Ηχοσύστημα και ένταση στάθμης ακρόασης

Reaction score
141
Re: Απάντηση:΄΄Καμμένοι΄΄ στο...διάστημα

Οι "αρμονικές" δεν είναι ήχος; Τι είναι; Σάλτσα πέστο;

1. Τα ηχεία συμπεριφέρονται διαφορετικά όχι με βάση τη φίρμα τους αλλά με βάση τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά τους.

...
Νομίζω οτι είπα το ίδιο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.894
Απάντηση: Ηχοσύστημα και ένταση στάθμης ακρόασης

Ε, χμ, έχουμε καταλήξει κάπου;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280

Όχι και ούτε πρόκειτε..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.971

102 db στα 7 μετρα με 92 db ηχειο ειναι περιπου 980 watts
έ'εις ξεφύγγγγ...

χρειάζεσαι βοήθεια στις πράξεις για να καταλήξεις κάπου στα 250 βατ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.894

Τί τα περάσατε τα βατ ρε; Στραγάλια; :114:

Reaction score
871
coyiaaa νατος επεστρεψε ο μπούτιας!!!!!!!!!!!!!!
Αφού έγραψε ο Σουνδόκου, ήταν δυνατόν να μην επιστρέψει ο Μπουτίας?? :116:

... μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα... αυτό θα το καταλάβετε καλύτερα αν βρεθείτε στο χώρο του Αντώνη και ακούσετε το συγκεκριμένο σύστημα... Αν δεν έχετε πάει να πάτε... Μπουτία, να πας κι εσύ.................... Αν δεν έχεις πάει...
Πριν μιας ώρας έλαβα τηλέφωνο από ΑντΚοτς...

'Α ρε χαμένε τι φωτιά μου άναψες... όλοι με παίρνουν και θένε να διαπιστώσουν από κοντά τα λέβελ τις μποτιές και τα ριβέρμπια... ήδη μου έρχεται το πρώτο νγκρουπ... Ζικ Ζικ μετά κουκλίτσας, κ@υλίτσας... δε θυμάμαι πως το 'πε και μερικοί άλλοι κοντινοί...' :142:

Reaction score
1.685

έ'εις ξεφύγγγγ...

χρειάζεσαι βοήθεια στις πράξεις για να καταλήξεις κάπου στα 250 βατ?
Εγω μπακαλης ειμαι και κανω τις πραξεις με το μολυβι. :116:

Για δοκιμασε αυτο που τα λεει καλυτερα και πες μας τι θα σου βγαλει.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Re: Απάντηση: Ηχοσύστημα και ένταση στάθμης ακρόασης

Ε, χμ, έχουμε καταλήξει κάπου;
Πλάκα κανς; Αυτά τα θέματα δεν ανοίγονται για να καταλήξουμε κάπου. Τουλάχιστον όχι με τόσο ανομοιογενείς συμμετέχοντες.

...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.115
Απάντηση: Re: Ηχοσύστημα και ένταση στάθμης ακρόασης

η ενέργεια αυτή είναι εξαρτώμενη από πολλές παραμέτρους όπως, πίεση SPL, συχνότητα, κατευθυντικότητα της πηγής, θέση ακροατή, (βλέπετε εδώ μιλάμε για ακουστική ενέργεια και ηχητικές πηγές) και αυτήν την ενέργεια την εισπράτει διαφορετικά ο ακροατής που βρίσκεται κοντά και μπροστά στα ηχεία... αυτό θα το καταλάβετε καλύτερα αν βρεθείτε στο χώρο του Αντώνη και ακούσετε το συγκεκριμένο σύστημα... Αν δεν έχετε πάει να πάτε...
Μπουτία, να πας κι εσύ.................... Αν δεν έχεις πάει...
Αφού έγραψε ο Σουνδόκου, ήταν δυνατόν να μην επιστρέψει ο Μπουτίας?? :116:
... όλοι με παίρνουν και θένε να διαπιστώσουν από κοντά τα λέβελ τις μποτιές και τα ριβέρμπια... ήδη μου έρχεται το πρώτο νγκρουπ... Ζικ Ζικ μετά κουκλίτσας, κ@υλίτσας... δε θυμάμαι πως το 'πε και μερικοί άλλοι κοντινοί...[/I]' :142:
Η άρτια απόδοση ενός συστήματος αναπαραγωγής ήχου εντός συγκεκριμένου χώρου δεν συναρτάται από τις μεμονωμένες εκτιμήσεις των ακροατών που θα ήταν παρόντες σ'αυτόν.Απεναντίας,θα μπορούσε κάποιος να βγάλει αρτιότερο πόρισμα ως προς την απόδοση δεδομένου συστήματος μηχανημάτων-χώρου εν τη...απουσία του από αυτόν.
http://www.avsite.gr/vb/showthread........-Metric-Halo-LIO-8!&p=1476581#post1476581
Εκείνη δε που θα θεωρούσε ο καθένας ΄΄ικανοποιητική΄΄ συναρτάται και από άλλους παράγοντες...:126:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.115
Απάντηση: Re: Απάντηση:΄΄Καμμένοι΄΄ στο...διάστημα

Δεν έχουμε να κάνουμε με ανηχοϊκό θάλαμο,αλλά με τυπικό σπίτι; με τα γνωστά ελλατώματα ή προτερήματα,αναλόγως την τοποθέτηση.
Ο ανακλώμενος ήχος και οι συνιστώσες του,(εκτός απ'τον χώρο) εξαρτώνται απο τα ίδια τα μηχανήματα,το ζευγάρωμά τους,αλλά και απο το πόσο ελέγχουν τον ίδιο τους τον εαυτό.
Γιά οποιονδήποτε δεδομένο συνδυασμό συσκευών,τα φαινόμενα επικαλύψεως και διακροτημάτων που διέπουν τις αλληλεπιδράσεις των αρμονικών συνιστωσών (που αφορούν τόσο στα μουσικά όργανα όσο και στην αναπαραγωγή αυτών) καθορίζονται από την ηχογράφηση,το χώρο και τις παραλλαγές που υφίστανται ανάμεσα στις αντιληπτικές ιδιότητες εκάστοτε ακροατή.Διαφοροποιούνται δε γιά όλους με την αύξηση της αποδιδομένης στάθμης ηχητικής πίεσης.

Reaction score
11

H...πολιτική τοποθέτηση του συστήματος, επηρεάζει;

(Φερ' ειπείν το σύστημα του Αντώνη είναι...αριστερό! Από αριστερά μπαίν'ς, από αριστερά βγαιν'ς! Αριστερά το τραπέζι με τα εδέσματα! Από αριστερά και το όλο θέμα της...διαρροής ηχητικής πίεσης! Ακόμα και το αριστερό ηχείο, δείχνει να "αναπνέει" περισσότερο ελεύθερα! Όχι που δεν θα το αποκάλυπτα!)

:142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.894

Εγω μπακαλης ειμαι και κανω τις πραξεις με το μολυβι. :116:

Για δοκιμασε αυτο που τα λεει καλυτερα και πες μας τι θα σου βγαλει.

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση:΄΄Καμμένοι΄΄ στο...διάστημα

Γιά οποιονδήποτε δεδομένο συνδυασμό συσκευών,τα φαινόμενα επικαλύψεως και διακροτημάτων που διέπουν τις αλληλεπιδράσεις των αρμονικών συνιστωσών (που αφορούν τόσο στα μουσικά όργανα όσο και στην αναπαραγωγή αυτών) καθορίζονται από την ηχογράφηση,το χώρο και τις παραλλαγές που υφίστανται ανάμεσα στις αντιληπτικές ιδιότητες εκάστοτε ακροατή.Διαφοροποιούνται δε γιά όλους με την αύξηση της αποδιδομένης στάθμης ηχητικής πίεσης.
Μέχρι στιγμής το έχω διαβάσει 7-8 φορές, και δεν είμαι σίγουρος οτι το έχω καταλάβει ακόμα.
Με την αύξηση της στάθμης οι συσκευές παράγουν αρμονικές παραμορφώσεις οπου ο χώρος με την σειρά του τις πολλαπλασιάζει.

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Ηχοσύστημα και ένταση στάθμης ακρόασης

Πλάκα κανς; Αυτά τα θέματα δεν ανοίγονται για να καταλήξουμε κάπου. Τουλάχιστον όχι με τόσο ανομοιογενείς συμμετέχοντες.

...
όπως λέμε:ούστ μ@ρή δυσανάλωγη;

(δεν καταλήγει κάπου διότι είναι πολοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο και ο ένας απ'αυτούς πονάει)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.115
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση:΄΄Καμμένοι΄΄ στο...διάστημα

Μέχρι στιγμής το έχω διαβάσει 7-8 φορές, και δεν είμαι σίγουρος οτι το έχω καταλάβει ακόμα.
Με την αύξηση της στάθμης οι συσκευές παράγουν αρμονικές παραμορφώσεις οπου ο χώρος με την σειρά του τις πολλαπλασιάζει.
Να τις...εκατοστήσεις!:142:
Ακόμα βλαβερώτερες (γιά όλους τους δεδομένους συνδυασμούς συσκευών,ακροατές και τυπικούς οικιακούς χώρους) είναι οι παρασιτικές συνιστώσες που προκύπτουν από ενδοδιαμόρφωση...

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση:΄΄Καμμένοι΄΄ στο...διάστημα

Να τις...εκατοστήσεις!:142:
Ακόμα βλαβερώτερες (γιά όλους τους δεδομένους συνδυασμούς συσκευών,ακροατές και τυπικούς οικιακούς χώρους) είναι οι παρασιτικές συνιστώσες που προκύπτουν από ενδοδιαμόρφωση...
παρασιτική;
(μη γελάς είναι δύσκολη ώρα :) )

Reaction score
871
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση:΄΄Καμμένοι΄΄ στο...διάστημα

Για να σοβαρευτούμε και να επανέλθουμε στο θέμα, θα υπενθυμίσω κάτι που είχα πει παλαιότερα και υποστηρίζω πάντα...(μάλιστα κάπου είχα ανεβάσει και σχετικό θέμα)...

Ιδανικός χώρος Ακρόασης = ΑΝΗΧΟΙΚΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ

γιατί όμως ισχύει αυτό ???

Η μουσική που συνήθως ακούμε, ηχογραφείται εμπεριέχοντας πάρα πολύ χωρική πληροφορία, δεν γίνεται να ηχογραφηθεί χωρίς αυτήν...

Αυτό συμβαίνει στις ηχογρφήσεις ακουστικών οργάνων κατ' αρχήν, όπου απλά ΔΕΝ μπορούμε να αφαιρέσουμε την πληροφορία αυτή από τα ambient μικρόφωνα, αυτά που 'παίρνουν' από μακρυά την μουσική, αλλά ακόμα και από τα κοντινά μικρόφωνα, που και αυτά 'τσιμπάνε' μικρά ποσοστά αντήχησης και αντανακλάσεων...

Οι μηχανικοί σχετικά αργά χρονικά, αποφάνθηκαν πως το reverb και το echo είναι συστατικά του ήχου και όχι πρόσθετα του ήχου... η μουσική μας δηλαδή ΗΔΗ μέσα στ' αυλάκια του δίσκου η στα bits του μουσικού αρχείου, εμπεριέχει την χωρική πληροφορία με την οποία ηχογραφήθηκε...

Ακόμα όμως και όταν δεν υπάρχει τέτοια πληροφορία, στις απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες του studio, ο μηχανικός σχεδόν πάντα προσθέτει τεχνητά, αντήχηση και άλλα effects προσωμοίωσης χώρου... (εκτός από τα βαθύσυχνα όργανα όπως μπάσο και μπότα όπου εκεί το βάθος και το echo είναι απαγορευτικά...)

Στο επόμενο στάδιο, αυτό της μίξης, ο παραγωγός δουλεύοντας με near field monitors, επίσης σε ελεγχόμενο και (σχεδόν)πλήρως μονωμένο χώρο, μιξάρει ΧΩΡΙΣ αντανακλάσεις και echoes...

Αυτή τη μουσική λοιπόν, που γράφτηκε και παράχθηκε ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΣ την χωρική πληροφορία, την ακούμε εμείς στους παντελώς ακατάλληλους πολλές φορές οικιακούς χώρους μας, προσθέτοντας τεράστια ποσοστά χωρικής πληροφορίας και αντηχήσεων, που δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να τη νοθεύουν και την μολύνουν...

Ιδανικό θα ήταν ν' ακούμε τη μουσική μας σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες με τα ηχεία μας να λειτουργούν σαν σημειακές πηγές, ακριβώς δηλαδή έτσι όπως γράφτηκε και παράχθηκε...

Reaction score
4.209
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχοσύστημα και ένταση στάθμης ακρόασης

Εισαι σιγουρος Μανο οτι ο ιδανικος χωρος ακροασης ειναι ο ανηχοικος θαλαμος?
Προσωπικα εχω αμφιβολιες γι αυτο.
Αν μου ελεγες ελεγχομενος χωρος των Studio μαλλον θα συμφωνουσα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Ο ανηχοϊκός θάλαμος είναι καλός μόνο σαν χώρος μετρήσεων. Πουθενά αλλού.
Δύο ηχεία μέσα σε έναν ακουστικά νεκρό χώρο (ανηχοϊκός θάλαμος) δεν μπορούν να δημιουργήσουν καν στερεοσκοπική ηχητική εικόνα. Σε κάθε περίπτωση για να ακούσουμε σωστά απαιτούνται αντανακλάσεις.

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.848
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29