AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Μηνύματα
9.110
Reaction score
8.905
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Γεια σου φίλε, προς το παρόν περιληπτικά γιατί πρέπει να πάω για ύπνο.... τι να πω και να προσθέσω πάνω στα γνωστά και εξαιρετέα.... ήχος μεγάλος και κορυφαίος.... από b&w + krell + Lio... δεν λέω άλλα, έτσι για να σκάσετε από την αγωνία, αλλά και ο βλάσης σαν άνθρωπος είναι ultra!
 

Μηνύματα
4.690
Reaction score
1.815
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Αν κι εγώ είμαι ήδη για την αγκαλιά του Μορφέα, δεν αντέχω να μην πω για την ψυχάρα, το Βλάση!
Θεικό set up!! Εκπληκτικά ηχεία, ένα ενισχυτικό τέρας ποιότητας και κατασκευής (σκέτη κρέλλα!!) κι ένα εξωγήινο ντάκ με απογείωσαν από τον όμορφο χώρο του Βλάση και με πήγαν σε άλλα επίπεδα!

Είσαι Θεός! Εξαιρετικές ακροάσεις με τις επιλογές σου!!:444:
RESPECT!!:624:
 

Μηνύματα
4.690
Reaction score
1.815
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Ειδικά ρε φίλε το πικάπ σου έπαιξε δαιμονισμένα με την κεφαλή που σου έφερε ο Βασίλης!
Τελικά, όλο γυρνάς την πλάτη σου στα αναλογικά αλλά δε μας είπες πόσο κρυφοπικαπάκιας είσαι!


(Σε έδωσα ασάλιωτα τώρα, άντε να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας!!):143:
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.839
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Εγω τα έχω πει πολλάκις.
Κλέβει καρδιές το σύστημα.Πολύ καλύτερος ηχος από κάτι άλλους σε διάφορες παρουσιάσεις.
Και με ένα πικάπ πλέον να κλείσεις σαν Χαϊεντάς.........:114::114:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.981
Reaction score
127.629
Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Αλλα πες μου σε παρακαλω, πως μπορουμε να θεωρησουμε την default παραμετροποιηση της ως flat?

Πιστευω οτι δεν μπορουμε, διοτι δεν ξερουμε ποσο αυτο το default μπορει να ειναι ηδη "πειραγμενο".

Τι θα προσφερει να ακουσω εναν ευχαριστο ηχο.... ευχαριστος θα ειναι, θεωρειτε ομως κατα μια εννοια "σωστος" ?
:609::613::623:

ΟΚ, νομιζω οτι τοσο μυαλο εχω για να καταλαβω.....
Ok. :116:

Οταν λες καληνυχτα και ο αλλος σε πλακωνει πρωτα στις βρισιες και στα "επιθετα" , αντι να σου πει "ρε φιλε βγαλε τα γυαλια να δεις οτι ειναι μερα", ειναι σωστοτερο....
Αφού δε σου απάντησε κανένας, θα σου απαντήσω εγώ, και μάλιστα όπως ακριβώς ζητάς να σου απαντούν:


ρε φίλε, βγάλε από το μυαλό σου τα λαμπάκια της μέτρικ από τη μέση (τα γυαλιά που λες), σε μπερδεύουν και νομίζεις πως βλέπεις ένα ψηφιακοευφωνικό παραμορφοσιομανιακό άφλατο εκουαλάιζερ που εκ των πραγμάτων αλλοιώνει τον ήχο με την υπερβολική του επεξεργασία στο αγνό μας ηχητικό περιεχόμενο και ουσιαστικά αδυνατεί να παίξει "φλατ" (νύχτα), ενώ στην πραγματικότητα, το εν λόγω μηχάνημα είναι τόσο φλατ, όσο το εγκεφαλογράφημα νεκρής -από την εποχή του Νώε νεκρής- κάμπιας (μέρα).

Είναι ο ορισμός του φλατ. Πχιο φλατ, δε γίνεται. Όταν κάποιος δείχνει τη μέτρικ, λέει: Να, τόσο είναι το μέγιστο φλατ που μπορείς να έχεις, και μη προσπαθήσεις να βρεις κάτι πιο φλατ, διότι πάλι σε αυτό θα καταλήξεις.

Για να καταλάβεις τι γίνεται, μετράς το πόσο φλατ είναι όλα τα υπόλοιπα με τη μέτρικ, για να σου δώσω το "στίγμα" της χρησιμότητάς της.

Συμπερασματικά: μέτρικ=αηδιαστικά πολύ φλατ (πχιο φλατ, δε γίνεται).

Πάμε στη συνέχεια:

ρε φίλε, βγάλε από το μυαλό σου την έννοια της παραμετροποίησης της (ψηφιακής) επεξεργασίας του "πειραγμένου" "default" από τη μέση (τα γυαλιά που λες), σε μπερδεύει και νομίζεις πως κάθε τι που σχετίζεται με ψηφιακή επεξεργασία (dsp) απέχει από το "κανονικό", είναι "πειραγμένο", μέχρι που υποθέτεις πως το "κανονικό" θά'πρεπε νά'χει και όνομα για να το "βρίσκεις αν το χάσεις", πχ να λέγεται "default" (νύχτα), ενώ στην πραγματικότητα, το μόνο "πειραγμένο" στην μέτρικ είναι η Mac-ίλα της, υπό την έννοια πως τρέφει μεγάλη αγάπη στα Mac ενώ ταυτόχρονα έχει ένα αίσθημα αηδίας στην συνεργασία με φυσιολογικά PC (μέρα).

Αυτό είναι το μόνο "πειραγμένο default" πάνω στη μέτρικ, άλλο "πειραγμένο default" δεν έχει, αλλά ταυτόχρονα, η έννοια της ψηφιακής επεξεργασίας του σήματος (dsp το λέμε) είναι συνυφασμένη με το ψηφιακό μέσο, χωρίς όμως να αποτελεί "πειραγμένο default" το ψηφιακό μέσο (είτε μιλάμε για ασημένιο δίσκο είτε μιλάμε για φλακ), ενώ αντίθετα, το αναλογικό μέσο (μαύρος δίσκος) είναι όντως "πειραγμένο default", καθώς έχει ενσωματωμένη μια ισοστάθμιση, ένα εκουαλάιζερ δηλαδή, που το λέμε "ρία", και δεν γίνεται να θεωρεί κανείς πως δεν είναι "πειραγμένο default", διότι απλά εθελοτυφλεί.

Συμπερασματικά: "πειραγμένο default"=μαύρος δίσκος, αναλογικό μέσο

Εδώ να συμπληρώσω, πως η μέτρικ, επειδή "ενοχλείται" ρε παιδί μου από τα "πειραγμένα default" (ακόμα και του χώρου, αλλά άστο αυτό, θα μπλέξεις άσχημα και ποιος σε ξεμπλέκει μετά), αναλαμβάνει να κάνει φλατ ακόμα και το "πειραγμένο default" του μαύρου δίσκου, εφαρμόζοντας μια εξαιρετικά διαολεμένης ακρίβειας ρια. Δηλαδή, ότι και να της δώσεις, φλατ το κάνει. Κατάλαβες?

Πάμε παρακάτω:

Ρε φίλε, βγάλε από το μυαλό σου την υποθετική σου επεξεργασία του σήματος (τα γυαλιά που λες) με στόχο τον δήθεν "ευχάριστο ήχο" της μέτρικ (νύχτα). Η πραγματικότητα είναι πως η μέτρικ δεν ασχολείται με "ευχάριστο ήχο", ασχολείται μόνο με "σωστό" ήχο (μέρα). Οι συσκευές που ασχολούνται κατά βάση με "ευχάριστο ήχο" είναι οι λαμπάτες, γνωστές σε σένα υλοποιήσεις, όπου τυπικά οι μετρήσεις δεν έχουν "θέση", ενώ γνωρίζεις πολύ καλά πως η μέτρικ έχει μια τρελή μανία με τις μετρήσεις, έχει ρε παιδί μου έρωτα με τις μετρήσεις, πάθος, τρέλα...

Επίσης, η μέτρικ, όπως ίσως και να πρόσεξες, δεν έχει μέσα στο σασί της λάμπες.

Είναι σίγουρο αυτό, καρατσεκαρισμένο. Η μέτρικ δεν έχει λάμπες ούτε στην τροφοδοσία, ούτε στο στάδιο εξόδου, ούτε πουθενά. Δεν υπάρχουν λάμπες στη μέτρικ, στο λέω με απόλυτη βεβαιότητα. Διάβασα όλο το μάνιουαλ της μέτρικ, είδα και τις φωτογραφίες του εσωτερικού της, και δε βρήκα ούτε μια λάμπα εκεί μέσα.

Δηλαδή: μέτρικ=όχι λάμπα μέσα στο σασί=όχι ευχάριστος ήχος (το λέει και στο μάνιουαλ)

Δεν συμμετεχω αλλο σ αυτο, θεωρω οτι δεν εχει νοημα....
Και πολύ καλά θα κάνεις. Όντως, είναι σαφές πως δεν έχει κανένα νόημα να συμμετέχεις σε αυτό το θρεντ. Κανένα απολύτως. Ιδίως αν αρχίσεις τις επερωτήσεις περί ψηφιακής ισοστάθμισης χώρου, θα είναι σα να ρωτάει η συμπαθητική γραφική κι αγράμματη γριούλα, η 80-χρονη κυρα Κατίνα από την άνω Ποποβίτσα, για για την πειραματική έρευνα πυρηνικής φυσικής υψηλών ενεργειών του CERN, και να απαιτεί και συμπληρωματικές επεξηγήσεις... Άστο σου λέω, άστο. Και το ότι έχει "δικαίωμα ψήφου", δυστύχημα είναι.

ΥΓ καλό βράδυ! (το "αγράμματη", αλλά και αυτά για το "δικαίωμα ψήφου", ήταν για την συμπαθητικότατη κυρα-Κατίνα, εσύ μη τυχόν και μου 'θιχτείς", απ'όσο ξέρω δε σε λεν κυρα-Κατίνα, οκ? καμιά σχέση. Πως λέμε μέτρικ και λάμπες καμιά σχέση; ε, έτσι.)
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.690
Reaction score
12.401
Άρα για να καταλάβω, εγώ που θέλω ένα παλμογράφο στα 100ΜΗz θα φωνάξω εσένα που θα αντικαταστήσεις και τα LCR, πολύμετρα και λοιπά όργανα με το αυτί σου. Ωραία!
Τους πυκνωτές θα τους καταλαβαίνεις αν είναι 310 ή 330 uF με το αυτί κι αυτούς; Το ESR τους; Θα μου ματσάρεις και τα τρανζίστορ με το αυτί; Τα "καλά" τα 5532 θα μου τα διαλέγεις με το αυτί; Θα φτιάξουμε και κανένα paperακι σαν αυτό του μάπα του Groner που δεν ήξερε τι τζιμάνια έχουμε στο AVSite και αγόραζε Audio Precision; Τα uV rms θορύβου του τροφοδοτικού θα μου τα σχεδιάζεις με το χέρι καθώς θα σου παίζω τόνους από τα ηχεία;
Πρέπει να τα κανονίσουμε αυτά τα διαδικαστικά!
Και φαντάζομαι αν δεν μου κάνεις καλή δουλειά θα ζητήσω τα λεφτά μου (αφού θα σου πληρώνω διαμονή και διατροφή) πίσω από τον Κουλούρη;

Πάντως τον έσκισες τον γνωστό αντιπρόσωπο ρε Πετράν! Αυτός μέχρι τα 40-50kHz είχε δηλώσει ότι άκουγε!
Το θετικό είναι πως ξεκινάς με το... <<Άρα για να καταλάβω>>. Που σημαίνει πως δεν είσαι σίγουρος αν έχεις καταλάβει.

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτά που αναφέρεις ουδεμία σχέση έχουν με ότι είπα.
Επίσης ξέρεις πολύ καλά ότι δίνω σπουδαία θέση, ίσως και σπουδαιότερη, στις μετρήσεις μιας συσκευής και από εκεί ξεκινάω.

Από τη άλλη σου δίνω χειροπιαστό το παράδειγμα του Κυρίου Σταματάκου, που δεν αρέσκεται σε σκέτες μετρήσεις σε ένα καθαρά τεχνοκρατικό θέμα, όπως είναι μια γραμμή μεταφοράς, αλλά προχωράει σε ακουστικές εντυπώσεις.

Σου αναφέρω μετά τα γραφόμενα ενός καταξιωμένου επιστήμονα και τα απαξιώνεις.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να ειπωθεί ώστε να σε προβληματίσει.
 

Μηνύματα
1.344
Reaction score
665
Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Να κάνω μια ερώτηση που μου καλοάρεσε διαβάζοντας το άρθρο του Σταματάκου; H Lio-8 βγάζει στην επιφάνεια όλο το υλικό που είναι αποθηκευμένο στο βινύλιο και παίρνω και το tascam 1000 για να το αποθηκεύσω σε dsd. Την μετατροπή θα την κάνει πάλι το tascam; και υπάρχει σήμερα καλλίτερη λύση για την ψηφιοποίηση και αποθήκευση των βινυλίων;
 

ChrisHat

Επαγγελματίας
Μηνύματα
740
Reaction score
390
Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Να κάνω μια ερώτηση που μου καλοάρεσε διαβάζοντας το άρθρο του Σταματάκου; H Lio-8 βγάζει στην επιφάνεια όλο το υλικό που είναι αποθηκευμένο στο βινύλιο και παίρνω και το tascam 1000 για να το αποθηκεύσω σε dsd. Την μετατροπή θα την κάνει πάλι το tascam; και υπάρχει σήμερα καλλίτερη λύση για την ψηφιοποίηση και αποθήκευση των βινυλίων;
Αυτό που λες δεν έχει νόημα. Η θα πάρεις το Tascam σαν DSD DAC η θα πάρεις την Metric.

Με την Metric θα χρειαστείς και ένα Mac να γράφεις σε σκληρό τα files. (αυτό που δεν έχει αναφερθεί είναι πως η Metric στην κονσόλα της έχει και εγγραφέα - αναπαραγωγέα άρα δεν χρειάζεσαι άλλη εφαρμογή)

Μετά ανοίγεις τα files σε ένα Player σαν το Amarra η άλλο και τα οργανώνεις όπως θέλεις . ακόμα και με τις φωτογραφίες των εξωφύλλων.

Θεωρητικά μπορείς να χρησιμοποιείς το Tascam σαν εγγραφέα PCM ήχου που παίρνει σήμα και clock απο την Metric για καλύτερη A/D μετατροπή , αλλά η λύση εγγραφής σε Mac είναι πολύ ανώτερη για διάφορους λόγους. (οργάνωση-μελλοντική επεξεργασία για καθάρισμα των clicks κλπ).

Μόνο αν κάποιος δεν θέλει να ασχοληθεί καθόλου με computer θα επέλεγα το Tascam.
 


Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.200
Reaction score
20.893
Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

...(αυτό που δεν έχει αναφερθεί είναι πως η Metric στην κονσόλα της έχει και εγγραφέα - αναπαραγωγέα άρα δεν χρειάζεσαι άλλη εφαρμογή)...
Πώς θα την έκρινες ως εφαρμογή; Μπορεί να σταθεί ως wave editor απαιτήσεων;
 

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Είναι ο ορισμός του φλατ. Πχιο φλατ, δε γίνεται. Όταν κάποιος δείχνει τη μέτρικ, λέει: Να, τόσο είναι το μέγιστο φλατ που μπορείς να έχεις, και μη προσπαθήσεις να βρεις κάτι πιο φλατ, διότι πάλι σε αυτό θα καταλήξεις.

Για να καταλάβεις τι γίνεται, μετράς το πόσο φλατ είναι όλα τα υπόλοιπα με τη μέτρικ, για να σου δώσω το "στίγμα" της χρησιμότητάς της.

Συμπερασματικά: μέτρικ=αηδιαστικά πολύ φλατ (πχιο φλατ, δε γίνεται).

Δηλαδή εγώ που ακούω από το DAC202 υπάρχει περίπτωση να είμαι τόσο καιρό σε κεκλιμένο επίπεδο?

Για δανείστε μου αυτό το αλφάδι να δω τι κακοτεχνίες έχει κάνει αυτός ο άτιμος ο πλακάς....:116:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Ήθελα να ήξερα, κατ'αναλογία, τι συμπεριφορά θα είχε μέσα στη σελίδα μας ένας σχεδιαστής της Intel ας πούμε, που έχει στο ενεργητικό του έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή... Θα του λέγαμε καλησπέρα και θα έλεγε άντε χάσου καθυστερημένε!!!
Θα άλλαζε κάτι για τις γνώσεις του αν μας αποκαλούσε καθυστερημένους; Επιπλέον, ποιό ακριβώς είναι το κατ' αναλογία; Με τι αντίστοιχο το συγκρίνεις ρε Πέτρο;

...
 

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Τα forums από την στιγμή που δεν γίνεται εγγραφή ενός μέλους με βάση το βιογραφικό του στο audio και computer engineering είναι ανοικτά και ανεκτικά σε όλους (στα πλαίσια της λογικής).
Κάτι σαν λαική αγορά ένα πράγμα, και ας μην αρέσει στους διαχειριστές...
 

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.884
Reaction score
11.205
Re: Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Δηλαδή εγώ που ακούω από το DAC202 υπάρχει περίπτωση να είμαι τόσο καιρό σε κεκλιμένο επίπεδο?
Χμ, αν εννοείς τι ακούς από τα ηχεία σου, ναι. Και εγώ από DAC202 ακούω κάτι τέτοιο...:139:
 

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Χμ, αν εννοείς τι ακούς από τα ηχεία σου, ναι. Και εγώ από DAC202 ακούω κάτι τέτοιο...:139:
Καλά άμα βάζαμε μετρήσεις από τα ηχεία μας στον χώρο μας, τότε όλοι είμαστε όχι απλώς σε κεκλιμένο επίπεδο....αλλά σε βουνοπλαγιά...

Για εργαστηριακές μετρήσεις του DAC μιλάμε...
 

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.884
Reaction score
11.205
Προφανώς, απλά το έβαλα για να ... μας επαναφέρω στην πραγματικότητα υπενθυμίζοντας ουσιαστικές δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν για να ακούμε αποδεκτά. (Sorry για το off-topic και με το συμπάθειο συνάδελφε).
 

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Προφανώς, απλά το έβαλα για να ... μας επαναφέρω στην πραγματικότητα (με το συμπάθειο συνάδελφε).
+1

Που θέτε και φλατ ρισπονς ρε, στο καθιστικό με την κυρά και τα σεμεδάκια της...:109:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Τα forums από την στιγμή που δεν γίνεται εγγραφή ενός μέλους με βάση το βιογραφικό του στο audio και computer engineering είναι ανοικτά και ανεκτικά σε όλους (στα πλαίσια της λογικής).
Κάτι σαν λαική αγορά ένα πράγμα, και ας μην αρέσει στους διαχειριστές...
Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα.
Το κλίμα δεν χαλάει όταν υπάρχει έλλειψη γνώσης σε κάποιο αντικείμενο, χαλάει όταν υπάρχει αδυναμία παραδοχής της. Αυτό αναπόφευκτα οδηγεί σε ανούσια ρήξη, ενώ καταργεί οποιαδήποτε έννοια κοινής λογικής και καταδικάζει τον μόνιμο αντιρρησία σε αιώνια αμάθεια, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για να μάθεις κάτι είναι να παραδεχθείς ότι δεν το γνωρίζεις.

Από την άλλη, το φόρουμ έχει πολλές αίθουσες. Σε ορισμένες μιλάνε για τον George Clooney, παραδίπλα για την αναγκαιότητα του καλού sex και σε κάποιες άλλες για ψηφιακή βελτίωση χώρου. Οι επισκέπτες οφείλουν να σεβαστούν όλες τις αίθουσες και να συμπεριφέρονται αναλόγως. Η δυνατότητα να γράφει κάποιος όπου του καπνίσει δεν σημαίνει ότι μπορεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε κουβέντα ή ότι η άποψή του πρέπει να γίνει σεβαστή. Αυτό δεν είναι νόρμα του site αλλά βασίζεται στους κανόνες καλής συμπεριφοράς. Επιπλέον, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ασχολείται διαρκώς με την αλφάβητο επειδή κάποιος ή κάποιοι αρνούνται να πάνε ένα βήμα παραπέρα. Για να το κάνω λιανά, εδώ είναι ένα thread που μιλάει για το review της metric. Πως θα συνεννοηθεί ο κόσμος με κάποιον που δεν ξέρει ούτε καν τι είναι η metric και παρόλα αυτά παρουσιάζει διαρκώς τα δικά του συμπεράσματα ως θέσφατα βασισμένα στις προσωπικές του υποθέσεις (βλ. είναι ένα equalizer που καταστρέφει το pure flat σήμα); Αναπόφευκτα η επιμονή ενός τέτοιου να λέει το μακρύ του και το κοντό του θα χαλάσει το θέμα. Είναι σαν να μπαίνει ένας μαθηματικός σε συνέδριο ουρολόγων να μιλήσει για τον προστάτη. :116:

Συνεπώς ανοικτά και ανεκτικά αλλά στα πλαίσια της λογικής και του αμοιβαίου σεβασμού όπως πολύ σωστά αναφέρεις.

...
 

vlasis

Φωτογράφος!
Μηνύματα
11.739
Reaction score
7.534
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Εγω τα έχω πει πολλάκις.
Κλέβει καρδιές το σύστημα.Πολύ καλύτερος ηχος από κάτι άλλους σε διάφορες παρουσιάσεις.
Και με ένα πικάπ πλέον να κλείσεις σαν Χαϊεντάς.........:114::114:
Σκιουζμι .....για το συστημα μου λες βρε?
 

Μηνύματα
4.041
Reaction score
1.720
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

θα ηθελα, αν ειναι εφικτο , να δηλωσουν ποιοι εχουν ακουσει την μετρικ μονο ως dac, line, χωρις τις υπολοιπες δυνατοτητες που εχει!!

μετα θα γραψω πως τη ακουσα!
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.101
Μηνύματα
2.888.613
Members
37.990
Νεότερο μέλος
vproadie
Top