Καλη ταινια, καλη εικονα

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.902
Το πιό σκληρό που θα βλέπει ο JDάκης πιά, θα είναι το Snow White! :116:

Reaction score
16.490
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

horrible bosses(2011)

Ξεχωρισε σαν την "μυγα μες στο γαλα" απο την σαβουρα που ειχα την ατυχια να παρακολουθησω τις τελευταιες ημερες
προσφεροντας πολυ γελιο το οποιο κατα διαστηματα γινοταν ξεκαρδιστικο.
Και μου εφερε στον νου εκεινη την πρωτη ταινια που ειχα δει και ξεχωρισει τον μεγαλο Kevin Spacey, το "Swimming with sharks" μονο που αυτη την φορα ηταν επι τρια.
Τι να λεμε τωρα απο πλευρα ερμηνειων?
Spacey και Farell δινουν πραγματικα ρεστα(τον δευτερο δεν θα τον αναγνωρισετε καν) ενω εχω αρχισει να εκτιμω ιδιαιτερως
και τα...προσοντα της Jennifer Aniston....

IMDB βαθμολογια:7,3
Παει καιρος που μια κωμωδια μ εριξε απ τον καναπε γιατι ξεκαρδιστηκα ....Και σημερα αυτη...Τι γελιο θεε μου...

Δεν ειχα στο προγραμμα να δω ταινια...,αλλα 'περνωντας διπλα της'....με 'κρατησε'...΄Το αξιζα!:143:

Η Ανιστον πραγματικα μ εστειλε με την ερμηνεια της.Ηταν εκπληξη...

"What is "deliberately" undressed.... You accidentally get undressed?" :114:

"Oh shit! I broke a rock!":135:

Δειτε την!

Reaction score
6

Χθες είδα αυτό: '' The Double''

http://www.imdb.com/media/rm2438052864/tt1646980

Ωραία εικόνα (ήχο δεν ξέρω γιατί το άκουγα χαμηλά) ,γρήγορη σκηνοθεσία ,αρκετές ανατροπές κατά την διάρκεια αλλά και στο τέλος του έργου.
Περιπέτειες από αυτές που δεν θες να τελειώσουν ( κι ας είναι Κυριακή βράδυ και το πρωί πρέπει να σηκωθείς στις 05:30 ).

Υ.Γ. Αυτός ο Ρίτσαρντ Γκίρ πόσο είναι ρε παιδιά .Αγέραστος .Σε μια σκηνή μάλιστα έτρεχε κατοστάρι καιο δεν μου φάνηκε για ντουμπλάρισμα!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.772

Αυτός ο Ρίτσαρντ Γκίρ πόσο είναι ρε παιδιά .Αγέραστος .Σε μια σκηνή μάλιστα έτρεχε κατοστάρι καιο δεν μου φάνηκε για ντουμπλάρισμα!
62,5 ετών! http://www.imdb.com/name/nm0000152/

minas

Πισιά
Reaction score
3.987

Tinker Tailor Soldier Spy

Βασισμένη στην ιστορία του John le Carre που έχει γίνει και μίνι σειρά με πρωταγωνιστή τον Alec Guinness.

Δυστυχώς δεν έχω δει την παλιά απόδοση για τη σύγκριση, αλλά και μόνο οι πρωταγωνιστές της νέας αρκούν για να την δείτε.
Gary Oldman, από τους αγαπημένους μου ερμηνευτές, ενώ Colin Firth, John Hurt, αλλά και οι υπόλοιποι κρατούν τον πήχυ ψηλά. Η σκηνοθεσία καταφέρνει να σε βάλει στην κατασκοπική ατμόσφαιρα του ψυχρού πολέμου, αλλά χάνει λίγο σε ρυθμό. Η εικόνα είναι ελαφρά φιλτραρισμένη για να παραπέμπει σε παλιότερη εποχή, αλλά τεχνικά είναι αρκετά καλή. Ο ήχος περιορίζεται σε ατμοσφαιρική μουσική και διαλόγους, αλλά δεν θα σας απογοητεύσει.

Το 7.5 που συγκεντρώνει στο imdb είναι σχετικά ακριβές.

Reaction score
6

Tinker Tailor Soldier Spy

Βασισμένη στην ιστορία του John le Carre που έχει γίνει και μίνι σειρά με πρωταγωνιστή τον Alec Guinness.

Δυστυχώς δεν έχω δει την παλιά απόδοση για τη σύγκριση, αλλά και μόνο οι πρωταγωνιστές της νέας αρκούν για να την δείτε.
Gary Oldman, από τους αγαπημένους μου ερμηνευτές, ενώ Colin Firth, John Hurt, αλλά και οι υπόλοιποι κρατούν τον πήχυ ψηλά. Η σκηνοθεσία καταφέρνει να σε βάλει στην κατασκοπική ατμόσφαιρα του ψυχρού πολέμου, αλλά χάνει λίγο σε ρυθμό. Η εικόνα είναι ελαφρά φιλτραρισμένη για να παραπέμπει σε παλιότερη εποχή, αλλά τεχνικά είναι αρκετά καλή. Ο ήχος περιορίζεται σε ατμοσφαιρική μουσική και διαλόγους, αλλά δεν θα σας απογοητεύσει.

Το 7.5 που συγκεντρώνει στο imdb είναι σχετικά ακριβές.
Είναι στη λίστα μου για τις επόμενες ημέρες - ίσως και για σήμερα . Απλά όταν παίζουν πολλοί και καλοί ηθοποιοί κρατάω μικρό καλάθι!!! Ελπίζω να διαψευθώ.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.251

Υ.Γ. Αυτός ο Ρίτσαρντ Γκίρ πόσο είναι ρε παιδιά .Αγέραστος .Σε μια σκηνή μάλιστα έτρεχε κατοστάρι καιο δεν μου φάνηκε για ντουμπλάρισμα!
Ο Ρίτσαρντ Γκίρ πράγματι έδειχνε ξανανιωμένος στην ταινία. Ήταν και αδυνατισμένος.

Κατά τ' άλλα το "The Double" το βρήκα το λιγότερο βαρετό. Θα περιμένω βέβαια να δω και το υπόλοιπο μισό γιατί αποκοιμήθηκα. :138:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

tinker tailor soldier spy(2011)

Δεκαετια των 80'ς
Σαρωνιδα
Καλοκαιρια
Μεσημερι
Μετα το μεσημεριανο φαγητο και πριν ο ζωογονος μεσημεριατικος υπνος(ο μονος υπνος της ημερας) με παρει στις αγκαλιες
του χανομουν στον κοσμο των βιβλιων του John Le Carre, εναν κοσμο διαφορετικο απο οτι εκεινον των υπολοιπων συγγραφεων κατασκοπευτικων θριλερ.
Στον κοσμο του Le Carre η Δυση δεν ηταν απαραιτητα η καλη.
Οι Σοβιετικοι ηταν ανθρωποι επισης και καποιες φορες αξιοι εμπνευσης θαυμασμου.
Στον κοσμο του Le Carre οι αποστασιοποιησεις δεν ηταν μονοπλευρες...

Το Tinker, Taylor, Soldier, Spy θεωρειται απο τα καλυτερα βιβλια του και ειναι το πρωτο μερος της τριλογιας Karla.
Επισης ενα απο τα πολλα οπου ο πρακτορας Smiley einai o κεντρικος ηρωας.
Και τι Smiley ειναι αυτος μεσα στην αψογη συσκευασια του Gary Oldman?!!!
Δεν ξερω, παντα εκτιμουσα αυτον τον ερμηνευτη αλλα μετα απο χθες η εκτιμηση μου εχει κανει αλματα.
Οχι πως οι υπολοιποι, κορυφαιοι της ταινιας, πανε πισω.
Καθε αλλο μαλιστα.
Το ψυχροπολεμικο κλιμα και η διαβρωμενη σαπιλα της MI6 αποτυπωνονται αψογα χαρη σε αυτους αλλα και την μπαγκετα του Thomas Alfredson.Ποσο δυσκολη πρεπει να ειναι η αποδωση του κλιματος ενος βιβλιου του Le Carre στην οθονη?
Και ομως, εδω τα καταφεραν με τον καλυτερο δυνατο τροπο.

Η εικονα μπορει να θυμιζει τελη 60'ς-αρχες 70'ς στις αποχρωσεις της, παρ'ολα αυτα η υφη της και η ευκρινεια ανηκουν στην χρονια που διανυουμε και θα ικανοποιησει και τον δυσκολοτερο αναγνωστη.
Στον ηχο τωρα, στις πρωτες σκηνες στην Ουγγαρια(αντι Τσεχοσλοβακιας στο βιβλιο) τα δυο Σοβιετικα MIG που περνανε πανω απο τα κεφαλια μας, δινουν το στιγμα.Βεβαια οι διαλογοι ειναι η κυρια ηχητικη πηγη αλλα οπου χρειαστει θα μας κανει να χαμογελασουμε για το συστημα μας.

Διακρισεις (θα βαρεθειτε να διαβαζετε)

IMDB βαθμολογια:7,5(ενα 7.9 θα του "πηγαινε" περισσοτερο)

Για τους φαν του Le Carre, απαραιτητο!
Για τους υπολοιπους, μια υπεροχη ταινια.
Για τους λατρεις της δρασης και μονο, ισως δεν κανει καθως προυποθετει χρηση νου και αισθηματων...

Reaction score
5

Another Earth - Imdb 7/10

Δεν ξέρω αν ήταν η ψυχολογία μου, η προδιάθεση για μια τέτοια οπτικοακουστική εμπειρία, αλλά την ταινία την λάτρεψα. Δεν ήμουνα σε Pop corn mood, αλλά για κάτι πιο βαθύ.

Από μένα 8/10, έχω καιρό να δω τέτοια ταινία

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

killer elite(2011)

Aπορω πως σας ξεφυγε τουτο δω.
Και λεω απορω διοτι διαθετει καλους ηθοποιους, υπεροχη εικονα και ηχο αναφορας.

Εδω που τα λεμε καπου εδω σταματουν τα προτερηματα του.
Διοτι το σεναριο θα μπορουσε να το εχει γραψει ανετα ο συγγραφεας της "Πιπης της Φακιδομυτη" ενω το χαμογελο του Jason Statham θυμιζει θηλυκη ταραντουλα σε οργασμο λιγο πριν καταπιει το αρσενικο ταιρι της.Για τον Θεο, δεν μπορει καποιος να του πει να μην ξαναχαμογελασει σε ταινια?

Παντως υποθετω πως θα ειναι αρκετα ευχαριστη για τους φιλους της κλωτσοπατιναδας

IMDB βαθμολογια:6,5

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.244

την ειδα προχτες αλλα δεν ειχα σκοπο να την μεταφερω εδω γιατι το νημα λεει *καλη ταινια..*
σαν να βλεπεις transporter ηταν...
5 λεπτα τρωει ξυλο ο Jason στο νοσοκομειο μεσα ουτε ,μια μελανια,ουτε μια σταγονα αιμα!!!!!:111:
ειπαμε ταινια ειναι αλα οχι κ ετσι....
ο μοναδικος λογος που την επελεξα ηταν γιατι πιστευα οτι το σεναριο θα ειναι περιπου σαν το
Tropa de Elite αλλα.....

Reaction score
6

Τον τελευταίο καιρό έχει τύχει να αρχήσω ταινίες και να τις σταματήσω πριν καν φτάσουν στην μέση (από ποιότητα άλλο τίποτα έτσι..).
Αυτήν εδώ την τελείωσα (μπράβο), ότι κι αν σημαίνει αυτό:105:

Reaction score
6

Βέβαια οι ταινίες που για μένα ξεχωρίζουν και αφήνουν κάτι μετά την θέασή τους είναι αυτές που αφού τελειώσουν ,συνεχίζω να βλέπω τους Τίτλους Τέλους. Κάθομαι εκεί κανά 2-3 λεπτά σαν χάνος σαν να μην θέλω να τελειώσει και βλέπω να ανεβοκατεβαίνουν τα ονόματα των συντελεστών της ταινίας .
Κάτι τέτοιο έπαθα χθες βράδυ με την θέαση της ταινίας THE HELP . Την έχει σχολιάσει σε προηγούμενο ποστ ο Ανδρέας και ομολογώ ότι η κριτική του με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.251
Μπα, δεν σου αρεσε...μπουλη?:136:
Όχι fossil... :)

Κι αυτό γιατί ενώ θα μπορούσε να είναι καθαρόαιμη περιπέτεια, της πρόσθεσαν κάποια στοιχεία για να την κάνουν, και καλά, πιο "ποιοτική". Και οι μπάσταρδες ταινίες σπάνια πετυχαίνουν.

Sent from 4S

Reaction score
16.490

Cowboys & Aliens (2011)

.....

Από εικόνα και ήχο; Η χαρά του καλού συστήματος! Επικρατεί έντονος υπερκορεσμός χρωμάτων που δίνει εντυπωσιακά πλάνα της άγριας φύσης και ιδιαίτερα "κοντινά" στους χαρακτήρες.

IMDB : 6,4
:444:

Ειναι μια απο αυτες τις ταινιες,που το σεναριο τους με αφηνει αδιαφορο.:116:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.256
Members
38.296
Νεότερο μέλος
Alexis P