- Reaction score
- 777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: My Precious...
βέβαια θα δοκιμάσω τη σελίδα που έστειλες και θα αναφέρω τα αποτελέσματα.
καλύτερα πάντως να ανοίξουν οι γνώστες κάποιο νέο θέμα με dsp's κ.τ.λ. παρά να αναλωνόμαστε σε αυτό της metric.
είχε κάνει μία αρκετά αξιόλογη προσπάθεια ο ίαρ θυμάμαι με προσωπικά πειράματα κ.τ.λ.
εντάξει θεωρητικά αν πάρεις αρκετές στάθμες του ηχείου θα βγάλεις μία προσέγγιση.αυτό εννοώ αλγόριθμο.ένα σύνολο απο στάθμες και συχνότητες που θα προσεγγίζει τις παραμορφώσεις του ηχείου.απλά αν κρίνω απο τη μικρή εμπειρία που έχω στο θέμα το αποτέλεσμα της προσομείωσης δέν μου άρεσε και πολύ.μου φάνηκε ακραία μακρινό.Με τις ευλογιες πλεον του ιδιοκτητη του thread :142: θα ανεβουμε στο κρεβατι:136: (χαχα περα απο την πλακα εχω ζητησει ηδη να ανοιχθει καταλληλο dsp-ο-τοπικ και να το αναλυσουμε )
Δεν χρειαζεται καποιος αλγοριθμος.Ειναι πολυ πιο απλο και η λυση υπαρχει ηδη και χρησιμοποιειται.
Αυτο που αναφερεις ως συμπεριφορα του ηχειου σε καθε συχνοτητα, περιγραφεται πληρως απο την αποκριση του σε ενα κρουστικο ηχο (με ενα μετασχηματισμο Fourier εχεις και την αποκριση συχνοτητας περα απο την χρονικη).Οποτε προσθετωντας το impulse response μεσω του player σου πανω στο σημα (με μια διαδικασια που λεγεται συνελιξη-convolution) πανω στο αρχικο σημα της μουσικης-και εφοσον το υπολοιπο συστημα σου ειναι διαφανο/τελειο(παλι μεσω dsp αυτο χεχεχεχε :136: ) εχεις τον ηχο του ηχειου.
Για τις διαφορετικες συμπεριφορες σε διαφορετικες σταθμες υπαρχει και παλι λυση που ονομαζεται dynamic convolution-που χρησιμοποιει Impulse responses σε διαφορες σταθμες εν αντιθεση με το static IR.Αλλα αυτο δεν θα το βρεις σε plugin του foobar :105: τουλαχιστον οχι ακομα...
Η διορθωση του χωρου γινεται με τον ιδιο ακριβως τροπο που σου ανεφερα παραπανω.Απλα αντι να ''προσθεσουμε'' την κρουστικη αποκριση ενος πχ ηχειου στη μουσικη, ''αφαιρουμε'' αυτην του χωρου-συστηματος (ας μου επιτραπουν τα αφαιρω και προσθετω)
Για να παρεις μια γευση δοκιμασε ενα convolver plugin στο foobar και δες ΕΔΩ βιβλιοθηκη IRs διαφορων χωρων.Αν και εντελως ερασιτεχνικη η προσπαθεια , το αποτελεσμα δειχνει τις δυνατοτητες του dsp,και ειναι εντυπωσιακο!
Εδω συμφωνουμε.
Τις ατελειες της λαμπας τις αντιγραφεις σε δυο περιπτωσεις:
α)Σου αρεσουν οι ευφωνικες παραμορφωσεις και οι χροιες των λαμπατων-απολυτα κατανοητο
β)απο περιεργεια για να δεις πως ακουγαν στα παλια τα χρονια :135::135:
Πολυ θα γουσταρα στο plugin το φωνογραφο του edisson.
Ομως σε ενα αυστηρα hi-fi συστημα το μονο dsp που πρεπει να τρεχει ειναι το room(+system) correction
βέβαια θα δοκιμάσω τη σελίδα που έστειλες και θα αναφέρω τα αποτελέσματα.
καλύτερα πάντως να ανοίξουν οι γνώστες κάποιο νέο θέμα με dsp's κ.τ.λ. παρά να αναλωνόμαστε σε αυτό της metric.
είχε κάνει μία αρκετά αξιόλογη προσπάθεια ο ίαρ θυμάμαι με προσωπικά πειράματα κ.τ.λ.