Οικονομικό ηλεκτρονικό masking

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Κωστα μπορει η stewart να χρεωνει οσο θελει το πανι αλλα τον μηχανισμο masking δεν το δεχομαι.
Δηλαδη, εαν εβγαζε στην αγορα τον δικο μου μηχανισμο με τετοια ευελιξια οπου το masking οριζεται απο τον χρηστη ποσο θα το χρεωνε???
Εσυ Κωστα παρε τον τιμοκαταλογο της stewart βαλε μια εκπτωση 80-90% :111:, ετσι για να πεφτουν τα σαγονια κατω, δωσε και μια εγγυησουλα 30-50 χρονια :111: και ολοι ευχαριστημενοι θαναι...:116:

Reaction score
62
Απάντηση: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Μα η stewart εχει μηχανισμο που κανεις οτι θελεις....

Το υφασμα το εχει φθηνα σε σχεση με τον μηχανισμο masking...

Nα σκεφτεις ...η οθονη του Zizik με masking,εχει 4 φορες το κοστος της απλης..:111:

Και εγω δεν συμφωνω σχετικα με το ποσο ακριβα πουλανε το masking.
Εγώ νόμιζα ότι η stewart πουλάει πανιά όχι masking system. . .

Τελος παντων, εγω εξακολουθω να ειμαι φαν τους αλλα ποτε δεν θα δωσω ουτε λεπτο για το masking system τους...

Reaction score
1

Εγώ νόμιζα ότι η stewart πουλάει πανιά όχι masking system. . .

Τελος παντων, εγω εξακολουθω να ειμαι φαν τους αλλα ποτε δεν θα δωσω ουτε λεπτο για το masking system τους...

Κώστα, έχει δίκιο ο άλλος Κώστας (Κεφάλας). Η Stewart κατασκευάζει κανονικά ηλεκτρονικούς μηχανισμούς masking, φοβερά κυριλέ στην εμφάνιση, αλλά εντελώς απλησίαστους στην τιμή, το βάρος τους το πληρώνεις σε χρυσάφι κανονικά! :116:

Και τις ηλεκτρικές οθόνες μπορείς να τις παραγγείλεις με μηχανισμό μασκαρίσματος, όσο φυσικά και την καμπυλωτή.

Κι εγώ θα ήθελα φυσικά έναν μηχανισμό μασκαρίσματος από τη Stewart, αλλά ούτε τα ανάλογα χρήματα διαθέτω, αλλά ούτε και θα έχει τους αυτοματισμούς στο μασκάρισμα που θα διαθέτει ο δικός σου μηχανισμός... :126:

Reaction score
62

Έμαθα και κάτι χρήσιμο σήμερα:
Το χρώμα της ferrari είναι πιο ακριβό από τη μηχανή της. . .

Reaction score
15.543

Oλα τα masking των μεγαλων εταιριων δουλευουν ολα τα καδρα και κατα προτιμηση οτι αλλο θες...μνημες καργα

π.χ.δες αυτο.
[YOUTUBE]bF5ZH1KVbNQ [/YOUTUBE]

Reaction score
62

Oλα τα masking των μεγαλων εταιριων δουλευουν ολα τα καδρα και κατα προτιμηση οτι αλλο θες...μνημες καργα

π.χ.δες αυτο.
[YOUTUBE]bF5ZH1KVbNQ [/YOUTUBE]
To γνωρίζω Κώστα.
Το μονο που θα ηθελα ειναι να σκεπαζεται ολη η οθονη,κατα τ'αλλα τα κανει και το δικο μου( με 200 ευρω εχεις και πλαινο masking οπως εχω αναφερει και με τη χρηση ενος universal remote τα συγχρονιζεις ολα. . . ).

Reaction score
62

Στο επομενο diy masking θα το πετυχης....:444:
Πηγη εμπνευσης μου αποτελεσε ο δικος σου προβολεας Κωστα, ο panasonic.
Ημουνα ευχαριστημενος με τις 92'' σε υλικο 16/9 αλλα σε 2:35/1 η εικονα μου φαινοταν μικρη. Οποτε σκεφτηκα να σχεδιασω ενα συστημα με πολλαπλο masking και ν'αγορασω εναν προβολεα σαν τον δικο σου η' να χρησιμοποιησω αναμορφικο φακο.
Συνεπως, σε υλικο 16/9 θα εχω 92'' και σε υλικο 2:35/1 αλλες μεγαλυτερες και σε συνδυασμο με το καταλληλο μασκαρισμα (οριζοντιο και καθετο) θα εχω το αποτελεσμα της αρεσκειας μου.
Ετσι ξεκινησαν ολα. . .

Reaction score
1

Μπουχαχαχά, η μεγάλη πλάκα είναι ότι στο ηλεκτρονικό μασκάρισμα της SMX που ανέβασε ο Κώστας Κεφάλας, η υλοποίησή του είναι απλά για τα μπάζα, μια και αν προσέξετε λίγο καλύτερα θα διακρίνετε μια τεράστια «διπλή σκιά» που δημιουργεί στην οθόνη η πάνω μπάρα μασκαρίσματος καθώς κινείται. :142:

Αυτό συμβαίνει φυσικά γιατί ο φωτισμός του χώρου βρίσκεται ψηλά στο ταβάνι, και σημαίνει απλά ότι οι μπάρες του μασκαρίσματος απέχουν πολύ από την οθόνη. Για να δημιουργείται τόσο τεράστια διπλή σκιά στην οθόνη, μάλλον μιλάμε για απόσταση δέκα εκατοστών της μπάρας από την οθόνη ή και ακόμα μεγαλύτερη! :111:

Σας το είχα γράψει στα πρώτα μηνύματα σε αυτό το θέμα, οποιαδήποτε απόσταση της μπάρας από την οθόνη μεγαλύτερη από 5 εκατοστά, θα δημιουργήσει πρόβλημα διπλής σκιάς.

Δηλαδή και να πληρώσεις έναν σκασμό λεφτά για το ηλεκτρονικό μασκάρισμα και να έχεις και διπλή σκιά στην οθόνη, ανάλογα φυσικά με το πόσο ψηλά είναι τοποθετημένη η οθόνη και από ποια γωνία βλέπεις.

Αντίθετα, στο ηλεκτρονικό μασκάρισμα που έχουν σχεδιάσει για τη καμπυλωτή τους οθόνη, φαίνεται ότι έχουν λύσει πλέον το πρόβλημα, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, οι μπάρες είναι πια πολύ κοντά στην οθόνη. :126:

Reaction score
15.543

Πηγη εμπνευσης μου αποτελεσε ο δικος σου προβολεας Κωστα, ο panasonic.
Ημουνα ευχαριστημενος με τις 92'' σε υλικο 16/9 αλλα σε 2:35/1 η εικονα μου φαινοταν μικρη. Οποτε σκεφτηκα να σχεδιασω ενα συστημα με πολλαπλο masking και ν'αγορασω εναν προβολεα σαν τον δικο σου η' να χρησιμοποιησω αναμορφικο φακο.
Συνεπως, σε υλικο 16/9 θα εχω 92'' και σε υλικο 2:35/1 αλλες μεγαλυτερες και σε συνδυασμο με το καταλληλο μασκαρισμα (οριζοντιο και καθετο) θα εχω το αποτελεσμα της αρεσκειας μου.
Ετσι ξεκινησαν ολα. . .
Να ξερεις οτι με αναμορφικο πας σε χαι-εντ κατασταση μιας και δεν χανεις σε φωτεινοτητα εχωντας 25% περιπου μεγαλυτερο καδρο.

Και οπως πολυ σωστα ειπες στην ιδια αποσταση θεασης το 235/1 σου δειχνει μικρο οταν εχεις 16/9 οθονη.

Εχω αναφερθει παλαιοτερα πανω σε αυτο.....

Η απολυτη οθονη ωστε να κανεις οτι θελεις ειναι 4/3 με masking.
Ετσι μπορεις να καθορισης ακριβως ποση εικονα θες σε οποιοδηποτε καδρο.....
π.χ.μπορεις να εχεις ενα ολοκληρο τοιχο οθονη και να τον κανεις οπως θες με masking.

Η χρηση ζουμ στον προβολεα για μεγαλυτερο καδρο(ωστε να εχεις μεγαλο 235/1)χρειαζεται και προβολεα που να μπορει να σου δωσει 25% περισοτερη φωτεινοτητα.

Το συστημα του panasonic ειναι πολυ καλο...
Και γενικα ο panasonic ειναι απεχτος στο μενου του....οτι καλυτερο υπαρχει...

Εισαι σε καλο δρομο Κωστη...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.231
Όταν λες τεχνική να είναι απόλυτα τεντωμένο το ύφασμα; Αναφαίρεσαι στο μαύρο βελούδο; Αν θέλεις ανάλυσε την ιδέα σου!

Reaction score
19
Όταν λες τεχνική να είναι απόλυτα τεντωμένο το ύφασμα; Αναφαίρεσαι στο μαύρο βελούδο; Αν θέλεις ανάλυσε την ιδέα σου!

Ειχα μεταφερει αυτη την ιδεα σε φιλο που ασχολειται με παρομοιες εφαρμογες και με ενημερωσε οτι ειναι εφικτο. Ποτε δεν μπηκαμε σε λεπτομερειες, με ποιο τροπο δηλαδη θα τεντωσει το υφασμα, απλα γιατι προσωπικα δεν με ενδιεφερε.

Μπορω ομως να τον ρωτησω μετα το Πασχα ή ακομα και να σας φερω σε επαφη για οποιαδηποτε διευκρινηση.

Reaction score
19
Βεβαια η κατασκευη του Κωστα(Βουτ) ειναι σαφως περισσοτερο ευελικτη χωρις να κοστιζει. Εκτος και αν εχεις την οθονη στο κεντρο του δωματιου. :133:

Reaction score
1

Λοιπόν φίλοι μου, οι προετοιμασίες για την τελική εγκατάσταση συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, σήμερα θα σας παρουσιάσω το πώς ακριβώς «ντύθηκαν» οι δύο μπάρες με το μαύρο βελούδο, με έναν τρόπο που κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, πλησιάζει την τελειότητα! :126:

Δεν έχω χρόνο να σας το αναλύσω αυτή τη στιγμή, μια και πρέπει να φύγω για τη δουλειά μου, θα σας το εξηγήσω αναλυτικά αργότερα απόψε. Εδώ βλέπετε την άκρη της πρώτης μπάρας, ντυμένη πλέον με το μαύρο βελούδο. Οι φωτό δεν μου βγήκαν και πολύ εστιασμένες, αλλά παίρνετε μια ιδέα.

Εδώ βλέπετε την μπάρα από το πλάι, δυστυχώς η κάμερα εστίασε πίσω στο έπιπλο, αλλά και πάλι φαίνεται ότι το βελούδο είναι «τέλεια τεντωμένο» πάνω στην μπάρα! Τον τρόπο τον επινόησε φυσικά το έτερον ήμισυ που πιάνουν πολύ τα χέρια της με την ραπτική μηχανή, και νομίζω ότι θα είναι και «οδηγός τεντώματος» για όσους από εσάς αποφασίσετε να εγκαταστήσετε τον μηχανισμό στον χώρο σας... :626:

Reaction score
1

Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε πλέον τις δύο μπάρες έτοιμες και ντυμένες πλέον με το μαύρο βελούδο. Ειλικρινά αμφιβάλλω αν ακόμα και η Stewart η ίδια θα κατάφερνε να τεντώσει καλύτερα το μαύρο βελούδο πάνω στις μπάρες. :126:

Ενώ βλέπετε την οικονομία που κατάφερε και έκανε το έτερον ήμισυ στην αγορά μαύρου βελούδου, αφού κατάφερε και ένωσε δύο κομμάτια του μαύρου βελούδου πάνω στην κάθε μπάρα, με εκπληκτικό τρόπο. Η ραφή των δύο κομματιών μόλις που διακρίνεται ακόμα και κάτω από το φλας, ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν θα διακρίνεται απολύτως τίποτε στη λειτουργία του μηχανισμού με το μασκάρισμα στις δύο μαύρες μπάρες του 2,35:1... :107:

Reaction score
1

Εδώ βλέπετε την πρώτη μπάρα που ντύσαμε με το μαύρο βελούδο, από την πίσω όμως όψη της, αυτήν δηλαδή που δεν θα φαίνεται κατά τη λειτουργία του μηχανισμού. Καταρχήν να σας διευκρινίσω ότι αυτές οι φωτό είναι τραβηγμένες με μια μικρούλα Canon και για αυτό έχουν βγει κουκουρούκου, δυστυχώς δεν είχα σήμερα διαθέσιμη την Sony A100.

Το έτερον ήμισυ λοιπόν, σκέφτηκε απλά να ενσωματώσει μια λουρίδα από ελαστικό μαύρο ύφασμα (όχι πολύ ελαστικό) ανάμεσα στις δύο πλευρές από το μαύρο βελούδο που έντυσαν την κάθε μπάρα. Το έραψε από άκρη σε άκρη με την ραπτική μηχανή, οπότε καταλαβαίνετε τι παίχτηκε μετά; Το ύφασμα ήταν ανοιχτό και στις δύο άκρες, έτσι λοιπόν το περάσαμε απλά στην μπάρα όπως ακριβώς φοράμε μια κάλτσα στο πόδι μας! :111:

Και φυσικά δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, απαιτεί τουλάχιστον δύο άτομα, και μάλιστα θα πρέπει η μπάρα να κοντράρεται σε κάποιο σταθερό σημείο, όπως π.χ., έναν τοίχο, γιατί η δύναμη που απαιτείται στο τράβηγμα για να «φορεθεί» το βελούδο στην μπάρα είναι πολύ μεγάλη! :116:

Το τελικό αποτέλεσμα όμως είναι απλά απίστευτο, μόνο αν πιάσετε με τα χέρια σας την μπάρα θα καταλάβετε πόσο καλά είναι τεντωμένο το βελούδο επάνω της... :126:

Reaction score
1

Εδώ βλέπετε και τις δύο μπάρες πάλι από την πίσω όψη τους. Μπορείτε να διακρίνετε με άνεση την ξεκάθαρη υπεροχή του μαύρου βελούδου απέναντι στο μαύρο ελαστικό ύφασμα. :116:

Εδώ βλέπετε τις δύο άκρες από τις δύο μπάρες. Το λίγο ύφασμα που περίσσευε στις δύο άκρες, τυλίχτηκε και τεντώθηκε προσεκτικά προς τα μέσα και στερεώθηκε με τρεις μαύρες πινέζες στην κάθε πλευρά. :119:

Σε αυτή τη φωτό γίνεται και πάλι ξεκάθαρη η υπεροχή του μαύρου βελούδου απέναντι σε οποιοδήποτε απλό μαύρο ύφασμα. Κάτω από το πολύ δυνατό φως από το φλας της φωτογραφικής, το ελαστικό μαύρο ύφασμα φαίνεται απλά σαν ανοιχτό γκρι...

Reaction score
1

Και ακόμα μία φωτό από την άκρη της πίσω όψης της μπάρας. Για μια ακόμη φορά είναι εμφανές το πόσο άπαιχτο είναι το μαύρο βελούδο στο «πόσο μαύρο» δείχνει αλλά και στο πόσο λίγο φως αντανακλά σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ύφασμα. :107:

Εναλλακτικά, μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και άλλους τρόπους για να ντύσετε τις μπάρες με το βελούδο, όπως π.χ. με ταινία διπλής όψης (μάλιστα είχα ήδη αγοράσει κι εγώ), αλλά πιστεύω ότι αποκλείεται να καταφέρετε να τεντώσετε το βελούδο τόσο καλά πάνω της, όσο με τον τρόπο που σας περιέγραψα. :126:

Ότι απορία έχετε, ρωτάτε άφοβα...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
100.029
Λοιπόν, έχουμε και λέμε.... χρειαζόμαστε ένα συνεργείο αποτελούμενο από τους:
1. Βουτ, για λόγους προφανείς....
2. Τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο. Έ, μην κάθεται με σταυρωμένα χέρια, και τα περιμένει όλα έτοιμα....
3. Τον Παναγιώτη, για επιβεναίωση της... αβυσσαλεότητας του μαύρου βελούδου, με φωτογραφικά ντικουμέντα....
4. Το έτερον ήμισυ του Παναγιώτη, καθότι χρυσοχέρα η άτιμη....:607:

Αναμένεται συνέχεια, γιατί κάπως θα πρέπει να κρυφτεί και ο μηχανισμός, οπότε... γυψοσανιδάς θα είναι, χτίστης θα είναι, μαραγκός θα είναι....:116::136:

Περιμένουμε Παναγιώτη!!! Συγχαρητήρια στη σύζυγο!!!
Και.... μην τη χάσουμε.....:114:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Λοιπόν, έχουμε και λέμε.... χρειαζόμαστε ένα συνεργείο αποτελούμενο από τους:
1. Βουτ, για λόγους προφανείς....
2. Τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο. Έ, μην κάθεται με σταυρωμένα χέρια, και τα περιμένει όλα έτοιμα....
3. Τον Παναγιώτη, για επιβεναίωση της... αβυσσαλεότητας του μαύρου βελούδου, με φωτογραφικά ντικουμέντα....
4. Το έτερον ήμισυ του Παναγιώτη, καθότι χρυσοχέρα η άτιμη....

Αναμένεται συνέχεια, γιατί κάπως θα πρέπει να κρυφτεί και ο μηχανισμός, οπότε... γυψοσανιδάς θα είναι, χτίστης θα είναι, μαραγκός θα είναι....

Περιμένουμε Παναγιώτη!!! Συγχαρητήρια στη σύζυγο!!!
Και.... μην τη χάσουμε.....:114:

Γιάννη μου, ειδικά για το 2 πιστεύω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση και κατασκευή του μηχανισμού. Βλέπεις την κατασκευή να υλοποιείται βήμα προς βήμα, και πραγματικά σε γεμίζει ενθουσιασμό.

Ο δικός μου χώρος είναι πολύ ιδιαίτερος, λόγω του ότι υπάρχουν τα μασκαρίσματα με μαύρες κουρτίνες περιμετρικά από την Stewart, γεγονός που μας λύνει τα χέρια, μια και δεν απαιτείται κανένα είδος κατασκευής επίπλου για να κρυφτούν οι μηχανισμοί. Δες τη φωτό παρακάτω και θα καταλάβεις τα πάντα.

Η Stewart βρίσκεται αυτή τη στιγμή τοποθετημένη σε ύψος 1,2 μέτρα από το πάτωμα. Το πρώτο που θα γίνει λοιπόν, είναι να κατέβει κατά 23 εκατοστά, θα είναι τοποθετημένη λοιπόν στα 97 εκατοστά πλέον από το πάτωμα, οριακά επάνω από την Panasonic plasma.

Οι δύο actuators θα είναι τοποθετημένοι κάθετα επάνω και κάτω από την Stewart όπως βλέπεις στο γράφημα. Ο επάνω actuator, δηλαδή ο 1, θα κρύβεται πίσω από την επάνω κουρτίνα που μασκάρει την Stewart. Ο κάτω actuator, δηλαδή ο 2, θα είναι εντελώς κρυμμένος και θαμμένος πίσω από την plasma.

Τα δύο positioners του μηχανισμού θα είναι κυριολεκτικά θαμμένα πίσω από το κεντρικό ηχείο μου, και τοποθετημένα μέσα στο έπιπλο πάνω στο οποίο πατάει η Panasonic, όπως βλέπεις στο γράφημα.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, τα πάντα θα είναι κρυμμένα και δεν θα φαίνεται απολύτως τίποτα. Για λόγους ψυχολογικούς και μόνο, θα έχω τραβήξει κανάλι στον τοίχο, μέσα στο οποίο θα είναι κρυμμένο το καλώδιο τροφοδοσίας για τον Actuator 1, δηλαδή τον επάνω. Που δεν θα φαίνεται και αυτό όμως, μια και θα κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες.

Όσο για το έτερον ήμισυ, θα εξηγήσει αναλυτικά στον Κώστα τον τρόπο με τον οποίο ντύσαμε με το μαύρο βελούδο τις δύο μπάρες. Αλλά προσφέρεται κιόλας στο να βοηθήσει να ντυθούν οι μπάρες με το βελούδο για κάποιον άλλο που θα εγκαταστήσει τον μηχανισμό στην Αθήνα. :126:

Τώρα βέβαια, για το εάν θα ντυθούν οι μπάρες του Σκαφάτου που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το μηχανισμό, θα το αποφασίσω στη συνέχεια. Εάν είναι πολύ καλό παιδί και επιδείξει άριστη συμπεριφορά, κάτι μπορεί να γίνει... :204:

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.547
Members
38.340