Η ταχυπαλμία των Lipinski

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.829
Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

εσύ θα το κρατούσες για ηχείο σου?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
ΠΕΣΤΑ ΜΑΥΡΟΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΜΟΥ!

Ήθελα να τελειώσεις την περιγραφή και μετά να σχολιάσω, αλλά αφού το έφερε η κουβέντα...
Βάζω στοίχημα ότι ένα ζευγαράκι Hypex 700HG-HxR (και οποιοσδήποτε ενισχυτής με ικανά αποθέματα ισχύος που δεν πουλάει "άποψη") θα κουνούσε τα Lipinski το ίδιο καλά.
Επίσης βάζω στοίχημα ότι οι ενισχυτές του Lipinski θα κουνάνε πολύ καλά ένα ζευγάρι Β&W 802D (και οποιοδήποτε άλλο σωστά σχεδιασμένο ηχείο που, επίσης, δεν πουλάει "άποψη").

Kαι ερχόμαστε στον άλλο δρόμο (για να τη σπάσουμε στον EAR τον παλιοχαρακτήρα με τους "μονοδρόμους" του):
Πουλάς ό,τι αχρείαστο έχεις από προενισχυτές και τελικούς, συμπληρώνεις (ενδεχομένως) το κατιτίς σου, και αγοράζεις τους διακοπτικούς του Lipinski.

IMHO, είναι πιο χρήσιμο να έχεις έναν καλό τελικό παρά 10 μέτριους, τον καθένα με την "άποψή" του. Γιατί οι υπόλοιποι απεδείχθησαν πολύ απλά λίγοι για ηχείο επιπέδου Lipinski. Sad but true και αυτό θα πρέπει να είναι το πιο σημαντικό από την τριβή σου με τα Lipinski - ακόμα κι αν δεν τα αγοράσεις τελικά - και όχι εάν παίζουν στους 65 ή στους 90 πόντους. Ακουσες (πρώτη φορά, απ'ό,τι καταλαβαίνω) την αλήθεια σχετικά με το μπορούν και το τι δεν μπορούν να κάνουν τα υπόλοιπα μηχανάκια που έχεις στην κατοχή σου.

Γι'αυτό λένε οι γιατροί ότι ακροάσεις τέτοιων ηχείων στο χώρο μας συστήνονται μόνο για γερά στομάχια. Όταν, δε, έχεις ακούσει το ίδιο ηχείο προηγουμένως σε προσεγμένο χώρο και σύστημα, όπως της Athens Pro Audio, τότε ζορίζουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Επίσης, ΙΜΗΟ πάντα, αν γουστάρεις "άποψη", ντε και καλά, τότε κάνε παιχνίδι όσο πιο κοντά μπορείς στην πηγή και όχι παρακάτω... Αν μπορείς στον software player, μια χαρά... Αλλιώς στο DAC (αλλά να έχεις και ένα σοβαρό εργαλείο για "backup"). Βαριά-βαριά στην προενίσχυση, γιατί είμαι στις καλές μου - όταν αυτή χρειάζεται (η προενίσχυση), που συνήθως δεν..οπότε μπορείς να την παρακάμψεις όποτε θέλεις.
"Άποψη" σε τελικό και ηχεία πρέπει να αποφεύγεται διά ροπάλου. Αλλιώς ασχολείσαι με το τάβλι, τις πασιέντζες, το HiEnd...με κάτι άλλο τέλος πάντων και όχι με το High Fidelity.

Για τον παραπάνω λόγο, σε επιτρέπω να κρατήσεις το DAC της Alchemy, δηλαδή για ποικιλία και "άποψη".

[Αργότερα θα σου πώ να ψαχτείς και για κάτι καλύτερο από το Benchmark, αλλά μη στεναχωρήσω τον Κόγια ακόμα.]
:607::607::624:

ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΜΟΥ...

Reaction score
3.912

Θα τα πάρεις?
Απαντώ ευθέως: Δεν ξέρω!!!

Πέρα απο το χρήμα που δεν είναι λίγο, δεν ξέρω τι θα πάρω!!

Όταν πάρω!!!

Όταν σου δίνεται η ευκαιρία -βοήθησαν-ατε πολλοί- να βιώνεις κάποιες αλήθειες, το 1ο που κερδίζεις είναι αυτό!!

Μπορώ να ακούω ΠΑΝΤΑ απο αυτά?
-Όχι, μου έλλειψε το σμούθ των Πιούριτυ.
Μπορώ να ακούω πάντα μεμβράνες?
-Με τίποτα!!

Άρα?
- Άρα μακρύς ο δρόμος, ειδικά για μένα που σιχαίνομαι την μία κ μόνη επιλογή.

Ενεργά Λιπίνσκι σκέφτομαι, κατι ενεργά κ ολόμαυρα Dynaudio kaloκοίταγα στου Χρήστου και ίσως με ...κόρνες να βρεθώ (ψέμματα!!...μάλλον...)

Τιμες πήρα, έβαλα το χαρτάκι στην τσέπη...και θα πορευτώ!

Ταξίδι δεν είναι??

Εδώ στου Κωσταυτιά το σύστεμ το χαμηλό έκοβε ακανόνιοστες βόλτες στο χώρο, εγώ θα αγχωθώ??:109:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.829

Θα τα πάρεις?
Απαντώ ευθέως: Δεν ξέρω!!!

δε νομίζω τάκη! Ευθέως, η σωστή απάντηση (για σένα) είναι: νόου γέι! :116:

διότι πρώτον:

Μπορώ να ακούω ΠΑΝΤΑ απο αυτά?
-Όχι, ...
και δεύτερον:

Ταξίδι δεν είναι??

άι ρεστ μάι κέις...:138::137:

ΥΓ καλό ταξίδι! (στη χώρα του Hi-End. Α, και δεν είν'κακό, δε το λέω για "κακό", απλά δεν είναι ο δρόμος της υψηλής πιστότητας.)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.829
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Kαι ερχόμαστε στον άλλο δρόμο (για να τη σπάσουμε στον EAR τον παλιοχαρακτήρα με τους "μονοδρόμους" του):
Πουλάς ό,τι αχρείαστο έχεις από προενισχυτές και τελικούς, συμπληρώνεις (ενδεχομένως) το κατιτίς σου, και αγοράζεις τους διακοπτικούς του Lipinski.
μοιράζεσαι τις "εμμονές" μου παλιοκουφάλα, ε? βουρ όξου απ'τον "μονόδρομό" μου ρε! τι το πέρασες; λεωφόρο? :116::138::137:

Reaction score
3.912

Φίλε Αποστόλη σε βρίσκω σίγουρο για πάρτη μου, βιάζεσαι πάλινες διότι ήδη μέσα μου το κοντέρ λέει:
1,5 μερες χωρίς τα Λιπ γμτ μου(όχι: ούφ!! έφυγε ο μπελάς απ'το σπίτι, ευτυχώς!!)

Θα προσέχω, θενκς!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Μην του το πείς ούτ' εσύ παληόπαιδο!!

Επανέρχομαι: ο Χρήστος στο στούντιο το ακούει 90cm πάνω απο τη γής.

Στο στούντιο.

Στο σπίτι επίσης, αν κάθεσαι σε θρόνο.

Αν επι του καναπέως, θες όνλυ 65cm.
Η ψηλή βάση είναι για studio η γραφείο ( η μια γυναίκα που λέγαμε ακούει στο γραφείο της !), υπάρχουν όμως και χαμηλές βάσεις που το φέρνουν ακριβώς εκεί που πρέπει για επί καναπέως ακρόαση. Και είναι και πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα αισθητικά. Ο Δημήτρης είχε μόνο την ψηλή βάση.

Reaction score
3.912

...κατάλαβες Εμμανουήλ πουρκουά επέμενα??

...όσο για το Δημήτρη, θα χαιρόμουνα να μάθω ότι το άκουγε όρθιος!!

Reaction score
3.912
Απάντηση: ΔΩΣΕ! - Part I

Χωρίς να υπονοώ σε καμία περίπτωση κάτι κακό για το παλιό Benchmark, ε, δεν είναι και κάτι σούπερ - και ούτε είναι απαραίτητο να καταφύγει κανείς π.χ. στο Weiss Medea+...

Συμφωνώ. Δεν είναι σούπερ, ούτε χρειάζεται το μεγάλο Βάης για να ακούσεις κάτι αισθητά πχιό σωστό.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

ΥΓ καλό ταξίδι! (στη χώρα του Hi-End. Α, και δεν είν'κακό, δε το λέω για "κακό", απλά δεν είναι ο δρόμος της υψηλής πιστότητας.)
Νομίζω οτι εδώ υπερβάλεις.
Το να πάρει κάποιος το σκήπτρο της υψηλής πιστότητας δέν νομίζω οτι περνάει ντε και καλά απο το πεδίο της μίας και μόνο επιλογής.
Δηλαδή αν αύριο ο geomiat επιλέξει ένα focal?
Δέν θα θεωρείται "high fidelity"?
Δηλαδή απαξ και δέν σου "αρέσει" το lipinski γίνεσαι hi-endάς.Κάτσε βρε παιδιά...
Γιατί νομίζω οτι δέν καταλαβαίνω την αργκό σας....

Το οτι όλοι προσπαθούμε να προσεγγίσουμε την υψηλή πιστότητα που ας πούμε οτι αυτή έρχεται με την τέλεια μέτρηση δέν συνεπάγεται αυτομάτως οτι όοολοι θα έπρεπε να είχαμε το ίδιος σέτ μηχανημάτων.
Το κάθε ηχείο και μηχάνημα εισάγει το δικό του σέτ παραμορφώσεων που σε άλλον μπορεί να αρέσει και σε άλλον όχι.

Αν φυσικά δέν ήταν έτσι τότε όλοι οι άνθρωποι, με την ίδια ορθή τεχνική φιλοσοφία σκέψης θα είχαν τα ίδια μηχανήματα.Αντιθέτως όμως αδυνατώ να βρώ έστω και μερικούς με τον ίδιο τρόπο σκέψης που έχουν ακριβώς τα ίδια μηχανήματα.

p.s.Το ξέρω οτι θα η έκφραση "σετ παραμορφώσεων" θα αμφισβητηθεί απο πολλούς αλλα δέν πειράζει...Το τέλειο δέν είναι αυτού του κόσμου.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Δηλαδή αν αύριο ο geomiat επιλέξει ένα focal?
Δέν θα θεωρείται "high fidelity"?
Δηλαδή απαξ και δέν σου "αρέσει" το lipinski γίνεσαι hi-endάς.Κάτσε βρε παιδιά...
Γιατί νομίζω οτι δέν καταλαβαίνω την αργκό σας....
Όντως δεν την καταλαβαίνεις. ;)
Δεν είπε αυτό ο Ear...

Reaction score
3.912

teachertza o Κώστας δεν το εννοεί.

Απλά πειράχτηκε λίγο θεωρώντας ότι του την είπα.

Κανείς δεν έχει μόνο 1 επιλογή.

Κάθε φορά τραβάς το φύλλο που μπορείς.

Σκέψου πόσο καιρό αναφέρεται στα Κλάινμάιν κ δεν τάχει πάρει ακόμη!!:116::116:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς Λιπίνσκι ?.....που θα'λεγε και ο ποιητής .

Χρειάζεται αρετή και τόλμη η "ψηφιακίλα" που θα'λεγε κάποιος άλλος ποιητής

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Σκέψου πόσο καιρό αναφέρεται στα Κλάινμάιν κ δεν τάχει πάρει ακόμη!!
Δεν χωράνε από τις μπαλκονόπορτες:405: :411: :414:

Reaction score
3.912
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

.[/U]
Ελπίζω να μην κατάλαβες ότι ΔΕΝ μου αρέσει!:114:

Με ξετρέλλανε κ ως εργαλείο κ ως μηχανή απόλαυσης.

Αστράκια είδα.

Κάτσε κ σούμαρε να δείς πόσο πάει με 2 αξιοπρεπή σαμπ.

Άντε μη βάζεις το ποσό των ενισχυτών, πες ότι θα πουληθεί πράγμα κ θα ισοφαρισθεί το ποσό.

Ή ότι θα παίξει με τα ήδη υπάρχοντα.

Και δεν λέω ότι τα λεφτά είναι πολλά για τέτοιο εργαλείο.

Είναι οι προτεραιότητες κ οι παράλληλες υποχρεώσεις.

Σίγουρα ευτυχής που μπόρεσα να το βιώσω στο χώρο μου, ελέω Χατζηστάμου!

D

deleted user 10898

Guest

Σκέψου πόσο καιρό αναφέρεται στα Κλάινμάιν κ δεν τάχει πάρει ακόμη!!:116::116:
δειξε μου ΕΝΑΝ που να ακουει με επαγγελματικα ηχεια σπιτι του...
πιστευω ειναι παγκοσμια συνωμοσία υπερ του high end

D

deleted user 10898

Guest

Όντως δεν την καταλαβαίνεις. ;)
Δεν είπε αυτό ο Ear...
κωστη αυτο καταλαβαν ολοι...
η εκτιμας τα επαγγελματικα ή εισαι high endας και οχι οπαδος του hi fi.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Ελπίζω να μην κατάλαβες ότι ΔΕΝ μου αρέσει!:114:

Με ξετρέλλανε κ ως εργαλείο κ ως μηχανή απόλαυσης.

Αστράκια είδα.

Κάτσε κ σούμαρε να δείς πόσο πάει με 2 αξιοπρεπή σαμπ.

Άντε μη βάζεις το ποσό των ενισχυτών, πες ότι θα πουληθεί πράγμα κ θα ισοφαρισθεί το ποσό.

Ή ότι θα παίξει με τα ήδη υπάρχοντα.

Και δεν λέω ότι τα λεφτά είναι πολλά για τέτοιο εργαλείο.

Είναι οι προτεραιότητες κ οι παράλληλες υποχρεώσεις.

Σίγουρα ευτυχής που μπόρεσα να το βιώσω στο χώρο μου, ελέω Χατζηστάμου!

Νομίζω οτι αν πιάσεις το κομπιουτεράκι και υπολογίσεις τα έξοδα θα δείς οτι όχι μόνο αξίζει...

αλλα είναι κελεπούρι!

===========================

Ζητώ συγνώμη αν παρεξήγησα κάποια απο τα γραφόμενα αλλα...έτσι κατάλαβα προσωπικά...Έτσι κ αλλιώς δέν έχει σημασία.
Καλά να είμαστε...:143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.829
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Έτσι κ αλλιώς δέν έχει σημασία.
Καλά να είμαστε...:143:
έτσι ακριβώς!

φυσικά δεν έχει τίποτε απ'όλα αυτά καμιά απολύτως ιδιαίτερη σημασία, και καλά νά'μαστε να τα χαιρόμαστε δηλαδή και να παίζουμε με τον "πόνο" μας που λένε.

Το μόνο που ουσιαστικά λέω, σε αυτή την περίπτωση δηλαδή του φίλου μας του geomiat που έζησε λιγάκι, έστω ξώφαλτσα, τα λιπίνσκια, είναι πως τόσα χρόνια χαλιεντίλας, μας έχουν ποτίσει λιγάκι το κόκκαλο, και δε μπορούμε χωρίς τις "χροιές" μας, ασχέτως σωστού ή λάθος, κι είμαστε και διατεθειμένοι να το κάνουμε "θεωρία" αυτό, να το υπερασπιζόμαστε. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από πολλά χρόνια προστριβής με το "σπορ", που αφήνουν "σημάδια" πάνω μας.

Μια υγιείς αντιμετώπιση, θα ξέφευγε από όλα τα παραπάνω, και θα είχε ως αποτέλεσμα το εξής πχ τελικό συμπέρασμα:

- κορυφαία ηχεία, τι ανάλυση, τι φωνές, τι εικόνα, τι στάθμες, τι δυναμικά, τι το συζητάμε δηλαδή.
- άντε, και κάποτε, σε δεύτερο χρόνο, να δώσουμε και λίγο μπασάκι παραπάνω με κανα σαπ και λήξης το θέμα.
- κορυφαία και τα ενισχυτικά, και δε κοστίζουν και μια περιουσία
- ούτε προ, ούτε άλλα βάσανα. το ντακάκι μας, και μουσικούλα.
- να θυμηθώ να βελτιώσω το χώρο μου, όσο "με παίρνει" δηλαδή.

Αυτά. Τέλος.

Τι δεν υπάρχει?
δεν υπάρχουν συγκρίσεις ενισχυτικών, δεν υπάρχουν αναφορές καν καλωδίων, δεν υπάρχουν ούτε καν υπόνοιες σκέψεων "αν μπορώ να ζήσω μαζί του" κι αν "θα μου λείψει η μυρωδιά του δείνα" κλπ κλπ κλπ.

Αλλά, έτσι όπως γαλουχηθήκαμε δηλαδή, μεγαλώνοντας σ'αυτό τον καταραμένο χώρο του χάλι έντ, όλα έχουν σχέση. Τα πάνελ, οι κόρνες, η γλύκα κι η αλανιάρα η κότα του γείτονα. Δεν σταματάμε στα βασικά, στα λογικά, στα ...αναμενόμενα. Θέλουμε λίγη .."θεωρία", λίγο "μυστήριο", λίγη "μαγκιά", ξέρω γω, κάτι τις παραπάνω. Επειδή απλά παίζει σωστά και άριστα, δε σημαίνει και κάτι, "μπορώ να έχω άλλη άποψη" λέμε, και το πιστεύουμε κιόλας...

Την τύφλα μας δηλαδή.

Να, αυτά λέω, και μετά μου τα χώνετε.:116::116::116:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Στο "καλό" σετάπ λοιπόν:

Ταχύτητα-διαφάνεια-εικόνα το τρίπτυχο που προσφέρει.

Η ανάλυσή του σε συνδυασμό με την ατάκα αρκετές φορές ξένισαν τα αυτιά μου (παρά την προπόνηση με τους αυλούς του Τζών!! Έλεος αδερφέ, μη βαρέσεις!!!)

Χαμηλά λείπει κάτι, που είναι αρκετό να κάνει σε φτωχές ηχογραφήσεις δυσάρεστο το αποτέλεσμα,

Από χαμηλομεσαίες έως υψηλές, κράτα μεγάλο καλάθι, μπας κ χωρέσει η μουσική κ χωρική πληροφορία που ξερνάνε.

Γιατί όντως την ξερνάνε.

Δεν έχει ούτε άσπρο γάντι, ούτε κόκκινο χαλί, ούτε βιλούδου ούτε να νούρισμα.

Δεν είναι ηχείο για μπαγκράουντ καταστάσεις.

Όποιος διαβάζει εφημερίδα στον καναπέ ψιλοακούγοντας, ας το ξεχάσει.

Όταν θα καταλήξει να την διαβάσει δεν θάχουν καμμιά σημασία τα νέα!!

Ασυμπίεστα τα πρόστυχα...γκάζια, γκάζια, δώσε πράγμα!!!

Όσο περισσότερο τόσο πλαταίνει-βαθαίνει η σκηνή, ολοκληρώνεται η αίσθηση ότι εδώ είμαστε μάστορη.

Κάποια στιγμή, ακούγοντας σε όρια πόνου-δηλ τίποτε- ήρθε το...matrix!

Δεν ξέρω πόσοι έχετε τρέξει με 200+ χιλιόμετρα...αρχίζεις κ αντιλαμβάνεσαι αλλοιώς τις παραμέτρους..

Έτσι κ γω, πάνω απο 100ντιμπιά, να κουδουνίζουν τα πάντα κ το δωμάτιο νάχει γίνει μια ωραιότατη καμπίνα ηχείου κικιρίκου σχεδίασης!!

Σα να μεταδιδόταν ο ήχος σε slow-motion, σε κανενός σπίτι δεν άκουσα καλό αποτέλεσμα σε μεγάλες εντάσεις.

Ο χώρος εκδικείται.

Φαντασθήτε ότι ο δικός μου εθεωρήθη καλός απο τον Χρήστο, με μια υποσημείωση: κορυφές το πολύ 88-90 db, νόου παραπάνω!
Είπαμε να ακούσεις τα ηχεία, όχι να κουφαθείς !

Λοιπόν βάλε καμμιά αργή, παχουλή με λίπος λάμπα του '80 με Telefunken NOS και θα παίζει πιο χαμηλά και όπως πρέπει ώστε να μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα στο σαλόνι σου ταυτόχρονα....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.615
Members
38.350
Νεότερο μέλος
Αστέριος