Καλη ταινια, καλη εικονα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

the yellow sea(2010)

Οσοι ειχατε παρακολουθησει το "The Chaser" να ξερετε πως και εδω θα βρειτε τους ιδιους συντελεστες.
Με την διαφορα πως η Κιτρινη θαλασσα σας προσφερει 2,5 ωρες ξεφρενου ρυθμου(ιδιαιτερα στο δευτερο μερος δεν παιρνεις ανασα)
και δυο χαρακτηρες σχεδον...αθανατους.
Α ναι, και εναν σκηνοθετη που δεν του ξεφευγει τιποτα.Ολα στην καμερα, ολα στα ματια μας.
"Καλοι" δεν υπαρχουν εδω.Απλα θα συλλαβετε τον εαυτο σας να εξομοιωνεται με τον ρολο του ενος απο τους δυο κυριως πρωταγωνιστες,
ασχετα με το εαν ειναι τζογαδορος και επιδοξος δολοφονος.

Οπως συμβαινει με σχεδον ολες τις Κορεατικες ταινιες, super ηχος, super εικονα, super soundtrack!!!

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,5

Reaction score
15.543

Πέραν τούτου το thread έχει τίτλο καλή ταινία-καλή εικόνα,δλδ και τα 2 ταυτόχρονα όχι είτε το ένα είτε το άλλο.
Και ποιος κρινει βρε την καλη εικονα....γιατι καλη ταινια ειναι κολοκυθοπητα σιγουρα...!!!!!
....με τι μεσο προβολης και ποιοτητα τρανσφερ..:118::116:

Δλδ οι ταινιες που εχουν μπει εδω μεσα εχουν και τα 2 που λες..:118::116:

...εχουμε ξεφυγει εχω την εντυπωση.....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Incendies(2010)

Την περασμενη εβδομαδα η συζυγος με τις κορες μου επεστρεψαν απο Βηρυτο.
Με την επιστροφη της προσπαθησε να διασκεδασει τις οποιες αντιρρησεις μου να τις ακολουθησω αναπτυσωντας μου τα καλα της
πολης, πως εχασα κλπ κλπ
Μετα την χθεσινη προβολη τα αστεια τελειωσαν και η πραγματικοτητα επεστρεψε.
Διοτι, αν και δεν αναφερεται πουθενα στην διαρκεια της ταινιας, οι "Πυρκαγιες" ειναι χωρισμενες σε δυο τοποθεσιες.
Στον Καναδα και τον Λιβανο.
Και ο σκηνοθετης Dennis Villeneuve εχει προσεχτικα επιλεξει τοποθεσιες, αλλα και καιρικα φαινομενα, μεταφεροντας μας απο
την μουντη ανεπτυγμενη χωρα στην ηλιολουστη αναπτυσομενη μεσογειακη.
Μια παραξενη διαθηκη που θα ταξιδεψει εμας και τους πρωταγωνιστες σε ενα ταξιδι που στο τελος θα πρωτιμουσαμε να ηταν
ταξιδι ληθης και οχι στυγνων αποκαλυψεων.

Και ετσι με το "Incendies" συμπληρωνεται η πενταδα των υποψηφιων για Οσκαρ καλυτερης ταινιας 2011, που παρουσιασαμε απο αυτες τις σελιδες.
Ποια τελικα ηταν η καλυτερη?Μμ, δεν ξερω να σας απαντησω.
Μπορω ομως να σας πω με σιγουρια πως η τελευταια ηταν και η πιο συγκλονιστικη.
Την στιγμη που ο αδερφος ρωταει την αδερφη "ποσο κανουν ενα και ενα?" η αντιδραση της θα αναγκασει ολες τις μικρες τριχουλες απο το σωμα σας να σταθουν σε σταση προσοχης και ισως να ειχατε παρακαλεσει να μην την δειτε ποτε μεχρι τελους.
Ολες οι κυριες ερμηνειες,με αποκορυφωση αυτης της μητερας, αριστουργηματικες.

Στον τεχνικο τομεα τωρα, ειδα μετα απο πολυ καιρο καδρο 16:9
Η εικονα ειναι κατα σημεια αρκετα καλη και με εναλλαγες εξωτερικου και εσωτερικου φωτισμου.Μην περιμενετε τιποτα ιδιαιτερο ομως.Ο ηχος ως επι το πλειστον στο κεντρικο.
Το soundtrack παρα πολυ καλο, λατρεψα το κομματι οπου πεφτουν οι τιτλοι τελους.
Θα επαναλαβω για πολλοστη φορα ομως πως μια τετοια ταινια δεν την παρακολουθεις για να θαυμασεις τεχνικα επιτευγματα.
Μια τετοια ταινια την παρακολουθεις μηπως και τελικα "ανοιξει" καμποσο το μυαλο σου και γινεις καλυτερος απεναντι σε αυτο που σου κληροδοτηθηκε.

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:8,2

Αριστη και απαραιτητη!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.293
Μια τετοια ταινια την παρακολουθεις μηπως και τελικα "ανοιξει" καμποσο το μυαλο σου και γινεις καλυτερος απεναντι σε αυτο που σου κληροδοτηθηκε.
Για γίνε πιο σαφής! :)

Η κριτική σου έχει ήδη φύγει με mail προς τον κολλητό μου... χαχαχα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Η κριτική σου έχει ήδη φύγει με mail προς τον κολλητό μου... χαχαχα
Τωρα και εγω...ξερεις.
Μηπως γνωριζεις την πρωτευουσα της Αιγυπτου?:135:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.293

Τωρα και εγω...ξερεις.
Μηπως γνωριζεις την πρωτευουσα της Αιγυπτου?:135:
Βρε κάνε ό,τι θες. :136:
Όταν όμως διαβάζω για "υπαρξιακά" θέματα που παρακινούνται μέσω ταινιών, με πιάνει το κυνικό/κοροϊδευτικό. :116: Κάνω... την πρωτεύουσα της Ιορδανίας την ξέρεις; :114:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Ostrov(2006)

Ενας υμνος στην Ορθοδοξια μεσα απο τις ερινυες που βασανιζουν ενα απλο ανθρωπο, και μετεπειτα μοναχο, και η τελικη αναδειξη του στην αγιοσυνη απο τους απλους, σοβιετικους μουζικους.
Ο πρωταγωνιστης μας, Pyotr Mamonov,περα απο το γεγονος οτι υπηρξε ροκ σταρ και διασημος ηθοποιος εχει ασπαστει την Ορθοδοξια και εχει αποτραβηχτει σε, σχεδον, ερημητικη και ασκητικη ζωη.Για να ερμηνευσει τον ρολο του Πατερα Ανατολυ ζητησε την συγκαταβαση του ιερεα του χωριου οπου διαμενει και μονο ετσι ο σκηνοθετης Pavel Lungin μπορεσε να τον συμπεριλαβει στο καστ της ταινιας.

Αν και οι ερμηνειες εδω ειναι πρωτης ταξης, ο ερμηνευτης που κλεβει την παρασταση ειναι η φωτογραφια και τα εξαισια κινηματογραφικα πλανα της Βορειας Θαλασσας.
Με ποιοτητα εικονας που θα σας τρεχουν τα σαλια και σκηνες ως επι το πλειστον μουντες.Τοσο μουντες που σε καποιες περιπτωσεις νομιζεις οτι βλεπεις ασπρομαυρη ταινια.Ιδανικη για κατοχους D-ILA/SXRD προβολεων.
Ο ηχος, οπου χρειαζεται πολυ καλος και με εξαισιο soundtrack.

Ακουστε με.
"Το νησι" ειναι πολυ αργο και με επαναλαμβανομενα θεματα.
Αρα μη καταλληλη για τους λατρεις των ταινιων δρασης.
Αντιθετα ειναι κορυφαια περιπτωση διαλογισμου και συγχρονης απολαυσης ολων εκεινων των επιμερους χαρακτηριστικων που καθιστουν μια καλη ταινια...καλη.
Μονο για λατρεις του καλου κινηματογραφου λοιπον.
Και φυσικα εκεινους που θα χρησιμοποιησουν την ως ανω ως demo για τα τεστ τηλεορασεων/προβολεων τους...

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,7

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

λαθος μου......
Πρεπει να ειναι η πρωτη φορα στην ιστορια των φορα που ο Κωστας ξεστομισε την πολυποθητη εκφραση.
Ας κρατησουμε, παρακαλω πολυ, ενος λεπτου σιγη:135:

Reaction score
15.543

:204:

λαθος .......το εχω ξαναπει..:116:

το 2003 αν θυμαμε καλα...:116:

Reaction score
15.543

Μιας και αναφερθηκα στο the Road και το οποιο εχω κανει τεστ,θα ελεγα οτι εως τωρα,ειναι μοναδικη (απο τις πολυ ελαχιστες για να ειμαι ακριβης)με τετοιο επιπεδο αντιθεσης,μιας και η ταινια παιζει σε πολυ χαμηλα digital και ως το 50% αυτων για το μεγαλυτερο μερος της ταινιας(80-90%)

Και γι αυτο κρινετε μουντη με χαμηλο επιπεδο αντιθεσης .....!!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Hanna(2011)

Wow!
Ανασα δεν πηρα.
Να που μερικες φορες συμβαινει και αυτο.Μια ταινια δρασης να ειναι τοσο καλογυρισμενη, να εχει τοσο καλο σεναριο,
να εχει πολυ καλες ερμηνειες, να εχει τοσο καλη φωτογραφια και, τελος, να εχει τοση...δραση που να αναρωτιεσαι ποτε θα ξαναβρεις κατι παρομοιο.

Δεν σταματουν ομως εδω καθως...
το κυριο ατου της ταινιας ειναι ο ηχος.Τα ηχεια σας θα παρακαλουν να τελειωσει καθως θα δουλεψουν υπερωριες και οι συχνες μιξεις μεταξυ μπροστινων και πισω δεν ειναι καθολου σπανιες.Θυμηθειτε την σκηνη με την μηχανη επανω στα τσοφλια απο τα φυστικια και θα καταλαβετε τι εννοω.Επισης το soundtrack(αν και οχι του γουστου μου) δενει αψογα με την υπολοιπη ταινια και ανεβαζει την αδρεναλινη στα υψη.
Ο πολυ καλος ηχος "παντρευεται" με την πολυ καλη εικονα και ειδικα στις πανοραμικες ληψεις θα αναγκαστειτε να κλεισετε το στομα σας με το ζορι καθως ειναι ακομα καλοκαιρι και κυκλοφορουν πολλα εντομα.

IMDB βαθμολογια:7,0 (θα μπορουσε ανετα ενα 7,5)

Δειτε την δυνατα, παρακαλω!

Reaction score
11

δεν ξερω για τον ηχο της παραπανω ταινιας,αλλα σαν ταινια μιλαμε εντελως μουφα,με ανυπαρκτο σεναριο και απιστευτα κενα.για τη σκηνοθεσια ισως να σωζεται λιγο απο την ωραια φωτογραφια των τοπιων,αλλα μεχρι εκει...ειλικρινα απο τα μεγαλυτερα σκουπιδια που εχω δει.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

δεν ξερω για τον ηχο της παραπανω ταινιας,αλλα σαν ταινια μιλαμε εντελως μουφα,με ανυπαρκτο σεναριο και απιστευτα κενα.για τη σκηνοθεσια ισως να σωζεται λιγο απο την ωραια φωτογραφια των τοπιων,αλλα μεχρι εκει...ειλικρινα απο τα μεγαλυτερα σκουπιδια που εχω δει.
Χαιρομαι που συμφωνεις μαζι μου:126:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.293

Wow!
Ανασα δεν πηρα.
Να που μερικες φορες συμβαινει και αυτο.Μια ταινια δρασης να ειναι τοσο καλογυρισμενη, να εχει τοσο καλο σεναριο,
να εχει πολυ καλες ερμηνειες, να εχει τοσο καλη φωτογραφια και, τελος, να εχει τοση...δραση που να αναρωτιεσαι ποτε θα ξαναβρεις κατι παρομοιο.
Δεν περίμενα να σου αρέσει, ή καλύτερα, πίστευα πως δεν θα αρέσει σε κανέναν.

Για μένα το "κατόρθωμα" της ήταν άλλο. Ενώ είχε 2-3 σκηνές δράσης που άξιζαν, κατάφερε με όλο το υπόλοιπο σαχλό περιτύλιγμα να με κάνει να τις αγνοήσω. Η γυναίκα μου, που όπως ξέρεις έχει άλλα γούστα, με παρακαλούσε να το σταματήσω.
Τον ήχο ούτε που τον πρόσεξα μέσα στα νεύρα μου. :116:

Reaction score
103

μουφα παιδια η ταινια,τι χωρις ανασα κτλ.Εμενα βασικα απο την βαρεμαρα εκει καπου στα πρωατ 50 λεπτα με πηρε ο υπνος.Μαπα το καρπουζι...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.267
Members
38.292
Νεότερο μέλος
Neroponti