγμα που ανέφερα και στον Αντώνη, ήταν η απουσία κάποιας λάμπας στην αλυσίδα αναπαραγωγής, η απουσία της οποίας στέρησε σε κάποιες ηχογραφήσεις την μουσικότητα και το feeling...

Όμως, η μεγαλύτερη παρατήρηση που έχω να κάνω, που εισέπραξα σε όλα τα ακούσματα(ιδιαίτερα σε χαμηλές στάθμες), τόσο σε χορωδιακή μουσική, όσο και σχεδόν σε όλα τα άλλα Tracks, είναι μια ασάφεια, ένα μπέρδεμα, μια έλλειψη εστιασμού, στερεοφωνικής εικόνας και σκηνικής παρουσίας του συστήματος που έχει να κάνει καθαρά με τον χώρο και την τοποθέτηση...

Το σύστημα όντας στημένο σε έναν πολύ όμορφο ζωντανό και μεγάλο χώρο σπιτιού, ασύμμετρα, έχει το δεξί κανάλι του εγκλωβισμένο σε ένα κλειστό χώρο σχήματος 'Π', εκεί όπου είναι τοποθετημένο και το rack με τα μηχανήματα... Το αποτέλεσμα είναι, βοηθώντας και η παντελής έλλειψη αποσβεστικών, να 'λουπάρουν' οι αντανακλάσεις του καναλιού αυτού σ' ένα χαοτικό συνονθύλευμα, δημιουργώντας αυτό το κομφούζιο και την ασάφεια... Αντίθετα, το αριστερό κανάλι, όντας ελεύθερο στον αχανή χώρο, συμπεριφέρονταν φυσιολογικότερα, όχι όμως τέλεια..

Αρκετές φορές, μάταια προσπαθούσα να εστιάσω και να βρω το κέντρο της εικόνας μετακινώντας τον εαυτό μου στη θέση ακρόασης... Αυτό φυσικά το γνωρίζει ο Αντώνης, ο οποίος δικαιολογημένα επιλέγει τις περισσότερες φορές υψηλές στάθμες ακρόασης έτσι ώστε να υπερτερεί ο άμεσος ήχος του πολλαπλώς και άναρχα ανακλώμενου... Αυτό είναι και το σημείο είναι που πιστεύω πως ευθύνεται και για τις πιο πάνω παρατηρήσεις μου... Έχω την πεποίθηση πως το σύστημα αυτό θα ανέβαζε κατακόρυφα την απόδοσή του στημένο σε κάποιον καταλληλότερο χώρο... Όμως εδώ την επιλογή την έχει ο ιδιοκτήτης και είναι απόλυτα σεβαστή...

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά τον Αντώνη για την φιλοξενία, την ωραία κουβέντα και ευκαιρία που μου έδωσε ν' ακούσω το τόσο ενδιαφέρον σύστημά του... Μάνος...
Mανο καλημερα,καταρχην θελω να σε ευχαριστησω για τον χρονο που διεθεσες και για να ακουσεις το συστημα μου και για να το περιγραψεις εδω.
Σιγουρα το προβλημα του χωρου μου ειναι μεγιστο,το ξερω και μου το εχουν πιστοποιησει πολλοι και καλοι φιλοι,λεω καλοι φιλοι διοτι ελαχιστοποιουνται οι γνωμες που εμπεριεχουν κακιες και ζηλιες.
Ο χωρος ομως ο συγκεκριμενος ειναι εως αδυνατον να τροποποιηθει λογω οικογενειας μου (αλλωστε οι περισσοτεροι το αντιμετωπιζουν αυτο).
Αυτο ομως που εχω να πω ειναι οτι για πρωτη φορα επροχθες τα μηχανηματα ηταν επι 10ωρου βασεως σε λειτουργεια με αποτελεσμα ο ηχος ο οποιος ακουσα (για πρωτη φορα οσο εχω το συστημα) ηταν αλλος (μπορει να το βεβαιωσει και ο Κωστας).
Εφυγαν οι σκληραδες ηρθε το συναισθημα,και για πρωτη φορα το θηριο ακουστηκε και μελωδικο!!!
Σε ερωτηση οχι μονο μεταξυ των παρεβρισκομενων αλλα και μη,η γενικη αποψη ειναι οτι τα ηχεια τουλαχιστον ειναι καρααστρωτα.
Οταν δε αναπολω την πρωτη φορα που τα συνδεσα με τον Ν.Αρβανιτακη,το μονο που θυμαμαι ηταν η απογοητευση στα βλεματα μας και η απορια,μα γιατι μπουμαρει,που ειναι η εικονα,γιατι ξυνει γιατι γιατι........
Οσο περναει ο καιρος τα ηχεια δειχνουν εναν αλλο χαρακτηρα,χαρακτηρα που ποτε δεν περιμενα απο τετοιας μαρκας ηχειο (τα ειχα σχεδον ολα τα jbl).
Eλπιζω οταν το ηχειο φτασει και ξεπερασει τις 500-600 ωρες να ακουσω και κατι αλλο,που συμφωνα μεχρι τωρα αναλογικα εχω παρει.
Θα χαρακτηριζα το ηχειο αυτο "χαμαιλεωντα",ειναι απλα υπεροχο και απροβλεπτο και θεωρω τον ευατο μου τυχερο που μπορεσα και το αποκτησα.

Reaction score
460

Ευχαριστω για τις αποψεις του καθε ενος φιλου οι οποιες ειναι ιδιαιτερα εκτιμητεες απο μενα.
Θα μπορουσε καποιος να καταθεσει την αποψη του για το ερωτημα που εθεσα?
Δηλ μεταξυ των δυο πλατω(clear-transrotor).
Μανο θα ηθελα και την δικη σου αποψη εαν ειναι δυνατον.
Φιλε caravelle πιστευεις οτι ενα 1210μκιι θα παιξει καλυτερα απο ενα clear audio innovation?
Δεν με ενδιαφερει σε τι ποσοστο θα παιξει καλυτερα ρωταω εαν θα παιξει με απολυτα κριτηρια καλυτερα.
Στα επιπεδα που μιλαμε ξερουμε ολοι λιγο πολυ οτι για να παμε λιγο παραπανω (ηχητικα) πρεπει να δαπανησουμε αρκετα δυσαναλογα ποσα (χρηματικα) απο την αποδωση που τελικα θα παρουμε,αυτο ομως ειναι το παλιοχαιεντ και σταματημο δεν εχει!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Η μονη σωστη απαντηση ειναι "ματια κλειστα".

Οτιδηποτε αλλο ειναι βαθεια υποκειμενικο .
Και να θυμασαι.Οτι και να παρεις θα υπαρχει κατι καλυτερο.Αν οχι για σενα ,σιγουρα για καποιους αλλους,που θα ηθελαν να αγορασουν με τα λεφτα σου για σενα.

Ανιδιοτελως φιλικοτατα.

Reaction score
2.248

1)WOW & FLUTTER:

MK2: 0,035 (IEC 98A WEIGHTED).

INNOVATION:

0,042 (IEC WEIGHTED).(Ο κατασκευαστής δεν το δίνει αλλά δημοσιεύει test του hi fi world, με μετρήσεις, στην επίσημη ιστοσελίδα του).

2)SPEED ACCURACY:

MK2: 0,002

INNOVATION: 0,05

3)RUMBLE: Δυστυχώς καμία αναφορά για το innovation.

To MK2: - 78 db

:107:
Δεν θα ήθελα και εγώ Κώστα να μπω σε τεχνικά θέματα στο νήμα του φίλου Αντώνη αλλά δεν μπορώ να το αφήσω να πέσει κάτω
και να μιλάμε για rumble και w&f σαν την "πανάκεια" των πικάπ

Το ότι δεν αναφέρει το rumble σημαίνει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ή EINAI MH ΜΕΤΡΗΣΙΜΟ. Μιλάμε για ένα μαγνητικό πηγάδι και για ένα μοτέρ εκτός έδρασης. Τι να μετρήσουν δηλαδή? Τον θόρυβο και κραδασμούς κατά την περιστροφή λόγο τριβής σε κάτι που τρίβεται? :139:

Σαν να λέμε αντίσταση του αέρα σε κενό αέρος ένα πράγμα!

Reaction score
460

Δεν θα ήθελα και εγώ Κώστα να μπω σε τεχνικά θέματα στο νήμα του φίλου Αντώνη αλλά δεν μπορώ να το αφήσω να πέσει κάτω
και να μιλάμε για rumble και w&f σαν την "πανάκεια" των πικάπ

Το ότι δεν αναφέρει το rumble σημαίνει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ή EINAI MH ΜΕΤΡΗΣΙΜΟ. Μιλάμε για ένα μαγνητικό πηγάδι και για ένα μοτέρ εκτός έδρασης. Τι να μετρήσουν δηλαδή? Τον θόρυβο και κραδασμούς κατά την περιστροφή λόγο τριβής σε κάτι που τρίβεται? :139:

Σαν να λέμε αντίσταση του αέρα σε κενό αέρος ένα πράγμα!
Γιατι να μην μπεις σε τεχνικα θεματα βρε Γιωργο,ειναι σημαντικα αυτα που ακουγωνται.
Η παρατηρηση σου ειναι πολυ σωστη,πως να μετρησεις κατι που δεν μετριεται?

Reaction score
11

Γιατι να μην μπεις σε τεχνικα θεματα βρε Γιωργο,ειναι σημαντικα αυτα που ακουγωνται.
Η παρατηρηση σου ειναι πολυ σωστη,πως να μετρησεις κατι που δεν μετριεται?
Όταν κάτι είναι μη μετρήσιμο ο κατασκευαστής το αναφέρει ρητά: "μη μετρήσιμο".

Αν δεν πείθεσαι να κάνω την διαδικασία και να σου παραθέσω του GALE του 1970, με μαγνητικό πηγάδι, που γράφει: "μη μετρήσιμο με τα σημερινά μέσα".

Reaction score
11

Φιλε caravelle πιστευεις οτι ενα 1210μκιι θα παιξει καλυτερα απο ενα clear audio innovation?
Με την εξαίρεση του θέματος της ακουστικής ανάδρασης στο οποίο και εγώ κάνω κάποια κριτική και όπου το αποτέλεσμα είναι ακαθόριστο, (είδες το νήμα ΜΚ1 VS MK2;), και με βάση τις προδιαγραφές, το ΜΚ2 σαφώς και θα παίξει καλύτερα!

Το χαμηλότερο WOW & FLUTTER και η καλύτερη ακρίβεια περιστροφής ακούγονται!

Η ακουστική ανάδραση δυστυχώς είναι ένα πολύπλοκο θέμα που δεν μπορεί να εκφραστεί με ένα νούμερο, αλλά, υπάρχουν πάντα λύσεις. Το ΜΚ2 έχει ειδική πρόβλεψη για το θέμα, αλλά σηκώνει βελτιώσεις. (Δες και το ΜΚ1 VS MK2).

Στον λογαριασμό δεν βάζω βραχίονα-κεφαλή-phono, όπου υπάρχουν άπειρες επιλογές και για τα δύο.

Reaction score
11

Βρε μια χαρα τα λες, πικαπ και παλι πικαπ, αλλα 40 να ρωτησεις 40 διαφορετικους ηχους θα σου φτιαξουν με τα πικαπ. Ποιος ειναι ο σωστος?
Μα...αυτός ενός TECHNICS!

Φίλε Κώστα την μαρτυρία ενός από τους πλέον ειδικούς στην Ελλάδα, του ChrisHat, (post # 167), την διάβασες;

Έχει έξτρα βαρύτητα, γιατί ο άνθρωπος, όπως φαίνεται από το κείμενό του, καθόλου δεν είχε θετική διάθεση υπέρ της TECHNICS αν και στο studio η επιλογή του SP-10 δεν μπορεί να ήταν τυχαία! Το LINN SONDEK ήθελε να παινέσει και, άθελά του, μίλησε για το Άγιο Δισκοπότηρο του χαιφιντελισμού! Απόδοση, σχεδόν, όμοια με του master tape!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Στην γωνια του antkots

Με το στανιο ολοι να παρετε mk2!! τελος!
Συγνώμη αλλά ο antkots το έχει ήδη το MK2.

Kαι επειδή με τα εμπορικά εγώ δεν έχω καμία σχέση, να διευκρινίσω: δεν προτείνω το MK2 αλλά το MK1, που έχει καταργηθεί εδώ και 30 χρόνια, και έτσι ουδείς μπορεί να με κατηγορήσει! Άλλωστε οι προδιαγραφές του SP-10 των studio, συμπίπτουν με του MK1!

(Είδες στο αφιέρωμά μου στο ΜΚ1 την ΗΕΑD ON σύγκριση ΜΚ1 VS MK2, που απ' όσο ξέρω, για πρώτη φορά επιχειρείται;).
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=68231&page=15

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Στην γωνια του antkots

to wow & flutter μετριέται πάνω στο μοτέρ?όχι πάνω στο πλατό?
Στα μεν DD, όπου το μοτέρ-πλατώ είναι ένα, μετριέται στο πλατώ.

Στα BD μετριέται στο μοτέρ. Επειδή ο ιμάντας πάντα έχει κάποια ενδοτικότητα, η ονομαστική τιμή που ανακοινώνεται, έστω και ελάχιστα, είναι καλύτερη από την πραγματική, αυτή δηλαδή που παραδίδει το πλατώ όταν παίζει.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Στην γωνια του antkots

Στα μεν DD, όπου το μοτέρ-πλατώ είναι ένα, μετριέται στο πλατώ.

Στα BD μετριέται στο μοτέρ. Επειδή ο ιμάντας πάντα έχει κάποια ενδοτικότητα, η ονομαστική τιμή που ανακοινώνεται, έστω και ελάχιστα, είναι καλύτερη από την πραγματική, αυτή δηλαδή που παραδίδει το πλατώ όταν παίζει.

α γιατί εγώ ήξερα οτι ο ιμάντας αποροφάει τους κραδασμούς του μοτέρ(rumble) και τις ταλαντώσεις του δρομέα που δημιουργούν το wow & flutter.
είχα επίσης μια εντύπωση οτι γι αυτό έγιναν και της μόδας τα BD.
τί να πείς τώρα..θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε...:142:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στην γωνια του antkots

α γιατί εγώ ήξερα οτι ο ιμάντας αποροφάει τους κραδασμούς του μοτέρ(rumble) και τις ταλαντώσεις του δρομέα που δημιουργούν το wow & flutter.
είχα επίσης μια εντύπωση οτι γι αυτό έγιναν και της μόδας τα BD.
τί να πείς τώρα..θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε...:142:
Καλά θα κάνεις να τα ξεχάσεις γιατί τα έχεις μάθει λάθος!

1)Για το rumble αυτό που λες ισχύει!

2)Για το wow & flutter: ο ιμάντας αγωνίζεται να κρατήσει σταθερή την περιστροφή, αλλά μπαίνει σε μία διαδικασία ταλάντωσης, (φαινόμενο ελατηρίου).

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στην γωνια του antkots

Καλά θα κάνεις να τα ξεχάσεις γιατί τα έχεις μάθει λάθος!

2)Για το wow & flutter: ο ιμάντας αγωνίζεται να κρατήσει σταθερή την περιστροφή, αλλά μπαίνει σε μία διαδικασία ταλάντωσης, (φαινόμενο ελατηρίου).

δηλαδή είσαι σίγουρος οτι έχεις δεί μετρήσεις στο πλατό και πράγματι υπάρχουν ατέλειες του ιμάντα?:126:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στην γωνια του antkots

δηλαδή είσαι σίγουρος οτι έχεις δεί μετρήσεις στο πλατό και πράγματι υπάρχουν ατέλειες του ιμάντα?:126:
Δες τις προδιαγραφές των ιμάντων όπου πάντα δίνεται ένα όριο ενδοτικότητας.

Πάντα σε ότι λέω είμαι σίγουρος! Αλλιώς λέω "ίσως", "πιθανόν", κ.τ.λπ..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.285
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.