Καλη ταινια, καλη εικονα

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.494
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Είδα κι εγώ το THIS MEANS WAR και το συνιστώ έστω και για μια φορά.
Πολύ ωραίο.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

from up on poppy hill(2011)

Τουτη την φορα πατερας και υιος Miyazaki αποφασισαν να δουλεψουν αρμονικα και το αποτελεσμα δεν τους αδικησε.
Απο τις πρωτες σκηνες κιολας του "from up on poppy hill" ετριβα τα ματια μου καθως δεν ηξερα ποιος απο τους δυο ειχε βαλεο την τελικη "υπογραφη" σε οτι αποτυπωνοταν στην μεγαλη οθονη μπροστα μου.
Το θεμα τους σε μια παραξενη εποχη για την Ιαπωνια, το 1963, μια χρονια ακριβως πριν τους Ολυμπιακους του Τοκυο.
Μια χρονια οπου αυτος ο τοσο διαφορετικος λαος, και συγχρονως τοσο ομοιος, αποφασιζει να καταστρεψει οτιδηποτε θυμιζει την παλαια του κληρονομια και να "επενδυσει" στο αστραφτερο(προφανως στα ματια των επερχομενων επισκεπτων) νεο.
Σε ενα τετοιο υποβαθρο μαθαινουμε την ιστορια των δυο νεαρων πρωταγωνιστων μας.

Οκ, ξερω τι περιμενετε.
Οχι λοιπον, το "from up on poppy hill" δεν μπορει να συγκριθει με τα κορυφαια αριστουργηματα του πατρος Hayao.
Συγκρινεται ανετα ομως, και τολμω να πω πως ξεπερναει, με τις περισσοτερο "δευτερες" δουλειες του καθιστωντας πλεον στα ματια μου τον Goro Miyazaki ως απολυτο κληρονομο του.
Μια δοκιμη θα σας πεισει.

Περα απο την εξαιρετη εικονα θα πρεπει να γινει ειδικη αναφορα στην μουσικη, κυριο χαρακτηριστικο πλεον των παραγωγων των Studio Ghibli
Σας βρηκα το τραγουδι τιτλων τελους με το ποιο ειχα στην κυριοελεξια χαζεψει και δεν ελεγα να κλεισω τον προβολεα , διαβαζοντας υποχρεωτικα ολα τα ιδεογραμματα των συντελεστων

IMDB βαθμολογια:7,1

Last edited by a moderator:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.024

Σας βρηκα το τραγουδι τιτλων τελους με το ποιο ειχα στην κυριοελεξια χαζεψει και δεν ελεγα να κλεισω τον προβολεα , διαβαζοντας υποχρεωτικα ολα τα ιδεογραμματα των συντελεστων
Μάλιστα... Αυτό έπρεπε να το βάλεις για προειδοποίηση. Εμένα πάντως μου θύμισε αυτό: :105:

Υ.Γ. Τη Δευτέρα στον καφέ θα έρθεις με κιμονό; Για να ξέρω...

Last edited by a moderator:

Reaction score
2

Το είδα χθες το From Up on Poppy Hill!
Υπέροχη ταινία!
Καταπληκτικά τοπία, φωτισμοί, νοσταλγική ατμόσφαιρα. Χάρμα οφθαλμών..
Μου άρεσε πολύ καλύτερα από το Ponyo και Arriety.

το δε τραγούδι, νομίζω είναι το καλύτερο που έχει γραφτεί ποτέ για ταινία Ghibli!
(αν και γενικά το score της ταινίας το βρήκα αδύναμο. Ο Joe Hisaishi θα είχε κάνει θαύματα)

Reaction score
39
Τις κόψαμε τις ταινίες με τον καύσωνα;;;

Χθες είδα αυτο:

Get the Gringo
ImageUploadedByTapatalk1342118954.340685.jpg

Αρκετά καλή, περιπετειουλα με αρκετο απο χιουμορ και ολίγον απο συναίσθημα. Ξεκιναει δυνατα απο πλευρας μπαμ μπουμ με μια σκηνη καταδιωξης, στη συνεχεια οι ρυθμοι σχετικα πεφτουν. Συμπαθητικός ο Γκιμπσον, εξαιρετικός ο μπομπιρας.

7.3 στο imdb

Reaction score
1

Επιστρέφω μετά από καιρό να γράψω στο site και το κάνω επείτηδες με μια ταινία που είναι από της αγαπημένες μου το τελευταίο καιρό.

Μία καταπληκτική ανθρώπινη ταινία χαμηλού budget από τη Γαλλία. Εμπνευσμένη από το ποίημα του Ουγκό 'Les gens pauvres', απλή, ανθρώπινη αλλά και τόσο βαθιά φιλοσοφική ταινία.

Ειλικρινά πιστέυω ότι δεν υπάρχει πιο ταιριαστή ταινία για αυτά που περνάει η Ελλάδα σήμερα, τη φτώχια αλλά και τη πολιτισμική και ηθική κυρίως κρίση. Πώς αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι τα προβλήματα της καθημερινότητας, πώς αντιμετωπίζουν τις κρίσεις της ζωής και πώς μπορούν μέσα από την 'απλή' και 'ασήμαντη' κατά τα άλλα ύπαρξή τους να επιτύχουν την υπέρβαση. Τί είναι αυτό που μπορεί να μας κάνει από μικροαστούς, κοινωνούς ενός καλύτερου κόσμου.

Νομίζω ότι όλη αυτή η κατάσταση που διαπραγματέυεται η ταινία, το κλίμα αλλά και η ατμόσφαιρα, ταιριάζουν τόσο στην Ελλάδα του σήμερα που λυπάμαι που η ταινία είναι γαλλική, ποιος ξέρει, ίσως τελικά να μην είμαστε τόσο ώριμοι. Παρόλα αυτά η ταινία έχει τη συμβολική αναφορά της στην Ελλάδα που μέσα από μία περίτεχνη παρομοίωση, ταυτίζεται με τη ζωή και τις χαρές τις.

Μικρό budget, καταπληκτικές ερμηνείες και αρκετές διακρίσεις για μια ταινία που μπορεί να μην σας εντυπωσιάσει με ηχητικά εφέ και την εικόνα της, αλλά το soundtrack της ταιριάζει γάντι στο ύφος της.

Ειλικρινά τη προτείνω ανεπιφύλακτα! Η βαθμολογία της την αδικεί πολύ κατά τη γνώμη μου.

imdb: 7.2

Reaction score
402
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Σε θερινο την είδες; Προς στιγμη Υπάρχει μόνο σε DVD και όχι σε HD..

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Επιστρέφω μετά από καιρό να γράψω στο site και το κάνω επείτηδες με μια ταινία που είναι από της αγαπημένες μου το τελευταίο καιρό.

Μία καταπληκτική ανθρώπινη ταινία χαμηλού budget από τη Γαλλία. Εμπνευσμένη από το ποίημα του Ουγκό 'Les gens pauvres', απλή, ανθρώπινη αλλά και τόσο βαθιά φιλοσοφική ταινία.

Ειλικρινά πιστέυω ότι δεν υπάρχει πιο ταιριαστή ταινία για αυτά που περνάει η Ελλάδα σήμερα, τη φτώχια αλλά και τη πολιτισμική και ηθική κυρίως κρίση. Πώς αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι τα προβλήματα της καθημερινότητας, πώς αντιμετωπίζουν τις κρίσεις της ζωής και πώς μπορούν μέσα από την 'απλή' και 'ασήμαντη' κατά τα άλλα ύπαρξή τους να επιτύχουν την υπέρβαση. Τί είναι αυτό που μπορεί να μας κάνει από μικροαστούς, κοινωνούς ενός καλύτερου κόσμου.

Νομίζω ότι όλη αυτή η κατάσταση που διαπραγματέυεται η ταινία, το κλίμα αλλά και η ατμόσφαιρα, ταιριάζουν τόσο στην Ελλάδα του σήμερα που λυπάμαι που η ταινία είναι γαλλική, ποιος ξέρει, ίσως τελικά να μην είμαστε τόσο ώριμοι. Παρόλα αυτά η ταινία έχει τη συμβολική αναφορά της στην Ελλάδα που μέσα από μία περίτεχνη παρομοίωση, ταυτίζεται με τη ζωή και τις χαρές τις.

Μικρό budget, καταπληκτικές ερμηνείες και αρκετές διακρίσεις για μια ταινία που μπορεί να μην σας εντυπωσιάσει με ηχητικά εφέ και την εικόνα της, αλλά το soundtrack της ταιριάζει γάντι στο ύφος της.

Ειλικρινά τη προτείνω ανεπιφύλακτα! Η βαθμολογία της την αδικεί πολύ κατά τη γνώμη μου.

imdb: 7.2
Εξαιρετική ταινία!!!

Reaction score
8

Fastest 2011

Oι λάτρεις της ταχύτητας & του Valentino Rossi θα το έχουν τιμήσει για τούς υπόλοιπους
ας δοκιμάσουν αυτό το εξαιρετικά εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ που έχει να κάνει
με το άθλημα οδήγησης μοτοσικλέτας αγώνων.

Reaction score
8

Καί άλλο ένα στα γρήγορα λόγω περιορισμένου χρόνου αυτόν τον καιρό.

Life Cycles (2010)

Απλά ένα υπέροχο ακόμη ντοκιμαντέρ που στα 47 λεπτά διάρκειας του σε κάνει να
ξεχνάς σκοτούρες,ΔΝΤ,πολιτικούς & μιζέρια..

Ο λόγος,η υπέροχη φωτογραφία,το καλό electronica ost με Bonobo,Blockhead κ.α
αλλά & οι ικανότατοι ποδηλάτες πού δένουν αρμονικά με το μεγαλείο της
φύσης,που πραγματικά δεσπόζει σε κάθε πλάνο.

Reaction score
402

Καί άλλο ένα στα γρήγορα λόγω περιορισμένου χρόνου αυτόν τον καιρό.

Life Cycles (2010)

Απλά ένα υπέροχο ακόμη ντοκιμαντέρ που στα 47 λεπτά διάρκειας του σε κάνει να
ξεχνάς σκοτούρες,ΔΝΤ,πολιτικούς & μιζέρια..

Ο λόγος,η υπέροχη φωτογραφία,το καλό electronica ost με Bonobo,Blockhead κ.α
αλλά & οι ικανότατοι ποδηλάτες πού δένουν αρμονικά με το μεγαλείο της
φύσης,που πραγματικά δεσπόζει σε κάθε πλάνο.
Το είχα δει πριν μήνες μόλις ειχε κυκλοφόρησει..
Εκπληκτικη Φωτογραφία, κινηματογραφιση, τοποθεσίες και χορογραφία ποδηλάτων..
Εικόνα και ηχος, που ξεγυμνωνει..

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Σε θερινο την είδες; Προς στιγμη Υπάρχει μόνο σε DVD και όχι σε HD..
Κυκλοφορεί σε hd, εγώ πάντως την αγόρασα από amazon να υπάρχει.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
194

The Τhomas Crown Affair

Παρα πολυ ωραια ταινια, του 97 νομιζω αλλα δεν ειχε τυχει να τη δω.
Οποιος δεν την εχει δει του το συνιστω,
ανετα 7,7/10 απο μενα.

Reaction score
8

Headhunters / Hodejegerne (2011)

Βασισμένο στο βιβλίο Κυνηγοί Κεφαλών, του Τζό Νέσμπο πετυχημένου συγγραφέα
αστυνομικών ιστοριών στην Νορβηγία είναι αυτή η τρελή περιπέτεια.

Δυνατή η σκηνοθεσία του Morten Tyldum που σε κάνει να ξεχνάς την
όποια αναληθοφάνεια της πλοκής.
Γραμμική & συναρπαστική η ροή του σεναρίου,καλπάζουσα δράση ειδικά μετά
το πρώτο εικοσάλεπτο,είναι μερικά από τα καλά του έργου.
Πολύ καλός ο βασικός πρωταγωνιστής Aksel Hennie,που ενώ στην αρχή σε κάνει
να τον αντιπαθείς μετά συμπάσχεις μαζί του.
Εκπληξη ο <<κακός>> N.Coster-Waldau του Game of Thrones!

Δίκαια η ταινία έκανε θραύση στο νορβηγικό box office & σωστό μου φαίνεται το
7.5 του imdb.

Reaction score
20
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

πήρα σήμερα το βιβλίο.Όταν το διαβάσω,θα δω και την ταινία που φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.. :107:

Reaction score
6

Παρακολουθώ τον Σκανδιναβικό κινηματογράφο εδώ και αρκετό καιρό (για την ακρίβεια μετά τις εκπληκτικές Σουηδικές ταινίες ''Arn ,ο ιππότης'' ) και μέχρι στιγμής ότι έχω δει δεν με απογοήτευσε!
Το συγκεκριμένο το είχα δει πριν από αρκετό καιρό και θα συμφωνήσω σε όλα ότι είναι μια εκπληκτική ταινία που δεν πρέπει να χάσετε.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.024

Παρακολουθώ τον Σκανδιναβικό κινηματογράφο εδώ και αρκετό καιρό (για την ακρίβεια μετά τις εκπληκτικές Σουηδικές ταινίες ''Arn ,ο ιππότης'' ) και μέχρι στιγμής ότι έχω δει δεν με απογοήτευσε!
Το συγκεκριμένο το είχα δει πριν από αρκετό καιρό και θα συμφωνήσω σε όλα ότι είναι μια εκπληκτική ταινία που δεν πρέπει να χάσετε.
Γράφε τέτοια να πάρει θάρρος ο Ανδρέας και, μετά από τις Κορεάτικες και τις Ιρανικές, να μας πρήξει και με τις Σκανδιναβικές παραγωγές... :114:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

The hunger games(2012)

Μεταφορα στην μεγαλη οθονη του πρωτου βιβλιου της τριλογιας "The hunger games trilogy" και...με ρωτατε εαν αντεχω να περιμενω μεχρι να βγουν τα αλλα δυο?
Οκ, δεν ειναι και κατι πρωτοτυπο.
Οι αναφορες που "βγαζουν ματι" ξεκαθαρες και αφθονες.
Απο το γιαπωνεζικο "Battle Royale" μεχρι τις ιστορικες νυξεις περι μονομαχων της αρχαιας Ρωμης.
Δειτε, το ολοκληρωτικο κρατος ονομαζεται "Panem" απο την λατινικη φραση Panem et Circenses, τα ονοματα στο Καπιτωλιο ειναι αρχαια Ρωμαικα κλπ κλπ

Και?
Τι μας νοιαζουν ολα αυτα?
Η ταινια ειναι καλη, ανταξια των 140 λεπτων που καλουμαστε να αντεξουμε?
Η απαντηση μου θα ειναι υπερ του δεοντος θετικη καθως πιανω τον εαυτο μου να ειναι ενθουσιασμενος, οχι μονο με το θεαμα αλλα και για μια νεαρη ηθοποιο ανταξια μεγαλων ονοματων και με κατι περγαμηνες να!(μετα συγχωρησεως) οπου αφορα το μελλον της.

Περα απο αυτα το τεχνικο τμημα ειναι αριστο χαριζοντας υπεροχη εικονα και γεματο ηχο.
Τιποτα λοιπον, τιποτα δεν θα σας κανει να βαρεθειτε η εστω να αναρωτηθειτε γιατι χασατε μια ομορφη καλοκαιρινη βραδια.
Το βλεπετε διοτι πρεπει να το δειτε.
Το αγοραζετε διοτι ΕΙΝΑΙ ηδη μερος της ταινιογραφιας σας...

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,6

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.612
Members
38.210
Νεότερο μέλος
Aris29