Τα Μπάσα μας! Subwoofers & Woofers

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
Απάντηση: Τα Μπάσα μας! Subwoofers & Woofers

τωρα ? :120:
εχω ξαπλωσει .....να το δουμε απο αβριο ????? :421:

Reaction score
150
Κοίτα να δεις που θα συμφωνήσω με τον argi! :138:
Κωστή, άσε ρε συ τα διαγράμματα και τα πινακάκια. Έπεσα μέσα όταν ήμουνα μικρός. Μακράν το πιο σημαντικό πράγμα σε οποιοδήποτε ηχείο, πόσο μάλλον σε ένα sub, είναι η χρονική συμπεριφορά. Εκτός αν έχεις "ντισκοτέκ" στη Χαλκιδική.
:114:

Τα οποία έχουν να κάνουν με το χώρο και το δέσιμο του cross δεδομένου ότι το ηχείο είναι σωστό και καλοσχεδιασμένο. Για το χώρο κάνει ο καθένας ότι μπορεί με ότι εργαλεία μπορεί.
Τι άλλο να κάνεις?

Τα πινακάκια του Kefala δεν είναι από άσχετους μιας και τα ξέρω κι έχουν δοκιμάσει (ground plane) άπειρα sub me σωστό εξοπλισμό.

Πόσοι από εδώ έχουν σοβαρό και flat response στους 15 κύκλους νομίζεις? Εδώ ζήτησα μετρήσεις και ελάχιστοι έχουν ασχοληθεί χωρίς να τους ζητάμε και το λόγο βέβαια - σιγά μην σκάσουν! Πόσοι ακούν π.χ. 18Hz και τα ξεχωρίζουν από τις αρμονικές τους τη στιγμή που ένα σωρό μουσικά όργανα βγάζουν το γνώριμο άκουσμα τους βάση αυτών?

Πολλά, πολλά τα ερωτήματα αλλά ένα είναι αλήθεια:

There is no replacement for displacement. EBIBA!:619:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878

λεανδρε
καλως ή κακως , τα οποια
πινακακια
κρυβουν καχυποψια , απο οποιον και αν προερχονται
δεν τιθεται θεμα αν ξερουν να μετρησουν σωστα,
αλλα αν το θελουν............
.και οταν διπλα μονοπολουν συγκεκριμενες διαφημησεις επετρεψε μου να ειμαι εγω ο δυσπιστος......
κατα τα αλλα εβεβι

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Τα Μπάσα μας! Subwoofers & Woofers

argi

δεν μιλάω για τεστ ούτε από περιοδικά ούτε απο sites. Μιλάω για τεστς από παρέες σαν κι εμάς εδω και ανθρώπους που αγαπούν το hobby και κατασκευάζουν και μόνοι τους subs και μαζεύονται και τα κάνουν. Κι εξοπλισμό έχουν μερικοί (ακριβά καλιμπραρισμένα μικρόφωνα κτλ) και software και μεθοδολογια που μακάρι να είχαν πολλά περιοδικά.

Απλά αυτοί μαζεύονται και τα δοκιμάζουν. Κάτι σαν αυτό που λες μερικές φορές κι εσύ για εδώ. Γιατί έτσι ούτε διαφημίσεις παίζουν ούτε σκοπιμότητες - τους νοιάζει their dollar value!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.395

Εμένα από τους 25 κάτι γίνεται. Να τ' αφήσω? :135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.528

Προσωπικά πάντως, αφού κατάφερα το 18'' JBL με x-max 50mm στην DIY καμπίνα με 2,5 ΚW ισχύ να παίζει φλατ μέχρι τους 16 κύκλους (μέγιστη απόκλιση 0,5db από 16Hz μέχρι 50 Hz στα 4,5 μ. απόσταση - στη θέση ακρόασης - και μέτρηση σε στάθμη 117 db), ε, του έριξα ένα κρος 24db/oct από 31 Hz και κάτω! Το άνω όριο είναι στα 45 Hz επίσης με 24db/oct LR. Η "χρήσιμη" απόκριση είναι από 24Hz έως 55Hz, και στο φάσμα αυτό, στην θέση ακρόασης, ανέτως φτάνει τα 130db (τερματίζει τα μετρητικά μου). Σε τέτοιες στάθμες, φυσικά, εννοείται πως δε τίθεται θέμα "ακροάσεων", και επίσης εννοείται πως δεν "ακολουθούν" τα 3.6, τα οποία οριακά αγγίζουν τα 118 db από 50 Hz και πάνω, ενώ πιο κάτω (συχνοτικά) τερματίζουν οι αναρτήσεις τους σε πολύ χαμηλότερες στάθμες.

Η απόκριση που "γουστάρω" είναι η εξής:

Εδώ βλέπετε "φλατ" απόκριση του σαμπ από 30 έως 40Hz. Πιο κάτω, βλέπετε τι κάνει το φίλτρο LR των 24db/oct. Στα 45 και πάνω αναλαμβάνει το 3,6.

όπου η κλίμακα είναι 2,5db. Δηλαδή, γουστάρω μια κλίση 6-7 db από τέρμα χαμηλά μέχρι τέρμα ψηλά, με την συγκεκριμένη μορφή που βλέπετε. Το άνωθεν, χονδρικά "διαβάζεται" ως 24Hz-20KHz +-3db, ενώ από 250Hz έως 20KHz είναι σχεδόν +-1,5db. Αυτά, επαναλαμβάνω, στη θέση ακρόασης, στα 4,5 μ απόσταση και σε στάθμη 117db. Εννοείται, με ωτοασπίδες.

Οι παραπάνω μετρήσεις σε χώρο 40 τμ, χονδρικά 5*8μ.

Στα 20Hz και κάτω, ούτε θέλω να υπάρχει τίποτα στο χώρο, ούτε να το "ακούω" - δηλαδή να το νιώθω. (λέμε τώρα). Όποτε το είχα διαθέσιμο, με ενοχλούσε. Όπως βλέπετε, στο άνωθεν "σχέδιο", τα 20 Hz είναι ουσιαστικά νεκρά (>7,5db πτώση). ΙΜΗΟ, τέλεια!

Οι μετρήσεις είναι επιβεβαιωμένες με τόνους, στην στάθμη που αναφέρω, και πάντα στη θέση ακρόασης. Έχω διαθέσιμες μετρήσεις και σε διπλανές θέσεις της θέσης ακρόασης, χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές (μάλλον ήμουν τυχερός).

ΙΜΗΟ πάντα...

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Τα Μπάσα μας! Subwoofers & Woofers

είναι και πολύ χρήσιμο...
Για σένα όχι, για μερικούς άλλους που τα ζουν καθημερινά όπως εγώ χρησιμότατο! Μόλις ανοίξεις το High Pass Filter στους 20 ( με 12db roll-off / octave) και βλέπεις ταινία το καταλαβαίνεις. Ακόμα και χωρίς το φίλτρο κι απλά ρίχνοντας το roll-off απότομα κάτω από τους 30 το καταλαβαίνεις. ΔΕΝ ΤΡΕΜΕΙ το ΣΥΜΠΑΝ, δεν σου έρχεται χε....μο μετά την ταινία!:116:

Πέραν της πλάκα λες να είναι ΟΛΟΙ άσχετοι ΌΛΟ το DIY community του AVS μαζί και αυτός που μου κατασκεύασε τα δικά μου και παίζει με 16 Χ 15" κι έχει φάει τη ζωή του στα SUB? Κι άλλοι με το TRW? Το πουλάνε χωρίς να κάνει διαφορά? Και δεν μιλάω για παραμορφώσεις και αρμονικές - για flat response σε φροντισμένους χώρους μιλάω. Και ταινίες φυσικά όχι μουσική.

Άντε όταν έρθει η γιορτή σου θα σου πάρω το απόλυτο motor να παίξεις με τις χαμηλές

Mε αυτό πας flat στα 6Hz (με σοβαρές στάθμες) 121db χωρίς κουτί στα 20Hz σε χώρο της CES και 132db στα 11 με 24" (παίρνει και μεγαλύτερο κώνο). Κρτά το ρεκόρ output 1 μεγαφώνου σαμπ κι έβγαλε περισσότερο output από 18 χ 18" (ναι 18)

Τι λες για το The Parthenon motor

http://youtu.be/OBN33UVQWSo

ΡΙΞΕ!

Reaction score
15.543

Νικολα ....αστο...τον ηπιες κανονικα.....:405:

και μονο που συμφωνεις με τον argi μου φτανει......:116:
...και δεν απαντας στην ερωτηση.....:116:

καλα ονειρα γλυκια μου.....:204:

Reaction score
150

Προσωπικά πάντως, αφού κατάφερα το 18'' JBL με x-max 50mm στην DIY καμπίνα με 2,5 ΚW ισχύ να παίζει φλατ μέχρι τους 16 κύκλους (μέγιστη απόκλιση 0,5db από 16Hz μέχρι 50 Hz στα 4,5 μ. απόσταση - στη θέση ακρόασης - και μέτρηση σε στάθμη 117 db), ε, του έριξα ένα κρος 24db/oct από 31 Hz και κάτω! Το άνω όριο είναι στα 45 Hz επίσης με 24db/oct LR. Η "χρήσιμη" απόκριση είναι από 24Hz έως 55Hz, και στο φάσμα αυτό, στην θέση ακρόασης, ανέτως φτάνει τα 130db (τερματίζει τα μετρητικά μου). Σε τέτοιες στάθμες, φυσικά, εννοείται πως δε τίθεται θέμα "ακροάσεων", και επίσης εννοείται πως δεν "ακολουθούν" τα 3.6, τα οποία οριακά αγγίζουν τα 118 db από 50 Hz και πάνω, ενώ πιο κάτω (συχνοτικά) τερματίζουν οι αναρτήσεις τους σε πολύ χαμηλότερες στάθμες.

Η απόκριση που "γουστάρω" είναι η εξής:

Εδώ βλέπετε "φλατ" απόκριση του σαμπ από 30 έως 40Hz. Πιο κάτω, βλέπετε τι κάνει το φίλτρο LR των 24db/oct. Στα 45 και πάνω αναλαμβάνει το 3,6.

όπου η κλίμακα είναι 2,5db. Δηλαδή, γουστάρω μια κλίση 6-7 db από τέρμα χαμηλά μέχρι τέρμα ψηλά, με την συγκεκριμένη μορφή που βλέπετε. Το άνωθεν, χονδρικά "διαβάζεται" ως 24Hz-20KHz +-3db, ενώ από 250Hz έως 20KHz είναι σχεδόν +-1,5db. Αυτά, επαναλαμβάνω, στη θέση ακρόασης, στα 4,5 μ απόσταση και σε στάθμη 117db. Εννοείται, με ωτοασπίδες.

Οι παραπάνω μετρήσεις σε χώρο 40 τμ, χονδρικά 5*8μ.

Στα 20Hz και κάτω, ούτε θέλω να υπάρχει τίποτα στο χώρο, ούτε να το "ακούω" - δηλαδή να το νιώθω. (λέμε τώρα). Όποτε το είχα διαθέσιμο, με ενοχλούσε. Όπως βλέπετε, στο άνωθεν "σχέδιο", τα 20 Hz είναι ουσιαστικά νεκρά (>7,5db πτώση). ΙΜΗΟ, τέλεια!

Οι μετρήσεις είναι επιβεβαιωμένες με τόνους, στην στάθμη που αναφέρω, και πάντα στη θέση ακρόασης. Έχω διαθέσιμες μετρήσεις και σε διπλανές θέσεις της θέσης ακρόασης, χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές (μάλλον ήμουν τυχερός).

ΙΜΗΟ πάντα...
Τι να σε πω! Άκου ωτασπιδες στα 117db! Απαπαπαπαπαπαπαπαπα!:116: Καλά αν δε γουστάρεις δεν είναι και υποχρεωτικό αλλά ούτε στις ταινίες δεν σου αρέσει?

Τι να πω μπορεί να μην το αντέχεις, δεν ειναι κι απαραίτητο. Αλλά δεν ειναι και λάθος ν'αρέσει σε τόσο πολύ κόσμο και να βάζει άλλα 7 15" ή 18" για να πάρει output στα 10Hz και κάτω και προφανώς τους αρέσει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.528

Ναι, προφανώς! Γούστα είναι αυτά! Και όχι, ούτε στις ταινίες δε το θέλω, με κουράζει, μου προκαλεί ακουστική κόπωση και μετά εμβοές, δε με διασκεδάζει ρε παιδί μου, δε θέλω!

Πάντως, ένα ξέρω: το JBL το πήρα λίγο πάνω από 1 χιλιάρικο. Ο αδερφός μου πήρε ένα B&W στα ίδια λεφτά περίπου. Το κάψαμε το B&W όταν σε τόνο 31Hz (δε του βάλαμε τίποτα τραγικό πχια) προσπαθήσαμε να πάρουμε πάνω από 115db. Στην ίδια χρονική στιγμή, με πολλαπλά τεστ, τερμάτιζε το μετρητικό μου (131db) χαλαρά από το JBL στα 31Hz (το κάτω όριο αποκοπής από το κρος μου), χωρίς το παραμικρό ίχνος κόπωσης. Πάντα στη θέση ακρόασης, στα 4,5 μέτρα απόσταση από το ηχείο. Χώρος 100 κυβικά (για πιο σωστά, χρειάζονται τα κυβικά κι όχι τα τετραγωνικά μέτρα).

Προσωπικά λέω, ούτε θέλω να "ακούω" 20 Hz, ούτε παρακάτω. Μπορώ, έχω την "άνεση", το είδα το "όνειρο" και δε μου "αρέσει", με ταλαιπωρεί. Αναφέρομαι σε προσωπικές "προτιμήσεις" και διόλου δε με απασχολεί οτιδήποτε άλλο, τουλάχιστον στο σπίτι μου και στο πως επιθυμώ εγώ να ακούω.

Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι πως η ρύθμιση φάσης με ακρίβεια 1 μοίρας (στο "δέσιμο" σαμπ και γούφερ) είναι τραγικά πολύτιμο "αγαθό"....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.611

Τελικα δεν θα παρω SUB ......με μπερδεψατε .........ice σιχτηρ με τους χιλιοκυκλους σας!!!!!!!

Διαφορα ομως ρε παιδι μου..........βλεπεις εναν αχλαδατο κωλο και λες ....ε ρε πο@στη μου κ@λαρα,κεντημα De mi sec,πατος απαχος,ποιημα....χωρις ενδοιασμους ----σιγουρα πραματα----ενω τωρα λες ...ναι μεν αλλα ,κλειστη καμπινα?15αρι η 18αρι?ντιβανι η μικρο και λακαριστο που να ακουμπαει και η κωλιτσα του Ζιζικ επανω?
:143:

G string rules!!!!

Reaction score
150

costas EAR

Τα B&W δεν ειναι για τέτοια πίεση αλλά και τα JBL δεν είναι για τα σαλόνια μερικών. Επίσης το δικό σου δεν είναι out of the box λύση ούτε και τα δικά τα Raven αλλά πάμε αλλού.

Όσον αφορά τη ρύθμιση της φάσης μαζί σου διαφορετικά είναι χάλια. Πλέον το καταλαβαίνω όταν το ακούω και με χαλάει κι εκεί που φαίνεται είναι στη μουσική.

Για να ειμαι όμως ειλικρινής δεν ακούω πλέον τόσο μουσική. Ταινίες κατά 90%! Μου αρέσει η μουσική αλλά πιο πολύ ως συνοδευτική τη βάζω πλέον παρά για κρίσιμες ακροάσεις. Ο καθένας όπως τη βρίσκει.

Κατα τ'άλλα τι κάνουν τα ψάρια σου? Έχω στήσει κι εγώ ένα Θαλασσινο με το Νεμο και τη Ντορη για τον μικρό μου και το έχω καταχαρεί! :403:

Reaction score
15.543

Άντε βρε γατάκι στους προβολείς. Εδώ argi rules!

...
:204:

Κωστή, άσε ρε συ τα διαγράμματα και τα πινακάκια. Έπεσα μέσα όταν ήμουνα μικρός. ...
επεσες μεσα.....?......:204:

Reaction score
150

Ωρε Βλάσ

Πόσα θες να δώσεις παληκάρι μου? Πως και πόσο θα το χρησιμοποιείς?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.273

Tι να χρησιμοποιήσει μωρέ.
Σε καμιά ταινία μόνο και χαμηλά για να μην ξυπνάνε τα παιδία.
Δεν τα πίνει σε φρέντο καλύτερα,να παίρνει και το μάτι του..

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.611
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Μπάσα μας! Subwoofers & Woofers

Ωρε Βλάσ

Πόσα θες να δώσεις παληκάρι μου? Πως και πόσο θα το χρησιμοποιείς?
Θελω αυτην την μαρκα που εγραψε ο Στριφτος.............:143::143:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.490
Members
38.188
Νεότερο μέλος
kotsos134