- Reaction score
- 460
Απάντηση: Re: Ηχοσύστημα και ένταση στάθμης ακρόασης
Η συζυγος εργαζεται και παιρνει μαζι και τον μικρο.
Ο μεγαλος επιστρεφει απο το σχολειο κατα τις 16:30.
Υπαρχει χρονος να ακουσω δυνατα αυτα που θελω...........διαθεση δεν εχω και για αυτο τον λογο ακουω σπανια μουσικη πλεον,αλλα οταν ακουω......ακουω, και ακουω οπως την θελω!
Ευτυχως το σπιτι ειναι αρκετα μεγαλο και εχει 3 επιπεδα τα οποια μπορω να τα απομονωσω πληρως.Καποια πραγματα που γραφονται ειναι λιγο αντιφατικα μεταξυ τους.
Λεει πχ ο Αντωνης, τον χωρο τον δεχεται ως εχει χωρις παρεμβασεις γιατι ειναι το σαλονι του, εχει οικογενεια και δεν μπορει μπορει να κανει κατι επ αυτου. Λογικοτατο, συνειδητη αποφαση και σεβαστο. Ειναι κατι που πολλοι δυστυχως δεν μπορουν να κανουν παρεμβαση σ αυτο το θεμα.
Παμε παρακατω ομως.
Επειδη του αρεσει να εχει την αισθηση του λαιφ (και σε ποιον δεν αρεσει) ακουει μονο δυνατα με τερμα τα γκαζια. Κι εδω ρωταω υπαρχει αλλο ατομο στο σπιτι? Εκει δεν υπολογιζουμε κανενα? Αντωνη δεν σε μαλωνω, ομως οταν εμεις σαν τριτοι διαβαζουμε αυτα που γραφονται δεν ειναι και το πρωτο που περναει απο το μυαλο μας?
Ακουω εως και 5 ωρες την ημερα μουσικη (να μην πω και παραπανω). Ειναι δυνατον να ακουω σ αυτες τις εντασεις χωρις να παθουν κατι τ αυτια μου? Εδω ενδεχομενως γιατρος θα πρεπει ν απαντησει, ωστοσο κατι θα ξερετε κι εσεις.
Η ενταση που ακουω την μουσικη εξαρταται απο την διαθεση της στιγμης, απο το αν υπαρχουν αλλα ατομα η οχι στο σπιτι και το τι κανουν επισης, απο το ειδος της μουσικης που ακουω απο την κουραση των αυτιων η οχι και εν πασει περιπτωσει απο ενα σωρο παραγοντες.
Απο μικρος ακομη θυμαμαι πως οταν ακουγα Black Sabath, Led Zepellin, Supertramp κλπ σε μεγαλες παντα εντασεις μετα απο ενα διωρο το πολυ τα αυτια κουραζοτανε. Οταν εβαζα Bob Dylan, Neil Young η ακομη και κλασικη μουσικη σαφως και μπορουσα να ακουσω πολυ περισσοτερη. Το θεμα ειναι οτι τοτε μονιμως ημουν τσακωμενους με τους δικους μου για το θεμα της εντασης του ηχου.
Η συζυγος εργαζεται και παιρνει μαζι και τον μικρο.
Ο μεγαλος επιστρεφει απο το σχολειο κατα τις 16:30.
Υπαρχει χρονος να ακουσω δυνατα αυτα που θελω...........διαθεση δεν εχω και για αυτο τον λογο ακουω σπανια μουσικη πλεον,αλλα οταν ακουω......ακουω, και ακουω οπως την θελω!