Οικονομικό ηλεκτρονικό masking

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Το κοστος για να βαλεις τον μηχανισμο στο τοιχο με την δικη μου σχεδιαση ειναι περιπου 10-20 ευρω. . .
Το περισσοτερο απλο ειναι συνηθως και το περισσοτερο οικονομικο.

Reaction score
62
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Το περισσοτερο απλο ειναι συνηθως και το περισσοτερο οικονομικο.
:615:

Αυτό που φτιάχνουμε στου Παναγιώτη είναι η πιο απλή περίπτωση απ' όλες που έχω σχεδιάσει.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.231
Το να βάλει κανείς ένα ρόλο κουρτίνας το οποίο δεν ακουμπάει στην κάσα της ηλεκτρικής οθόνης και πιάνει στο ταβάνι με στράτζες υπάρχει; (το ρολό κουρτίνας βρίσκεται ακριβώς κάτω απο την κάσα της οθόνης) Το μαύρο βελούδο που κατεβαίνει έχει απόσταση 1-2 εκατοστά απο το πανί και εσωτερικά μια "τρύπα" διαστάσεων 2.35:1 για τις ίντσες πανιού που έχει ο καθένας. Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο μπορεί και να πάρει μοτέρ somfy ή κάτι παρεμφερές. Είναι βλακεία η ιδέα;

Reaction score
62
Απάντηση: Re: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Το να βάλει κανείς ένα ρόλο κουρτίνας το οποίο δεν ακουμπάει στην κάσα της ηλεκτρικής οθόνης και πιάνει στο ταβάνι με στράτζες υπάρχει; (το ρολό κουρτίνας βρίσκεται ακριβώς κάτω απο την κάσα της οθόνης) Το μαύρο βελούδο που κατεβαίνει έχει απόσταση 1-2 εκατοστά απο το πανί και εσωτερικά μια "τρύπα" διαστάσεων 2.35:1 για τις ίντσες πανιού που έχει ο καθένας. Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο μπορεί και να πάρει μοτέρ somfy ή κάτι παρεμφερές. Είναι βλακεία η ιδέα;
Ειχα σκεφτει παλιοτερα να βαλω μια ηλεκτρικη οθονη(μεγαλυτερων ιντσων απο τη δικη μου) κατω απο τη κασα με το πανι της αναποδα (το πισω μερος καθε πανιου ειναι μαυρο) και να ανοιγα μια τρυπα οσο ειναι το ενεργο μερος της οθονης μου (σε 2:35/1) αλλα το εγκατελειψα γιατι με περιοριζε απο πριν σε ενα συγκεκριμενο masking και επιπλεον θα ειχα προβλημα οπως και εσυ με τους υποτιτλους.
Επιπροσθετα, ισως να υπηρχε προβλημα και στο τυλιγμα λιογω της μεγαλης τρυπας.
Τελος, το κοστος ενος μηχανισμο somfy ειναι μεγαλο.

Reaction score
15.543
Απάντηση: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Μπορεις και με εναν απλο μηχανισμο να κανεις κατι τετοιο..
Ετσι κανεις οτι θελεις ...μεχρι και κλεισιμο της οθονης εντελως.:112:

Γι'αυτους που εχουν ηλεκτρικη οθονη στην μεση του σαλονιου π.χ. εγω:116:

Απλα θα πρεπει η οθονη στο κατω μερος να εχει μαυρο πλαισιο καμια 30 ποντους.
Και στην πανω μερια εναν μηχανισμο που να κατεβαινει μαυρο υφασμα....

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.231
Η αλήθεια είναι ότι αυτό που λέω σε περιορίζει σε 1 συγκεκριμένη διάσταση masking, αλλά απο το ολότελα...Πρόβλημα με υπότιτλους δεν πρόκειται να υπάρξει. Το htpc να είναι καλά.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.231
Re: Απάντηση: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Κωστή είδες τις φωτογραφίες του χώρου μου. Το να υπάρχει κάτι τόσο χαμηλά μπροστά απο μπαλκονόπορτα ή στη μέση του σαλονιού δεν είναι option.(Δυστυχώς)

Reaction score
15.543

Εσυ,οπως και εγω επρεπε να ειχαμε πλαισιο μαυρο στο τελος της οθονης(οπως ειναι και επανω)

Ετσι με μια προσθηκη μαυρου υφασματος που θα επεφτε απο πανω θα ηταν οκ...

Ομως η stewart,τοτε που την πηρα(2003)γι'αυτη την πατεντα που ηθελα,μου ζητησε τα διπλα λεφτα σχεδον..λες και εγω παω στην και τα βγαζω...:116:

Reaction score
62

Ο Σαλονατος. . .:116:

Reaction score
62

Εσυ,οπως και εγω επρεπε να ειχαμε πλαισιο μαυρο στο τελος της οθονης(οπως ειναι και επανω)

Ομως η stewart,τοτε που την πηρα(2003)γι'αυτη την πατεντα που ηθελα,μου ζητησε τα διπλα λεφτα σχεδον..λες και εγω παω στην και τα βγαζω...:116:
:135::143:

Reaction score
19
Επειδη σαν ιδεα την εχω ηδη εξετασει μπορω να πω οτι ειναι εφικτη (υπαρχει τεχνικη ωστε να ειναι απολυτα τεντωμενο το υφασμα) και το κοστος για οθονη 16/9 120" ειναι :

α. Σε χειροκινητη εκδοση μεχρι 150 euro
β. Σε ηλεκτροκινητη εκδοση μεχρι 400 euro.

Χωρις να συνυπολογισουμε το κοστος κατασκευης ενος κουτιου για να κρυφτει η διαταξη μηχανισμου-πανιου.

Τα μειονεκτηματα βεβαια ειναι γνωστα.:133:

Reaction score
15.543

Εχω σκεφτει να την μασκαρο στο κατω μερος(κολπακι:113:)...τοσο οσο χρειαζεται.....
Βαζω και εναν μηχανισμο απο πανω ωστε να κατεβαινει μαυρο υφασματακι και θα ειναι μια χαρα....

Αξιζει ομως ολη αυτη η ιστορια για 20-30 ταινιες που βλεπω...!!!!!

Δεν νομιζω...

Κωστη(ΒΟΥΤ).....
αυτη η stewart ωρες-ωρες μου την δινει με την τιμολογιακη πολιτικη της...:141:

Reaction score
19

Κωστα εσενα πρεπει πλεον να σε απασχολει η ταρατσα....και οχι αυτα τα πραγματα (για την ωρα τουλαχιστον)...:116:

Reaction score
19

Εχω σκεφτει να την μασκαρο στο κατω μερος(κολπακι:113:)...τοσο οσο χρειαζεται.....
Βαζω και εναν μηχανισμο απο πανω ωστε να κατεβαινει μαυρο υφασματακι και θα ειναι μια χαρα....

Αξιζει ομως ολη αυτη η ιστορια για 20-30 ταινιες...!!!!!

Δεν νομιζω...

Κωστη(ΒΟΥΤ).....
Να βλεπεις περισσοτερες για να πεσει το κοστος ανα ταινια:135:

Reaction score
62

Κωστη(ΒΟΥΤ).....
Κωστα μπορει η stewart να χρεωνει οσο θελει το πανι αλλα τον μηχανισμο masking δεν το δεχομαι.
Δηλαδη, εαν εβγαζε στην αγορα τον δικο μου μηχανισμο με τετοια ευελιξια οπου το masking οριζεται απο τον χρηστη ποσο θα το χρεωνε???

Reaction score
15.543

Μα η stewart εχει μηχανισμο που κανεις οτι θελεις....

Το υφασμα το εχει φθηνα σε σχεση με τον μηχανισμο masking...

Nα σκεφτεις ...η οθονη του Zizik με masking,εχει 4 φορες το κοστος της απλης..:111:

Και εγω δεν συμφωνω σχετικα με το ποσο ακριβα πουλανε το masking.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.547
Members
38.340
Νεότερο μέλος
loukas21