Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Reaction score
33
Υπάρχει και το airplay it που είναι δωρεάν ( http://www.airplayit.com/ ) αλλά δεν το έχω δοκιμάσει (έχει εξαιρετικές κριτικές)

Support streaming all 1080P/1080i HD videos to your iPhone iPad, such as MKV, M2TS, AVCHD, TP, MPEG-TS, AVC and MOD.
Support regular videos including MPEG1/2, WMV, ASF, AVI, MOV, RM/RMBV, FLV, MP4, H.264, M4V, WTV, WebM.
Support playing DRM protected videos downloaded from iTunes Store.
Support multi-audio tracks video and let you choose any language in the video file.
Directly stream and play the videos that have been converted by it or are in conformity with Apple iOS standard without converting again.
Adjust video/audio quality and resolution for each video individually.
Choose and adjust default video/audio quality, resolution and FPS for different network connection type including local WiFi, remote WiFi, 3G and 4G to get the highest video viewing effect.
Automatically list the recent played videos and remember the last play point for each video.
Specify permissions to the shared folders. Three permission levels are available: Admin, Kids and Public.
Resume downloading at breaking-point. If you already started downloading the video, Air PlayIt can remember and lets you choose whether to download from where you left off, or to start over.
Option to remotely power off your computer after finishing watching.

Reaction score
33
Η απουσία συνδεσιμότητας με οποιοδήποτε άλλο μέσο είναι μια κατά την άποψή μου εντελώς ηλίθια λογική. Βασικά αγοράζεις μια συσκευή η οποία είναι χρήσιμη ΜΟΝΟ εντός των ορίων του "οικοσυστήματος" apple, δηλαδή ειδικά καλώδια, ειδικά s/w κλπ. Δεν έχει καμία λογική να προσπαθεί κάποιος να αποδείξει ότι η γη πρέπει σώνει και καλά να γυρίζει γύρω από το itunes. Κάποιοι βρίσκουν νόημα στην ένταξή τους εντός ενός ειδικού ας πούμε ψηφιακού περιβάλλοντος, προσωπικά δεν μπορώ να κατανοήσω τι νόημα έχει να βάζουμε φράχτες στην τεχνολογία και στην καθημερινότητά μας. Κατασκευαστικά έχει νόημα, χρηστικά είναι απαράδεκτο.

Από την άλλη, γενικώς το apple thing όπως το βιώνει το 99,9999% των χρηστών είναι ένα παιχνίδι και όχι καμιά σοβαρή επαγγελματική επένδυση οπότε δεν έχει και τόσο νόημα να το ψειρίζουμε... Θέλω να πω ότι το ερώτημα του Γιώργου δεν είναι πως θα έχω ένα σύστημα εισαγωγής και αποθήκευσης ιατρικών δεδομένων (πλήρες ιατρικό ιστορικό, εξετάσεις, ακτινογραφίες κλπ) διαθέσιμο 24x7 με πρόβλεψη αναγκών storage για την επόμενη δεκαετία. Προσπαθεί να ανακαλύψει χρησιμότητες για την μελλοντική αγορά του, δεν οδηγείται εκεί για να καλύψει υπάρχουσες σοβαρές ανάγκες. Δεν βρίσκω λόγο κάποιος που έχει τα χρήματα να μην δοκιμάζει παιχνίδια διαφόρων ειδών. Το ίδιο κάνουμε όλοι μας.

...
ΟΛΗ η ουσία!

Reaction score
33
Re: Απάντηση: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Βρε σεις, πάτε καλά; :114:
Το ερώτημα ενός potential χρήστη δεν είναι γιατί να μην έχεις itunes αλλά γιατί να έχεις ΜΟΝΟ itunes.

...
Χαχαχχαχαχαχα φυσικά και ΔΕΝ πάμε καλά! (apple you see :137:)

To itunes απλά είναι πανεύκολο στη χρήση και δωρεάν. Υπάρχουν και άλλες εφαρμογές που κάνουν τα ίδια! :107:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

copy & paste κάνει;
chisb με ειδικά καλώδια όλα τα κάνεις, αλλά για να τα κάνεις όλα το χρήματα που θα δώσεις είναι σαν να έχεις αγοράσει 2 ipad.

φανταστείτε να υπήρχε idoll(φουσκωτή κουκλίτσα έτοιμη για όλα) σχεδιασμένη με τα πρότυπα του ipad, θα ήταν παντελώς άχρηστη :204:

Reaction score
1.985

Δεν ξέρω τι λέτε για επαγγελματική η όχι χρήση εγώ πάντως έχω κάνει και διαχείριση SQL server αλλά και troubleshooting σε πελάτη μέσω teamviewer. Επίσης έχω μέσα Logmein, Remote Desktops ssh, ftp, scp terminals για σύνδεση οπουδήποτε.

Γενικά μπορείς να κάνεις τα πάντα, απλά. Η σχεδόν τα πάντα τέλος πάντων.

Reaction score
169

Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι να του συνδέσεις κινητό για να έχει μόντεμ...
Αλλά μετά δεν θα πουλούσε καθόλου το 3g...

Σαν "usb stick" δεν έχει νόημα μιας και μέσω wifi μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις με ένα απλό network share... και η κουτσή Μαρία έχει δίκτυο πλέον...

Reaction score
33
Re: Απάντηση: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι να του συνδέσεις κινητό για να έχει μόντεμ...
Αλλά μετά δεν θα πουλούσε καθόλου το 3g...

Σαν "usb stick" δεν έχει νόημα μιας και μέσω wifi μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις με ένα απλό network share... και η κουτσή Μαρία έχει δίκτυο πλέον...
Μα φυσικά και μπορείς, από το Iphone τουλάχιστον: πας ρυθμίσεις ->γενικά->δίκτυο->κινητό δίκτυο δεδομένων και μοιράζεσαι την σύνδεση internet (ή κάνεις και προσωπικό hot spot ) μέσω blue tooth ή usb.

Εγώ το έχω αγοράσει μόνο με wifi!

Reaction score
377

Και το χοτσποτ δουλεύει κανονικά (υπηρχε ενα θεματακι με την vodafone αλλά λύθηκε με το τελευταίο update).

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.833

Έχω το iPad 2 από την πρώτη εβδομάδα που κυκλοφόρησε (έτυχε να βρίσκομαι στις ΗΠΑ οπότε το "τσίμπησα").
Μερικά από τα συμπεράσματα της δεκάμηνης συμβίωσης (ο Chrisb έχει ήδη γράψει τα βασικότερα) :

* Κατάλαβα ότι η φορητή συσκευή που πάντα χρειαζόμουν ήταν ένα iPad κι όχι ένα laptop. Οι ανάγκες μου εκτός σπιτιού είναι συγκεκριμένες. Browsing, email, διάβασμα, ενημέρωση. Το laptop (ανεξαρτήτως κατασκευαστή:105:) είναι ασύμφορο (βάρος, αυτονομία, τσάντες κλπ) και σχεδόν πάντα "ξεχνούσα" να το πάρω. Από την άλλη τα smartphones έχουν μικρή οθόνη (ακόμα και τα τελευταία με τις οθόνες των 4-4,5 ιντσών). Το iPad είναι η χρυσή τομή μεγέθους/πρακτικότητας. Χωράει σε μικρή/λεπτή τσάντα που πάντα έχω μαζί.

* Το iBooks είναι ένας από τους πιο χρήσιμους τομείς του pad. Φορτώνω όλα τα περιοδικά και τα βιβλία που θέλω και τα έχω μαζί μου όπου κι αν βρίσκομαι. Με ένα απλό drag and drop στο iTunes τα αρχεία epub και pdf περνούν στο Ipad με ένα sync.
Υπάρχει κι άλλη μέθοδος, χωρίς iTunes, που βολεύει όσους θέλουν να μοιραστούν αρχεία pdf, μέσω κάποιας συμβατής εφαρμογής cloud. Εγώ έχω account στο Dropbox. Υπάρχει app για iOS από το οποίο μπορείς να κατεβάσεις από το cloud οποιοδήποτε αρχείο (pdf ή epub) και να επιλέξεις να το ανοίξεις/αποθηκεύσεις στο iBooks.

* Η αυτονομία του είναι παραδειγματική. Με μία φόρτιση και χρήση διαβάσματος και WiFi μπορεί άνετα να ξεπεράσει τις 7-8 ώρες.

* Η ανάλυση της οθόνης μπορεί πράγματι να θεωρηθεί λίγη. Το Pixels Per Inch είναι 132 όταν το iPhone 4/4S έχει 326. Από την άλλη επιλέχτηκε IPS LCD panel, αντί κάποιου υποδεέστερου LCD. Μια οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση θα μείωνε την αυτονομία του iPad (η οθόνη του iPhone καταναλώνει 0,42W ενώ του iPad 2,7W) και θα είχε αυξημένες υπολογιστικές απαιτήσεις που πιθανόν να "χαλούσαν" την ομαλότητα χρήσης.

* Τα social magazines/news aggregators είναι το μέλλον της ενημέρωσης. Σε όλες τις πλατφόρμες. Στο iPad χρησιμοποιώ καθημερινά τα παραμετροποιημένα Flipboard και Zite. H εμπειρία είναι απίστευτη και δεν μπορώ να χωνέψω ότι δεν προλαβαίνω να διαβάσω τόσα πράγματα που με ενδιαφέρουν και μου παρουσιάζονται με έναν τόσο πρακτικό και εμφανίσιμο τρόπο.

Reaction score
1.813
Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Καλά κάνεις βρε. Απλά προσπάθησα να σου εξηγήσω ότι η αλήθεια που αναφέρεις πιο πάνω, δεν κρύβεται σε αυτές τις... προσωπικές εμπειρίες.

...
Τώρα πες μας απο που γνωρίζεις ότι τα Ιταλικά αυτοκίνητα χαλάνε...

:105:

Reaction score
1.985
Απάντηση: Re: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Μη τρελαίνεσαι. Αυτά που λες τα έκανε ένα καλό microsoft... pda, 10 χρόνια πριν.

...
χαχαχα, ναι ρε, με 10 δευτερολεπτα Lag, ακου λεει pda micrisoft εκανε team viewer. Σου βάζω στοίχημα ότι και τώρα θα ειναι σχεδόν αδύνατο να χρησιμοποιήσεις team viewer χωρίς lag σε Microsoft pda.

Reaction score
169

Με VNC έπαιζα remote desktop σε ένα palm m300 αν θυμάμαι καλά το μοντέλο. Mε 4 ολόκληρα χρώματα μέσω σειριακής :)

Reaction score
1.985

Πως πήγαινε ρε παιδιά ειναι το θέμα και αν τελικά ήταν λειτουργικό για να κάνεις 10 πράγματα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Τώρα πες μας απο που γνωρίζεις ότι τα Ιταλικά αυτοκίνητα χαλάνε...
Υπάρχουν ειδικοί στο θέμα (ADAC και TUV). Αν σου πω βέβαια προσωπικές ιστορίες από το Punto δεν θα σου μείνει άντερο απ' τα γέλια. Φυσικά υπάρχουν και στατιστικές για τα MAC. Δες ένα άρθρο πχ εδώ: http://www.computerworld.com/s/article/9141032/Mac_laptops_less_reliable_than_ASUS_Sony_notebooks

...

Reaction score
1.813
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Υπάρχουν ειδικοί στο θέμα (ADAC και TUV). Αν σου πω βέβαια προσωπικές ιστορίες από το Punto δεν θα σου μείνει άντερο απ' τα γέλια. Φυσικά υπάρχουν και στατιστικές για τα MAC. Δες ένα άρθρο πχ εδώ: http://www.computerworld.com/s/article/9141032/Mac_laptops_less_reliable_than_ASUS_Sony_notebooks

...
AXA! δεν αναφέρεσαι συνεπώς σε "προσωπική εμπειρία"... μάλιστα...

:138:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Γιώργο το πήρες το άιπαντ ή ακόμη;!

...

Reaction score
49
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Γιώργο το πήρες το άιπαντ ή ακόμη;!

...
Παρακολουθω ολα τα λεγόμενα με αμέριστο ενδιαφέρον!!
Αν συνεχισει έτσι θα βγει και το 3, οπότε...!!!:105:

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members