Article: Μια βραδιά στου ΗχοΜάρκου...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.019
Απάντηση: Μια βραδυα στου ΗχοΜαρκου

Το βραδυ θα ξυπνησει τωρα.

Αμα σε πιάσω στα χέρια μου ........:138:
Τι είπες οτι θέλεις? βραχίωνα? καπάκι?
Ανακαλωδίωση βραχίωνα?
Καλά θα πω του αρχιμανδρίτη να σου το χαλάσει τελείως .:142:
Και αν δεν μπορέσει , θα βάλω εγω ο ίδιος το χεράκι μου . Παλιοκουφάλα.
Που να βαράς τον κώλο σου κάτω , τέτοιο ηχο που εχω εδω με τους αυλούς και τον sansui δεν πρόκειται ποτέ να έχεις ρε , παλιοjblάκια.:142:

Reaction score
1.815
Re: Μια βραδυα στου ΗχοΜαρκου

Γιάννο δηλαδή ανακαλωδίωσες το νεο βραχίονα του Technics με Cardas και έβαλες VDH μεταξύ προ και τελικού?? Η μεγάλη διαφορά σου ήρθε από την ανακαλωδίωση του βραχίονα??
Από το βραχίονα μέχρι τον προενισχυτή τι καλώδιο του βάλατε?? Για τα RCA λέω..

Ρε συ... έγινες χαλιεντάς κι εσύ?? Πωπω... χάλασε η "πιάτσα"!!!:142::143:

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Μια βραδυα στου ΗχοΜαρκου

Το θεμα δεν ειναι ποτε θα ξυπνησει αλλα αν θα θυμαται τι ελεγε το πρωι.

Βασιμες πληροφοριες αναφερουν οτι ψαχνει NOS :113: ledakia για τον Sansui :135::135:
:143::135::143:

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Μια βραδυα στου ΗχοΜαρκου

Γιάννο δηλαδή ανακαλωδίωσες το νεο βραχίονα του Technics με Cardas και έβαλες VDH μεταξύ προ και τελικού?? Η μεγάλη διαφορά σου ήρθε από την ανακαλωδίωση του βραχίονα??
Από το βραχίονα μέχρι τον προενισχυτή τι καλώδιο του βάλατε?? Για τα RCA λέω..
Ρε συ... έγινες χαλιεντάς κι εσύ?? Πωπω... χάλασε η "πιάτσα"!!!:142::143:
Ανακαλωδιωθηκε ο καινουργιος βραχιονας με Cardas 33 AWG καλωδιο, μπηκε στην εξοδο του βραχιονα VDH D-502 και στην ακρη ειδικα για την περιπτωση RCA πολυ χαμηλης μαζας της ΑUDIOQUEST.
Μεταξυ προ και τελικου μπηκε ενα καλωδιο CARDAS five-C το οποιο το ειχα εγω και καθοταν στην ακρη...

Reaction score
11

Kαι για δυσθεώρητα ύψη, "at any price", ας τολμήσω να προτείνω και αυτό:

http://www.kabusa.com/ps1200.htm

η αυτό που λέει και το "hi fi world": (μετασχηματιστής έξω για μηδενικό θόρυβο hum σε χαμηλοέξοδες κεφαλές mc, μηδενισμός προβλήματος αστάθειας regulator λόγω quartz/κακής τροφοδοσίας).

http://www.soundhifi.com/sl1200/SL1200%20PSU.htm

Προσοχή να είναι 220 V ! (Αν και απ΄ότι βλέπω είναι, αλλά...).

(Άντε μπας και τα καταφέρετε και φτάσετε το MK 1 :142:)

:107:

Reaction score
1.815

ps Ο ΗΧΟς που άλαξε με τα interconect προ τελικού είναι όλα τα λεφτά.
Ααααλλο πράμα .
Ενώ ο ήχος του βραχίονα απογείωσε το sl
Tο είπε και ο ίδιος ο Παππάς , αν το sl παίζει άτσι ,τόττε τι τα θέλουμε τα κυριλέ πλατώ?Μιλάμε για μια απίστευτη ζωντάνια παιδιά που όμοιά της απλά δεν υπάρχει.
Ναι ολα αυτά τα έκαναν τα kardas στον βραχίονα. ναι εν μέρη το έκαναν και τα vdh μεταξύ πρό και τελικού , Αλλα τελικά εγω ακούω τόσο καλά μουσικούλα που μου αρέσει που δεν παεει να.................................................................................................................................................................................................................
Κωστή τελικά έτσι είναι??????
Θα μας διαφωτίσεις με τα νεα δεδομένα???

Reaction score
1.685

Τα δεδομενα ειναι οτι δεν εχω ξανακουσει ποτε το sl να παιζει ετσι (λογικο ειναι αφου κανεις απο τους γνωστους κατοχους του δεν εχει κανει ανακαλωδιωση), ο ηχος ηταν απιστευτα ζωντανος χωρις ιχνος σκληραδας η λαμπροτητας και τσιριδας οπως το ειχατε ακουσει παλιοτερα, ακουγες μονο αυτα που υπαρχουν στην ηχογραφηση και τιποτα παραπανω με τρομερη αναλυση, ταχυτητα, παλμο και απιστευτα σφιχτο και εκτεταμενο χαμηλο.
Μπορουσες να ανοιγεις και να ανοιγεις οσο ηθελες και να λες δωσε κι αλλο δεν με ενοχλει τιποτα.
Οι μεσαιες και τα ψηλα απλα απιστευτα, θα ελεγα μαλιστα και δημοσια (οπως ειπα στον Γιαννη) οτι εχτες "λατρεψα" το συστημα του, οτιδηποτε με ξενισε στην πρωτη ακροαση απλα δεν υπηρχε, ολα ηταν ΜΑΓΙΚΑ....

Προσωπικα συνηστω ανεπιφυλακτα αυτην την αναβαθμιση ακριβως με τα ιδια καλωδια, (οικονομικοτατα) το SL δειχνει να τα παντρευεται και να ζει μαζι τους δια βιου κατω απο μια περιεργη χημεια που κανει τον συνδυασμο πραγματι εκτος συναγωνισμου για την κατηγορια του αλλα και πιο πανω.

Βεβαια δεν πρεπει να ξεχναμε τα εγγενη προβληματα του SL, (κυριως το σφαλμα αναγνωσης) αλλα αυτα θα μπορουσαν να ειναι σε δευτερη μοιρα.
Στην παρουσα φαση απλα τα ξεχνας και ακους μουσικη....

Reaction score
1.815

Τα δεδομενα ειναι οτι δεν εχω ξανακουσει ποτε το sl να παιζει ετσι (λογικο ειναι αφου κανεις απο τους γνωστους κατοχους του δεν εχει κανει ανακαλωδιωση), ο ηχος ηταν απιστευτα ζωντανος χωρις ιχνος σκληραδας η λαμπροτητας και τσιριδας οπως το ειχατε ακουσει παλιοτερα, ακουγες μονο αυτα που υπαρχουν στην ηχογραφηση και τιποτα παραπανω με τρομερη αναλυση, ταχυτητα, παλμο και απιστευτα σφιχτο και εκτεταμενο χαμηλο.
Μπορουσες να ανοιγεις και να ανοιγεις οσο ηθελες και να λες δωσε κι αλλο δεν με ενοχλει τιποτα.
Οι μεσαιες και τα ψηλα απλα απιστευτα, θα ελεγα μαλιστα και δημοσια (οπως ειπα στον Γιαννη) οτι εχτες "λατρεψα" το συστημα του, οτιδηποτε με ξενισε στην πρωτη ακροαση απλα δεν υπηρχε, ολα ηταν ΜΑΓΙΚΑ....

Προσωπικα συνηστω ανεπιφυλακτα αυτην την αναβαθμιση ακριβως με τα ιδια καλωδια, (οικονομικοτατα) το SL δειχνει να τα παντρευεται και να ζει μαζι τους δια βιου κατω απο μια περιεργη χημεια που κανει τον συνδυασμο πραγματι εκτος συναγωνισμου για την κατηγορια του αλλα και πιο πανω.

Βεβαια δεν πρεπει να ξεχναμε τα εγγενη προβληματα του SL, (κυριως το σφαλμα αναγνωσης) αλλα αυτα θα μπορουσαν να ειναι σε δευτερη μοιρα.
Στην παρουσα φαση απλα τα ξεχνας και ακους μουσικη....
Κώστα πιο είναι το κόστος των καλωδίων που χρησιμοποιήσατε στο SL??

ΣΣ: Έγινες κι εσύ άρρωστος με το SL κι ο Μάρκου με τα καλώδια!!!!:142::143:

Reaction score
1.685

Ασφαλως δεν εγινα αρρωστος με το SL, απλα το θεωρω οπως παντα ενα αξιοπρεπες πικαπ για την κατηγορια τιμης του.

Το κοστος ειναι, 25 ευρω περιπου τα καλωδια της ανακαλωδιωσης και 40 ευρω το μετρο (και για τα δυο καναλια) το VDH στην εξοδο του βραχιονα. Τα RCA βυσματα ειναι της επιλογης του καθενος αλλα δεν μπορει να ειναι του ενος ευρω...

Reaction score
11

Ειδικά στο θέμα των καλωδίων βραχίονα του ΜΚ 2, υπάρχει το εξής θέμα: είναι για τις στάνταρ χωρητικότητες των mm κεφαλών.

Αν βάλουμε mc χρειάζεται προσαρμογή! Κάτι με το οποίο ελάχιστοι ασχολούνται!

Κάποια ακόμα στοιχεία σχετικά από την KAB:

"2. The wand wire must be sonically neutral. Most of what people hear in the upper registers can be layed at the feet of the wand wire. For the '1200, in the MK2 and MK5 models, this is a tin plated fine strand and is truly the achilles heal of the arm in the upper registers. the M5G uses OFC fine strand and is significantly better. Our Cardas rewire is likely to be the best overall choice for neutrality. Once the arm wire is neutralized, then you can concentrate on the true item of color, the cartridge.

....

4.The Interconnect is important to the extent of distributed capacitance. If you are using a MM cartridge, this capacitance adds with the preamp to effect the response of the cartridge. It needs to be known."

Reaction score
1.685

Τα εν λογω καλωδια εχουν χωρητικοτητα μολις 20pF, ειναι ειδικα φτιαγμενα για αυτην την δουλεια.

Στις MC δεν χρειαζεται καμια προσαρμογη, η συνολικη χωρητικοτητα μπορει να ειναι απο 100 - 320 pF και η μονη σημασια της ειναι το ευρως της συχνοτητας αποκοπης του φιλτρου που δημιουργηται.
Στις MM η χωρητικοτητα παραμενει τυπικα στα 100 pF , η οποια μαλιστα συνηθως ειναι και αυτη ανευ ουσιαστικης σημασιας.

Αυτο που πρεπει να προσεξουμε και στις δυο περιπτωσεις ειναι να μην υπερβουμε τα 300 pF.

Reaction score
1.685

Τι κακο πραγμα βρε Νικο, οσο "φαρμακο" του δινεις τοσο πιο πολυ αρρωσταινει αυτο το παιδι.

Reaction score
11

Τα εν λογω καλωδια εχουν χωρητικοτητα μολις 20pF, ειναι ειδικα φτιαγμενα για αυτην την δουλεια.

Στις MC δεν χρειαζεται καμια προσαρμογη, η συνολικη χωρητικοτητα μπορει να ειναι απο 100 - 320 pF και η μονη σημασια της ειναι το ευρως της συχνοτητας αποκοπης του φιλτρου που δημιουργηται.
Στις MM η χωρητικοτητα παραμενει τυπικα στα 100 pF , η οποια μαλιστα συνηθως ειναι και αυτη ανευ ουσιαστικης σημασιας.

Αυτο που πρεπει να προσεξουμε και στις δυο περιπτωσεις ειναι να μην υπερβουμε τα 300 pF.
1)Για mm: το ιδανικό είναι 275 pf, περιλαμβανομένων των καλωδίων του βραχίονα, καλωδίων interconnect, και του ενισχυτή.

2)Για τα καλώδια του βραχίονα του MK 2 υπάρχει το εξής:

"There has been a change in the interconnect cable affecting the following models: Sl1200MK2. SL1210MK2, Sl1200MK5, SL1210MK5.
This changeover likely occured in product with 2009 date codes. So that would be serial numbers beginning (GE9A. 9 is 2009, A is January)
The change involves the interconnect cable electrical capacitance. The older cables had a total capacitance of approx 120pF, the new cable is approx 325pF. This change makes the newer models incompatible with most high output cartridges since the total load capacitance for uniform frequency response is typically under 300pF total. Most preamps have 100pF internal, some have more. Adding that to the 325pF of the cable will produce a peak in the high frequency response, with the most likely affect being exaggerated surface noise and sibilance."

Περισσότερα:

http://www.kabusa.com/production_rpt.htm

Reaction score
1.815
Re: Μια βραδυα στου ΗχοΜαρκου

Χρηστάρα νομίζω οτι ο Κώστας δε λέει κάτι διαφορετικό απ αυτό που λες εσυ..:126:
Μάλλον είναι ιδανική η συγκεκριμένη αλλαγή που έγινε με τα Cardas.:444:

Reaction score
6.809

ps Ο ΗΧΟς που άλαξε με τα interconect προ τελικού είναι όλα τα λεφτά.
Ααααλλο πράμα .
Ενώ ο ήχος του βραχίονα απογείωσε το sl
Tο είπε και ο ίδιος ο Παππάς , αν το sl παίζει άτσι ,τόττε τι τα θέλουμε τα κυριλέ πλατώ?
Μιλάμε για μια απίστευτη ζωντάνια παιδιά που όμοιά της απλά δεν υπάρχει.
Ναι ολα αυτά τα έκαναν τα kardas στον βραχίονα. ναι εν μέρη το έκαναν και τα vdh μεταξύ πρό και τελικού , Αλλα τελικά εγω ακούω τόσο καλά μουσικούλα που μου αρέσει που δεν παεει να.................................................................................................................................................................................................................
Μπράβο ρε Γιάννο, άντε καλορίζικο το νέο πικαπάκι:114:
Το θεμα δεν ειναι ποτε θα ξυπνησει αλλα αν θα θυμαται τι ελεγε το πρωι.Βασιμες πληροφοριες αναφερουν οτι ψαχνει NOS :113: ledakia για τον Sansui :135::135:
Ευτυχώς τα γραπτά μένουν!!:116:

Ανακαλωδιωθηκε ο καινουργιος βραχιονας με Cardas 33 AWG καλωδιο, μπηκε στην εξοδο του βραχιονα VDH D-502 και στην ακρη ειδικα για την περιπτωση RCA πολυ χαμηλης μαζας της ΑUDIOQUEST.
Μεταξυ προ και τελικου μπηκε ενα καλωδιο CARDAS five-C το οποιο το ειχα εγω και καθοταν στην ακρη...
Μπράβο και στον μάστορα:107:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.019

Μπράβο και χίλια μπράβο στον μάστορα/
Παλία ήμουν εγω ο μάστορας, τώρα είναι κάποιος άλλος.
Και πάλι μπράβο του κώστα που μου έφιαξε ενα ονειρικό σύστημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89