Καλη ταινια, καλη εικονα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Ααααα... και δεν έχω καμία συμπάθεια προς τις 2 αυτές χώρες. :114:
Εαν ελεγες κατι διαφορετικο θα μου φαινοταν παραξενο...

Reaction score
8

The Flowers of War (2011)

Mε την σφαγή της Nanjing όπου παραπάνω από 140.000 κινέζοι εκτελέστηκαν από τους Ιάπωνες
καταπιάνεται ο μεγάλος Zhang Yimou εδώ.
Ο Christian Bale είναι καλός όπως & το υπόλοιπο (ομολογουμένως όμορφο) κάστ που τον πλαισιώνει.
Η κινηματογράφιση βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα όσο αφορά στα τεχνικά μέρη της ταινίας
(εικόνα & ήχος στα καλύτερά τους) αλλά εξίσου πολύ υψηλό είναι & το επίπεδο στα εικαστικά μέρη.
Δυνατά πλάνα,πανέμορφη φωτογραφία & ρεαλιστικά χρωματικά φίλτρα που σε φέρνουν πιο κοντά στα γεγονότα,είναι μερικά από τα καλά του έργου.
Η ταινία είναι απαραίτητη για τους φαν του Zhang Yimou, για τους υπόλοιπους ας το ξανασκεφτούν.
Είναι αρκετά λυπητερή & περιέχει δύσκολες εικόνες, πράγμα οχι ζητούμενο στις μέρες μας
όπως επίσης & τα 146 λεπτά διάρκειας της, δεν είναι λίγα.

IMDB 7,5

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

safe house(2012)

Ιδανικη ταινια για οσους δεν εχουν κανονισει εξοδο αποψε το βραδυ η ακομα και για εκεινους που η Eurovision σταματησε στα τελη των 70'ς.
Ακαταπαυστη δραση σε σημειο που παρακαλας να "ηρεμησουν" καπως τα πραγματα-ιδιαιτερα μεσα στο πρωτο μισαωρο- για να προλαβεις να παρεις και μια ανασα.
Και οταν σας δοθει αυτη η ευκαιρια(της ανασας δηλαδη) μην την αφησετε να παει χαμενη διοτι ακολουθει νεος καταιγισμος.

Εαν εκτιμησα κατι στο εργο του Daniel Espinosa ηταν οι μοναδικες ερμηνειες.
Τα εχουμε ξαναπει.
Ο καλος ερμηνευτης "ζωγραφιζει" διχως απαραιτητα να μιλαει.
Τα ματια και οι εκφρασεις και του Washington αλλα, προς εκπληξεως μου, και του Reynolds αποκαλυπτουν ολοκληρες σελιδες σεναριου διχως την αναγκη αποστηθισης ρολου.
Κορυφαιο!
Απο την αλλη βεβαια ποτε θα βρεθει μια ταινια οπου ο ηρωας/ηρωες δεν εχουν επιδοσεις...Αιρτον Σενα πισω απο το βολαν?
Υποθετω ομως πως ολα αυτα εχουν τον λογο τους καθως οι παραγωγοι ρισκαρουν μερικες καταστροφες(με συγχρονη ανοδο του budget) περιμενοντας η ταινια να "αγγιξει" ενα ευρυτερο κοινο το οποιο θα αποδωσει πολλαπλα.Ενα ειδος επενδυσης, δεν νομιζετε?

Τεχνικα θα ακουσετε τα καλυτερα.
Προσπαθηστε να θυμηθειτε την σκηνη της διαδρομης προς το δευτερο safe house.
Η καμερα "παιρνει" απο ψηλα, ο δρομος και το αυτοκινητο μολις μπορουν να διακριθουν ενω δεξια και αριστερα του δρομου μπορουμε να δουμε τον σχηματισμο του εδαφους καθως και τα χρωματα των καλλιεργειων.
Πινακας αρχων του 20ου αιωνα!
Οι βραδυνες ληψεις ειναι απιστευτες ενω οι υψηλες αντιθεσεις(ansi contrast) κυριαρχουν.
O ηχος δεν υπολειπεται της εικονας και ειναι απο τις λιγες φορες που μεσα μου παρακαλουσα να υπηρχαν και αλλα ηχεια στον χωρο μου(ακομα και το 7.1 θα μου φαινοταν λιγο) ωστε η "περικυκλωση" των ηχων να εχει πληρη απορροφηση απο τον ευτυχισμενο θεατη.

IMDB βαθμολογια:7,0

Αμεσα προτεινομενο καθως αποτελει την πεμπτουσια του home theater.
Πληρης αποχη απο την πραγματικοτητα για 2 ωρες.
Μετα...εχει ο Θεος...:126:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Mετα απο τη συσταση του κυρ-Ανδρεα, ειδα και τη "La cara oculta",
Kαλη ταινια, καλο σεναριο κλπ, με ενα μεγαλο προτερημα: αποφευγει το "συναισθηματικο' τελος (ο,τι πρεπει για καποιους). Μια χαρα περασε η βραδια*

ειδα καο λιγο Μπαρτσα στο τελος:)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.355

Mετα απο τη συσταση του κυρ-Ανδρεα
Όχι και "κυρ". "Καπετάν" είπαμε! :114:

Το Safe House το έχω για το ΣΚ. Ελπίζω να μη βαρεθώ.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.119
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

safe house(2012)

Ιδανικη ταινια για οσους δεν εχουν κανονισει εξοδο αποψε το βραδυ η ακομα και για εκεινους που η Eurovision σταματησε στα τελη των 70'ς.
Ακαταπαυστη δραση σε σημειο που παρακαλας να "ηρεμησουν" καπως τα πραγματα-ιδιαιτερα μεσα στο πρωτο μισαωρο- για να προλαβεις να παρεις και μια ανασα.
Και οταν σας δοθει αυτη η ευκαιρια(της ανασας δηλαδη) μην την αφησετε να παει χαμενη διοτι ακολουθει νεος καταιγισμος.

Εαν εκτιμησα κατι στο εργο του Daniel Espinosa ηταν οι μοναδικες ερμηνειες.
Τα εχουμε ξαναπει.
Ο καλος ερμηνευτης "ζωγραφιζει" διχως απαραιτητα να μιλαει.
Τα ματια και οι εκφρασεις και του Washington αλλα, προς εκπληξεως μου, και του Reynolds αποκαλυπτουν ολοκληρες σελιδες σεναριου διχως την αναγκη αποστηθισης ρολου.
Κορυφαιο!
Απο την αλλη βεβαια ποτε θα βρεθει μια ταινια οπου ο ηρωας/ηρωες δεν εχουν επιδοσεις...Αιρτον Σενα πισω απο το βολαν?
Υποθετω ομως πως ολα αυτα εχουν τον λογο τους καθως οι παραγωγοι ρισκαρουν μερικες καταστροφες(με συγχρονη ανοδο του budget) περιμενοντας η ταινια να "αγγιξει" ενα ευρυτερο κοινο το οποιο θα αποδωσει πολλαπλα.Ενα ειδος επενδυσης, δεν νομιζετε?

Τεχνικα θα ακουσετε τα καλυτερα.
Προσπαθηστε να θυμηθειτε την σκηνη της διαδρομης προς το δευτερο safe house.
Η καμερα "παιρνει" απο ψηλα, ο δρομος και το αυτοκινητο μολις μπορουν να διακριθουν ενω δεξια και αριστερα του δρομου μπορουμε να δουμε τον σχηματισμο του εδαφους καθως και τα χρωματα των καλλιεργειων.
Πινακας αρχων του 20ου αιωνα!
Οι βραδυνες ληψεις ειναι απιστευτες ενω οι υψηλες αντιθεσεις(ansi contrast) κυριαρχουν.
O ηχος δεν υπολειπεται της εικονας και ειναι απο τις λιγες φορες που μεσα μου παρακαλουσα να υπηρχαν και αλλα ηχεια στον χωρο μου(ακομα και το 7.1 θα μου φαινοταν λιγο) ωστε η "περικυκλωση" των ηχων να εχει πληρη απορροφηση απο τον ευτυχισμενο θεατη.

IMDB βαθμολογια:7,0

Αμεσα προτεινομενο καθως αποτελει την πεμπτουσια του home theater.
Πληρης αποχη απο την πραγματικοτητα για 2 ωρες.
Μετα...εχει ο Θεος...:126:
Καλή ταινία για το είδος της. Το μεγάλο της ψεγάδι ότι δεν είναι training day. Υπό αυτή την έννοια δε σου φάνηκε κάπως επαναλαμβανόμενη η ερμηνεία του Denzel;

Reaction score
1

Καλή ταινία για το είδος της. Το μεγάλο της ψεγάδι ότι δεν είναι training day. Υπό αυτή την έννοια δε σου φάνηκε κάπως επαναλαμβανόμενη η ερμηνεία του Denzel;

Συμφωνώ...η ερμηνεία του είναι όντως "επαναλαμβανόμενη"...
πάντως η ταινία είναι καλούλα...δεν καίει τσάμπα η λάμπα..:144:

Reaction score
1.256

Εγώ παιδιά εχθές είδα την παραπάνω ταινία η οποία όπως πάντα είχε ένα αξιοπρεπέστατο trailer δράσης και κυνηγητού και όταν είδα την ταινία Εφριξα!Απαράδεκτη.Η πιο βαρετή ταινία που έχω δει!Βασίστηκα στον Ed Harris ο οποίος με πρόδωσε..Ημουν στο 46ο λεπτό και μόνο διαλόγους έβλεπα μεταξύ διαπραγματευτή αστυνομικού και του πρωταγωνιστή.Σε όλη την ταινία 5 λεπτά δράσης και έλεγα άντε να δω τι θα γίνει στο τέλος.Και μαντέψτε...δεν έγινε τίποτα.Επίσης ληστεία σε κτήριο του Ed Harris με υπερδρακόντια μέτρα ασφαλείας και οι δύο ληστές (ζευγάρι) κάναν χιούμορ και μαλώναν για τα προσωπικά τους,εξουδετερώναν κάμερες-θερμικούς ανιχνευτές ετσι για την πλάκα (για πρωινό που λέμε)..Σε πολλά σημεία αισθανόμουν οτι θα βγει ο Τομ Κρουζ οπότε και θα δικαιολογούσα την ταινία καθώς έχω συνδυάσει τέτοιου είδους σκηνές με το όνομα του,αλλά δεν βγήκε (ο άτιμος)..Ηχος και εικόνα σε ωραία επίπεδα αλλά όχι ικανός να επανορθώσει την πανωλεθρία που έπαθες.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Safe House
Εδω μαλλον θα διαφωνησω ως προς την ποιοτητα της ταινιας ως...ταινια! Μπορει με δυνατο ηχο να τα "σπαει", αλλα ειναι αναμενομενο με 1,5 ωρα πυροβολισμους και κυνηγητα. Τιποτα δεν προσθετει στην φιλμικη ευχαριστηση, παρα μονο μια "φευγατη" βραδια. Οπως παντα καλος ο Ουασιγκτονας (αντιγραφει τον εαυτο του πλεον) αλλα σε ενα ρολο που το 90% των ηθοποιων θα ηταν καλοι. Αυτος που δεν μου αρεσει ειναι ο Ρέυνολντς!
Θα κανει καλη τηλεοπτικη καριερα - η ταινια εννοω.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.355
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Safe House
Αυτος που δεν μου αρεσει ειναι ο Ρέυνολντς!
Σε αυτό συμφωνούμε. Κατά τ' άλλα η ταινία ήταν για μένα η καλύτερη του τελευταίου διμήνου+.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

the raid redemption(2011)

Τωρα εαν σας "χαλασει" το γεγονος οτι η ταινια ειναι απο την Ινδονησια μαλλον θα οφειλεται σε "ρηχοτητα εγκεφαλου"
Εαν μαλιστα σταματησετε το διαβασμα εδω, κακο δικο σας.
Διοτι θα εχετε χασει μια απο τις καλυτερες action ταινιες.
Με απιστευτες σκηνες δρασης, πολεμικες τεχνες, αψογη σκηνοθεσια και σκηνες αλλα και αφθονη βια.

Το σεναριο δεν ειναι τιποτα εξωπραγματικο, ισως και να το εχουμε συναντησει αρκετες φορες.
Ειναι ο τροπος που αυτο σερβιριστηκε που θα αφησει την εν λογω αναμεσα στις κλασσικες του ειδους.
Και ειναι τα "ασταματητα" 100 λεπτα δρασης οπου θα σε αναγκασουν να ικετευσεις για το τελος.
Καποτε θα πρεπει και να ξεκουραστεις...

Και οσο και εαν η γλωσσα ακουστει αφορητα ξενη σας διαβεβαιω πως μετα τα πρωτα 5 λεπτα δεν θα την ξαναπροσεξετε καν.
Το μυαλο σε εγρηγορση προσπαθει να ανακαλυψει την επομενη κινηση των πρωταγωνιστων, απο οποια μερια και εαν προερχονται, και να προστετευσει την σαρκα λες απο διασταυρουμενα πυρα.

Η κοπια που επεσε στα χερια μου ειναι, δυστυχως, με δικαναλο ηχο παρολα αυτα αφηνει πληθος υποσχεσεων για το τελικο πολυκαναλο αποτελεσμα.
Η εικονα αψογη, παιχνιδιζει αναμεσα στα ημισκοτεινα και σκοτεινα πλανα.
Οταν καταφερετε να την δειτε θυμηθειτε την σκηνη στο κλιμακοστασιο, ημισκοτεινο ηδη, οπου σβηνουν τα φωτα(αρα μεταβαση στο απολυτο σκοταδι) ενω απο επανω εμφανιζονται οι παρανομοι μεσα σε ενα μικρο συννεφο φωτος.
Ο προβολεας δουλευει υπερωριες!!!

Που θα το βρειτε τωρα.
Την παρουσα στιγμη ειναι κομματακι δυσκολο εκτος εαν εχετε καποιες ιδιαιτερες επαφες με...Βουλγαρια μερια.
Ακομα και ετσι ομως θα ταλαιπωρηθειτε με τους υποτιτλους(προς το παρον ξεχνατε τους Ελληνικους)
Υπαρχουν μονο σε κορεατικα και αγγλικα(ο Θεος να τα κανει αγγλικα αλλα παρ' ολα αυτα θα βγαλετε ακρη)
Αυτα για τους βιαστικους, οι υπολοιποι μπορουν να περιμενουν κανενα...εξαμηνο

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:8,3

Απαραιτητη για αγορα!
Θα την δειτε απειρες φορες...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Παρτε και το trailer για να ξερετε για τι μιλαμε...

Last edited by a moderator:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.355
Αυτή εννοούσες το πρωί; Την έχω 2-3 μέρες αλλά δεν την έχω δει ακόμα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Μολις πληροφορηθηκα οτι υπευθυνος για την κοπια μου ειναι Ελληνας.
Και μαλιστα και γνωστος σας.
Εκτος των αλλων κατορθωματων του...εκαψε και την Ρωμη:121:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.333

Υπάρχει σε πολλά ''μαγαζιά'' σε 720p, αλλά μόνο 2,5Gb! :133:

Reaction score
1

Μολις πληροφορηθηκα οτι υπευθυνος για την κοπια μου ειναι Ελληνας.
Και μαλιστα και γνωστος σας.
Εκτος των αλλων κατορθωματων του...εκαψε και την Ρωμη:121:
Βρε άντε από κεί....κι άλλος την έκαψε? :205:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.710
Members
38.229
Νεότερο μέλος
Atheatos