Στην γωνια του antkots

Reaction score
460
Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Kαι τον προ προς του τελικους που εχουν αποσταση?η μηπως πρεπει να φερω και τα ηχεια κολητα το ενα με το αλλο?και τι συρμα ειναι αυτο?χαλκος,ασημι,μπουγαδας,τηλεφωνου,ρευματος?Γ@ΜΩ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Γ@μω!!
Βοηθατε χριστιανοι με παιρνει το ποταμακι....

Reaction score
2.248

Διαφορά κάνουν επειδή δεν γνωρίζουμε τι συνδέουμε με τι.
Θέλω να πω ότι τα χαρακτηριστικά των καλωδίων από ότι γνωρίζω είναι συγκεκριμένα (Επαγωγή, χωρητικότητα, αντίσταση σε σχέση με το μήκος τους) και θωρακισμένα από το εξωτερικό περιβάλον. (Εάν κάτι μου διαφεύγει διορθώστε με)

Επειδή δεν έχω(με) ιδέα των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών των μηχανημάτων μας που κάνουμε διασύνδεση, αρχίζουμε και δοκιμάζουμε καλώδια και καλώδια με τη προσδοκία ότι κάτι θα μας κάτσει καλά στα αυτιά και στην ΤΥΧΗ, (επειδή περί τύχης μιλάμε αφού δεν έχουμε ιδέα....).
Οι διαφορές που ακούμε ΙΜΗΟ δεν είναι λόγο διαφορετικών "μαγικών" που ρίχνουν στα καλωδιά τους οι κατασκευαστές, αλλά λόγο των διαφορετικών χαρακτηριστικών τους.

Ο Τάκης και ο κάθε Τάκης που γνωρίζει μπορεί απλά να "μετρήσει" τι έχουμε να συνδέσουμε και σε τι απόσταση και να βρει το καλώδιο. Οι υπόλοιποι απλά δοκιμάζουμε, "ματσάρουμε" και ότι κάτσει.

Το καλώδιο που κάνει στο φίλο τον Αντώνη δεν είναι απαραίτητο να κάνει σε μένα και ούτε το αντίστροφο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.048

Γ@ΜΩ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Γ@μω!!
Βοηθατε χριστιανοι με παιρνει το ποταμακι....
λοιπόν, κοίτα πόσο εύκολα λύνεται το πρόβλημα των καλωδίων:

είτε για καλώδιο ηχείων, είτε για ιντερκονέκτ, είτε για ψηφιακό, η διαδικασία είναι η ίδια: πας και παίρνεις χύμα καλώδιο, από μια μάρκα που την ξέρεις για κατασκευάστρια (άρα έχει τεχνογνωσία) και που δε κοροϊδεύει τον κοσμάκη (άρα πουλάει φτηνά τα καλώδιά της) πχ Belden. Τα κόβεις στα επιθυμητά μήκη. Βάζεις βύσματα, τα κολλάς με ασημοχαλκοκόλληση. τα συνδέεις στα μηχανήματα και ανάβεις τα μηχανήματα.

όλα παίζουν τέλεια.

αν κάτι, μια μικρολεπτομέρεια, δε σου ακούγεται τέλεια, είναι επειδή δεν έχει στρώσει το καλώδιο. το καλώδιο θέλει 125.000 ώρες για να στρώσει. οπότε, άστο να στρώσει. μέχρι να στρώσει, ότι παράπονο είχες κάποτε, θα το έχεις ξεχάσει.

με αυτή την απλή διαδικασία, έχεις την ικανοποίηση ότι έκανες εσύ τα καλώδιά σου και ξέρεις τι καλώδια έχουν χρησιμοποιηθεί, έχεις γλυτώσει χρήμα και χρόνο, έχεις την ψυχική σου υγεία, ακούς μουσική.

αυτά...

πολύ φιλικά, ιδίως επειδή αυτά που πας να περάσεις, τα πέρασα...:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μου αρεσεις ε , :143:
πολυ τωρα ...............:142:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αντωνη κοιταω μπας και σε μονταρω τρελλα
θα με καταριεσαι για κανα μηνα μετα.............................

Reaction score
460

αντωνη κοιταω μπας και σε μονταρω τρελλα
θα με καταριεσαι για κανα μηνα μετα.............................
Και θα με φτιαξεις και θα σε καταραστω?:142::142:

Reaction score
2.003

Άπό το να βάλεις Cardas, Purist, Νοrdost και το 90% των εταιριών που κυκλοφορούν βάλε καλύτερα Belden.

Αν θες να ακούσεις πραγματικά το σύστημα σου βάλε Argento ή Organic.

Reaction score
660

Άπό το να βάλεις Cardas, Purist, Νοrdost και το 90% των εταιριών που κυκλοφορούν βάλε καλύτερα Belden.

Αν θες να ακούσεις πραγματικά το σύστημα σου βάλε Argento ή Organic.
Οχι καλυτερα βαλε Belden και αφου τα εχεις παρει και τα βαλεις στο συστημα σου παρε τηλ τον Tidal να σου φερει τα Organic του.

Μετα παρε με τηλ γιατι θα χρειαστω κατι Belden σε καλη τιμη για το home theater μου....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Τρισκαταρατα καλωδια......που ταλαιπωρειτε εμας τα παλλικαρια............
αλλοι σας θελουν μακρια,αλλοι παχια και νταβραντισμενα,αλλοι σκληρα και αλυγιστα και αλλοι κουκλια και μουρατα!!!!!!!!!!!

Κακοχρονο ναχετε ,που μας ξετσεπωνετε και μας μπερδευετε τα αυτια με τα τερτιπια σας!!!!!!!!!

Ευτυχως μου περασε η τρελλα που ειχα με δαυτα καποτε.....

Παρτε μηχανες λεβεντες......φτιαξτε τον χωρο σας οσο το δυνατον μπορει να γινει φυσικα........και το cable tuning θα παρει πουλο!!!!!!

Υπαρχουν εταιρειες αν ψαχτειτε που με λογικες τιμες σας δινει αυτο που ζητατε με τον καλλιτερο δυνατο τροπο.......

Εχω χαλασει και γω λεφτα για δαυτα και δεν σας κρυβω οτι ενα μεγαλο Argento η ενα μουρατο Transparent δεν θα με χαλαγε ,ομως ζητανε μια περιουσια γαι την αποκτηση τους και ουσιαστικα με αυτα επιχειρουμε να κανουμε ενα equalization tuning η να διορθωσουμε αυτο που πιστευουμε οτι μας χαλαει τον ηχο που σιγουαρα κατι αλλο φταιει και νομιζω οτι ολοι μας το ξερουμε!!!!!

Παραδειγμα δικο μου..........στο cd player που εχω δοκιμασα καποια στιγμη απο γνωστους κατι γκουμουτσες πανακριβες.....το καθε ενα ...ειχε τον χαρακτηρα του.......αλλου μου αρεσαν ,αλλου μου ξυνιζαν.....ωσπου ο κατασκευαστης του προ μου μου προτεινε να μου στειλλει 2 μετρα πολυκλωνο χαλκο και να φτιαξω μονος μου ενα interconect με οτι βυσματα ηθελα.....

Το καλωδια φτιαχτηκε και εδω και 1 χρονο παιζω με αυτο..........φιλοι το ακουσαν-το γουσταρησαν και στο τελος εκανα σε αυτον παραγγελια 20 μετρα για αναλογα interconects.................τιμη......40 δολλαρια το μετρο.......αν δεν με πιστευετε καποια στιγμη σε τεστ που θα κανουμε θα το φερω για να με πιστεψετε.............

Δεν το φτιαχνει αυτος...ουτε το πουλαει....απλα το βαζει μεσα στον προ μου και ετσι φτασαμε στην αγορα του!!!!!!!!!!!!

Ειναι απο οτι μου ειπε της Αμερικανικης Audience που βγαζει τους πυκνωτες.........

Ααααααααααααααααχ ταπα και ξαλαφρωσα...................

:143::143::143:

Διατιθεμεθα για τεστ...................θα εκπλαγειτε κυριοι......

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.048

.....ωσπου ο κατασκευαστης του προ μου μου προτεινε να μου στειλλει 2 μετρα πολυκλωνο χαλκο και να φτιαξω μονος μου ενα interconect με οτι βυσματα ηθελα.....
έτσι ακριβώς, εσύ έχεις και τον κατασκευαστή του προ σου και τον ρωτάς.

εγώ που φτιάχνω μόνος μου τον προ (λαμπάτο, παθητικό, μετασχηματιστάτο, απ'όλα έχω φτιάξει), πάω στον καθρέφτη και με ρωτάω:

<<καθρέφτη καθρεφτάκι μου, τι καλωδιάκι να βάλω?>>

:143::135::138:

κι εγώ βέβαια, όπως κι ο κατασκευαστής του προ σου, προτείνουμε και χρησιμοποιούμε πολύκλωνο χακλοκαλώδιο (δηλαδή το νορμάλ, το σύνηθες, το έως και μπανάλ ένα πράμα).

βέβαια, ο προ σου που έχει και πολύ μούρη δίνει το δικαίωμα στον κατασκευαστή του να βάζει καβλώδιο <<της Αμερικανικης Audience που βγαζει τους πυκνωτες>>, αλλά επειδή ο δικός μου ο προ έχει τα μαύρα του τα χάλια, δε πάω στην φίρμα που βγάζει πυκνωτές να ζητήσω καλώδιο (μπορεί και να με διαολοστείλουν δηλαδής) οπότε πάω στο εργοστάσιο και παίρνω μια κουλούρα μπέλντεν και κάνω με αυτό το καλώδιο μέχρι και και την πάπια (το ντακ).

και πα πα πα η πάπια (το ντακ), μια χαρά δουλεύει.:138:

Reaction score
460

Τρισκαταρατα καλωδια......που ταλαιπωρειτε εμας τα παλλικαρια............
αλλοι σας θελουν μακρια,αλλοι παχια και νταβραντισμενα,αλλοι σκληρα και αλυγιστα και αλλοι κουκλια και μουρατα!!!!!!!!!!!

Κακοχρονο ναχετε ,που μας ξετσεπωνετε και μας μπερδευετε τα αυτια με τα τερτιπια σας!!!!!!!!!

Ευτυχως μου περασε η τρελλα που ειχα με δαυτα καποτε.....

Παρτε μηχανες λεβεντες......φτιαξτε τον χωρο σας οσο το δυνατον μπορει να γινει φυσικα........και το cable tuning θα παρει πουλο!!!!!!

Υπαρχουν εταιρειες αν ψαχτειτε που με λογικες τιμες σας δινει αυτο που ζητατε με τον καλλιτερο δυνατο τροπο.......

Εχω χαλασει και γω λεφτα για δαυτα και δεν σας κρυβω οτι ενα μεγαλο Argento η ενα μουρατο Transparent δεν θα με χαλαγε ,ομως ζητανε μια περιουσια γαι την αποκτηση τους και ουσιαστικα με αυτα επιχειρουμε να κανουμε ενα equalization tuning η να διορθωσουμε αυτο που πιστευουμε οτι μας χαλαει τον ηχο που σιγουαρα κατι αλλο φταιει και νομιζω οτι ολοι μας το ξερουμε!!!!!

Παραδειγμα δικο μου..........στο cd player που εχω δοκιμασα καποια στιγμη απο γνωστους κατι γκουμουτσες πανακριβες.....το καθε ενα ...ειχε τον χαρακτηρα του.......αλλου μου αρεσαν ,αλλου μου ξυνιζαν.....ωσπου ο κατασκευαστης του προ μου μου προτεινε να μου στειλλει 2 μετρα πολυκλωνο χαλκο και να φτιαξω μονος μου ενα interconect με οτι βυσματα ηθελα.....

Το καλωδια φτιαχτηκε και εδω και 1 χρονο παιζω με αυτο..........φιλοι το ακουσαν-το γουσταρησαν και στο τελος εκανα σε αυτον παραγγελια 20 μετρα για αναλογα interconects.................τιμη......40 δολλαρια το μετρο.......αν δεν με πιστευετε καποια στιγμη σε τεστ που θα κανουμε θα το φερω για να με πιστεψετε.............

Δεν το φτιαχνει αυτος...ουτε το πουλαει....απλα το βαζει μεσα στον προ μου και ετσι φτασαμε στην αγορα του!!!!!!!!!!!!

Ειναι απο οτι μου ειπε της Αμερικανικης Audience που βγαζει τους πυκνωτες.........

Ααααααααααααααααχ ταπα και ξαλαφρωσα...................

:143::143::143:

Διατιθεμεθα για τεστ...................θα εκπλαγειτε κυριοι......
καλα εκανες και τα ειπες

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Μηπως τωρα ηρθε η ωρα να βαλλω και τιποτις βυσματα των 1200 δολλαρς η τετραδα????

:142::142:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εγω αμα γουσταρει κανεις ακριβα rca μου λεει
αλλα προν ας αρχισει να βριζει,,,,,,,,,,,

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Και για σας τους πικαπο βελοναδες ενα site που θα σας λυσει πολλες αποριες μιας και σχολιαζονται πολλα μοντελα απο βελονες.......http://www.high-endaudio.com/RC-Cartridges.html

αντε.....καλο διαβασμα.................

εχει και Denon και Benz........................

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Αντιγραφω απο το λινκ τπου ποσταρε ο Βλασσης

"Many contemporary cartridges are ridiculously and shamefully overpriced. This is partially caused by consumers naively believing that you have to pay an outrageous price for high quality and, consequently, don’t take a cartridge seriously if it is priced in a reasonable manner.

What about "the audio press"?

Don’t expect "the 'independent' audio press" to criticize the importers' rip-off prices. They (the 'reviewers') almost always get their phono cartridges for free (Yes, even the most expensive models), or maybe an "extended loan" or, at worst, receive a "sweetheart deal"*. Take a long, thoughtful guess at how "grateful" the 'reviewers' can be in return for this "generosity". And never forget: "

Ελπιζω τα Αγγλικα σας να ειναι αρκετα καλα για να κατανοησετε την παραμυθα.
Το ιδιο ισχυει βεβαια και για τα καλωδια.
Τα λεει ο Κογιας ωμα και σταρατα και καποιοι ενοχλουνται(οι εμποροι) καποιοι απορουν(συνηθως οι audiophiles) και καποιοι νοιωθουν ευγνωμοσυνη που τους ανοιξαν τα ματια προτου καποιοι τους ελαφρυνουν τις τσεπες.:624:

Διαλεξτε τι ειστε απ'ολα.
Η καντε μια εξυπνη αγορα για πολλα χρονια οσο κραταει η προσφορα,οπως καποιος απο δω μεσα.(Ουπς,παρ'ολιγο να μου ξεφυγει τ'ονομα)

Αυτον τον τυπο πραγματικα τον ζηλευω.Ξερει τι ζηταει και το κυριοτερο πως ακριβως θα το παρει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.171
Members
38.300
Νεότερο μέλος
icaris