"Vintage Tonearms & Turntables Club"

Reaction score
8
Το πικάπ είναι ...πικαπάρα και καλά θα κάνεις να το φροντίσεις και να το βάλεις σε περίοπτη θέση άμεσα! Μετά φώναξε και τον πατέρα να κάνετε ακροάσεις της εποχής του (τον "κόβω" να ακούει Ντέμη Ρούσσο, Paul Anka & Chuck Berry), αλλά και της δικής σου (John Mayall, Muddy Waters, Steely Dan κλπ..):116:
Ευχαριστώ... Του ετοιμαζω περίοπτη θέση όντως... Ο μπαμπάς ακούει ποιο πολυ ελληνική μουσική (Λοΐζο, Χατζιδάκη κτλ) εγώ πάλι κολλημενος με την μπάλα (Pink Floyd, Lynyrd Skynyrd, Dire Straits). Θα ξεσκονισω δίσκους που θα παει σύννεφο

Reaction score
1.815
Απάντηση: "Vintage Tonearms & Turntables Club"

Και οι δυο είναι πολύ καλές κεφαλές αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, θα προτιμούσα τη Shure. Δεν είνα καθόλου τυχαίο το άρθρο στο audiogon:

http://forum.audiogon.com/cgi-bin/frr.pl?ranlg&1092402094&read&3&4

Eπίσης εαν διαβάσεις προσεκτικά το review, οι αδερφοί Shure προτίνουν τη συγκεκριμένη κεφαλή ως "must" σε πάρα πολύ καλά πικάπ:
"Shure even advises owners of older V15 models to buy a new M97 instead of replacing their worn styli, even though (a) the V15 styli cost more than the M97 body and stylus together, and (b) they still stock the parts in most cases, and would probably be happy to get rid of dead stock. Refreshingly honest, don’t you think? And a big vote of confidence for a very modestly priced cartridge."

Reaction score
1.815

Ένα Heybrook περιμένουμε να πάρουμε "μάτι" αλλά ο ιδιοκτήτης του μάλλον έμεινε ...από φίλμ!:143:

Reaction score
8.905

Αυτο που βλέπεις στην photo φοράει αυτήν! Μπράβο μάτι... Την photo όμως την έχω δανειστεί απο το Internet το δικό μου φοράει την μαμά Philips.

Διάβασα σε σχετικό φόρουμ για την Shure M97xE η την Audio Technica 440ML με το συγκεκριμένο πικαπ, καμία προτίμηση?
Μεταξύ της Shure M97xE (πολύ κατώτερη από την M95ED) και της Audio Technica AT-440MLA διαλέγεις την AT (άριστη κεφαλή), αλλά έχει και σχεδόν διπλάσια λεφτά!

Reaction score
8
Ευχαριστω για τις απαντήσεις θα βάλω φωτο και λεπτομέρειες της αναβάθμισης οταν είναι όλα στη θέση τους!

Reaction score
2.248

Καλημέρα Itw_007

Πολύ όμορφο το πικάπιον :102:
Θύμισέ μου εάν είναι αυτό το μοντέλο που έχει το βαρίδι ορισμού της VTF πάνω στο σωληνωτό του βραχίονα.
Επίσης έχει το μάυρο ελαφρύ headshell με τις τρυπούλες που βγαίνει συρταρωτά η κεφαλή ή το βαρύτερο ασημί?

Reaction score
8

Καλημέρα Itw_007

Πολύ όμορφο το πικάπιον :102:
Θύμισέ μου εάν είναι αυτό το μοντέλο που έχει το βαρίδι ορισμού της VTF πάνω στο σωληνωτό του βραχίονα.
Επίσης έχει το μάυρο ελαφρύ headshell με τις τρυπούλες που βγαίνει συρταρωτά η κεφαλή ή το βαρύτερο ασημί?
Ελπίζω να φαίνετε αυτό που ρωτάς... Η απαντήσεις είναι "ΝΑΙ" και "Με τις τρυπούλες" ;ο)

Reaction score
8

Το πικάπ είναι ...πικαπάρα και καλά θα κάνεις να το φροντίσεις και να το βάλεις σε περίοπτη θέση άμεσα!
Καλά είναι εκεί? Πάνω πάνω το έχω :102:

Ρε παιδιά τί ήχος βγάζει το εργαλείο? Του έκανα ένα ρετουσαρισμα (καλώδια, ιμάντες κτλ) και έπαθα... Πρέπει όμως να πάρω βελόνα και κεφαλή άμεσα διότι η πρώτη μας άφησε χρόνους...

Reaction score
1.815

Φίλε μου βλέπω έχεις κάνει πολύ ωραία κατάσταση στο τσαρδί σου!
Και βέβαια ...το πικάπι σου είναι στην καλύτερη θέση! Μπράβο τέλεια!
Υπάρχουν κάτι σειρές led στο ΙΚΕΑ που θα μπορούσες να βάλεις από πάνω από το πικάπ, για να φωτίζει το έργο τέχνης της Philips, αλλά και για να δώσει ένα ζεστό τόνο στο υπέροχο αυτό μηχάνημα! Τα led αλλάζουν χρώμα μεταξύ 7 συνολικών αποχρώσεων!

Επίσης μια πάρα πολύ καλή κεφαλή για την περίπτωσή σου είναι αυτή στο παρακάτω link:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140567373981&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Mόλις "χτύπησα" κι εγώ μια τέτοια ολοκαίνουρια!!!! :116:
Νά ναι καλά ο φίλος VasilisM που μου πρότεινε το συγκεκριμένο πωλητή! (ή καλύτερα την "πωλήτρια" μιας και είναι μια "συμπαθέστατη" American Woman και πολύ μου άρεσε αυτό!:612:

Reaction score
2.248

Ελπίζω να φαίνετε αυτό που ρωτάς... Η απαντήσεις είναι "ΝΑΙ" και "Με τις τρυπούλες" ;ο)
Το headshell σου είναι ιδανικό για ελαφριές (low mass) κεφαλές και κοίτα να το εκμεταλευτείς με μία supertracker της shure της σειράς V15 :102:

Reaction score
8
Φίλε μου βλέπω έχεις κάνει πολύ ωραία κατάσταση στο τσαρδί σου!
Και βέβαια ...το πικάπι σου είναι στην καλύτερη θέση! Μπράβο τέλεια!
Υπάρχουν κάτι σειρές led στο ΙΚΕΑ που θα μπορούσες να βάλεις από πάνω από το πικάπ, για να φωτίζει το έργο τέχνης της Philips, αλλά και για να δώσει ένα ζεστό τόνο στο υπέροχο αυτό μηχάνημα! Τα led αλλάζουν χρώμα μεταξύ 7 συνολικών αποχρώσεων!
Ευχαριστώ, όσο για τα led κοσμούν ήδη την tv μου και σκέφτομαι σοβαρά ένα δεύτερο σετ για εκει που λες... Είναι πολυ όμορφα όντως...

Επίσης μια πάρα πολύ καλή κεφαλή για την περίπτωσή σου είναι αυτή στο παρακάτω link:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140567373981&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Mόλις "χτύπησα" κι εγώ μια τέτοια ολοκαίνουρια!!!! :116:
Νά ναι καλά ο φίλος VasilisM που μου πρότεινε το συγκεκριμένο πωλητή! (ή καλύτερα την "πωλήτρια" μιας και είναι μια "συμπαθέστατη" American Woman και πολύ μου άρεσε αυτό!:612:
Θα χρειαστω άμεσα κεφαλή και βελόνα. Ξαφνικά σταμάτησε να παίζει το δεξί ηχείο και δοκίμασα να δω την βελόνα η οποία μου έμεινε στο χέρι.

Reaction score
8
Το headshell σου είναι ιδανικό για ελαφριές (low mass) κεφαλές και κοίτα να το εκμεταλευτείς με μία supertracker της shure της σειράς V15 :102:
Καμία σε ποιο χαμηλά νούμερα? μέχρι διψήφιο πόσο, μετα φοβάμαι μην βγάλει κανένα νομό ο Γιωργάκης και φορολογησει ακόμα και τα Πικάπ ως είδος πολυτελείας ;0)

Reaction score
1.815

Θα χρειαστω άμεσα κεφαλή και βελόνα. Ξαφνικά σταμάτησε να παίζει το δεξί ηχείο και δοκίμασα να δω την βελόνα η οποία μου έμεινε στο χέρι.
Χτύπα τη αλλύπητα αυτή είναι αξιόλογη κεφαλή με αστεία τιμή, που βάζει κάτω ΠΟΛΥ ακριβότερες νέας εσοδείας(με τριψήφια νούμερα αγοράς..)
Παζάρεψέ την και θα πέσει...:116:

Εξ' άλλου σε 5-6 μέρες θα είναι στα χέρια σου, είναι πολύ γρήγορη αυτή!
Θες να της στείλω ένα μύνημα να γλυτώσεις τα μεταφορικά? Αύριο θα μου στείλει τη δικιά μου, με μια δεύτερη τα μεταφορικά πάνε στα 3$!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
8
Δεν την έχει "δει" κανένας ακόμα αυτήν.
Στήσε καραούλι και ίσως την κερδίσεις

http://cgi.ebay.co.uk/shure-V15-/270768681969?pt=Turntable_Parts_Accessories&hash=item3f0b1233f1

Η ΑΤ που λέει ο Βασίλης είναι πολύ καλή επίσης
Ευχαριστώ, να ρωτήσω κάτι μην κάνω καμία πατάτα. Υπάρχουν δυο τύπων κεφαλές σωστά? κινητού πηνιου και παράλληλης μετατόπιση? αυτή που παίρνει το δικό μου είναι κινητού πηνιου σωστά?

Reaction score
2.248

Σταμάτιε η shure M91ED έχει την ακίδα N91–3 (2.5mil) για δίσκους 78 στροφών. Είναι μεν φτηνή αλλά θα χρειαστεί και καινούργια ακίδα. (Την ίδια που φορά η M97xE)

@Itw_007
Θες κεφαλή κινητού μαγνήτη και ελαφριά

Reaction score
1.815

Σταμάτιε η shure M91ED έχει την ακίδα N91–3 (2.5mil) για δίσκους 78 στροφών. Είναι μεν φτηνή αλλά θα χρειαστεί και καινούργια ακίδα. (Την ίδια που φορά η M97xE)

Γιώργη καλησπέρα!!!!!!!!!!!
Δε νομίζω να χρειαστεί ακίδα. Η συγκεκριμένη κεφαλή έρχεται με τη Ν-91ΕD ακίδα.
Όπως παρατηρείς στα specs η ακίδα που λες είναι όντως για mono δίσκους και πάει extra...:126:

Reaction score
2.248

Εάν την στέλνει με αυτή την ακίδα κάνει :444:

Παλιά την έβρισκες ανάποδα (την έχω πατήσει με κάτι shure NOS και για αυτό το είπα)

Reaction score
1.815

Ούτως ή άλλως εσύ θα τη ρυθμίσεις κι αυτή, οπότε θα το διαπιστώσουμε παρέα το "έγκλημα"!!:604:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.036
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr