Gebreselassie
Μαύρος!
- Reaction score
- 2.524
Α στα διάλα ρε.
...
...
:114:Κοίτα να δεις που θα συμφωνήσω με τον argi! :138:
Κωστή, άσε ρε συ τα διαγράμματα και τα πινακάκια. Έπεσα μέσα όταν ήμουνα μικρός. Μακράν το πιο σημαντικό πράγμα σε οποιοδήποτε ηχείο, πόσο μάλλον σε ένα sub, είναι η χρονική συμπεριφορά. Εκτός αν έχεις "ντισκοτέκ" στη Χαλκιδική.
15 κύκλους; Πλάκα κάνεις; Ούτε με ευχέλαιο. :114:Πόσοι από εδώ έχουν σοβαρό και flat response στους 15 κύκλους νομίζεις?
είναι και πολύ χρήσιμο...15 κύκλους; Πλάκα κάνεις; Ούτε με ευχέλαιο. :114:
...
Για σένα όχι, για μερικούς άλλους που τα ζουν καθημερινά όπως εγώ χρησιμότατο! Μόλις ανοίξεις το High Pass Filter στους 20 ( με 12db roll-off / octave) και βλέπεις ταινία το καταλαβαίνεις. Ακόμα και χωρίς το φίλτρο κι απλά ρίχνοντας το roll-off απότομα κάτω από τους 30 το καταλαβαίνεις. ΔΕΝ ΤΡΕΜΕΙ το ΣΥΜΠΑΝ, δεν σου έρχεται χε....μο μετά την ταινία!:116:είναι και πολύ χρήσιμο...
Τι να σε πω! Άκου ωτασπιδες στα 117db! Απαπαπαπαπαπαπαπαπα!:116: Καλά αν δε γουστάρεις δεν είναι και υποχρεωτικό αλλά ούτε στις ταινίες δεν σου αρέσει?Προσωπικά πάντως, αφού κατάφερα το 18'' JBL με x-max 50mm στην DIY καμπίνα με 2,5 ΚW ισχύ να παίζει φλατ μέχρι τους 16 κύκλους (μέγιστη απόκλιση 0,5db από 16Hz μέχρι 50 Hz στα 4,5 μ. απόσταση - στη θέση ακρόασης - και μέτρηση σε στάθμη 117 db), ε, του έριξα ένα κρος 24db/oct από 31 Hz και κάτω! Το άνω όριο είναι στα 45 Hz επίσης με 24db/oct LR. Η "χρήσιμη" απόκριση είναι από 24Hz έως 55Hz, και στο φάσμα αυτό, στην θέση ακρόασης, ανέτως φτάνει τα 130db (τερματίζει τα μετρητικά μου). Σε τέτοιες στάθμες, φυσικά, εννοείται πως δε τίθεται θέμα "ακροάσεων", και επίσης εννοείται πως δεν "ακολουθούν" τα 3.6, τα οποία οριακά αγγίζουν τα 118 db από 50 Hz και πάνω, ενώ πιο κάτω (συχνοτικά) τερματίζουν οι αναρτήσεις τους σε πολύ χαμηλότερες στάθμες.
Η απόκριση που "γουστάρω" είναι η εξής:
Εδώ βλέπετε "φλατ" απόκριση του σαμπ από 30 έως 40Hz. Πιο κάτω, βλέπετε τι κάνει το φίλτρο LR των 24db/oct. Στα 45 και πάνω αναλαμβάνει το 3,6.
όπου η κλίμακα είναι 2,5db. Δηλαδή, γουστάρω μια κλίση 6-7 db από τέρμα χαμηλά μέχρι τέρμα ψηλά, με την συγκεκριμένη μορφή που βλέπετε. Το άνωθεν, χονδρικά "διαβάζεται" ως 24Hz-20KHz +-3db, ενώ από 250Hz έως 20KHz είναι σχεδόν +-1,5db. Αυτά, επαναλαμβάνω, στη θέση ακρόασης, στα 4,5 μ απόσταση και σε στάθμη 117db. Εννοείται, με ωτοασπίδες.
Οι παραπάνω μετρήσεις σε χώρο 40 τμ, χονδρικά 5*8μ.
Στα 20Hz και κάτω, ούτε θέλω να υπάρχει τίποτα στο χώρο, ούτε να το "ακούω" - δηλαδή να το νιώθω. (λέμε τώρα). Όποτε το είχα διαθέσιμο, με ενοχλούσε. Όπως βλέπετε, στο άνωθεν "σχέδιο", τα 20 Hz είναι ουσιαστικά νεκρά (>7,5db πτώση). ΙΜΗΟ, τέλεια!
Οι μετρήσεις είναι επιβεβαιωμένες με τόνους, στην στάθμη που αναφέρω, και πάντα στη θέση ακρόασης. Έχω διαθέσιμες μετρήσεις και σε διπλανές θέσεις της θέσης ακρόασης, χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές (μάλλον ήμουν τυχερός).
ΙΜΗΟ πάντα...
Άντε βρε γατάκι στους προβολείς. Εδώ argi rules!Νικολα ....αστο...
:204:Άντε βρε γατάκι στους προβολείς. Εδώ argi rules!
...
επεσες μεσα.....?......:204:Κωστή, άσε ρε συ τα διαγράμματα και τα πινακάκια. Έπεσα μέσα όταν ήμουνα μικρός. ...
Θελω αυτην την μαρκα που εγραψε ο Στριφτος.............:143::143:Ωρε Βλάσ
Πόσα θες να δώσεις παληκάρι μου? Πως και πόσο θα το χρησιμοποιείς?