Καλη ταινια, καλη εικονα

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.047
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Σιγά το ποσό!

Τόσα έχει βγάλει κι ο ''ποντικομικρούλης''! :107:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.332
Ξαναείδα πέρυσι μετά από αρκετά χρόνια το Armageddon, και μου σηκώθηκε η τρίχα από το πόσο σαβούρα ήταν. Αλλά βλεπόταν.

Το ίδιο και το Battleship, το οποίο μόλις είδα. 5.5/10 επειδή δούλεψε κάπως το suspension of disbelief.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.024

Δεν βλέπεις και το "The Hunger Games" για να πάρω απόφαση αν ήρθε η σειρά μου; :105:

Η σύζυγος έχει διαβάσει το βιβλίο και το βρήκε μάπα. Ο mamilia έγραψε ότι υπάρχουν και κοινωνικοπολιτικά μηνύματα και εγώ όπως ξέρεις :419: με τέτοια. Ο Λάκης συμβούλεψε για θέαση σε ...τετραπλή ταχύτητα.

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

είδα χθές το battleship....βλέπετε δεν είχα διαβάσει το νήμα....
Ειλικρινά δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι χειρότερο σε ταινία...
Τεράστια η κατρακύλα του αμερικανικού κινηματογράφου..
Τόσο κακή που δεν την έκλεισα...κάθισα και την είδα όλη, σε μια κατάσταση αυτοβασανισμού ,απλά για να δώ που μπορεί να φτάσει η αμερικάνικη κινηματογραφική μαλ@κία...

Μια μικρή περίληψη απο την δική μου οπτική γωνία...

Τύπος, ο οποίος συνελήφθη διότι διέρρηξε mini market για να προσφέρει σάντουιτς σε μια άγνωστη που μόλις γνώρισε σε ένα μπάρ....κατατάσεται στο ναυτικό (το ποινικό μητρώο και το γεγονός οτι δεν μπήκε φυλακή το ξεπερνάμε) και μάλιστα με βαθμό υποπλοιάρχου (το οτι ο καθένας αν δεν έχει στον ήλιο μοίρα μπορεί την επομένη να γίνει αξιωματικός στο αμερικανικό ναυτικό το παραβλέπουμε,για να γίνει απλός ναύτης βέβαια τα πράγματα είναι δύσκολα...εξετάσεις ,κ.τ.λ).
Στην πρώτη άσκηση της καριέρας του πλακώνει στο ξύλο πλοίαρχο Ιάπωνα που συμμετείχε στην άσκηση για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που έχασαν οι αμερικανοί την προηγούμενη μέρα σε στρατιωτικές αθλοπαιδίες,χωρίς φυσικά να υποστεί καμία συνέπεια (εμείς είμαστε πολύ πίσω...τρώμε φυλακή αν οι αρβύλες σου είναι γυάλιστες..).
Αμέσως μετά,και μετά τον θάνατο των δυο ανώτερων αξιωματικών του αντιτορπιλικού που υπηρετεί αναλαμβάνει καθήκοντα, κάπτεν στο σκάφος .
Ρεζουμέ....στην Αμερική υπάρχει περίπτωση αν ληστέψεις mini market, την επόμενη στιγμή να βρεθείς όχι φυλακή...άλλα καπετάνιος σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού :116:.

Ευχάριστη έκπληξη η τελική μάχη..
Το Θωρηκτό missouri ,γνωστό για την συμμετοχή του στο Β' παγκόσμιο πόλεμο με ναύτες καμιά 30αριά παππούδες που είχαν υπηρετήσει μαζί του τότε(οι άλλοι 1500 δεν χρειάστηκαν όπως φάνηκε για να λειτουργήσει το πλοίο) ,κατάφερε με μια μεγαλειώδες κολιά (τράβηξε χειρόφρενο....εε..άγκυρα την ώρα που πήγαινε φούλ μηχανές) και με τα κανόνια του φυσικά, να αιφνιδιάσει και να καταστρέψει το εξωγήινο σκάφος που ...
-πέταγε
-έπλεε
-μπορούσε να βυθιστεί σαν υποβρύχιο
-ήταν καμιά 20αριά φορές μεγαλύτερο
-εριχνε καμιά 100αριά κατευθυνόμενα βλήματα το δευτερόλεπτο
-βύθισε για πλάκα τα σύγχρονα πολεμικά πλοία χωρίς να κάνουνε κούκου..
-και ας μην ξεχνάμε οτι είχε ταξιδέψει με την ταχύτητα του φωτός για να έρθει στη γή άρα τεχνολογικά πρέπει να ήταν ένα βηματάκι μπροστά..:105:

και μια λεπτομέρια..απο τις πολλές..
...το σκάφος (missouri) ήταν μουσείο..άλλα πήρε κανονικά μπροστά και λειτούργησε άψογα..(τα δικά μας είναι μόνο για κανα πάρτι...)

Χα ,χα . :135:Το καλύτερο review ever!!!
θα το δω (όταν βρω δύο ώρες για σκότωμα) μόνο και μόνο για να σπάσω πλάκα.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Χα ,χα . :135:Το καλύτερο review ever!!!
θα το δω (όταν βρω δύο ώρες για σκότωμα) μόνο και μόνο για να σπάσω πλάκα.
πρέπει να το δείς!
Είναι τριλογία όμως και θα πρέπει να ξεκινήσεις απο τα άλλα δύο για να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα...δεν θυμάμαι τίτλους όμως... σου κάνω μια μίνι περιγραφή..

-Πρώτο μέρος ...ενας μπεκρής αγύμναστος μεσήλικας πιλοτάρει ένα F16 (βγάζει και την μάσκα οξυγόνου γιατί τον ενοχλεί),αντέχει τα άπειρα g,και φέρει καίρια χτυπήματα σε εξωγήινο σκάφος. Να μην ξεχάσουμε οτι συνοδεία σε άλλο f16 είχε τον αμερικανό πρόεδρο....:609:

-Δεύτερο μέρος ....γεώτρυση σε αστεροειδή και τοποθέτηση εκρηκτικών απο ομάδα που κατέχει το ρεκόρ εκπαίδευσης αστροναυτών (κάτι ώρες ή μέρες..δεν θυμάμαι καλά). Μπόνους οι άπειρες εκρήξεις και φωτιές σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο..:411:

-Φυσικά το τρίτο μέρος κλείνει τη τριλογία...με το τρομερό 'ανάποδο' τιμόνι του εκπληκτικού F1 καπετάνιου του missouri!!

Αν βγεί σε κασετίνα...τη τσάκωσα...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Αφεθειτε στη χαρα της διασκεδασης κυριοι* :)

Αν θελετε κατι σε -οφσκι, -λοπουλο, -άιντα, -ωφ, μπορειτε να αιτησετε καταλληλως μετα χαρτοσημου;)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.024

Αν θελετε κατι σε -οφσκι, -λοπουλο, -άιντα, -ωφ, μπορειτε να αιτησετε καταλληλως μετα χαρτοσημου;)
Προτιμώ να βλέπω το Battleship εσαεί, χωρίς δυνατότητα άλλης επιλογής. :116:

Reaction score
28
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

πρέπει να το δείς!
Είναι τριλογία όμως και θα πρέπει να ξεκινήσεις απο τα άλλα δύο για να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα...δεν θυμάμαι τίτλους όμως... σου κάνω μια μίνι περιγραφή..

-Πρώτο μέρος ...ενας μπεκρής αγύμναστος μεσήλικας πιλοτάρει ένα F16 (βγάζει και την μάσκα οξυγόνου γιατί τον ενοχλεί),αντέχει τα άπειρα g,και φέρει καίρια χτυπήματα σε εξωγήινο σκάφος. Να μην ξεχάσουμε οτι συνοδεία σε άλλο f16 είχε τον αμερικανό πρόεδρο....:609:

-Δεύτερο μέρος ....γεώτρυση σε αστεροειδή και τοποθέτηση εκρηκτικών απο ομάδα που κατέχει το ρεκόρ εκπαίδευσης αστροναυτών (κάτι ώρες ή μέρες..δεν θυμάμαι καλά). Μπόνους οι άπειρες εκρήξεις και φωτιές σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο..:411:

-Φυσικά το τρίτο μέρος κλείνει τη τριλογία...με το τρομερό 'ανάποδο' τιμόνι του εκπληκτικού F1 καπετάνιου του missouri!!

Αν βγεί σε κασετίνα...τη τσάκωσα...
θεός δεν υπάρχεις...!!!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Προτιμώ να βλέπω το Battleship εσαεί, χωρίς δυνατότητα άλλης επιλογής. :116:
Γιατι ρε συ; τσιγκουνευεσαι το χαρτοσημο;:):):)

Σου εχω κι ενα ασπρομαυρο Σκανδιναβικο βραβευθεν, με...αλογο! Εισαι;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.024

Σου εχω κι ενα ασπρομαυρο Σκανδιναβικο βραβευθεν, με...αλογο! Εισαι;
Για να νομίζω ότι χάλασε η TV μου; Βραβεύσεις και ...πράσινα (ή χάλκινα) άλογα! :105:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Για να νομίζω ότι χάλασε η TV μου; Βραβεύσεις και ...πράσινα (ή χάλκινα) άλογα! :105:
Χμ... ηρθε η ωρα να υποβαλλεις το ΤΟΡ 5(10-15-20 ή και...1!) των ταινιων σου μου φαινεται (ευελπιστωντας να απουσιαζει ο ...Αρνολντ λογω πλουσια παραγωγης:):):))

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.024

The hunger games(2012)

Ενταξει, καλη ειναι η ταινια (η πρωταγωνιστρια καλυτερη), αλλα...
-μεγαλη κοιλια ως τη δραση
-η δραση και η βια ελαχιστη, ισως λογω καταλληλοτητας για μικροτερες ηλικιες (εισπραξεις γαρ)
- ερωτας (ωωωχ, θα λεει "καποιος") μπλιαχ
- οχι ενταση
πολυ καλη εικονα (αν και σε avi φανταζομαι σε κανονικο), μουσικη ωραια...
ενταξει περασε η ωρα, παει κι αυτο!
Συμφωνώ με τον Λάκη. :111:

Μια ταινία που περνάει απόψεις του Thomas Hobbes, μπερδεμένες με σύγχρονη εφηβική ποπ κουλτούρα. Και εκεί είναι το δίλημμα. Πώς θα δείξεις "σκληρές" σκηνές, χωρίς να χάσεις το νεανικό κοινό λόγω ακαταλληλότητας; Δεν υπάρχει λύση. Και προτιμήθηκε τελικά η soft προσέγγιση που χάλασε ό,τι προσδοκίες για ωμές σκηνές θα μπορούσε να έχει ο υποψήφιος θεατής που θα τον κέντριζε το στόρι.

Το βρήκα βαρετό, με μεγάλη διάρκεια και χωρίς ένταση. Μόνο η εικόνα με κράτησε, και αυτή όχι σε όλες τις σκηνές.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Αφού λοιπόν εξαντλήθηκε το θέμα 'hunger games' και το πόσο 'ελαφριά' ταινία είναι, ας πάμε στο άκρων άωτον της ελαφρότητας και πολλές φορές της 'χαζομάρας'. Όχι όμως τόσο με τη κακή έννοια της χαζομάρας, αλλά με την άλλη, τη καλοκαιρινή χαλαρή έννοια του 'κάνω ότι νά ναι για να περάσω καλά'.

Η ταινία είναι πράγματι αρκετά γελοία, μερικές φορές μάλιστα υπερβολικά γελοία, μια ταινία μόνο για το καλοκαίρι, έτσι για να ρίξεις τα αυθόρμητα γέλια σου και να πιείς και κάνα ποτάκι ταυτόχρονα να βοηθήσει τη κατάσταση. Μερικές σκηνές ξεφεύγουν μάλιστα και γίνονται λίγο ακραίες, όχι ότι δε μας έχει συνηθήσει σε τέτοια ο Sacha Baron Koen, που είναι προφανώς το κέντρο, η αρχή και το τέλος της ταινίας.

Τα αστεία ξεκινούν από αρκετά έξυπνα(μαύρο αγγλικό χιούμορ) και καταλήγουν σε χυδαίες αμερικανίες, έτσι για να καλύψουν όλη τη γκάμα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η ταινία δεν έχει κανένα κόλημα να 'τη πεί' σε τίποτα και σε κανέναν και αυτό είναι καλό.

Γενικά άν δε φρικάρετε εύκολα με χυδαίες-ακραίες σκηνές και θέλετε να ξεφύγετε-γελάσετε λίγο η ταινία αξίζει το κόπο για λίγο καιρό ακόμα, όσο θα διαρκέσει ο καύσωνας δηλαδή :107:.

Όσονα αφορά εικόνα και ήχο δε θα έχετε κανένα παράπονο αλλά δε θα πάθετε και καμιά πλάκα όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε.

imdb:6.8

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Κι επειδή το καλοκαίρι ενδείκνυται για σκωτσέζικα ντούς, πάω σε μια παλιότερη αγαπημένη ταινία που πρόσφατα βγήκε σε bluray και δεν έχει καμία, μα καμία απολύτως σχέση με τη προηγούμενη.

Ο David Lynch είναι από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες αλλά γνωρίζω ότι υπάρχουν και πολλοί που δε τον συμπαθούν. Για τη ταινία αυτή δεν έχει καμία σημασία, γιατί δεν έχει τίποτα που να θυμίζει το αλλόκοτο στύλ του Lynch, αλλά περιέχει στοιχεία που μπορούν να τη κάνουν αγαπητή σε όλους τους τύπους των θεατών(με αρκετές εξαιρέσεις που έχουν μαζευτεί στο forum αυτό βέβαια :105:). Η παραγωγή της disney άλλωστε καταδεικνύει ακριβώς την ιδιαιτερότητα της ταινίας αυτής σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Η ταινία στηρίζεται σε μία πραγματική ιστορία, από αυτές τις περίεργες που διαβάζουμε στα news blogs, μας κάνουν εντύπωση για κάνα πεντάλεπτο και μετά τις ξεχνάμε. Ένας γέρος επαρχιώτης στην Αμερική, μαλωμένος και αποξενωμένος με τον αδερφό του εδώ και 10 χρόνια, μαθαίνει ότι είναι βαρυά άρρωστος και αποφασίζει να πάει να τον δεί διασχίζοντας όλη σχεδόν την Αμερική πάνω σε μία μηχανή του γκαζόν.

Η ταινία στηρίζεται στα συναισθήματα, τις υπέροχες εικόνες και την ατμόσφαιρα και κυρίως στην υπέροχη ερμηνεία του Richard Farnsworth, ενός ερασιτέχνη ηθοποιού που δίνει άλλη διάσταση στο ρόλο.

Ακούγεται απλή ταινία, και είναι πράγματι, κρύβει όμως ιδιαίτερο νόημα, άλλωστε τα πράγματα με αξία είναι συνήθως απλά. Πάντα όταν τη βλέπω με παραπέμπει στην έννοια της 'κάθαρσης' των αρχαιοελληνικών δραμάτων.

Χαμηλών τόνων ταινία που πιστέυω ότι θα σας αγγίξει(άν δεν το έχει ήδη κάνει). Το bluray αξίζει αφού ο ήχος αλλά ιδιαίτερα η εικόνα είναι αρκετά βελτιωμένα, χωρίς βέβαια να πλησιάζουν τα στάνταρ των νεότερων ταινιών.

imdb:8.0

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

xfader;1552777[B said:
]Συμφωνώ[/B] με τον Λάκη. :111:
Οχι βρε φιλε μη μου το χαλας - μιαν ελπιδα ειχα να κερδισω στο Εθνικο Λαχειο παει κι αυτη:) 10 χρονια τον ιδιο αριθμο και...τιποτα:(
ΝΕΡΩΝ με τιποτα (για τον "Δικτακτορα") και μπαρδον!
Για την ταινια του Λιντς την ειδα (στη Νοβα; κατεβασμενο; δε θυμαμαι): ειναι πραγματι πολυ τρυφερη - πραγμα που αυτοματως την κανει ...ακαταλληλη για καποιους (βλ.π. - που λενε και τα βιβλια στις υποσημειωσεις:))

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.738
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Ο David Lynch είναι από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες αλλά γνωρίζω ότι υπάρχουν και πολλοί που δε τον συμπαθούν. Για τη ταινία αυτή δεν έχει καμία σημασία, γιατί δεν έχει τίποτα που να θυμίζει το αλλόκοτο στύλ του Lynch, αλλά περιέχει στοιχεία που μπορούν να τη κάνουν αγαπητή σε όλους τους τύπους των θεατών(με αρκετές εξαιρέσεις που έχουν μαζευτεί στο forum αυτό βέβαια :105:). Η παραγωγή της disney άλλωστε καταδεικνύει ακριβώς την ιδιαιτερότητα της ταινίας αυτής σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Μάλλον γι'αυτό είναι η μόνη ταινία του Lynch που μου άρεσε. Πολύ όμως!
Ιδιαίτερα αξιομνημόνευτο είναι το soundtrack της ταινίας, δια χειρός Angelo Badalamenti. Η κόρη μου είναι φανατική ενός συγκεκριμένου κομματιού, στο οποίο έχει δώσει το παρατσούκλι "οι γάτες".
Να διευκρινίσω ότι η κόρη μου είναι τριών ετών. :114:

Reaction score
11
Battleship.ωραια ταινια καλα και δυνατα εφε και μουσικαρες.η υψηλης ευκρινειας θεαση ειναι ιδεωδης.απο σεναριο βεβαια μπαζει αλλα ποιος νοιαζεται;; Κατι μεταξυ απο ημερα ανεξαρτησιας και μαχη του λος αντζελες.δειτε την.ΔΥΝΑΤΑ

Reaction score
1
Battleship.ωραια ταινια καλα και δυνατα εφε και μουσικαρες.η υψηλης ευκρινειας θεαση ειναι ιδεωδης.απο σεναριο βεβαια μπαζει αλλα ποιος νοιαζεται;; Κατι μεταξυ απο ημερα ανεξαρτησιας και μαχη του λος αντζελες.δειτε την.ΔΥΝΑΤΑ
πες και το σημαντικό της ταινίας φίλε μου. Οτι μπορείς να την απολαύσεις και μόνο ηχητικά...δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να βλέπεις και εικόνα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.609
Members
38.210
Νεότερο μέλος
Aris29