DACs - τελειωμό δεν έχουν

Reaction score
3.912
Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

.....................................................................................................................................................................

Και συ μωρη φραγκοκοτα Geomiat για ριξε επι ταπητος καμια προχθεσινη εντυπωση απο το 903 πανω στα μονομπλοκια καρφωμενο στον τελικο(με την δικη του προενισχυση)!!!!!!!!

Μιλα ρε τομαρι............οπως μου τα ελεγες στης δυο την νυχτα που κουναγαμε τις συσκευες και ακουγαμε τα τρια τυφλα ποντικια!!!!!!!!!!
Μην μου πεις οτι το ξεχασες ???
Βρε ξεπουπουλιασμένε αητέ, εγώ έγραψα και έκανα πάσα στη μουστόγρηα και σε σένα να γράψετε εντυπώσεις.

Εσείς...μούγκα!!!

Θέλετε να γράφω σεντόνια μοναχός μου?

Άη στα Δι@λ@....παληοφλαμίγκος...

Reaction score
4.247
Απάντηση: Re: Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Ασχετο με την συζητηση, αλλα Βλασση αφου ακους Γιαμαμοτο (ολοι του οι δισκοι ειναι κορυφαιοι) ψαξε και για Masaru Imada Trio, για αρχη το Blue Eyes.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715

Ασχετο με την συζητηση, αλλα Βλασση αφου ακους Γιαμαμοτο (ολοι του οι δισκοι ειναι κορυφαιοι) ψαξε και για Masaru Imada Trio, για αρχη το Blue Eyes.
Ντροπη σου ....να με προσβαλλεις ετσι καταμουτρα............downloader ανθρωπο με 3 servers ,20 blogspot και 17 megabit ταχυτητα.......ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μα ηταν δυνατον να μην το εχω?????????/

:204::204:

Reaction score
140
εγώ όσα υποστηρίζω τα έχω δοκιμάσει , και benchmark usb είχα και weiss είχα και από computer άκουγα με win98 και soundblaster awe64 gold
ο δε tidal αν δεν κάνω λάθος είχε το medea κατευθείαν στους wavac με τα verity

Reaction score
4.247

Ντροπη σου ....να με προσβαλλεις ετσι καταμουτρα............downloader ανθρωπο με 3 servers ,20 blogspot και 17 megabit ταχυτητα.......ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μα ηταν δυνατον να μην το εχω?????????/

:204::204:
Μενω αναυδος!! Εσυ εχεις προχωρησει παρα πολυ, και δεν μας δινεις λιγο απο τα φωτα σου!

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

off topic again

16/44 ακόμα ?
sacd iso rips :614::614::614:

Reaction score
2.010

Μιχαλη θα σου προτεινα να βρεις καποιον καλο μετατροπεα με προενισχυτικο σταδιο και να τον καρφωσεις στον Sovereign.....και μετα παλι Α-Β με τον προ σου επανω!
Τα πραγματα αλλαζουν και πολλα μυστικα βγαινουν προς τα εξω για ολους μας....
Καντο φιλαρακι ....ειμαι σιγουρος οτι μπορει και να εκπλαγεις ....θα ηθελα ομως οταν το κανεις να εισαι αντικειμενικος και ειλικρινης στα γραπτα σου!!
Δεν εχεις λογο αλλωστε να μην .........το καλλιτερο κυνηγαμε στον ηχο και συνεχως ανακαλυπτουμε νεες αληθειες....και ας μας τρομαζουν!!!!!

Μπορουσαμε ποτε να διανοηθουμε οτι ηταν σωστο η μαλλον εφικτο να ακουσουμε ταπεινα flacs απο ενα παλιοπισι?
Τωρα?

Και συ μωρη φραγκοκοτα Geomiat για ριξε επι ταπητος καμια προχθεσινη εντυπωση απο το 903 πανω στα μονομπλοκια καρφωμενο στον τελικο(με την δικη του προενισχυση)!!!!!!!!

Μιλα ρε τομαρι............οπως μου τα ελεγες στης δυο την νυχτα που κουναγαμε τις συσκευες και ακουγαμε τα τρια τυφλα ποντικια!!!!!!!!!!
Μην μου πεις οτι το ξεχασες ???
Βλάση το έχω κάνει πολλές φορές βρε φιλαρακι! πολλές! Στους συνδυασμούς που έτυχε να δοκιμάσω το αποτέλεσμα είναι πιο ΣΩΣΤΟ με ενεργο προ. Ίσως κάπου αλλου να δουλεύει, δεν είμαι απόλυτος.

Reaction score
2.010
Απάντηση: Re: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

εγώ όσα υποστηρίζω τα έχω δοκιμάσει , και benchmark usb είχα και weiss είχα και από computer άκουγα με win98 και soundblaster awe64 gold
ο δε tidal αν δεν κάνω λάθος είχε το medea κατευθείαν στους wavac με τα verity
Και το Medea, και το emm labs, και Orpheus, και dcs Σπιτι μου, και πάνω σε wavac, και πάνω σε graaf και πάνω σε sovereign και αρκετούς άλλους συνδυασμούς.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Βλάση το έχω κάνει πολλές φορές βρε φιλαρακι! πολλές! Στους συνδυασμούς που έτυχε να δοκιμάσω το αποτέλεσμα είναι πιο ΣΩΣΤΟ με ενεργο προ. Ίσως κάπου αλλου να δουλεύει, δεν είμαι απόλυτος.
Μιχάλη, τα αναλογικά εξόδου των Medea και 202, και άλλων πολλών DAC δεν έχουν καμμία απολύτως διαφορά από το στάδιο εξόδου ενος ενεργού προ. Εφ' οσον δεν αναγκάζεσαι στη λύση κάποιου παθητικού προ που πιθανά δεν ματσάρει σε επίπεδο αντιστάσεων, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπερτερεί ένας ενεργός προ. Η ΜΟΝΗ απάντηση είναι η αρέσκεια στην παρουσία αυτού το σταδίου.
Για να τελειώσουμε με αυτή τη συζήτηση θα δώσω ένα μικρό παράδειγμα:
Αν κάποιος φοράει γυαλιά και του δώσουν ένα δεύτερο ζευγάρι με τους καλύτερους zeiss φακούς να τα φορέσει πάνω από τα άλλα, δεν θα βλέπει καλύτερα. Αν έχει αυτή την εντύπωση θα είναι γιατί δεν θα βλέπει τόσο καθαρά τους πόρους του δέρματος στο πρόσωπο της γυναίκας του και θα του φαίνεται ωραιότερη.

Reaction score
4.247

Θεμη (και Χρηστο), ο Μιχαλης μιλαει απο προσωπικη πειρα. Δηλαδη ακουσε στο σπιτι του (ισως οχι μονο) διαφορα μηχανηματα και τα συγκρινε κι εχει μια αποψη. Εσεις μιλατε καθαρα θεωρητικα η ακουσατε κι εσεις και συγκρινατε? Γιατι αν ακουσατε κι εσεις και βγαλατε αντιθετα συμπερασματα τοτε κατι αλλο τρεχει και οφειλουμε τοτε να επικεντρωθουμε σ αυτο το αλλο.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.450
H αληθεια ειναι πως ενω μου ειχε αρεσει παρα πολυ ο ηχος του dac 202 weiss , οταν το εβαλα κατευθειαν πανω στους τελικους μου Atmasphere M60otl δεν μου αρεσε κ πολυ ο ηχος.

Δεν ειχε εντασεις ακομα κ με τερμα την προενισχυση.
Ηταν πολυ "ξερο" ακουσμα.

Reaction score
140
H αληθεια ειναι πως ενω μου ειχε αρεσει παρα πολυ ο ηχος του dac 202 weiss , οταν το εβαλα κατευθειαν πανω στους τελικους μου Atmasphere M60otl δεν μου αρεσε κ πολυ ο ηχος.

Δεν ειχε εντασεις ακομα κ με τερμα την προενισχυση.
Ηταν πολυ "ξερο" ακουσμα.
τα ίδια άκουσα και εγώ με το 202 κατευθείαν στον τότε τελικό μου ( rotel rb1092 ) :444:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.468
Εγώ πάντως ακούω κανένα χρόνο τώρα το 202 κατευεθείαν σε ενεργά ATC και δε με ενοχλεί κάτι...Ναι, δεν έχει τεράστιο soundstage ή πολύ punchy ήχο αλλά μήπως αυτό είναι το σωστό; Τέλος πάντων δεν είμαι ειδικός, ούτε έχω δοκιμάσει πολύ ακριβούς προενισχυτές. Θα προσπαθήσω να δοκιμάσω καλύτερους προενισχυτές αφού ολοκληρωθεί η βελτίωση του χώρου μου και είμαι σίγουρος ότι παίρνω το 100% του τωρινού συστήματος. Α, έχω παρατηρήσει (εγώ και άλλοι κάτοχοι του 202) ότι όσο ανεβάζεις την έξοδο από τα coarse settings, τόσο πιο punchy γίνεται ο ήχος αλλά χάνει λίγο σε φυσικότητα.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Θεμη (και Χρηστο), ο Μιχαλης μιλαει απο προσωπικη πειρα. Δηλαδη ακουσε στο σπιτι του (ισως οχι μονο) διαφορα μηχανηματα και τα συγκρινε κι εχει μια αποψη. Εσεις μιλατε καθαρα θεωρητικα η ακουσατε κι εσεις και συγκρινατε? Γιατι αν ακουσατε κι εσεις και βγαλατε αντιθετα συμπερασματα τοτε κατι αλλο τρεχει και οφειλουμε τοτε να επικεντρωθουμε σ αυτο το αλλο.
Βασίλη όλα αυτά τα "θεωρητικά" έχουν ακουστεί και συγκριθεί πάμπολλες φορές σε διάφορα συστήματα, όχι του Μιχάλη βέβαια και με πρωτογενές υλικό. Το συμπέρασμα είναι ένα και μοναδικό: Όποιο στάδιο προστίθεται, αφαιρεί πληροφορία. Τέλος.
Και ξαναλέω: όποιον το ενοχλεί η "ξεραίλα" ας το υγραίνει. Ας κάνει ο καθένας αυτό που του αρέσει και καταλαβαίνει βρε αδελφέ.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Εγώ πάντως ακούω κανένα χρόνο τώρα το 202 κατευεθείαν σε ενεργά ATC και δε με ενοχλεί κάτι...Ναι, δεν έχει τεράστιο soundstage ή πολύ punchy ήχο αλλά μήπως αυτό είναι το σωστό; Τέλος πάντων δεν είμαι ειδικός, ούτε έχω δοκιμάσει πολύ ακριβούς προενισχυτές. Θα προσπαθήσω να δοκιμάσω καλύτερους προενισχυτές αφού ολοκληρωθεί η βελτίωση του χώρου μου και είμαι σίγουρος ότι παίρνω το 100% του τωρινού συστήματος. Α, έχω παρατηρήσει (εγώ και άλλοι κάτοχοι του 202) ότι όσο ανεβάζεις την έξοδο με το coarse settings, τόσο πιο punchy γίνεται ο ήχος αλλά χάνει λίγο σε φυσικότητα.
Κατεβάζεις την έξοδο του 202 ώστε να έχεις το volume κοντά στο μέγιστο κατά το δυνατόν. Αν και με το dither του Weiss δεν είναι εύκολο να καταλάβεις διαφορά με τις στάθμες.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.468
Κατεβάζεις την έξοδο του 202 ώστε να έχεις το volume κοντά στο μέγιστο κατά το δυνατόν. Αν και με το dither του Weiss δεν είναι εύκολο να καταλάβεις διαφορά με τις στάθμες.
Ναι, αυτό έχω κάνει και κατέληξα να ακούω με τη χαμηλότερη έξοδο (1V). Συμφωνώ ότι το dithered volume του 202 είναι πολύ καλό, ποτέ δεν κατάλαβα διαφορά χαμηλώνοντας τη στάθμη. Αντίθετα αρκετοί που ακούσανε το σύστημα έχουν σχολιάσει ότι δεν αλλάζει καθόλου το ηχητικό αποτέλεσμα όσο ανεβάζεις τη στάθμη.

Παρόλα αυτά, καταλαβαίνω απολύτως τις παρατηρήσεις των φίλων που άκουσαν το 202 χωρίς προ, απλά πιστεύω και εγώ ότι τελικά είναι θέμα γούστου και συνήθειας. Τεχνικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος το συγκεκριμένο dac να χρειάζεται προ. Έχει 22/44 Ohm (RCA/XLR) output impedance, χαμηλώτερη από πολλούς ενεργούς προ.

Reaction score
4.247

Βασίλη όλα αυτά τα "θεωρητικά" έχουν ακουστεί και συγκριθεί πάμπολλες φορές σε διάφορα συστήματα, όχι του Μιχάλη βέβαια και με πρωτογενές υλικό. Το συμπέρασμα είναι ένα και μοναδικό: Όποιο στάδιο προστίθεται, αφαιρεί πληροφορία. Τέλος.
Και ξαναλέω: όποιον το ενοχλεί η "ξεραίλα" ας το υγραίνει. Ας κάνει ο καθένας αυτό που του αρέσει και καταλαβαίνει βρε αδελφέ.
Ok, αναμενομενη θα ελεγα η απαντηση σου. Ενα πρωτο, στην προσθεση του σταδιου οπως λες αφαιρειται πληροφορια (λιγο η πολυ προς το παρων δεν μας ενδιαφερει).

Ενα θεμα λοιπον ειναι, πως παρουσιαζεται η υπαρχουσα πληροφορια? Ενδεχομενως σε καποιους προενισχυτες προσθετει κατι που εντυπωσιαζει (αρεσει) τον ακροατη. Αυτο κατ αναγκη δεν ειναι κακο, αλλα παει σε αλλο κεφαλαιο του γουστου και οχι της πιστοτητας.

Παμε στο δευτερο, θα ελεγε καποιος, τα συγκριτικα τα οποια εχουν γινει και ειναι πολλα οπως λες, εχουν γινει με τετοια μηχανηματα που θα τα χαρακτηριζε καποιος χαι εντ? Δηλαδη να το πουμε και με αριθμους, ενας προ επωνυμος της ταξης των 10 - 15 χιλιαδων?

Reaction score
1.766

ευκολα αρεση σε πρωτο ακουσμα ο προ επειδη ακουγεται ποιο Punchy ομως γραφτηκε παραπανω
αλλα με πιο προσεκτικη ακροαση τελικα το σκετο ειναι παντα καλυτερο.
ειδικα αν το dac βγαζη 3-4 volt εξοδο δυσκολα βρισκεται αντιπαλος.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
το δικο μου βγαζει 6 απο balanced kai 3 apo se.
με ενεργο προενισχυτη, μου αρεσει. χωρις προ δεν μου αρεσει.
δεν ξερω την ποιοτητα του αναλογικου volume control που χρησιμοποιει.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.645
Members
38.354
Νεότερο μέλος
jimkalo83